Buffalo – Florida 4:3 (kon.) | Philadelphia – Carolina 3:5 (kon.) | Boston – Calgary 6:4 (kon.)
NY Islanders – Chicago 3:2 (po pr.) | Montreal – Vancouver 2:0 (kon.) | St. Louis – Washington 5:2 (kon.)
Los Angeles – Tampa 2:6 (kon.)
konec
St. Louis Blues
5:2 (1:1, 2:1, 2:0)
Washington Capitals
Pátek 04.01.2019, 02:00 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (04:53:42)
     
    Československá stopa v utkání:
    Michal Kempný (WSH)
    0+2, 2 střely, čas na ledě 19:07
    Dmitrij Jaškin (WSH) 0+0, 3 střely, čas na ledě 11:01
    Jakub Vrána (WSH) 0+0, 1 střela, čas na ledě 14:22.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Alex Pietrangelo (STL) 1+1
    2. Jaden Schwartz (STL) 0+1
    3. Robert Bortuzzo (STL) 0+1.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 42 – 25 (9:13, 19:10, 14:2)
    Zablokované střely soupeře: 6 – 14
    Trestné minuty: 15 – 17
    Využité přesilové hry: 1/4 – 0/3
    Vyhraná vhazování: 68% – 32%
    Bodyčky: 14 – 16.
     
    Je dobojováno! Oba týmy si v prvních dvou třetinách několikrát vyměnily nejtěsnější vedení a nakonec to byli Blues, kteří šli do poslední periody za příznivého stavu 3:2. Místo boje o vyrovnání však byla k vidění naprosto jednoznačná záležitost domácího týmu. Hrálo se jen na branku Bradona Holtbyho, který lovil puky ze své sítě ještě dvakrát po trefách Alexe Pietrangela a Tylera Bozaka. Zraky spousty fandů byly upřeny také na Toma Wilsona, který se postavil St. Louis poprvé od likvidačního zákroku na Oskara Sundqvista. A co osud nechtěl, švédský útočník se dnes gólově prosadil. Tom Wilson naopak neproměnil několik svých šancí. V bitce s Bortuzzem inkasoval několik ran pěstí a těsně před čtvrtým gólem ho ještě k tomu bolestivě napálil Gunnarsson, což zapříčinilo de facto rozhodující trefu výborně hrajícího Pietrangela.
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Publikum v Enterprise Center ve stoje děkuje svým hráčům za skvělý odvedený výkon. Tento duel se rozhodně zařadí mezi ty nejsvětlejší okamžiky v sezóně trápících se Bluesmanů.
     
    59:23
    Burakovsky jel jeden na jednoho proti Bortuzzovi, přes kterého sice vystřelil, ale Jake Allen zasahovat vůbec nemusel.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:44
    Hodně drzá individuální akce Steena, který přitom potřeboval i trochu štěstí. Švédský forvard se prokličkovala až před brankoviště, kde jeho kouzlení uťal až zákrok Bradena Holtbyho.
     
    57:54
    Bäckströmův útok s Jakubem Vránou na křídle dnes moc vidět nebyl. Ani tohle střídání na tom moc nezměnilo, obrana Blues si trojici v bílém bezpečně pohlídala.
     
    57:26
    Oskar Sundqvist zachytil chybnou rozehrávku Washingtonu a pokusil se přidat svůj druhý dnešní gól. Prudká rána však prosvištěla nad břevnem.
     
    56:54
    Hráči v modrém po zisku kotouče přejeli červenou čáru a po nahození odjeli střídat. Do ofenzivy se za tohoto stavu už hnát nemusí.
     
    56:11
    A ještě jednou v akci Michal Kempný, tentokrát v obranném pásmu, kde sebral puk Steenovi. Český obránce dnes rozhodně patří mezi nejlepší hráče Caps.
     
