Lipany – KFC Komárno 1:5 (kon.) | Prešov – L. Mikuláš 0:2 (kon.) | B. Bystrica – Bardejov 2:0 (kon.)
Poprad – Pohronie 2:1 (kon.)
konec
FK Poprad
2:1 (0:1)
FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa
sk Sobota 27.04.2019, 18:30 • NTC Poprad • MONACObet liga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Prajem vám príjemný jarný večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 26. kola 2. ligy. Dnešný program ponúka šláger a súboj dvoch tabuľkových susedov. Proti sebe sa postavia hráči FK Poprad a FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa. Stretnutie sa v NTC Poprad začne o 18:30 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Popradským futbalistom patrí po 25 odohraných zápasoch v tabuľke druhé miesto so ziskom 46 bodov a skóre 47:34. Na vedúci celok a dnešného súpera FK Pohronie stráca Poprad šesť bodov a je si dobre vedomý, že v prípade víťazstva zúžil náskok vedúceho celku 2. ligy na tri body. Poprad v prípade výhry by už v sobotu mohol byť aj na líderskej pozícii, cez týždeň však nie veľmi zvládol zápas so zatiaľ zostupujúcim Interom Bratislava. Popradčania v utorok remízovali na pôde Interu 0:0 a získali jeden bod. Pohronie naopak v stredajšom druholigovom dueli nezaváhalo a získalo tri body po víťazstve nad treťou Skalicou 3:0. Predtým si cez víkend poradilo aj s Prešovom 0:1. Popradčania minulý víkend odohrali domáci zápas proti Šamorínu. Najmä druhý polčas bol poriadne divoký, videli sme v ňom až päť gólov a z víťazstva 3:2 sa napokon radovali popradskí orli.

    Určite nás dnes večer čaká zaujímavé druholigové zápolenie. Pre oba tímy je to rozhodne šesťbodový zápas. V prípade víťazstva domácich by sa náskok Pohronia stenčil o tri body, v prípade výhry hostí by Pohronie získalo na aktuálne druhý Poprad už ťažko dostihnuteľný deväťbodový náskok.

    V rámci aktuálnej sezóny sa už jedno vzájomné stretnutie týchto dvoch celkov odohralo. 28. septembra na domácej pôde triumfovalo Pohronie 2:1 a získalo tri body. O revanš sa rozhodne Popradčania pokúsia. Komu to lepšie vyjde, to uvidíme po skončení duelu. Jeho priebeh môžete sledovať on-line len na našom webe.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Poprad: Knurovský – Maťaš, Luberda, Horváth, Zekucia, Zošák (C), Gallovič, Šesták, Jančo, Kukoľ, Acosta
    Náhradníci: Malec, Maslo, Streňo, Holiš, Grešák, Gajan, Palša

    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Jenčo – Nosko, Lacko, Pelegríni (C), Sedláček, Hrnčár, Hatok, Abrahám, Dzurík, Blahút, Kondrlík
    Náhradníci: Župa, Vondryska, Jacko, Košuda, Sojka, Voško, Packo

    Rozhodca: Somoláni – Pozor, Vitko.
     
    Na trávnik už vychádzajú oba tímy. Popradčania odohrajú stretnutie v tmavomodrých dresoch, hostia z Pohronia v žltých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodným výkopom odštartovali dnešný šláger kola druhej ligy futbalisti Pohronia. Podarilo sa im nakopnúť loptu dopredu po ľavej strane, nestihol ju však dobehnúť Patrik Blahút.
     
    2
    Gallovič si počkal na prihrávku v stredovom kruhu a ihneď posúval loptu ďalej Zošákovi. Popradčania to skúšajú po svojej pravej strane.
     
    3
    Z pravej strany prišla nepríjemná lopta od Maťaša, ktorý poslal prízemný center do vnútra pokutového územia. Poradili si s ním hosťujúci futbalisti.
     
    4
    Hostia potiahli útok centrom na pravú stranu, kde si nabiehal Dávid Hrnčár. Nakopnutý center však dobehnúť nestihol, rozohrávať môže brankár Knurovský.
     
    5
    Lopta z kopačky Luberdu smerovala iba za postrannú čiaru a aut môžu rozohrávať futbalisti FK Pohronie.
     
    6
    V pokutovom území spadol Acosta. Bolo to len také jemné obtretie sa o protihráča, rozhodne sa o nedovolený zákrok nejednalo a penalta teda nemôže byť udelená.
     
    7
    Odkop brankára Knurovského sa snažil pri postrannej čiare zachytiť Zekucia. Bola to však pre neho vysoká lopta, na ktorú nedosiahol.
     
