Utrecht – Den Haag 3:3 (kon.) | Twente – Feyenoord 1:3 (kon.) | Heerenveen – Groningen 1:1 (kon.)
Ajax – Heracles 1:0 (kon.)
konec
FC Twente
1:3 (1:1)
Feyenoord Rotterdam
Neděle 08.04.2018, 14:30Nizozemská Eredivisie • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (16:24:08)
     
    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 3:4. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:8.
     
    Je konec! Feyenoord Rotterdam vítězí 3:1 na půdě Twente a s domácím celkem to vypadá hodně bledě! Feyenoord otevřel skóre utkání v devatenácté minutě, kdy se prosadil Jean-Paul Boëtius. Vedení však hostům dlouho nevydrželo. O čtyři minuty později totiž dokázal vyrovnat Adam Maher! Poté se hra uklidnila a do přestávky už jsme se nedočkali žádné nebezpečné akce. Také po přestávce se dlouho hrálo velmi opatrně. V 68. minutě ale rozvířil vody Steven Berghuis, který poslal Feyenoord do vedení! O dalších osm minut později navíc udeřil Nicolai Jörgensen a o vítězi bylo rozhodnuto.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Thomas Lam si zpracoval pěknou přihrávku na levé křídlo, jenže okamžitě k němu přistoupili hned dva fotbalisté v tmavě zeleném a obrali jej o míč.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Steven Berghuis si navedl míč na levačku a přihrávkou na pravé křídlo chtěl uvolnit sprintujícího El Ahmadiho. Před druhým jmenovaným však zasáhl Richard Jensen.
     
    89
    Twente následně zahrávalo rohový kop. Ani centrem od rohového praporku se domácím hráčům nepovedlo ohrozit svatyni Brada Jonese.
     
    88
    Thomas Lam se zpoza hranice pokutového území opřel do odraženého míče, jenže jeho pokus mířil přesně do míst, kde stál hostující brankář Jones.
     
    87
    Tonny Vilhena si naběhl na přihrávku do pokutového území, kde kolem sebe měl moře volného prostoru, jenže z ostrého úhlu nedokázal trefit branku.
     
    86
    Oussama Assaidi prošel s míčem do blízkosti pokutového území a pokusil se roztáhnout hru do levého křídla, kde však nebyl nikdo v červeném.
     
    85
    Fredrik Jensen se po pravém křídle probil k odcentrování, ale trefil jen dobře postaveného Hapse, od kterého se balón odrazil do zámezí.
     
    84
    Berghuis se s míčem u kopačky probil až do pokutového území, ale na jeho hranici neustál souboj s jedním z obránců a poroučel se k zemi.
     
    83
    Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Cristián Cuevas, přichází Richard Jensen.
     
    82
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Nicolai Jörgensen, přichází Sofyan Amrabat.
     
    81
    Berghuis prudkou přihrávkou našel El Ahmadiho, který mohl střílet z hranice pokutového území, jenže raději roztáhl hru do křídla.
     
    80
    Twente sice trácí dva góly, ale domácí fotbalisté ještě neskládají zbraně. Nyní se hráči v červeném prohnali na hranici pokutového území, ale obrana prudký centr srazila na roh.
     
    79
    Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Stefan Thesker, přichází Jos Hooiveld.
     
    78
    Hra je přerušena! Na trávníku zůstává ležet jeden z domácích fotbalistů, který se drží za pravý kotník. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat ve hře.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 23. Maher – 19. Boëtius, 68. S. Berghuis, 76. N. Jörgensen

    Karty:   1. Boere (TWE) – 26. S. Berghuis (FEY), 44. van der Heijden (FEY)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 3:4. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:8.
    FC Twente: Drommel – van der Lely, Bijen, Thesker (79. Hooiveld), Cuevas (83. Jensen) – Lam, Jensen, Maher – Tighadouini, Boere (66. Slagveer), Assaidi.
    Náhradníci: Brondeel, Hengelman – Hooiveld, van der Heyden, Jensen, Laukart, Liendl, Maria, Slagveer.

    Feyenoord Rotterdam: Jones – Diks, van Beek, van der Heijden, Haps – El Ahmadi, Toornstra (64. van Persie), Vilhena – S. Berghuis, N. Jörgensen (82. S. Amrabat), Boëtius (64. Sam Larsson).
    Náhradníci: Bijlow, Ten Hove – S. Amrabat, Basaçikoglu, van Persie, Vente, Tapia, Nieuwkoop, Malacia, Hansson, Sam Larsson, Botteghin.
    ocianews.com