    55:46
    Ovečkinova zadovka propadla na modrou čáru. Michal Kempný se posunul k vrcholku levého kruhu a donutil Allena vytěsnit puk mimo tři tyče.
     
    54:57
    Hosté už vypadají hodně odevzdaně. Prudkou ránu Schwartze po jejich nepřesné rozehrávce Holtby vyrazil, načež Capitals vjeli do ofsajdu.
     
    54:20
    Nic na tom nezměnil ani Oshie a jeho skrytá střela přes obráncem. Branka Allena byla pro bývalého hráče Blues malá.
     
    53:53
    Domácí byli vytlačení z útočného pásma, ale příliš je to mrzet nemusí, neboť závěr zápasu mají podle všeho plně pod kontrolou.
     
    52:57
    Pietrangelo zachyboval v rozehrávce v nebezpečném prostoru. Puku se zmocnil Burakovsky, jenže zleva ho neprotlačil mezi Allena a bližší tyč. Byla to vůbec první střela Caps ve třetím dějství.
     
    52:33
    Bowey střílel bez přípravy po přihrávce podél modré čáry. Branku o kousek minul a čtvrtá formace Capitals už ho nevybojovala.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:53
    Na hostující branku střely doslova prší. Bozak vyhrál vhazování nad Dowdem pro Edmundsona, který to zkusil z dálky a vyprášil Holtbyho nastavený beton.
     
    51:49
    Další rychlá akce Bluesmanů ztroskotala na Holtbymu, na kterého se tentokrát hnal Schwartz, ale tak nebezpečné jako před chvílí to tentokrát nebylo.
    51:08 Tyler BOZAK - 5:2
     
    51:08
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Devět minut před koncem třetí třetiny je asi rozhodnuto! Kuzněcov pokazil rozehrávku napříč středním pásmem. Od některého z hráčů se kotouč odrazil na hokejku TYLERA BOZAKA, který se bleskovým zrychlením dostal za nepřipravené duo obránců a v úniku vypálil zápěstím nad Holtbyho lapačku. Bez asistence.
     
    50:26
    Ovečkin vzal přechod do útočného pásma na sebe, jenomže Wilson na jeho přihrávku do předbrankového prostoru vůbec nedosáhl.
     
    49:52
    Barbaševova přihrávka na Sundqvista propadla k modré čáře, ze které později vypálil Gunn a jen o kousek netrefil hostující klec.
     
    49:13
    Poprvé se v této třetině hraje delší dobu bez přerušení. Capitals se stále nemohou souvisleji dostat do útoku.
     
    48:13
    Alex Pietrangelo hraje velký zápas. Teď se šikovně dostal do brejku dvou na jednoho, který si sjel do mezikruží, ovšem bekhendem další branku nepřidal.
     
    47:39
    Bortuzzo trochu podrazil jednoho ze členů čtvrtého útoku Capitals, ale rozhodčí zůstali v klidu, takže St. Louis se dostalo s pukem do bezpečí.
     
    46:47
    Teď už to budou mít hosté z Washingtonu hodně složité. Bluesmani hrají výborně a ve třetí třetině neřešili ještě žádné problémy v obranném pásmu.
    45:44 Alex PIETRANGELO - 4:2
     
    45:44
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Poprvé tu máme dvougólový rozdíl ve skóre! Blues se dostali do tlaku. O´Reilly nabil k modré čáře Gunnarssonovi, který svou dělovkou vyřadil ze hry blokujícího Wilsona. Puk se s přispěním Perrona dostal k ALEXI PIETRANGELOVI, který byl díky bolestivě nastřelenému Wilsonovi nebráněný a švihem z osy hřiště propálil Holtbyho. Asistence: David Perron, Ryan O´Reilly.
     
    45:09
    Steen zůstal v levém kruhu a ze stoje vypálil z první. Holtby byl na tuto variantu připravený a připsal si další úspěšný zákrok.
     