    8
    Po ľavej strane šikovne prebehol Blahút, ktorý obišiel nestíhajúceho obrancu Maťaša a odcentroval do šestnástky. Popradčania sa vrátili a dokázali zahnať nebezpečenstvo.
     
    9
    Horváth z ľavej strany iba nakopol loptu na aktívneho Hrnčára, od ktorého sa lopta odrazila za bránkovú čiaru a rozohrávať môže domáci brankár.
     
    10
    Po pravej strane sa opäť po centri snažil presadiť Hrnčár, ale hlavičkou poslal loptu iba za čiaru. Rozohrávať môžu domáci.
     
    11
    Zošák si svojím aktívnym pohybom na útočnej polovici vypýtal faul, ktorý na neho spáchal Sedláček. Poprad môže rozohrávať štandardku.
     
    12
    Center Vladimíra Kukoľa do malého vápna sa rýchlo priblížil k Šestákovi, ktorý sa za loptou skĺzol. Dostihnúť sa mu ju napokon nepodarilo.
     
    13
    Zaujímavo sa uvoľnil po pravej strane Šesták, ktorému sa podarilo vniknúť do vápna a aj zakončiť. Napálil to do protihráča. Následná Acostova strela bola takisto zneškodnená.
    13. Stanislav Šesták (PPD), Tomáš Jenčo (POH)
    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    14
    Po ľavej strane ihriska sa dopredu chcel individuálne presadiť Blahút. Tentokrát sa nedokázal zbaviť Maťaša, popradský obranca si na neho dal väčší pozor.
     
    15
    Pohronie zahrávalo rohový kop, po ktorom sa snažil vo vzduchu presadiť Dzurík. Pískaný bol nakoniec útočný faul a hostia museli loptu prenechať protihráčom.
     
    16
    Zekucia rázne zakročil v situácii, keď sa lopty mohol zmocniť Hrnčár. Spred tváre mu loptu nekompromisne odkopol.
     
    17
    Kukoľ sa snažil samostatne presadiť. Neprešiel však cez Dzuríka, ktorý mu vystavil pred pokutovým územím jasnú stopku.
     
    18
    Denis Jančo si pýtal na seba faul pred pokutovým územím. Žiaden zákrok sa neodpískal, a tak sa pokračuje v hre.
     
    19
    Zatiaľ v národnom tréningovom centre v Poprade sledujeme viacmenej medzišestnástkový futbal. Počasie komplikuje hráčom situáciu, keďže prevláda dážď. Na trávniku sa teda viac šmýka.
     
    20
    Faul na Acostu v strede poľa sa pískal a loptu získavajú domáci futbalisti.
     
    21
    Nepodarený center z pravej strany od Janča zahnal Kukoľa. Lopta preletela ponad bránku a smerovala mimo ihriska.
     
    22
    Šestákovi sa takmer podarilo využiť menšie nedorozumenie medzi stopérom Noskom a brankárom Jenčom. Intenzívne Šesták behal za loptou a takmer ju sklzom vypichol.
     
    23
    Kapitán Pelegríni zahral rohový kop svojho tímu. Loptu poslal do malého vápna, odkiaľ ju dokázal odhlavičkovať popradský futbalista.
     
    24
    Zošákov center spoza pokutového územia sa snažil nohou zachytiť Acosta, čo sa mu veľmi nepodarilo.
     
    25
    Brankár Knurovský vybehol ďaleko od svojej bránky a načrtla sa príležitosť pre Jakuba Sedláčka, ktorý poslal zaujímavý lob. Ten napokon skončil na hornej sieti bránky.
     
    26
    Acostovi bránil v pohybe po ľavej strane Hatok. Žiaden nedovolený zákrok si ale popradský futbalista nevypýtal.
     
    27
    Šikovnú strelu z vnútra pokutového územia posielal na bránku Stanislav Šesták. Jeho zakončenie skončilo priamo a Jenčových rukách.
     
    29
    Center z ľavej strany prišiel do popradskej šestnástky. Hostia tam však neboli v prečíslení a nedokázali sa presadiť.
     
    30
    Gallovič zachytil loptu v strede poľa a ponúkal ju ďalej svojim spoluhráčom. Po ľavej strane to skúšal Zekucia.
     
    31
    Hrnčár vybehol dopredu po pravej strane a snažil sa odcentrovať. Jeho lopta však neprenikla do šestnástky, skončilo na Zekuciovi. Pohronie získalo roh.
     
