Rizespor – Sivasspor 0:0 (kon.) | Antalyaspor – BB Erzurumspor 1:1 (kon.) | Fenerbahce – Trabzonspor 1:1 (kon.)
konec
Fenerbahce Istanbul
1:1 (0:1)
Trabzonspor AŞ
Sobota 27.04.2019, 18:00 • Şükrü Saracoğlu Stadium, Istanbul • Turecká Superliga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Fenerbahce vyhrálo devatenáct ligových titulů, jenže v současné chvíli se nachází na úplně jiném konci tabulky, než byste čekali. Domácí fotbalisty dělí od sestupové zóny pouze čtyři body, kdežto Trabzonspor úspěšně usiluje o účast v předkole Europa League.

     
    Úvodní sestavy:

    Fenerbahce Istanbul: Tekin – Isla, Škrtel, Çiftpinar, Kaldırım – Topal, Jailson – Dirár, Zajc, A. Ayew – Soldado.
    Náhradníci: Demirel – Neustädter, Arslan, Güçtekin, Potuk, Valbuena, Elmaz, Akbulut, Özbayraklı, Kadioglu.

    Trabzonspor AŞ: Cakır – João Pereira, Türkmen, Hosejní, Novák – J. Sosa, Parmak – Ömür, Yazıcı, A. Nwakaeme – Rodallega.
    Náhradníci: A. Akbulut – Çörekçi, Amirí, Şahan, Akpınar, Z. Touré, Artarslan, Ekuban, L. Ibáñez.

    Rozhodčí: Cüneyt Çakιr. Asistenti: B. Duran, T. Ongun. Čtvrtý rozhodčí: A. Bitigen.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání mezi Fenerbahce a Trabzonsporem bylo po zaznění národní turecké hymny zahájeno a z obou stran panovala mimo hřiště přátelská atmosféra. Uvidíme, jak to bude vypadat v průběhu na hřišti.
     
    1
    Hugo Rodallega se opřel na pravé straně šestnáctky do poskakujícího míče a jeho přízemní střela skončila v rukavicích Haruna Tekina, který šel včas k zemi. První příležitost.
     
    2
    Hugo Rodallega má bohaté zkušenosti, které nasbíral v anglických klubech jako je např. Wigan nebo Fulham. Trabzonspor má velice silný tým a v úvodu to potvrdil.
     
    4
    Trabzonspor vybojoval na pravé straně standardní situaci, kterou rozehrál Yusuf Yazıcı. Jeho následný centr ovšem zamířil pouze do rukavic Haruna Tekina.
     
    5
    Fenerbahce si vytvořilo velký tlak a do šestnáctky přilétl z pravého křídla velmi pěkný centr, jenže pro všechny domácí hráče byl nakonec příliš vysoký.
     
    7
    Domácí hráči podnikli na levém křídle rychlý protiútok a jeden z fotbalistů Fenerbahce upadl v pokutovém území, rozhodčí ale usoudil, že se o penaltu nejednalo.
     
    8
    A rozhodčí měl pravdu, protože Hasan Ali Kaldırım upadl po zaseknutí míče úplně sám. Správný výrok.
     
    9
    Roberto Soldado byl na pravém křídle faulován a vybojoval pro Fenerbahce standardní situaci, ze které domácí fotbalisté nic nevytěžili. Hosté dobře brání.
     
    11
    André Ayew se sice nedokázal na levé straně hřiště prosadit, vybojoval ale pro Fenerbehce rohový kop. Do šestnáctky hostí poté přilétl pěkný centr. Hráči Trabzonsporu ho ale dokázali vzápětí dobře odvrátit.
     
    12
    Hugo Rodallega krásně vypálil zpoza šestnáctky a jeho přízemní střela byla jedním z obránců Fenerbahce, který šel do skluzu, přizvednuta do vzduchu, ze kterého se míč vzápětí snášel do vzdálenějšího levého horního rohu brány, nakonec se ale od tyče odrazil podél čáry mimo!
    12. Tečovaná střela Hugo Rodallegy skončila na levé tyči brány!
     
    16
    Trabzonspor právě vstřelil branku!
    YUSUF YAZICI si naběhl u levé tyče na nádherný oblouček od Abdülkadira Ömüra a pohotovým volejem zamířil ke vzdálenější pravé tyči domácí brány! Nádherný fotbalový okamžik, po kterém Trabzonspor vede. Asistence: Abdülkadir Ömür.
    16. Yusuf YAZICI - 0:1
     
    19
    Roberto Soldado se dostal na pravé straně šestnáctky k míči, jenže byl v příliš ostrém úhlu, a tak se rozhodl pro zpětný centr, který hosté dokázali odvrátit mimo.
     
