Nice – Auxerre 3:2 (kon.) | Le Havre – Troyes 2:0 (kon.) | Nîmes – Saint-Étienne 0:0 (odl.)
Toulouse – Lorient 0:1 (kon.) | Remeš – Orléans 1:1 (2:3 po pen.) | Dijon – Caen 3:1 (kon.)
Méty – Amiens 1:2 (kon.) | Guingamp – Angers 0:0 (3:2 po pen.)
konec
OGC Nice
3:2 (2:0)
AJ Auxerre
Středa 31.10.2018, 18:45 • Allianz Riviera, Nice • Francouzský Ligový pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 2:2. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:11. (20:40:56)
     
    Pět nastaveným minut je pryč a osmifinálové utkání končí. Nice se nakonec raduje v dramatickém závěru z postupu po vítězství nad Auxerre 3:2.

    Nice v prvních minutách jasně přehrávalo druholigového soupeře. Úvodní branka přišla velmi záhy, Saint-Maximin nevypustil souboj na brankové čáře, přistrčil míč k Myziane Maolidovi, který ze stoprocentní pozice propálil Westberga. Už to vypadalo, že Auxerre udrží ztrátu jedné branky do poločasu, ale to by nesměl vypálit z velké vzdálenosti Rémy Walter, který skvěle trefil míč a překonal podruhé Westberga. Druhý poločas ale rozehráli jednoznačně aktivněji hosté, kteří po trefě Dugimonta snížili. Následně byl ale faulován v pokutovém území Srarfi a nařízenou penaltu proměnil Rémi Walter. O několik sekund později ale znovu snížil Philippoteaux a drama mohlo pokračovalo. Hosté se ale už k vyrovnání nezmohli, navíc Marcelin vyfasoval červenou kartu po faulu na Makenga.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Adéoti zastavil nebezpečný útok domácího celku, je potrestán žlutou kartou a Auxerre se navíc zbavilo míče.
     
    90+4
    Walter Benítez sice míč neudržel v rukavicích, ale útočící Dugimont si pomohl v souboji s brankářem Nice faulem a hlavní rozhodčí přerušil hru.
     
    90+3
    Domácí ale zaváhali ihned v rozehrávce a dramatický závěr zápasu může pokračovat. Dugimont přihrával na pravou stranu, kde byl volný Touré. Následně byl faulován a hra se ještě přesune před Beníteze.
     
    90+2
    Auxerre tlačí domácí celek i v oslabení. Před vápnem byl stažen k zemi Danilo a Nice se tak může po delší době dostat k míči.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90
    Hostům už příliš času na srovnání nezbývá. Navíc hraje Auxerre pouze v deseti bez vyloučeného Marcelina. Nice s klidem kombinuje ve středu pole.
     
    89
    Danilo pálil z místa přestupku sice tvrdě, ale míč přeletěl kromě zdi také celou hostující branku.
    88. Červená karta

     
    88
    Marcelin nestačil v rychlostním souboji na Makenga. Před vápnem ho stačil stáhnout k zemi, ale vidí od rozhodčího červenou kartu.
     
    88
    Střídání v týmu AJ Auxerre: ze hřiště odchází Youssouf, přichází Ketkeophomphone.
     
    87
    Nice se brání co to jen jde. Střelec zatím poslední branky Philippoteaux pálil ze střední vzdálenosti, ale balon na pálil jen do obránce před sebou.
     
    85
    Benítez nyní sebral vysoký pas do rukavic a pomohl tak své obraně. Domácím se daří zatím eliminovat útoky hostujícího celku.
     
    84
    Nice se snaží přidal ještě jednu branku. O střelu ze střední vzdálenosti se postaral Patrick Burner. Jeho pokus ale mezi tři tyče nezamířil.
    82. Romain PHILIPPOTEAUX - 3:2

     
    82
    Auxerre právě vstřelilo branku!
    Auxerre je znovu ve hře! Po dvou zbrolokovaný střelách se dostal k míči na levé straně pokutového území ROMAIN PHILIPPOTEAUX, který křížnou střelou překonal Beníteze. Nice si vedení o dvě branky neužilo dlouho.
     