    44:26
    Až po čtyřech a půl minutách se Washington na malou chvíli zabydlel v útočném pásmu. Kromě tvrdé nepřesné střely Oshieho ale nic moc nevymyslel.
     
    43:58
    Naopak Braden Holtby si na nedostatek práce stěžovat rozhodně nemůže. Naposledy zakročil proti vysokému bekhendu rozjetého Jadena Schwartze.
     
    43:31
    Čároví sudí nepískali zakázané uvolnění po nezachycené přihrávce na Stephensona. Bluesmani musí rozehrávat od nezaměstnaného Allena.
     
    42:28
    Oskar Sundqvist si ve svižné jízdě vyměnil puk s kolegou na levém křídle. Zpětnou přihrávku nataženou holí protečoval směrem na branku, nicméně Holtby neměl žádnou větší práci.
     
    42:08
    Po druhé přestávce se zatím hraje jen na jednu branku. Platit to bude i v nejbližších vteřinách, neboť hráči Washingtonu vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    41:22
    Rozhodčí odpískali ve středním pásmu hru vysokou holí. Domácí se po buly rychle vrátili do útoku a Holtby musel opět zasahovat svým betonem proti Steenovi.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:01
    Steen se natlačil k brankovišti, kam přišla O´Reillyho přihrávka zpoza Holtbyho klece. Hostující gólman znovu odolal a v menším závaru přerušil hru.
     
    40:47
    Colton Parayko hned dvakrát pálil od modré čáry. Holtby první pokus vyrazil a druhý snadno zkrotil na své hrudi.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 28 – 23 (9:13, 19:10)
    Zablokované střely soupeře: 4 – 9
    Trestné minuty: 15 – 17
    Využité přesilové hry: 1/4 – 0/3
    Vyhraná vhazování: 61% – 39%
    Bodyčky: 6 – 10.
     
    Druhé třetině nechyběly šance, góly ani emoce. O něco aktivnější byli domácí hokejisté, kteří podle oficiálních statistik vyprodukovali devatenáct střel a dvě z nich dostali až za Holtbyho záda, když po trefě Connollyho na 2:2 vyrovnával Colton Parayko a na 3:2 pro Blues následně otočil Oskar Sundqvist. Hodně vidět i Tom Wilson, který měl několik šancí a zapletl se hned do dvou šarvátek, které fanoušci nesmírně kvitovali. Domácí tak půjdou do třetí třetiny s těsným náskokem a my se můžeme těšit na dramatický závěr!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:34
    Perronovi se vymstila fotbalová vložka u vlastní branky. Puk se dostal na levý mantinel k Orpikovi, jehož střelu tečoval do Allena Wilson. Ten se dostal i k dorážce, ale ani ta si cestu do sítě nenašla.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:54
    A právě Ryan O´Reilly přihrával zpoza koncové čáry poblíž modré čáry, odkud zápěstím vypálil Pietrangelo. Holtby byl tentokrát připravený a nedopustil žádnou dorážku.
     
    38:33
    Čtvrtý útok Capitals se ještě jednou dostal do útočného pásma, ale netrvalo to dlouho, neboť Edmundson ze zadního mantinelu našel O´Reillyho a ten otáčí hru.
     
    37:57
    Stephenson měl více prostoru na útočné modré čáře, ovšem Jaškin jeho následnou žabičku do předbrankového prostoru nezpracoval.
     
    37:01
    Domácí tým je při chuti a za velké podpory fanoušků chce přidat i čtvrtou trefu. Proti však je Holtby, který teď vyrazil Schwartzovu střelu z levého kruhu.
    36:33 Oskar SUNDQVIST - 3:2
     
    36:33
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Bluesmani se vrací do vedení! Gunnarsson uvolnil kotouč z velkého boje u hrazení a z levé strany ho vrátil na modrou čáru. Pietrangelovu střelu Holtby jenom vyrazil a OSKAR SUNDQVIST vpádu bekhendem uklidil puk do téměř prázdné branky. Asistence: Ivan Barbašev, Alex Pietrangelo.
     