    21
    Hugo Rodallega zatím hraje fantastický zápas a nyní ho u levé postranní čáry sestřelil ostrým skluzem Martin Škrtel, který okamžitě viděl žlutou kartu. Ostrý faul.
     
    22
    Standardní situace Trabzonsporu žádné nebezpečí nepřinesla. Na hřišti to ovšem začíná pořádně jiskřit a oba soupeři si vůbec nic nedarují. Uvidíme červenou?
     
    24
    Jailson a Abdülkadir Parmak šli do skluzu, aby získali míč, jenže hostující fotbalista to měl o něco dále a pořádně to odnesl. Na vážné zranění to ale naštěstí nevypadá.
     
    26
    Mehmet Topal nyní fantasticky vybojoval míč a Roberto Soldado napřáhl zpoza šestnáctky k prudké přízemní střele, která byla tečována do protipohybu brankáře Ugurcana Cakıra, přesto ji ale dokázal vyrazit! Úžasný reflexivní zákrok.
    26. Brankář Ugurcan Cakır vytáhl fenomenální reflexivní zákrok!
     
    29
    Zápas se hraje v obrovském tempu a zatím má více ze hry hostující Trabzonspor. Nechybělo ovšem příliš mnoho a před pár okamžiky mohlo být vyrovnáno.
     
    30
    Roberto Soldado hasil nebezpečný protiútok ostrým skluzem, kterým sestřelil Josého Ernesta Sosu. Karta!
     
    31
    Roberto Soldado se málem protáhl do šestnáctky, a kdyby se mu to podařilo, řítil by se sám na bránu, nakonec se tak ale nestalo a hostující hráči se ubránili.
     
    33
    José Ernesto Sosa zůstal ležet na hrací ploše a hra byla ihned přerušena kvůli jeho ošetření. Hosté vedou 1:0.
     
    35
    Fenerbahce má během posledních okamžiků obrovský tlak, jenže Trabzonspor skvěle vyplňuje volné prostory a nepouští domácí fotbalisty do žádné slibné šance.
     
    36
    Madžíd Hosejní si nabíhal uprostřed šestnáctky na pěkný centr z rohového kopu, domácí obrana ho ale dokázala ustrážit a odvrátila míč za postranní čáru.
     
    37
    A rychle na opačnou stranu hřiště. Fenerbahce se málem dostalo do zakončení na vzdálenější levé tyči, jenže zmatky po centru z pravé strany ránu nepřinesly.
     
    39
    Fenerbahce fantasticky přenáší hru ze strany na stranu a roztahuje obranu Trabzonsporu, jenže zatím mu schází přesnost ve finální fázi a hlavně vyrovnávací gól.
     
    40
    Yusuf Yazıcı se dostal v rychlém sledu ke dvěma střelám zpoza šestnáctky, jenže první byla zablokována, zatímco druhá minula pravou tyč brány Fenerbahce.
     
    42
    Do konce prvního poločasu zbývá odehrát necelých pět minut a vedení Trabzonsporu visí na vlásku. Dokáže Fenerbahce těsně před přestávkou vyrovnat?
     
    43
    Fotbalisté Fenerbahce vypálili ze střední vzdálenosti a jejich následná střela zamířila vysoko nad bránu hostí.
     
    44
    V hledišti panuje fantastická atmosféra a domácí fanoušci ženou Fenerbahce usilovně za vyrovnáním.
     
    45
    Běží poslední minuta prvního poločasu a Trabzonspor je nastěhován před vlastním pokutovým územím nebo dokonce v něm. Fenerbahce se nakonec odhodlalo k centru z levé strany, který našel pouze brankáře hostí.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.

     
    Fanoušci Fenerbahce pískají a není se třeba čemu divit, domácí měli velký tlak, jenže si nedokázali vypracovat žádnou vylouženou příležitost a zásluhou gólu Yusufa Yaziciho prohrávají. Skóre po prvním poločase zápasu na půdě v Istanbulu. Fenerbahce 0 Trabzonspor AŞ 1.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Trabzonspor rozehrál druhý poločas, na jehož začátku je na dobré cestě za prodloužením série pěti výher.
     
    47
    Roberto Soldado byl během prvního poločasu hodně vidět a po přestávce tomu zřejmě nebude jinak. Bývalý útočník Valencie se ale nyní ocitl v ofsajdu.
     