    32
    Pohronie dalo gól!
    Hostia idú do vedenia po rohovom kope. Na center od rohovej zástavky sa v malom vápne najlepšie pripravil PATRIK ABRAHÁM a hlavičkou usmernil loptu do siete.
    32. ABRAHÁM - 0:1
    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    34
    Luberda zozadu potiahol za dres Kondrlíka. Nedovolený zákrok sa nepískal, v hre s loptou pokračujú domáci futbalisti.
     
    35
    Zekucia držal loptu dlho na svojich kopačkách. Chcel zrejme vymyslieť nejaký zmysluplný center. Napokon to radšej prenechal spoluhráčom.
     
    36
    Zošák dokázal spoza šestnástky posunúť loptu do vnútra vápna Šestákovi, ktorý pálil viacmenej z otočky. Jeho nedôrazné zakončenie smerovalo priamo na Jenča.
     
    37
    Od Horvátha prešla lopta na ľavú stranu ihriska k Zekuciovi, ktorý poslal dlhý center do vnútra pokutového územia. Najlepšie naň zareagovali hostia, ktorí od streleného gólu nie sú veľmi iniciatívni.
     
    38
    Zošák posunul loptu Jančovi a nabiehal do voľných priestorov. Nepodarilo sa mu vypýtať si spätnú prihrávku od Janča, ktorý prišiel o loptu v jednom zo súbojov.
     
    39
    Gallovičovi sa po pravej strane rozbiehal Maťaš. Neskončilo to dobre. Do protiútoku vyštartovali hostia, strelu spoza šestnástky vyslal Blahút. Jeho zakončenie Knurovský zachytil.
     
    40
    Kukoľovu loptu zo štandardky si v pokutovom území našiel Lukáš Horváth. Jeho hlavičkové zakončenie skončilo na brankárovi Jenčovi.
     
    41
    Loptu môže pokojne na svoje kopačky prevziať Pohronie, aut spoza postrannej čiary zahráva bývalý popradský futbalista Hatok.
     
    42
    Pelegríni odcentroval loptu zo štandardky. V pokutovom území sa o loptu obtrel Dzurík. Mierne ju usmernil tesne vedľa pravej žrde.
    42. Ján Dzurík (POH)
    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    43
    Šesták posielal z pravej strany zaujímavú loptu priamo pred bránku. Mal tam nabehnutých Acostu spolu s Kukoľom. Ani jeden sa napokon k lopte nedostal a nezakončil.
     
    44
    Šesták si vcelku agresívnym spôsobom pýtal potrestanie protihráča za nedovolený zákrok. Nič však u hlavného rozhodcu napokon nevyreklamoval.
     
    45
    Kukoľ odcentroval loptu zo štandardky. Napokon to skúšal priamou strelou, ktorá letela vysoko ponad bránku.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V úvodnom polčase sme videli viacmenej vyrovnaný futbal. Jeden gól pramenil z rohového kopu, v 32. minúte využil šancu Abrahám a poslal Pohronie do vedenia.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Cez polčasovú prestávku sa ani jeden z trénerov neodhodlal k zmenám v zostavách. Oba tímy teda pokračujú v pôvodných jedenástkach, výkop má Poprad.
     
    47
    Po pravej strane ihriska ťahal akciu dopredu Hrnčár. Jeho center smeroval na Kondrlíka, ktorý si vyšliapol proti Knurovskému.
     
    48
    Poprad dal gól!
    Domáci vyrovnávajú stav stretnutia. Acosta šikovne prenikol po pravej strane, posunul loptu Jančovi, ktorý dával do malého vápna VLADIMÍROVI KUKOĽOVI a jeho strela zblízka skončila v bráne.
    48. KUKOĽ - 1:1
    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    49
    Rozhodne je strelený gól pre domáce mužstvo prínosom a aj celkovým prínosom do zápasu. Hostia budú musieť viac otvoriť hru a takisto útočiť.
     
    50
    Postupnou rozohrávkou z hĺbky poľa pokračujú v hre domáci futbalisti. Lopta sa dostala až ku brankárovi Knurovskému.
     
    51
    Popradčania zahrávali rohový kop. Dostali sa ku koncovke, ktorá im však nevyšla a odkopávať môže Jenčo.
     
    52
    Maťaš smeroval dopredu po pravej strane a posielal center. Hráč Pohronia to odvrátil na rohový kop. Domáci sú od úvodu druhého polčasu aktívnejší.
     
    53
    Kukoľ posielal center z rohovej zástavky na hlavičku Luberdu, ktorý sa dostal do zakončenia, no svojím zakončením minul bránku.
     
