Chabarovsk – Čeljabinsk 3:1 (kon.) | Vladivostok – Kunlun 2:3 (kon.) | Novosibirsk – HC Slovan 1:2 (po pr.)
Barys – Riga 3:1 (kon.) | Ufa – Omsk 3:2 (kon.) | Nižněkamsk – Spartak Moskva 4:1 (kon.)
konec
Neftěchimik Nižněkamsk
4:1 (0:1, 2:0, 2:0)
Spartak Moskva
Úterý 09.10.2018, 18:30 • Neftěchim Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (20:50:12)
     
    Ještě doplním, že dnešní duel sledovalo 2940 diváků!
     
    Československá stopa v utkání

    Adam Polášek (NIZ) – 0+0, 1 střela, čas na ledě 18:21
    Andrej Nestrašil (NIZ) – 0+0, 3 střely, čas na ledě 17:18
    Robin Hanzl (SPM) – 0+0, 2 střely, čas na ledě 13:30
     
    Střely na branku: 34 – 24
     
    Je konec! Neftěchim Nižněkamsk zvládl domácí souboj se Spartakem Moskva a vítězí 4:1. Hosté se sice v první třetině ujali vedení zásluhou Talalujeva, ale krátce po přestávce vyrovnal Padakin a ještě před druhou sirénou poslal Nižněkamsk do vedení Ildar Šiksatdarov. Stejný hráč se navíc prosadil i na začátku třetí třetiny a se Spartakem to nevypadalo vůbec dobře. Deset minut před koncem zužitkoval přesilovku domácího celku Kulikov a o osudu utkání bylo jasno. Hosté si už ani nevytvořili závěrečný tlak.
     
    Konec zápasu.
     
    59:15
    Ildar Šiksatdarov zkusil překvapit hostujícího brankáře nahozením ze středního pásma. S jeho obloučkem neměl Bespalov problémy.
     
    58:22
    Joonas Nättinen nahodil puk na branku Spartaku z ostrého úhlu. Hostující brankář se stačil přesunout k levé tyči a puk vyrazil do bezpečí.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:35
    Bespalov si dal pozor na prudké vyhození ze středního pásma. Puk se k němu blížil velkou rychlostí, ale brankář Spartaku zkušeně rozehrál.
     
    57:12
    Adam Polášek nic neriskoval a raději vyhodil puk odrazem o mantinel ven z obranného pásma. Hosté se nemohou usadit v útočném pásmu.
     
    56:33
    Andrej Sergejev se na modré čáře natahoval po pomalé přihrávce, ale rozehrávku Spartaku se mu vystihnout nepodařilo.
     
    56:10
    Adam Polášek uklidňuje za brankou hru domácího mužstva. Český obránce poté poslal pobídku na modrou čáru, kde neuspěl nikdo v modrém dresu.
     
    55:32
    Kaspars Daugavinš projel s pukem až do útočného pásma, kde ostře vypálil příklepem. Ani lotyšský střelec si ale neseřídil svá mířidla.
     
    54:39
    Ilja Arkalov si za brankou soupeře vzal odražený kotouč, kolem mantinelu si vybruslil do střelecké pozice a tvrdou střelou těsně minul branku.
     
    54:07
    Dnešní duel se už pouze dohrává. Ani jeden z týmů se nikam nežene a hraje se spíše ve středním pásmu.
     
    53:06
    Na hráčích Spartaku už je vidět frustrace. Hostům se nepovedl přechod do útočného pásma a je z toho další zakázané uvolnění.
     
    52:47
    Domácí fanoušci si užívají závěr dnešního utkání a odměňují své oblíbence za předvedený výkon hlasitým skandováním.
     
    52:03
    Domácím se nyní nepovedl přechod do útočného pásma. Prudká přihrávka prolétla na zakázané uvolnění. Vhazuje se před Ježovem.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 21. Padakin (An. Sergejev), 35. Šiksatdarov (Jakimov), 45. Šiksatdarov (Jakimov), 52. P. Kulikov (Šiksatdarov, Šaripzjanov) – 12. Talalujev (A. Voronin)


    Neftěchimik Nižněkamsk: I. Ježov (Korotajev) – An. Sergejev, Polášek, Ogurcov, Timašov, Šaripzjanov, Bryncev, Semjonov, Volgin – Ruohomaa, Jo. Nättinen, Puustinen – Nestrašil, P. Kulikov, Padakin – Porjadin, Šiksatdarov, Jakimov – Zdunov, Arkalov, Šafigullin.
    Spartak Moskva: Bespalov (J. Hudáček) – Grigorev, Kutějkin, A. Osipov, Provolněv, Kalinin, Kulik, V. Sorokin – Maxwell, Daugavinš, Chochlačov – R. Hanzl, Karsums, Šaškov – Truňov, Nikoncev, Zubov – Talalujev, A. Voronin, Kosov – Šalagin.

    Rozhodčí: Ansons, Morozov – Nikolajev, Parikov

    Diváci: 2940
    thejrc.org