    82
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Srarfi, přichází Makengo.
    81. Rémi WALTER - 3:1
     
    81
    Nice právě vstřelilo branku!
    Nice znovu odskakuje do dvoubrankového vedení! Míč si totiž na značku pokutového kopu postavil RÉMI WALTER a povedenou střelou k pravé tyči přidal svůj dnešní druhý zásah.
    80. Penaltový zákrok
     
    80
    Pokutový kop pro Nice! Arcus fauloval v pokutovém území Srarfiho a tentokrát rozhodčí neváhal ani na sekundu!
     
    79
    Po rozehrávce rohového kopu se Auxerre usadilo v blízkosti vápna, ale povedenou hlavičku dokázal Benítez sebrat od své tyče do rukavic.
     
    78
    Auxerre má stále dostatek času na vyrovnání. Dugimont přihrával před branku, ale jeho přízemní pokus zblokoval na rohový kop Sarr.
     
    77
    Burner si narazil na levém kraji s Tamazem. Následně chtěl Malioda přihrával Srafimu, který byl ale znovu zastaven těsně před vápnem.
     
    76
    Domácí se nadechují z útoku. Maolida byl podražen těsně před vápnem, ale je pískáno proti Nice. Maolida se pomohl v souboji s Marcelinem rukou.
     
    74
    Nice i nadále drží jednobrankový náskok před týmem z druhé ligy. Tameze se nyní dostal do spolupráce s Maolidou, ale ani střelec první branky nedokázal přejít přes obranu.
     
    73
    Střídání v týmu AJ Auxerre: ze hřiště odchází Féret, přichází Sakhi.
     
    72
    Srarfi se snažil vymodlit pokutový kop, ale jeho teatrální pád odpískaným faulem rozhodčí neodměnil. U balonu ale zůstali domácí fotbalisté.
     
    71
    Auxerre se snaží útočit, ale tím otvírá obranu. Danilo se snažil rychle přejít na polovinu hostujícího celku, ale po kombinaci se Srarfim přišel o balon.
     
    70
    Auxerre je ve druhém poločase více u balonu, ale k vyrovnání stavu má stále daleko. Nice drží balon v dostatečné vzdálenosti od své branky.
     
    68
    Hosté měli k dispozici rohový kop, ale Benítez zasahovat nemusel. Naopak na druhou stranu šel Ganago, kterého ale zastavil za cenu faulu Touré.
     
    67
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Coly, přichází Danilo.
     
    66
    Racine Coly mí zdravotní potíže. Po krátkém ošetření se sice zvedl z trávníku, ale míří za doprovodu lékařů jen za postranní lajnu.
     
    65
    Tempo zápasu se oproti první půli výrazně zvýšilo. Hosté začali útočit a Nice má v obraně potíže. Nyní zasáhl až na hranici vápna Olivier Boscagli.
    64. Quentin Westberg zachraňoval situaci po zaváhání Abdoula Ba
     
    64
    Tak to by byl dárek pro domácí! Abdoul Ba dával jen pomalou přihrávku Westbergovi a ten musel předvést parádní zákrok proti střele Ganaga.
     
    63
    Féretův rohový kop si našel v pokutovém území Touré, ale z blízkosti poslal míč pouze nad břevno domácí branky. Teď mělo Nice velkou kliku.
     
    62
    Hosté myslí na srovnání stavu. Dugimont čekal podobně jako před malou chvílí na zpětnou přihrávku, ale těsně před ním stačil míč tečovat Sarr.
     
    61
    Nice uklidňuje hru postupnou kombinací ve středu pole. Tameze si hledal místo mezi obránci, ale kolem Marcelina se k balonu neprosadil.
     