    54
    Nakopnutá lopta z ľavej strany bola najprv zneškodnená hosťujúcim hráčom. Odrazila sa však priamo k Šestákovi, ktorý odrazom pálil. Jenčo bol pripravený.
     
    55
    Zošák šikovnou priamočiarou prihrávkou naštartoval dopredu Enza Acostu, ktorý sa rozbehol. Sklzom mu však loptu vzal Abrahám.
     
    55
    Strelec gólu hostí Patrik Abrahám pred pokutovým územím fauloval Zošáka a za svoje počínanie dostáva žltú kartu.
     
    56
    Tak toto bol naozaj zaujímavý moment. Stanislav Šesták výborne zahrával priamy kop. Krásne prepálil múr a Jenčo to dokázal zrejme vyraziť z bránkovej čiary.
    56. Stanislav Šesták (PPD), Tomáš Jenčo (POH)
    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    56
    Žltú kartu dostáva Streňo (FK Poprad).
     
    57
    Striedanie v tíme FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: z ihriska odchádza Dávid Kondrlík, prichádza Peter Voško.
     
    58
    Enzo Acosta ostal po jednom zo súbojov nehybne ležať na trávniku. Okamžite k nemu pribehol tím lekárov a dáva ho dokopy.
     
    59
    Ďalšia obrovská šanca pre Poprad. Domáci smerovali do početného protiútoku. Šesták posúval loptu do príležitosti Zošákovi, ktorý však napálil iba do Jenča.
    59. Štefan Zošák (PPD), Tomáš Jenčo (POH)
    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    60
    Kukoľ zahrával štandardku Popradu. Loptu zatočil pred malé vápno a bezpečne ju hostia odvrátili. Domáci získali rohový kop.
     
    61
    Loptu odkopával z obrannej polovice brankár Jenčo a rozhodne to poriadne prepálil. Loptu opäť vidíme na domácich kopačkách.
     
    62
    Štefan Zošák pri stredovom kruhu nedovolene zakročil voči protihráčovi a za svoj faul dostal žltú kartu.
     
    63
    Diváci a popradskí futbalisti sa teraz hnevali na hlavného arbitra po neodpískaní jedného zo zákrokov na domáceho hráča.
     
    65
    Z ľavej strany posielal loptu do vnútra šestnástky Abrahám. Hrnčárovi sa v pokutovom území už nepodarilo zakončiť. Po dlhšom čase sme videli akciu zo strany Pohronia.
     
    66
    Od rohovej zástavky odcentroval loptu Blahút. V pokutovom území vo vzduchu dominovali Popradčania a bezpečne odstránili loptu preč.
     
    67
    Enzo Acosta vybehol dopredu po útočnej polovici. Čakal na prihrávku od Janča, ktorá napokon aj dorazila, ale nebola dostatočne presná.
     
    67
    Za svoj nedovolený zákrok dostáva žltú kartu aj Dávid Gallovič.
     
    69
    Žltú kartu videl aj Patrik Jacko. Tentokrát je to zrejme za protesty.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1 680 divákov.
     
    70
    Popradskí futbalisti mali možnosť štandardky na útočnej polovici. Nezužitkovali to a pri lopte sa už nachádzajú hostia.
     
    71
    Na pravej strane ihriska bol faulovaný Viktor Maťaš, ktorý sa predieral cez Patrika Abraháma. Ten mu nedovolil preniknúť ďalej. Poprad získal štandardku.
     
    72
    Kukoľov center dorazil do vnútra malého vápna, kde sa najlepšie vedel zorientovať Šesták. Jeho nedôrazné hlavičkové zakončenie však Jenčovi problémy nenarobilo.
     
    73
    Loptu si za pokutovým územím už chystal na strelu Pelegríni, no nedokázal napokon vypáliť. Hostia boli ešte istý čas na útočnej polovici, zakončovať nedokázali.
     
    74
    Zošák centrom na ľavú stranu naštartoval Kukoľa, ktorý ešte prebehol pár metrov a strieľal. Jeho prízemný pokus smeroval tesne vedľa brány.
    74. Vladimír Kukoľ (PPD)
    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    75
    Pred pokutovým územím mal streleckú príležitosť aj Stanislav Šesták. Jeho zakončenie smerovalo ponad bránku, no bolo ešte tečované.
     
    76
    Poprad zahrával rohový kop. O jeho realizáciu sa postaral Kukoľ, ktorý nasmeroval loptu na hlavičku Horvátha. Jeho zakončenie Jenčo dokázal zachytiť do rúk.
     
    77
    Dávid Gallovič bol mierne poranený v jednom zo súbojov s Jakubom Sedláčkom. Hlavný rozhodca ho prišiel skontrolovať a usúdil, že je v poriadku.
     
