Nice – Auxerre 3:2 (kon.) | Le Havre – Troyes 2:0 (kon.) | Nîmes – Saint-Étienne 0:0 (odl.)
Toulouse – Lorient 0:1 (kon.) | Remeš – Orléans 1:1 (2:3 po pen.) | Dijon – Caen 3:1 (kon.)
Méty – Amiens 1:2 (kon.) | Guingamp – Angers 0:0 (3:2 po pen.)
odloženo
Nîmes Olympique
0:0 (-:-)
AS Saint-Étienne
Středa 31.10.2018, 21:05 • Stade des Costières, Nîmes • Francouzský Ligový pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:05.
     
    Krásný středeční večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Francouzský ligový pohár pokračuje osmifinálovou částí a my se společně zaměříme na utkání Nimes, které před domácím publikem přivítá Saint-Étienne.
     
    AS Saint-Étienne

    Saint-Étienne obhajuje z loňského ročníku Ligue 1 osmou pozici. Parádním závěrem se podařilo hráčům vytáhnout až téměř na místa zaručující evropské poháry, jen o skóre se to však nepodařilo a Saint-Étienne zůstalo za Bordeaux.

    V přípravě na novou sezonu si Saint-Étienne nevedlo zlo. Cenné jsou pro tým především vítězné zápasy proti Marseille nebo povedená generálka 3:0 s Nice.

    Do aktuálního ročníku vstoupilo Saint-Étienne výborně. První porážka přišla až v pátém kole, ještě navíc na trávníku bezkonkurenčního PSG 0:4. Po třech vítězných duelech se Saint-Étienne posunulo tabulkou až téměř na medailové pozice. Ale poslední tři kola už Saint-Étienne čeká na tři body, ve víkendovém duelu si aktuálně šestý celek Ligue 1 remizovalo 1:1 v Nimes.
     
    Nîmes Olympique

    Nimes je nováčkem Ligue 1, v loňské sezoně válcovalo ve druhé nejvyšší soutěži co se dalo. Postup mezi francouzskou elitu si Nimes vysloužilo především díky parádnímu konci, kdy v patnácti zápasech prohrálo pouze jednou. Za vítězem Ligue 2 Reims ztratilo Nimes sice propastných patnáct bodů, ale na přímý postup to stačilo.

    Po povedeném přípravném období, ve kterém si Nimes připsalo například vítězství 4:3 nad Toulouse, vstoupilo skvěle i do nového ročníku. Po dvou vítězných zápasech ale už Nimes třetí nepřidalo. Devět utkání byl vítězství Nimes sesunulo až do druhé části tabulky na šestnáctou pozici.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    26.10. 2018 Nimes – St. Etienne 1:1
    07.01. 2018 St. Etienne – Nimes 2:0
    09.01. 2005 Nimes – St. Etienne 3:2
    26.03. 2002 Nimes – St. Etienne 0:0
    13.11. 2001 St. Etienne – Nimes 1:0

     
    Osmifinálový zápas Francouzského ligového poháru mezi Nimes a Saint-Étienne je odložen kvůli silnému dešti. O náhradním termínu utkání se bude ještě rozhodovat. (20:45:47)

    Vít Schück

    Branky:


    Nîmes Olympique:
    AS Saint-Étienne:

    Rozhodčí: Lesage – Jeanne, Denis
    bahis siteleri