    60
    Po hodině hry vede Nice před domácím publikem už jen o gól. Hosté zvýšili ve druhé půli aktivitu směrem dopředu a podařilo se jim snížit ztrátu.
    58. Rémy DUGIMONT - 2:1
     
    58
    Auxerre právě vstřelilo branku!
    Auxerre se daří snížit! Domácí obrana zaváhala na levé straně, toho využil k průniku do vápna Youssouf. V šestnáctce ještě dokázal přihrávat pod sebe na volného RÉMYHO DUGIMONTA a ten už poslal míč do odkryté sítě.
     
    57
    Boto měl na levé straně dostatek času k přesnému centru. Nikým neatakován skvěle poslal míč do vápna, ale před Benítezem zasáhl hlavičkou Boscagli.
     
    56
    Walter se výtečně obtočil kolem bránícího hráče, následně hledal průnikovou přihrávkou Maolidu, ale skvěle se vydal proti míči Westberg, který uklidnil situaci.
    55. Maolidovu ránu bez přípravy dokázal Westberg vyrazit
     
    55
    Burner vyvezl míč na útočnou polovinu, poté centroval do vápna Srarfi. Maolida se dokázal uvolnit ke střele, ale Westberg předvedl parádní zákrok na branková čáře.
     
    54
    Auxerre se snaží se zápasem něco udělat. Coly se však včas vrátil s nabíhajícím Youssoufem a zabránil balonu k postupu do pokutového území.
     
    53
    Myziane Maolida centroval do šestnáctky z místa přestupku. Balon se nebezpečně odrážel u malého vápna, ale poslední slovo měl Abdoul Ba a jeho nekompromisní odkop.
     
    52
    Nice začalo druhou polovinu velmi pasivně. Tameze se to ale pokusil změnit náběhem na pravé straně. Posunul si míč kolem Arcuse, který ho musel faulovat.
     
    50
    Mírný tlak hostů pokračoval rozehrávkou od rohového praporku. Míč ale dopadl pouze na hlavu domácího Malanga Sarra, který s klidem uklidil nebezpeční od branky.
     
    49
    Auxerre se z levé straně prokombinovalo až do vápna domácího celku. V nouzi musel zahrát na rohový kop Christophe Jallet.
     
    48
    Quentin Westberg nebyl vůbec jistý při dlouhém výkopu. Napadajícího Ganaga však k balonu nepustil, následně fauloval ve středu pole Srarfi.
     
    47
    Druhý poločas rozehráli domácí fotbalisté. Netrvalo dlouho a Maolida vybojoval na levé straně autové vhazování v blízkosti vápna hostů.
     
    46
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Saint-Maximin, přichází Ganago.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:47.
     
    Dvě nastavené minuty uplynuly a první pětačtyřicetiminutovka končí. Do šaten odcházejí o poznání spokojeněji domácí fotbalisté, kteří vedou nad Auxerre 2:0.

    Nice v prvních minutách jasně přehrávalo druholigového soupeře. Úvodní branka přišla velmi záhy, Saint-Maximin nevypustil souboj na brankové čáře, přistrčil míč k Myziane Maolidovi, který ze stoprocentní pozice propálil Westberga. Už to vypadalo, že Auxerre udrží ztrátu jedné branky do poločasu, ale to by nesměl vypálit z velké vzdálenosti Rémy Walter, který skvěle trefil míč a překonal podruhé Westberga.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.
     
    45
    Saint-Maximin zkoušel rychlostně překonat Marcelina, ale obránce Auxerre stačil držet s útočníkem domácího celku krok. Následně se provinil faulem Adéoti.
     