    48
    Fenerbahce dnes zatím gólově mlčí a jeho nejlepší střelec, kterým je s pěti góly André Ayew, toho zatím příliš mnoho nepředvedl. Domácí ale stále mají čas.
     
    49
    Útočník André Ayew se sice podél levé postranní čáry neprosadil, vybojoval ale pro domácí standardní situaci.
     
    50
    Fenerbahce rozehrálo standardní situaci a do vápna mířil diagonální centr, který hosté odvrátili do bezpečí.
     
    51
    Brankář Harun Tekin se ocitl po malé domů pod obrovským tlakem a při pokusu o rozehrávku namazal míč na kopačku jednoho z hostujících hráčů. Následovala kolmá přihrávka a prudká střela Huga Rodallegy z levé strany šestnáctky, která byla zablokována. Vzápětí přišla ještě jedna ze strany jednoho z jeho spoluhráčů a Harun Tekin míč na přední tyči snadno lapil.
     
    53
    Fenerbahce si opět začíná vytvářet obrovský tlak, který nyní hasil odkopem za čáru Hüseyin Türkmen.
     
    54
    Nabíl Dirár přistrčil ve středovém kruhu unikajícího Josého Ernesta Sosu a hra je přerušena. Karta žádná.
     
    56
    Střídání v týmu Fenerbahce Istanbul: ze hřiště odchází Miha Zajc, přichází Mathieu Valbuena.
     
    57
    Fenerbahce se nepodařilo přenést hru z pravého křídla doleva a po střídání na domácí straně mohl v klidu vhazovat João Pereira. Trabzonspor vede stále 1:0.
     
    57
    Hasan Ali Kaldırım sáhl poblíž středového kruhu k taktickému faulu a tentokrát už rozhodčí tasil kartu.
     
    58
    Fotbalisté Fenerbahce měli k dispozici na pravé straně standardní situaci a do šestnáctky přilétl nebezpečný centr, míč se ovšem odrazil pouze do náruče brankáře.
     
    59
    Abdülkadir Ömür si to namířil do šestnáctky a těsně před ní ho ostrým faulem sestřelil Sadık Çiftpinar.
     
    60
    Yusuf Yazıcı rozehrál volný přímý kop a jeho střela poté zamířila nad levý horní roh brány Fenerbahce.
     
    61
    Střídající Mathieu Valbuena se mohl stát nyní hrdinou, jenže jeho přízemní střela z pravé strany šestnáctky orazítkovala vzdálenější tyč!
    61. Mathieu Valbuena se mohl stát hrdinou, orazítkoval ale tyč!
     
    63
    Trabzonspor se snaží po zisku míče uklidňovat hru a držet míč na svých kopačkách. Domácí hodně tlačí.
     
    64
    Hugo Rodallega podstoupil u pravé postranní čáry ostrý hlavičkový souboj, během něhož byl faulován.
     
    66
    Střídání v týmu Fenerbahce Istanbul: ze hřiště odchází André Ayew, přichází Eljif Elmaz.
     
    68
    Mathieu Valbuena napřáhl zpoza šestnáctky k nádherné technické střele, jeho pokus ale minul vzdálenější pravý horní roh brány a následoval pouze odkop od brány. Trabzonspor stále vede.
     
    71
    Abdülkadir Parmak vyrazil do protiútoku a z boku do něj ostře narazil tělem Sadık Çiftpinar, který byl podruhé žluté kartě ihned vyloučen!
    71. Sadık Çiftpinar viděl druhou žlutou kartu a byl vyloučen!
     
    74
    Fotbalisté Trabzonsporu se k ničemu nedostali a naopak čelí standardní situaci poté, co Hüseyin Türkmen ostře narazil do Roberta Soldada. Žlutá.
     
    75
    Mathieu Valbuena se ujal rozehrávky standardní situace a jeho centr byl na levé straně šestnáctky odvrácen.
     
    76
    Mathieu Valbuena krásně odcentroval z levé strany hřiště a Mehmet Topal hlavičkoval těsně nad bránu.
     
    77
    Střídání v týmu Trabzonspor AŞ: ze hřiště odchází Yusuf Yazıcı, přichází Caleb Ekuban.
     
    79
    Caleb Ekuban se dostal na levé straně šestnáctky ke střele, kterou Martin Škrtel odvrátil na rohový kop.
     
    80
    Trabzonspor rozehrál na levé straně hřiště rohový kop a na vzdálenější pravé tyči mohl skórovat po nádherném centru Anthony Nwakaeme, jeho hlavička ale skončila vedle!
     