    35:38
    Ovečkin nenápadně přenesl hru na levou stranu. Kuzněcov byl v těžkém úhlu, ale přesto to zkusil přímo na branku, kterou Allen ustrážil.
     
    35:19
    Hosté v plném počtu.
     
    35:16
    Další tečovaná střela z delší vzdálenosti. Tentokrát puk přesměroval švédský útočník Steen, jenže ani on z těžké pozice branku netrefil.
     
    34:41
    Pietrangelova rychlá střela švihem byla ještě tečovaná, nicméně kotouč po odrazu od Schwartze prosvištěl napravo od branky Capitals.
     
    34:09
    Steenova střela z nepřipravené pozice letěla hodně mimo a hosté dostali dostatek času na odpálení kotouče přes všechny čáry.
     
    33:45
    Domácí rozjeli další kombinaci, která skončila u Parayka, jehož střela zpoza levého kruhu byla okamžitě sražená.
     
    33:19
    O trestné minuty rozhodně není ve druhé třetině nouze. Tentokrát si jde odpočinout Jevgenij Kuzněcov, který před Holtbym lehce zahákoval Steena.
     
    33:05
    Kotouč vyletěl mezi diváky a hra se musela zase zastavit. Vhazování ve středovém kruhu se bude opakovat.
    32:23 Colton PARAYKO - 2:2
     
    32:23
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    No tak to byla parádní přesilovková souhra, do které se zapojili čtyři z pěti přítomných domácích hokejistů! Ryan O´Reilly převzal puk od Perrona a z koncové čáry ho bez váhání poslal za vzdálenější tyč na COLTONA PARAYKA, jenž uklízel puk do vesměs poloprázdné branky. Asistence: Ryan O´Reilly, David Perron.
     
    31:59
    Zaplněné tribuny se chvíli radovaly ze získané přesilovky pět na tři za držení Michala Kempného. Rozhodčí však odměnili dvěma minutami i Maroona, který českého útočníka podrazil. Oba tresty se vykrátily a pokračuje tak domácí přesilovka pět na čtyři.
     
    31:49
    U soupeřových fanoušků neoblíbený Wilson dostal o pár vteřin později druhou šanci! Tentokrát to zkoušel švihem z pravého kruhu a trefil Allenovu lapačku.
     
    31:12
    Pietrangelo na modré nezpracoval hodně těžkou přihrávku od Thomase. Tíky tomu se do úniku utrhl Tom Wilson, jenže v nájezdu proti Allenovi neuspěl.
     
    30:48
    Domácí v plném počtu.
     
    30:37
    Pár vteřin se bude konat domácí přesilovka 4 na 3 a pak už o něco tradičnější varianta 5 na 4. Za držení Oskara Sundqvista je vyloučen Matt Niskanen.
     
    30:24
    Tyler Bozak si vzal puk ze souboje na levém křídle a udělal pár kroků směrem k Holtbymu, který jeho střelu hokejkou vyrazil.
     
    29:57
    Oshie nezpracoval prudký pas na útočnou modrou a musí se vracet s domácím útokem, který je veden po levé straně.
     
    29:29
    Hraje se ve čtyřech na obou stranách. Bäckström se na chvilinku usadili v útočném pásmu, jenže nepřipravenou kombinací zahnali Orlova zpět mezi modré čáry.
     
    28:48
    Tak to bylo rychlé. Tom Wilson se mimo hru dostal do potyčky s domácím kapitánem Pietrangelem. Rozhodčí se je povedlo od sebe rychle odtrhnout a udělili jim menší tresty za hrubost.
     
    28:24
    Bortuzzo a Wilson se už vrátili do hry po pětiminutových trestech. Rozhodně není vyloučeno, že se hostující útočník ještě stane terčem nějakého zákroku.
     