    44
    Minutu před pauzou se dostal k míči hostující obránce Abdoul Ba. Hostům se ale nevyvedl přechodu do vápna, po odraženém balonu ještě zůstávají v nebezpečném prostoru.
    43. Rémi WALTER - 2:0
     
    43
    Nice právě vstřelilo branku!
    Nice přidává do poločasu druhý zásah. Už to vypadalo, že se Auxerre podařilo vyrovnat hru, ale RÉMI WALTER se zničehonic opřel do balonu z velké vzdálenosti. Míč před Westbergem zaplaval a skončil u vzdálenější tyče.
     
    42
    Nice získalo míč ještě na útočné polovině. Coly však nepřihrával Srarfimu přesně a tak akce domácího celku skončila ještě dříve než začala.
     
    41
    Malang Sarr zkoušel vysunout Tamezeho. Nice se probojovalo až do vápna, ale Srarfiho střela přes obránce byla zpomalena a Westberg už neměl potíže.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Domácí sice vedou o gól, ale od pojišťovacího zásahu jsou zatím velmi daleko. Westberg nemusel řešit další nebezpečí.
     
    39
    Také Auxerre se přihlásilo o slovo. Féret si narazil s Dugimontem, následně se chtěl zapojit do kombinace i Arcus, ale tomu již míč utekl k brankáři Nice.
     
    37
    Srarfi kličkoval před vápnem, proti přesile ale míč příliš dlouho neudržel. Hosté se mohli hnát do protiútoku, ale proti byl faulem Tameze.
     
    36
    Nice zatlačilo hostující celek až téměř do vápna. ve zhuštěném prostoru nedokázal Walter najít Maolidu a následně se už balon přesunul k obráncům.
     
    35
    Racine Coly se rozběhl s míček podél postranní lajny. Domácím se ale spolupráce s Maolidou nepodařila, ale ještě hůře si vedl při odkopu Westberg.
     
    34
    Quentin Westberg si musel organizovat obranu ve vlastním vápně. O zajímavý centr do šestnáctky se postaral Allan Saint-Maximin. Balon ale pouze proletěl vápnem.
     
    33
    Patrick Burner byl faulován na pravé straně zhruba na pětadvaceti metrech od branky hostujícího celku. Burner musí být ošetřen na hrací ploše.
     
    32
    Po Burnerovi se zjevil u balonu Saint-Maximin. Ten sice teď nebyl delší dobu u balonu, ale nyní zkoušel projít středem trávníku do vápna. Byl však zastaven Marcelinem.
     
    31
    Srarfi vysouval přihrávkou mezi obránci Maolidu. Následně se ale útočník Nice zalekl šance a raději přihrával pod sebe, kde už byl připravený Marcelin.
     
    30
    Po půlhodině hry vede Nice před domácím publikem nad Auxerre o jediný zásah. V posledních minutách se nemůže ani jeden z týmů pořádně dostat k útoku.
     
    29
    Ani domácím se ale nyní nedaří udržet se s míčem na útočné polovině. Střelec první branky Myziane Maolida přišel o hrací předmět, následně ale domácí zachránil odpískaný ofsajd Féreta.
     
    28
    Tameze fauloval u středové čáry a hra se tak přesune po rozehrávce Auxerre před pokutové území domácího celku. Benítez ale dokázal zkrotit vysoký centr.
     
    26
    Po další ztrátě domácích už musel Benítez řešit nepříjemnou střelu ze střední vzdálenosti. Touré však nedal svému pokusu příliš razance.
     
    25
    Tameze si narazil ve střední části hřiště s Walterem, následně se ale domácí neodvážili k postupu do útoku a tak se dostal k balonu Benítez.
     
    24
    Ba ve středu pole poslal rukou k zemi Maolidu a je za to odměněn žlutou kartou.
    23. Nebezpečná situace v pokutovém území Nice
     
    23
    Auxerre nebylo daleko od ohrožení Martíneze. Philippoteaux byl v pokutovém území zcela osamocen, míč k němu letěl velmi přesně, ale v obraně zasáhl velmi tvrdě Jallet.
     
