Chabarovsk – Čeljabinsk 3:1 (kon.) | Vladivostok – Kunlun 2:3 (kon.) | Novosibirsk – HC Slovan 1:2 (po pr.)
Barys – Riga 3:1 (kon.) | Ufa – Omsk 3:2 (kon.) | Nižněkamsk – Spartak Moskva 4:1 (kon.)
konec
Barys Nur-Sultan
3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Dinamo Riga
Úterý 09.10.2018, 15:30 • Barys Arena, Astana • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Astana přečkala závěrečný tlak Rigy, ačkoliv v závěru inkasovala z hole Linuse Vidella, a zásluhou Nikity Michajlise, Darrena Dietze a Romana Starčenka, kteří se prosadili jednotlivě v každé třetině, dokráčela k vytouženému vítězství. Trápení Dinama pokračuje. Konečný výsledek. Barys Astana 3 Dinamo Riga 1. (17:50:04)
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Kevin Clark se neprosadil u levé tyče, stejně jako vzápětí Gunars Skvorcovs bekhendem a Astana vyhodila puk v posledních sekundách zápasu na zakázané uvolnění poté, co minula pravou tyč.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    57:31
    Kristers Gudlevskis zamířil opět na střídačku a Riga zkouší zdramatizovat závěr utkání při hře bez brankáře! Riga se nadechla k náporu.
     
    57:16
    Patrick Cormier už se chystal po oddechovém času Rigy zavést puk do prázdné brány, jenže se ocitl v postavení mimo hru. Kristers Gudlevskis je zpět.
    56:45 Linus VIDELL - 3:1
     
    56:45
    Riga právě vstřelila branku!
    Hokejisté Astany nedokázali zabránit přihrávce přes šířku kluziště a LINUS VIDELL v pravém kruhu pro vhazování z úhlu zamířil rychlou střelou zápěstím pod horní tyč – je to 3:1!
     
    56:25
    Kristaps Zile na vrcholu levého kruhu vystřelil zápěstím z otočky a jeho sražená střela skončila pod lapačkou klečícího Henrika Karlssona. Gints Meija se snažil k dorážce dostat marně.
     
    56:09
    Astana v závěru utkání výrazně povolila, Dinamo Riga toho ale zatím nedokázalo využít.
     
    55:18
    Kevin Clark se ocitl před bránou v těsné blízkosti Henrika Karlssona a našel pouze jeho hruď!
    54:27 Mathew Maione se ani nadvakrát nedokázal prosadit!
     
    54:27
    Mathew Maione se ocitl v obrovské šanci, když nejprve střelou z mezikruží ztroskotal na levém betonu Henrika Karlssona a poté neuspěl u pravé tyče ani bekhendovou dorážkou, kterou brankář Astany po tygřím skoku našel v lapačce!
    52:07 Roman STARČENKO - 3:0
     
    52:07
    Astana právě vstřelila branku!
    Astana krásně obehrála útočné pásmo z pravého křídla na levé a na vrcholu kruhu pro vhazování po přihrávce Jesseho Blackera od modré čáry napřáhl bez přípravy ke tvrdé ráně s příklepem ROMAN STARČENKO, který parádní bombou nad lapačkou Kristerse Gudlevskise vymetl vzdálenější pravý horní roh brány! Asistence: Kevin Dallman a Jesse Blacker.
     
    51:56
    Alexandr Lipin schytal nepříjemnou ránu a s bolestivou grimasou ve tváři odjel pomalu na střídačku.
     
    50:49
    Riga už hraje v závěru na obrovské riziko a Astaně se otevírají možnosti k rychlých protiútokům.
     
    49:46
    A znovu Pavel Akolzin, který v levém kruhu napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, Kristers Gudlevskis ji ale vkleče vyrazil mimo tři tyče!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 2. Michajlis (Klimontov, Valk), 40. Dietz (Makljukov), 53. R. Starčenko (Dallman, Blacker) – 57. Videll


    Barys Nur-Sultan: H. Karlsson (Hrachovina) – Blacker, Dallman (A), Dietz, Makljukov, Klimontov, Lipin, Polochov, Danijar – Bochenski (C), Frattin, Boyd – Cormier, A. Petersson, R. Starčenko (A) – Michajlis, Valk, Ševčenko – Akolzin, Sagadejev, Asetov.
    Dinamo Riga: Gudlevskis (Biljalov) – Gimajev, Sotnieks (A), Mamcics, Maione, Šulenin, Zile – Videll, Darzinš (C), Lipsbergs – Džerinš, Clark, Meija (A) – Myttynen, Skvorcovs, Dzierkals – Gegeris, Razgals, Batna – Pavlovs.

    Rozhodčí: Sergej Beljajev, Alexander Sojn. Čároví: Nikita Šalagin, Dmitry Šišlo

    Diváci: 4514
    ocianews.com