    38:01
    Jaden Schwartz se probil přes útočnou modrou čáru, jenže následná střela zápěstím z pravé strany byla jen propagačního typu.
     
    27:41
    Schennovu přihrávku do druhé vlny nezachytil nikdo v modrém. Druhá formace Capitals rychle otočila hru, ale ke střele se nedostala.
     
    27:29
    Domácí v plném počtu.
     
    26:37
    Kuzněcov to zkoušel dost překvapivě z nulového úhlu. Allen byl trochu dezorientovaný, nicméně kotouč se za něj neodrazil. Bluesmani naopak odpálili puk do bezpečí.
     
    26:11
    Ruský forvard Jevgenij Kuzněcov se dostal za obranu a zprava se řítil na branku. Allen se ale dobře roztáhl a pokryl celý spodek brankoviště.
     
    25:53
    Hostům to v pěti proti čtyřech úplně nefunguje. Opět rychle přišli o útočné pásmo a při návratu vjeli do odpískaného ofsajdu.
     
    25:29
    Třetí přesilovka pro Washington! Za nijak potřebné seknutí Michala Kemplného byl odeslán na trestnou lavici domácí útočník David Perron.
     
    25:09
    St. Louis si v obranném pásmu poradilo a díky Schennovi vyrazilo kupředu. Holtby však střelu z pravého kruhu zastavil a rychle rozehrál.
     
    24:47
    Teď je to velký boj o střední pásmo. Orpik se ho pokusil překonat nahozením a poslal své kolegy z útoku do řady soubojů.
     
    23:22
    Navrátilec do hostující sestavy Dmitrij Jaškin má dnes o motivaci postaráno. Ani další střelu švihem však nedostal až za Allenova záda.
    23:00 Brett CONNOLLY - 1:2
     
    23:00
    Washington právě vstřelil branku!
    Hosté umlčeli nadšené fanoušky svým druhým gólem! Fabbriho přihrávku do volného prostoru před brankovištěm zastavil Carlson a rozjel rychlý protiútok, při kterém se zaskvěl BRETT CONNOLLY. Ten si nechal odklouzat Pietrangela a po stahovačce vystřelil. Allen si nevšiml, že má puk před betonem a zkušený útočník ho ihned dorazil do sítě. Asistence: Lars Eller, Michal Kempný.
     
    22:13
    Diváci jsou na nohou! Tom Wilson se asi dočkal odvety za nedávný brutální zákrok na Sundqvista. Bortuzzo ho vyzval do pěstní šarvátky, ve které měl domácí obránce trochu navrch, ale stejně skončil na ledě jako první.
     
    21:26
    Gunnarsson se po vhazování přiblížil brance, ale za pravý beton kotouč neprotlačil. Z druhé strany to neúspěšně zkoušel i O´Reilly.
     
    21:22
    Pietrangelovu dalekonosnou střelu Holtby vyrazil před sebe, kde byl O´Reilly a bekhendem se ještě snažil přihrát na zadní tyč. Před Steenem ovšem hostující gólman kotouč ukořistil.
     
    20:52
    Bouwmeester si počkal na odraz puku od levého mantinelu a vystřelil golfákem do betonu Holtbyho, který celou situaci kontroloval.
     
    20:22
    Hned po pár vteřinách se Vrána ocitl v přečíslení dvou na jednoho, jenomže Bäckström jeho vysokou přihrávku nedokázal basebalově uklidit do odkryté branky.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 9 – 13
    Zablokované střely soupeře: 47% – 53%
    Trestné minuty: 4 – 4
    Využité přesilové hry: 0/2 – 0/2
    Vyhraná vhazování: 47% – 53%
    Bodyčky: 2 – 4.
     