    22
    Domácím se daří držet balon co nejdále od Martíneze. Nice s klidem kombinuje ve středu části trávníku a vyčkává na vhodný moment k útoku.
     
    20
    Po dvaceti minutách vedou favorité zápasu z Nice o jednu branku. Auxerre se pořádně dostalo na útočnou polovinu až v posledních chvílích.
     
    19
    Hosté ale zůstávají s míčem pod kontrolou v blízkosti vápna Nice. Dugimont nebezpečně centroval do šestnáctky, ale hlavičky Marcelina se mezi tři tyče nevešla.
     
    18
    Auxerre se pokouší rychle srovnat krok, ale Tourého hlavička byla tečována jen na rohový kop. Následný tlak druholihového celku skončil pouze u Beníteze.
    17. Myziane MAOLIDA - 1:0
     
    17
    Nice právě vstřelilo branku!
    Nice jde do vedení! Saint-Maximin nevypustil téměř ztracenou situaci u brankové lajny, v souboji s Marcelinem stačil ještě popíchnout balon do středu vápně, kde se uvolnil MYZIANE MAOLIDA a zcela osamocený zakončil do odkryté branky.
     
    16
    Tameze je zpět na trávníku a hned byl také u balonu. Domácí záložník se prosmýkl kolem dvou obránců do vápna, poté byl sražen Bou, ale hlavní rozhodčí penaltu nepíská.
     
    15
    Nice prošlo středem trávníku, poté se Saint-Maximin odvážil k přihrávce na pravou stranu, ale od Srarfiho už míč putoval jen k hostující obraně.
     
    13
    Tameze zůstal ležet na trávníku po kontaktu s Tourém. Domácí záložník musí být ošetřen na hrací ploše.
     
    12
    Nice mělo po obranné hlavičce Marcelina rozehrávku od rohového praporku. Saint-Maximin centroval do šestnáctky, ale k míči se prosadil jen Abdoul Ba.
     
    11
    Teď už ale Saint-Maximin faulován byl. Proti pravidlům se provinil Birama Touré. Domácí ale nabídnuté výhody vůbec nevyužili a po odpískaném ofsajdu ztrácí balon.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. Burner si rozbíhal na u pravé postranní lajny, ale přihrávka Tamazeho byla na krajního hráče příliš dlouhá.
     
    9
    Jallet vhazoval míč do hry zpoza postranní lajny. Nice se usadilo na útočné polovině, ale po nebezpečné ztrátě Waltera museli domácí rychle do obrany.
     
    8
    Nice zatím ovládá střed hřiště. Walter společně s Tamezem dokázali procedit míč na Saint-Maximina. Ten už se otáčel směrem k brance, ale jeho následný pád nebyl ohodnocen jako zaviněný.
     
    7
    Srarfiho přihrávka do pokutového území měla najít Maolidu, ale mladý útočník Nice byl ale u balonu o poznání později než Westberg.
     
    6
    Také hosté nebezpečně napadali na útočné polovině. Zkušený Malang Sarr si ale ve spolupráci s Boscaglim s hráči soupeře poradil.
     
    5
    Saint-Maximin se vydal za dlouhým pasem Waltera. Byl však zbržděn bránícím Botem a balonu mu tak utekl až za brankovou lajnu.
     
    4
    Hostům se nepodařila rozehrávka. Ba neudržel míč na hrací ploše po přiťuknutí Westberga a domácí se tak zcela zadarmo dostali do blízkosti pokutového území soupeře.
     
    3
    Také Nice se vydalo poprvé s míčem na útočnou polovinu. Partick Burner zkoušel najít ve středu trávníku Waltera, ten byl ale těsně bráněn a tak raději zvolil přihrávku jen zpět.
     