    81
    Do konce dnešního zápasu zbývá odehrát necelých deset minut a Fenerbahce dohrává utkání o deseti.
     
    82
    Caleb Ekuban napřáhl ze střední vzdálenosti k prudké přízemní střele, se kterou si Harun Tekin poradil.
     
    83
    Eljif Elmaz si hodil míč na pravačku a zpoza šestnáctky napřáhl k nádherné střele, která mířila pod břevno, Ugurcan Cakır ji ale pravou rukou vytáhl nad! Nádherný fotbalový moment.
    83. Eljif Elmaz nádherně protáhl brankáře Ugurcana Cakira!
     
    85
    Trabzonspor zuby nehty brání jednobrankové vedení a Abdülkadir Parmak dostal za taktický faul žlutou kartu.
     
    87
    Hasan Ali Kaldırım se nádherně otočil s míčem a zpoza šestnáctky napřáhl k prudké střele mířící přesně pod břevno, Ugurcan Cakır ale vytáhl další skvělý zákrok a míč vyrazil nad svou bránu!
    87. Identická střela a identicky skvělý zákrok Ugurcana Cakira!
     
    88
    Střídání v týmu Trabzonspor AŞ: ze hřiště odchází Abdülkadir Ömür, přichází Olcay Şahan.
     
    90
    Nabíl Dirár se ocitl na pravé straně šestnáctky v obrovské šanci a už to vypadalo na vyrovnávací gól, jenže jeho následný lob zamířil nad bránu!
     
    90+1
    Nad rámec dnešního zápasu bylo nastaveno 5 minut.
     
    90+2
    Eljif Elmaz si naběhl uprostřed šestnáctky na nádherný centr z levé strany hřiště a jeho následná hlavička se snesla ze vzduchu vedle vzdálenější pravé tyče! Hosté stále drží vedení!
     
    90+3
    Střídání v týmu Trabzonspor AŞ: ze hřiště odchází Abdülkadir Parmak, přichází Zargo Touré.
     
    90+5
    Do konce nastavení a celého zápasu zbývají odehrát necelé dvě minuty a Fenerbahce i v deseti hrozí.
     
    90+5
    Mehmet Topal se dostal v závěru zápasu ke střele zpoza šestnáctky, jeho rána ale byla zablokována.
     
    90+6
    Fenerbahce právě vstřelilo branku!
    MATHIEU VALBUENA rozehrál na levé straně hřiště standardní situaci a jeho centr bez teče prolétl až ke vzdálenější pravé tyči brány – 1:1!
    90+6. Mathieu VALBUENA - 1:1
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Oslabené Fenerbahce dokázalo vybojovat bod proti Trabzonsporu, když Mathieu Valbuena v poslední sekundě zápasu odpověděl na úvodní gól Yusufa Yaziciho kuriózně centrem ze standardní situace. Konečný výsledek. Fenerbahce 1 Trabzonspor AŞ 1. (20:02:25)

    Tomáš Reiner

    Branky: 90+6. Valbuena – 16. Yazıcı (Ömür)

    Karty:   21. Škrtel (FEN), 30. Soldado (FEN), 57. Kaldırım (FEN), 59. Çiftpinar (FEN) – 74. Türkmen (TRA), 85. Parmak (TRA)   71. Çiftpinar (FEN)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 5:5. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 17:20.
    Fenerbahce Istanbul: Tekin – Isla, Škrtel, Çiftpinar, Kaldırım – Topal, Jailson – Dirár, Zajc (56. Valbuena), A. Ayew (66. Elmaz) – Soldado.
    Náhradníci: Demirel – Neustädter, Arslan, Güçtekin, Potuk, Valbuena, Elmaz, Akbulut, Özbayraklı, Kadioglu.

    Trabzonspor AŞ: Cakır – João Pereira, Türkmen, Hosejní, Novák – J. Sosa, Parmak (90+3. Z. Touré) – Ömür (88. Şahan), Yazıcı (77. Ekuban), A. Nwakaeme – Rodallega.
    Náhradníci: A. Akbulut – Çörekçi, Amirí, Şahan, Akpınar, Z. Touré, Artarslan, Ekuban, L. Ibáñez.

    Rozhodčí: Cüneyt Çakιr. Asistenti: B. Duran, T. Ongun. Čtvrtý rozhodčí: A. Bitigen
    bahis siteleri