    Je za námi zajímavá první třetina, v jejímž úvodu Washington nevyužil první ze svých dvou přesilovek a přesně po čtyřech minutách naopak poprvé inkasoval z teče Roberta Thomase. Capitals pak ubránili čtyřminutové oslabení a chvíli poté vyrovnali na aktuálních 1:1, když se po přihrávce Michala Kempného prosadil ruský kanonýr Alexandr Ovečkin.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:56
    O´Reilly vydoloval puk ze souboje pěti hráčů u mantinelu a ještě z ostrého úhlu nahodil puk na Holtbyho. Ten ho vyrazil na Jaškina a český útočník snadno vyhodil.
     
    19:13
    Edmundsonovo nahození ze středního pásma pomalu doklouzalo až k Holtbymu, který raději schoval puk pod lapačku a přerušil hru.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    18:47
    Domácí v plném počtu.
     
    18:16
    Alexandr Ovečkin už byl na číhané v levém kruhu, odkud vystřelil bez přípravy, ovšem Allen pomohl svižnou ránu vytěsnit mimo tři tyče.
     
    17:48
    Steen vypíchl puk ve středním pásmu. Pak se sice chtěl podívat i do útoku, jenže hosté ho natlačili na zadní mantinel.
     
    17:27
    Caps se zatím nemohli usadit v útočném pásmu. Po domácích vyhozeních se naopak museli vracet až k Holtbymu.
     
    16:47
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Alex Pietrangelo – 2 min., podrážení).
     
    16:40
    Holtby zastavil nahození Maroona a rozjel protiakci Capitals, kterou narušil faul ve středním pásmu. Blues budou čelit druhému oslabení.
    15:34 Alexandr OVEČKIN - 1:1
     
    15:34
    Washington právě vstřelil branku!
    V šestnácté minutě je srovnáno na 1:1! Carlson poslal puk na levou stranu na Kempného, který vynikajícím křižným pasem našel v pravém kruhu ALEXANDRA OVEČKINA. Ten trochu nezvykle vystřelil švihem, ale i tak propálil Allena, čímž si zajistil jubilejní třicátý gól v probíhající sezóně. Asistence: Michal Kempný, John Carlson.
     
    14:48
    Dmitrij Jaškin vystřelil zápěstím z vrcholku levého kruhu, nicméně svého nedávného spoluhráče nepřekonal. Kotouči nedal dostatek rychlosti.
     
    14:13
    Oshieho přihrávka zpoza branky šla do mezikruží, ale tam se zrovna nenacházel nikdo v bílém dresu Washingtonu. Ten kvůli tomu přišel o puk i útočnou třetinu.
     
    13:32
    Oshieho pokus zpoza kruhů byl tečovaný Vránou mimo domácí branku. Po kratší odmlce míří dopředu i domácí hokejisté.
     
    13:06
    Brett Connolly nezpracoval slibnou přihrávku do palebné pozice v levém kruhu. Capitals se usadili v útočném pásmu, které Kempný dvakrát udržel a navíc poslal kotouč před brankoviště, kde už ho nikdo za Allenova záda nedostal.
     
    12:34
    Lars Eller převzal puk ve středním pásmu, udělal několik rychlých kroků a už mohl střílet zápěstím, což na překonání Allena nestačilo.
     
    11:57
    Schwartz nahodil puk sám pro sebe. Na zadním mantinelu už ho nedobruslil, jenže hosté ho zase rychle odevzdali.
     
    11:24
    Colton Parayko nerozehrál vůbec přesně od vlastní branky a zavinil zakázané uvolnění Bluesmanů.
     
    10:49
    Hosté v plném počtu.
     
    10:42
    Po vyhraném buly zkusil štěstí Parayko, ale Holtby zasahovat nemusel. Volný puk si sebral Dowd a poslal jej do bezpečí.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:32
    Holtby dobře viděl na střelu Pietrangela a zvedl ji až do ochranné sítě. Vhazovat se bude v útočném pásmu Blues, kterým dnes chybí nemocný střelec Tarasenko.
     
    10:15
    Niskanen odpálil puk na druhý konec hřiště ve chvíli, kdy z domácí přesilovky zbývá poslední pětina.
     