    2
    Hostující fotbalisté rozehráli první poločas ze středového kruhu. Po dlouhém nákopu skvěle zpracoval míč na levém kraji Touré, následně se ale už Auxerre dále nepodívalo.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Osmifinálový zápas Francouzského ligového poháru tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    Úvodní sestavy:

    OGC Nice: Benítez – Jallet (C), Boscagli, Sarr – Burner, Tameze, Walter, Coly – Srarfi, Saint-Maximin, Maolida
    Náhradníci: Cardinale – Hamache, Makengo, Sylvestre, Danilo, Sacko, Ganago

    AJ Auxerre: Westberg – Arcus, Marcelin, Ba, Boto – Adéoti (C), Touré – Youssouf, Dugimont, Philippoteaux – Féret
    Náhradníci: Michel – Tacalfred, Souprayen, Sakhi, Fomba, Merdji, Ketkeophomphone

    Rozhodčí: Varela – Panont, Mouysset.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    21.04. 2012 Nice – Auxerre 1:0
    11.12. 2011 Auxerre – Nice 2:1
    12.03. 2011 Nice – Auxerre 1:0
    30.10. 2010 Auxerre – Nice 2:0
    20.01. 2010 Nice – Auxerre 0:1
     
    OGC Nice

    Nice bude je bez evropských pohárů. Může za to mizerný závěr loňského ročníku Ligue 1, kdy před sebe Nice v posledních kolech doslova poslalo Bordeaux i Saint-Étienne a z konečného osmého místa cesta do Evropy nevede.

    Také v nové sezoně pokračuje Nice v náladě z konce té skončené. V přípravě Nice padlo se Sportingem, FC Turín a největší příděl dostalo od rivala ze Saint-Étienne, od kterého inkasovalo hned tři góly. Jediným pozitivem na přípravě byla remíza 2:2 s belgickým Charleroi.

    Ligue 1 začala pro Nice třemi zápasy bez vítězství. Až ve čtvrtém kole dokázalo Nice překvapit na trávníku Lyonu nečekanou výhrou 1:0. I přes bídnou koncovku, kdy fotbalisté Nice skórovali pouze osmkrát v jedenácti zápasech se drží na solidní desáté pozici a minimální ztrátou na místa před sebou.
     
    AJ Auxerre

    Auxerre působí v druhé nejvyšší francouzské soutěži a ani v ní nijak zvlášť neexceluje. Ve dvanácti zápasech Auxerre zapsalo do tabulky tři body pouze třikrát a je tak na sestupových pozicích. Ve vyrovnané druhé části tabulky ale ztrácí Auxerre pouhé čtyři body na desáté místo.

    V ligovém poháru má Auxerre za sebou již dva zápasy. Druholigový tým už stačil vyřadit 3:1 Ajaccio, následně také 2:1 i Chateauroux, když se postaral o vítěznou branku těsně po změně stran Jean Marcelin.
     
    Krásný středeční večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Francouzský ligový pohár pokračuje osmifinálovou částí a my se společně zaměříme na utkání Nice, které před domácím publikem přivítá Auxerre.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.

    Vít Schück

    Branky: 17. Maolida, 43. Walter, 81. Walter (pen.) – 58. Dugimont, 82. Philippoteaux

    Karty:   24. Ba (AUX), 90+4. Adéoti (AUX)   88. Marcelin (AUX)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 2:2. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:11.
    OGC Nice: Benítez – Jallet (C), Boscagli, Sarr – Burner, Tameze, Walter, Coly (67. Danilo) – Srarfi (82. Makengo), Saint-Maximin (46. Ganago), Maolida
    Náhradníci: Cardinale – Hamache, Makengo, Sylvestre, Danilo, Sacko, Ganago

    AJ Auxerre: Westberg – Arcus, Marcelin, Ba, Boto – Adéoti (C), Touré – Youssouf (88. Ketkeophomphone), Dugimont, Philippoteaux – Féret
    Náhradníci: Michel – Tacalfred, Souprayen, Sakhi, Fomba, Merdji, Ketkeophomphone

    Rozhodčí: Varela – Panont, Mouysset
    bahis siteleri