    79
    Acosta predvádzal svoje technické umenie na pravej strane. Svojimi kľučkami sa uvoľnil cez dvoch hráčov, ale odcentrovať už nedokázal.
     
    80
    Z pravej strany prišiel center do vnútra pokutového územia od Davida Hrnčára. Jeho pokus bezpečne zachytil brankár Knurovský.
     
    81
    Výborne to teraz vymyslel Zošák, ktorý posielal z pravej strany center smerom k bližšej žrdi, kde sa blížil Jančo, no z dobrej šance hlavičkou bránu tesne minul.
    81. Denis Jančo (PPD)
    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    81
    Striedanie v tíme FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: z ihriska odchádza Patrik Blahút, prichádza Patrik Košuda.
     
    82
    Po ľavej strane ihriska šikovne Košuda naštartoval Sedláčka. Jemu sa však nepodarilo presadiť cez Maťaša, ktorého si bezpečne postrážil.
     
    83
    Pohronie zahrávalo rohový kop. O zakončenie sa pokúšali viacerí hráči. Na center z kopačky Hrnčára však napokon nik nesiahol.
     
    84
    Striedanie v tíme FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: z ihriska odchádza Ján Dzurík, prichádza Mário Jacko.
     
    85
    Enzo Acosta opäť v pokutovom území predvádzal svoje technické kúsky. Dokázal si vytvoriť pre seba vhodnú pozíciu na strelu, v poslednej chvíli mu však lopta bola vzatá.
     
    86
    Kukoľ zahrával rohový kop smerom na bližšiu žrď, kde sa mu ukazoval Zekucia. Pred ním zasiahol protihráč, roh sa opakoval, ale šanca pre domácich nevznikla.
     
    88
    Po ľavej strane ihriska naštartoval akciu Pelegríni, ktorý prihrávkou našiel Sedláčka. Ďalej to už stroskotalo.
     
    88
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Denis Jančo, prichádza Štefan Holiš.
     
    89
    Poprad získal rohový kop. Loptu do pokutového územia nakopol Kukoľ. Hostia dokázali bezpečne odvrátiť.
     
    90
    Acosta to po rohovom kope skúšal individuálne. Svojimi kľučkami tento raz neuspel proti hosťujúcemu kapitánovi Pelegrínimu.
     
    90+1
    Rozhodcovia nadstavujú tri minúty.
     
    90+1
    Na začiatku nadstaveného času sa v palebnej pozícii ocitol Stanislav Šesták, ktorý pálil spoza malého vápna, no bránu prestrelil.
     
    90+2
    Poprad dal gól!
    Domáci strieľajú vedúci gól a tento zápas zrejme dotiahnu do víťazného konca. Lopta sa v pokutovom území ocitla na hlavičke STANISLAVA ŠESTÁKA a jeho zakončenie už nedokázali hostia vytlačiť.
    90+2. ŠESTÁK - 2:1
    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    90+3
    Na domácich tribúnach prevláda eufória. Na ihrisku hlavný rozhodca udelil žltú kartu Stanislavovi Šestákovi.
     
    90+4
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Vladimír Kukoľ, prichádza Erik Streňo.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Druhý polčas predviedli domáci futbalisti výkon ako z veľkej knihy. Hneď v úvode v priebehu 48. minúty vyrovnával na 1:1 Kukoľ a v samom závere zápasu strhol víťazstvo na svoju stranu Šesták. Poprad sa teda v tabuľke priblížil na Pohronie a je mu už v pätách.

    Ďakujeme za pozornosť. (20:21:19)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky: 48. Kukoľ, 90+2. Šesták – 32. Abrahám

    Karty:   56. Streňo (PPD), 62. Zošák (PPD), 67. Gallovič (PPD), 90+3. Šesták (PPD) – 55. Abrahám (POH), 69. Jacko (POH)


    FK Poprad: Knurovský – Maťaš, Luberda, Horváth, Zekucia, Zošák (C), Gallovič, Šesták, Jančo, Kukoľ, Acosta
    Náhradníci: Malec, Maslo, Streňo, Holiš, Grešák, Gajan, Palša

    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Jenčo – Nosko, Lacko, Pelegríni (C), Sedláček, Hrnčár, Hatok, Abrahám, Dzurík, Blahút, Kondrlík
    Náhradníci: Župa, Vondryska, Jacko, Košuda, Sojka, Voško, Packo

    Rozhodčí: Somoláni – Pozor, Vitko

    Diváci: 1 680
    bahis siteleri