    09:50
    Přesto, že mají domácí přesilovku, tak se hra přelévá ze strany na stranu. Washington se opět dostal až k brance soupeře, ale zakončit tentokrát nedokázal.
     
    09:23
    Schwartz zadovkou oslovil Thomase, který místo střely ještě přihrával do pravého kruhu na Steena, s jehož střelou si Holtby poradil.
     
    08:56
    Wilson poslal dopředu Jaškina, který Allena nepřekvapil, ale posléze pošetřil u hrazení několik cenných vteřinek.
     
    08:24
    Eller nabral rychlost ve středním pásmu a hnal se do úniku. Ten mu pokazil skvělý obranný zákrok Pietrangela, jenž ho vůbec nenechal dokončit střelu z blafáku.
     
    08:04
    Poměrně snadná práce pro Capitals, kteří poslal puk ven z obranného pásma. Domácí se zpět dopředu nijak neženou.
     
    07:35
    Bluesmani se po hostujícím vyhození usadili v útočném pásmu, ovšem zatím se nemohou dostat ke střele. To už z početní výhody uteklo padesát vteřin.
     
    06:49
    Další starosti pro Washington. Brooks Orpik zasáhl vysokou holí obliečej Tylera Bozaka a jelikož se to neobešlo bez krvavé stopy, tak vyfasoval čtyřminutový trest.
     
    06:46
    Pěknou rychlou souhru v ponechané výhodě zakončoval střelou bez přípravy Patrick Barron. Holtby se však přesunul společně s přihrávkou a kotouč do sítě nepustil.
     
    06:34
    Bývalý hráč St. Louis Dmitrij Jaškin potáhl puk po pravé straně, ovšem návrat do sestavy ziskem bodu neoslavil, neboť Stephenson po jeho pasu vystřelil jen do Allena.
     
    05:46
    Barbašev se rozhodl objet branku a pak zleva zakončovat bekhendem. Tento úmysl mu vyšel, jenže puk poslal vysoko nad břevno.
     
    04:48
    Perron držel puk zády brance, a tak se rozhodl pro přihrávku na modrou čáru, ze které tentokrát minul zařízení Parayko.
    04:00 Robert THOMAS - 1:0
     
    04:00
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí se přesně po čtyřech minutách dostávají do vedení! Schwartz posunul přihrávku z rohu obranného pásma dále na modrou čáru, odkud golfákem vypálil Bortuzzo a těsně před Holtbym kotouč protečoval do sítě ROBERT THOMAS. Asistence: Robert Botuzzo, Jaden Schwartz.
     
    03:02
    Rozjetý Barbašev to zkusil z pravého kruhu, jenže kotouč se po zásahu Madisona Bowey vydal do prostoru vedle bližší tyče Holtbyho brány.
     
    02:51
    Pár vteřin po skončení přesilové hry od modré napřáhl Carlson, ovšem trefil jen prostředek branky, který si Allen pohodlně pohlídal.
     
    02:46
    Domácí v plném počtu.
     
    02:06
    Connolly křižným pasem do pravého kruhu objevil úplně volného Vránu, který se opřel dos třely z první, ale přesunující se Allen ho vychytal.
     
    01:36
    Zatím to není moc vydařená přesilovka. Blues už třikrát vyhodili a hosté se naopak dvakrát provinili postavením mimo hru. Elitní formace byla stažena trochu netradičně i s Ovečkinem.
     
    01:12
    Edmundson po vyhraném buly vyhodil puk na Holtbyho, kterého se v oslabení snažil ohrozit O´Reilly, ale žádné větší vrásky na čele mu nepřidělal.
     
    00:46
    Hned na úvod přesilovka pro hosty! Brayden Schenn po nepřesné střele Bouwmeestera u brankoviště podrazil Bäckströma.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    St. Louis Blues: Allen (Fitzpatrick) – Pietrangelo (C), Bouwmeester, Parayko, Edmundson, Bortuzzo, Dunn, Gunnarsson – Sundqvist, R. O'Reilly, Perron – Thomas, B. Schenn, Schwartz (A) – Maroon, Bozak, Steen (A) – Barbašev, Fabbri.

