Villarreal – Espanyol 2:2 (kon.) | Real Betis – Atlético 1:0 (kon.) | Eibar – Girona 3:0 (kon.)
Real Madrid – Alavés 3:0 (kon.)
konec
Real Betis
1:0 (0:0)
Atlético Madrid
Neděle 03.02.2019, 16:15 • Estadio Benito Villamarín (Sevilla) • Španělská LaLiga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 2:9. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 8:21. (18:08:26)
     
    Tři nastavené minuty ve druhém poločase jsou minulostí a zápas dvaadvacátého kola nejvyšší španělské soutěže končí. Real Betis zaskočil na domácí půdě Atlético Madrid 1:0!

    Úvodní pětačtyřicetiminutovka nabídla pouze jediný světlý okamžik. A to již ve třetí minutě, kdy dokázal Jan Oblak parádně vytáhnout Joaquínovu hlavičku po rohovém kopu od své tyče mimo branku. Následně byly oba týmy pasivní směrem dopředu a k dalšímu ohrožení jedné z branek nedošlo.

    Po změně stran byl madridský celek o něco aktivnější, ale ani tak neměl Pau López příliš práce. Po hodině hry navíc zahrál nešikovně rukou v pokutovém území střídající Filipe Luís a domácí měli k dispozici pokutový kop. Penaltu s přehledem proměnil Sergio Canales a poslal Betis do vedení. Atlético už se na odpověď ani na závěrečný tlak nezmohlo a tak teprve podruhé v sezoně musí skousnout porážku.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Partey ještě nakopával míč do pokutového území Betisu. Tam se vydal i stoper hostů José Giménez, ale lehkou hlavičku si dokázal Pau López s přehledem na brankové lajny pohlídat.
     
    90+2
    Betis drží v nastaveném čase míč na útočné polovině. Barragán společně s Kaptoumem dlouho trápili soupeře u rohového praporku a nakonec vybojovali autové vhazování.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Morata zakončoval v šestnáctce přes hlavu, ale trefil pouze obránce před sebou. Navíc vysokou nohou udeřil Feddala a je pískán faul.
     
    89
    Madridský tým je i nadále natlačen před pokutovým územím Betisu. Po vysokém centru si dovolil hrát hrudí k vlastnímu brankáři Sidnei před Moratou. López dokázal udržet míč před brankovou lajnou.
     
    88
    I nyní akce Atlética odstartovala od Parteyho. Dlouhou přihrávkou měl najít Juanfrana, který byl ale až za bránícím Feddalem. Domácí budou rozehrávat od vlastní branky.
     
    87
    Hostující celek zvyšuje obrátky. Partey si narazil s Rodrim ve středu pole, následně se zapojil do kombinace také Griezmann, ale ve vápně neměl čas ani prostor pro zakončení.
     
    87
    Lópezovi trvala rozehrávka od své branky až příliš dlouho a dostává žlutou kartu.
     
    86
    Atlético pokračuje v tlaku rozehrávkou rohového kopu. Domácí si ale dokázali pohlídat Hernándeze i s Giménezem a s přehledem odvrátili nebezpečí.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Sergio León (Real Betis).
     
    85
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Joaquín, přichází Javi García.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Júnior Firpo (Real Betis).
     
    84
    Mandi sestřelil před pokutovým územím střídajícího Kaliniće a to je šanci pro hosty na vyrovnání stavu z volného přímého kopu. Mandi navíc dostává žlutou kartu.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením do konce druhého poločasu. Atléticu již příliš času na vyrovnání nezbývá, madridský celek v této ligové soutěži zatím prohrál pouze jednou!
     
    82
    Pau López výtečně vyběhl proti Moratovi na pravou stranu vápna. Domácí brankář dokonale znemožnil zakončení a ještě navíc udržel míč před brankovou lajnou.

    Vít Schück

    Branky: 66. Canales (pen.)

    Karty:   84. Mandi (RBE), 84. Firpo (RBE), 85. León (RBE), 87. Pau López (RBE) – 41. Arias (ATM), 42. Á. Correa (ATM), 52. Lucas Hernández (ATM)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 2:9. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 8:21.
    Real Betis: Pau López – Mandi, Bartra (53. Sidnei), Feddal – Barragán, Kaptoum, Guardado, Canales, Guerrero (74. Firpo) – Joaquín (C) (85. Javi García), León.
    Náhradníci: Robles – Javi García, Sidnei, Morón, Firpo, Lo Celso, Jesé.

    Atlético Madrid: Oblak – Arias (46. Luís), J. Giménez, Lucas Hernández, Juanfran – Á. Correa (77. N. Kalinić), Partey, Rodri, Lemar (64. Vitolo) – Morata, Griezmann (C).
    Náhradníci: Adán – Luís, N. Kalinić, Vitolo, Muñoz Benavides, Montero, Pérez.

    Rozhodčí: Medié – Barranco, Méndez
    thejrc.org