Leicester – Manchester Utd. 0:1 (kon.) | Manchester City – Arsenal 3:1 (kon.)
konec
Leicester City
0:1 (0:1)
Manchester United
Neděle 03.02.2019, 15:05 • King Power Stadium, Leicester • Anglická Premier League • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (17:06:31)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 8:2. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 14:9.
     
    Manchester United vítězí na půdě Leicesteru 1:0 a alespoň na dvě hodiny se v tabulce posune na páté místo. Hosté vstoupili do utkání skvěle, už v deváté minutě je do vedení poslal Marcus Rashford, který těžil z parádní asistence Paula Pogby. To ale bylo v podání Red Devils vše, ve druhém poločase tempo hry diktovali Foxes. Vypracovali si řadu šancí, blízko vyrovnání byli Barnes, akrobaticky zakončující Vardy nebo z přímého kopu pálící Ghezzal. Hosty ale podržel skvělými zákroky brankář de Gea, který opět potvrdil, že je pro svůj tým klíčovou personou.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Po centru z pravé strany se míč i s přispěním štěstí dostal až do míst, kde číhal zapomenutý Harry Maguire. Anglický reprezentant zakončení zbytečně uspěchal a branku vůbec netrefil.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Anthony Martial (Manchester United).
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Wilfred Ndidi (Leicester City).
     
    90+2
    Už chvíli běží nastavený čas, který bude po rozhodnutí sudích trvat čtyři minuty. Pohlídá si družina trenéra Solskjaera těsný náskok, nebo domácí srovnají?
     
    90+1
    Další rychlý výpad Manchesteru United skončil opět povedeným zákrokem Kaspera Schmeichela, který nadvakrát zkrotil míč po tvrdé ráně Anthonyho Martiala.
     
    90
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Jesse Lingard, přichází Phil Jones.
     
    89
    Na druhé straně z kraje pokutového území nahrával Lukaku, proti Martialovi ale stáli hned tři protivníci, hostující záložník se tak nezmohl vůbec na nic.
     
    88
    Harvey Barnes hraje skvělé utkání. Na levé straně v rychlostním souboji předčil Baillyho a navíc připravil dobrou možnost pro Vardyho, který levačkou zamířil pouze do míst, kde číhal de Gea.
     
    87
    Do už hodně otevřené obrany Leicesteru se po Pogbově nahrávce vydal střídající Romelu Lukaku, jehož prudkou ránu doprostřed branky Schmeichel spolehlivě vyrazil.
     
    86
    Okazaki vysunul vpřed Kelechiho Iheanacha, jenž se pokoušel obejít Nemanju Matiće. Srbský záložník zúročil své zkušenosti a defenzivní kvality a předvedl povedený obranný zákrok.
     
    85
    Co se vytvořených šancí týče, nese se závěr zápasu zatím v hodně klidném duchu. Domácí jsou v druhém poločase aktivnější, budou odměněni vyrovnávací trefou?
     
    84
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Nampalys Mendy, přichází Kelechi Iheanacho.
     
    83
    Na hřišti se přitvrzuje. Ander Herrera poslal k zemi Barnese, Mike Dean ale přisoudil balon hostujícímu týmu, protože mladý Angličan dle názoru rozhodčího zahrál rukou.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Rachid Ghezzal (Leicester City).

    Vojtěch Tůma

    Branky: 9. Rashford (P. Pogba)

    Karty:   32. Vardy (LEC), 45. N. Mendy (LEC), 82. R. Ghezzal (LEC), 90+3. Ndidi (LEC) – 20. Lingard (MAN), 42. N. Matić (MAN), 80. Shaw (MAN), 90+3. Martial (MAN)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 8:2. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 14:9.
    Leicester City: Schmeichel (C) – R. Pereira, Maguire, J. Evans, Chilwell – N. Mendy (84. Iheanacho), Ndidi – Gray (74. Okazaki), Maddison (62. R. Ghezzal), Barnes – Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – Morgan, Fuchs, R. Ghezzal, Choudhury, Iheanacho, Okazaki.

    Manchester United: de Gea – Young (C), Bailly, Lindelöf, Shaw – A. Herrera, N. Matić – Lingard (90. P. Jones), P. Pogba, Alexis Sánchez (67. Martial) – Rashford (78. R. Lukaku).
    Náhradníci: Romero – P. Jones, Dalot, Mata, Fred, R. Lukaku, Martial.

    Rozhodčí: Mike Dean – Ian Hussin, Darren Cann

    Diváci: 32 148
    thejrc.org