    Washington Capitals: Holtby (Copley) – Carlson, Kempný, Niskanen, Orlov (A), Bowey, Orpik – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), J. Vrána – Connolly, Eller, Burakovsky – Jaškin, Boyd, Stephenson.

    Rozhodčí: Walsh, Kozari – Murchison, Pancich.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vzájemné zápasy

    03.04.2018 St. Louis – Washington 2:4
    07.01.2018 Washington – St. Louis 4:3 pr.
    20.01.2017 St. Louis – Washington 3:7
    24.11.2016 Washington – St. Louis 4:3
    10.04.2016 St. Louis – Washington 1:5.
     
    Washington Capitals

    Úřadující šampióni Stanley Cupu se nevyhnuli mírné mistrovské kocovině a několik týdnů jim trvalo, než se dostali do ideální provozní teploty. V posledních týdnech však Capitals šlapou a postupně se zařazují zpět mezi nejlepší týmy v NHL. V posledním utkání loňského roku se Capitals představili na domácím ledě proti Nashvillu a po necelém měsíci dostali šestigólový příděl, kvůli němuž neprodloužili svou sérii čtyř výher v řadě. Pro celek z hlavního města USA to ale není žádná pohroma, v tabulce Východní konference mu stále patří výborné třetí místo, avšak na neskutečně rozjetou Tampu ztrácí už propastných třináct bodů.

    Nejproduktivnější hráči:
    • A. Ovečkin – 45 bodů (29+16)
    • N. Bäckström – 44 bodů (10+34)
    • J. Carlson – 37 bodů (6+32).
     
    St. Louis Blues

    Výkony domácího týmu mají už několik let sestupnou tendenci. Tahle sezóna se pro Blues vyvíjí velmi špatně od úplného začátku a ani dobré výkony největší letní posily Ryana O´Reillyho jim pravděpodobně nepomůžou do vyřazovacích bojů. St. Louis má na kontě jen patnáct výher ze sedmatřiceti zápasů a momentálně se nachází na úplně posledním místě v Západní konferenci i v celé NHL. Naposledy St. Louis předvedlo solidní výkon proti New Yorku Rangers. Narazilo však na skvěle chytajícího Henrika Lundqvista a přes výraznou převahu padlo 1:2.

    Nejproduktivnější hráči:
    • R. O´Reilly – 35 bodů (15+20)
    • D. Perron – 25 bodů (13+12)
    • V. Tarasenko – 22 bodů (11+11).
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od dvou hodin se můžeme těšit na utkání mezi St. Louis Blues a Washingtonem Capitals!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 4. Thomas (Bortuzzo, Schwartz), 33. Parayko (R. O'Reilly, Perron), 37. Sundqvist (Barbašev, Pietrangelo), 46. Pietrangelo (Perron, R. O'Reilly), 52. Bozak – 16. Ovečkin (Kempný, Carlson), 23. Connolly (Eller, Kempný)


    St. Louis Blues: Allen (Fitzpatrick) – Pietrangelo (C), Bouwmeester, Parayko, Edmundson, Bortuzzo, Dunn, Gunnarsson – Sundqvist, R. O'Reilly, Perron – Thomas, B. Schenn, Schwartz (A) – Maroon, Bozak, Steen (A) – Barbašev, Fabbri.
    Washington Capitals: Holtby (Copley) – Carlson, Kempný, Niskanen, Orlov (A), Bowey, Orpik – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), J. Vrána – Connolly, Eller, Burakovsky – Jaškin, Boyd, Stephenson.

    Rozhodčí: Walsh, Kozari – Murchison, Pancich

    Diváci: 17 200
    thejrc.org