Sparta – K. Vary 5:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
5:2 (0:1, 2:1, 3:0)
HC Energie Karlovy Vary
Úterý 09.10.2018, 18:30 • O2 arena, Praha • Tipsport extraliga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše. Fanoušci Energie děkují svému týmu za bojovnost, zatímco sparťané se chystají na děkovačku. Já vám přeji příjemný zbytek úterního večera, mějte se fajn! (21:04:19)
     
    Nejlepším hráčem hostů byl právem zvolen Roman Vlach, který byl hodně aktivní. Na druhé straně si cenu od tenisty Radka Štěpánka odvezl autor vítězného gólu Petr Vrána.
     
    Konec, Sparta vítězí 5:2! Zlepšený výkon ve druhé třetině přinesl Pražanům ovoce, když lepšící se výkon korunovali výbornou třetí třetinou. V ní rozhodl už v první minutě Petr Vrána, když parádně tečoval puk a po něm se prosadili ještě Lukáš Pech s Miroslavem Formanem, čímž korunovali první domácí vítězství s minimálně pěti góly.
     
    Konec zápasu.
     
    59:28
    Karlovy Vary ještě kombinují v útočném pásmu, ale s pukem jsou jen zády k brance a nedaří se jim vytvořit soustavný tlak.
     
    58:59
    Dovolím si tvrdit, že je rozhodnuto a oba týmy už utkání v klidu dohrají.
    58:33 Miroslav FORMAN - 5:2
     
    58:33
    Sparta právě vstřelila branku!
    Svěřenci Uweho Kruppa se usadili v pásmu a domácí arénou zní "Pátá". Lukáš Pech dostal v levém rohu kotouč, vyvezl ho až k brance, a když ho nikdo nehlídal, zkusil zakončit. Puk se pak zřejmě od hokejky Filipa Novotného odrazil před něj, kde ho pohotově dorazil MIROSLAV FORMAN – 5:2! Asistence: Lukáš Pech.
     
    57:45
    Richard Jarůšek už je na nosítkách a za potlesku tribun odvezen mimo hrací plochu. Zdá se, že je schopný pohybu, ale návštěva nemocnice ho nemine. Hra bude pokračovat ve středním pásmu.
     
    57:45
    Neuspěla a na druhou stranu se řítila Sparta. V rohu útočného pásma pak došlo k souboji, po němž Richard Jarůšek blbě spadl a zůstává ležet na ledě. Už je to několik desítek vteřin, ne-li minut, co sparťanský útočník leží. Z otevřeného mantinelu už dokonce přijela nosítka.
     
    57:24
    Sparta už se soustředí spíše na defenzivu, takže Karlovy Vary musí zkusit projít nahozeným a protečovanými kotouči. Po jednom z nich se Energie dostala do útočného pásma.
     
    57:08
    Útočnou aktivitu Karlových Varů v útočném pásmu přerušil hvizd sudího. Upřímně jsem nepostřehl proč, ale vhazuje se po pravici Matěje Machovského.
     
    56:40
    Z rohu útočného pásma mířila zajímavá přihrávka před branku Sparty, kde ji ovšem nikdo z hostů nezasáhl a Sparta se vydala do útoku. Tam se jí podařilo zakončit a došlo i ke střetu útočícího hráče s Filipem Novotným. Brankář Energie byl mírně otřesen, ale nic vážného to naštěstí není.
     
    56:31
    Domácí pokračovali v útočném snažení na útočné polovině, kde se střídali se soupeřem v držení kotouče – bez výraznějšího úspěchu.
     
    55:46
    Tomáš Rachůnek vyjel s kotoučem až z vlastního pásma, dojel s ním do levého rohu toho útočného, ale tam proti přesile sparťanů neuspěl. Kotouč tedy obranné pásmo Sparty opouští.
     
    55:11
    Poslední kombinace Sparty žádné nebezpečí před brankou Energie nepřinesla, přesto to domácí mrzet nemusí. Karlovy Vary se naopak snaží získat za každou cenu kotouč, protože čas neúprosně běží.
     
    54:46
    Sparta napadá rozehrávku Karlových Varů, daří se jí držet hru na útočné polovině a i vzhledem k náskoku nikam nespěchá.
     
    Dnešní utkání sleduje 5 037 diváků!
    Marken.cz

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 26. Kudrna (P. Vrána), 27. Blain (Beran, Sill), 41. P. Vrána (T. Pavelka, Gregorc), 46. Pech (Forman), 59. Forman (Pech, Kumstát) – 3. T. Rachůnek (Sičák), 25. R. Vlach


    HC Sparta Praha: Machovský – Blain, Kalina, Gregorc, T. Pavelka, Delisle, Tomáš Dvořák, Piskáček – Beran, Sill, Smejkal – Kudrna, P. Vrána (C), Říčka – Forman, Pech (A), Kumstát – Jarůšek, Klimek, Buchtele.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný – Kovačevič, Šenkeřík, M. Rohan (A), Podlipnik, Sičák, L. Vágner, Šafář – Flek, Balán (A), T. Rachůnek – O. Beránek, R. Vlach, T. Mikúš – Gorčík, Skuhravý (C), Lapšanský – Kohout, Kverka, Stloukal.

    Rozhodčí: Pešina, Svoboda – Jelínek, Komárek

    Diváci: 5 037
    ocianews.com