Remeš – Lyon 2:0 (kon.) | Le Havre – Lille 0:2 (kon.) | Nice – Brest 0:0 (kon.)
Toulouse – Méty 3:0 (kon.) | Lorient – Montpellier 0:3 (kon.) | Rennes – Nantes 3:1 (kon.)
konec
FC Lorient
0:3 (0:1)
Montpellier HSC
Neděle 01.10.2023, 17:05 • Stade du Moustoir, Lorient • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Lorient hostil v souboji tabulkových sousedů Montpellier. A první šanci si vypracoval domácí tým. Po kvalitním centru z rohového kopu přehlavičkoval Isaak Touré obránce a jeho tvrdou střelou do levé části branky zneškodnil Lecomte tygřím skokem. Montpellier nezůstal pozadu. Teji Savanier se na vrcholu půlkruhu protlačil k nebezpečné ráně, kterou letící Mvogo vytěsnil na rohový kop. Centr z něj našel pouze hlavu dobře připraveného obránce a ten už hrozící nebezpečí nadobro zažehnal. Skóre se poprvé měnilo ve 30. minutě, kdy po výkopu brankáře obdržel průnikovou přihrávku Al-Taamari, jordánský záložník vylákal Mvoga z branky, nesobecky předložil míč spoluhráči a do prázdné branky zakončující Akor Adams už nemohl minout. V nastavení první půle měl na noze vyrovnání Theo Le Bris, ale svůj pokus uvnitř vápna nasměroval pouze do břevna.

    Na začátku druhé půle poněkud statická defenziva Montpellieru nemohla zachytit přihrávku do uličky, o kterou si pohybem řekl Romain Faivre. Vracející se Omeragić ho aspoň přinutil k rychlé střele z úhlu, kterou Benjamin Lecomte u přední tyče zlikvidoval nadvakrát. Hra pokročila dál a po kontaktu Al-Taamariho se Silvou v pokutovém území nařídil sudí pro Montpellier penaltu, kterou kapitán Teji Savanier dvacet minut před koncem přesvědčivě proměnil. Na druhé straně spadl po kontaktu s Chotardem Faivre, ale v tomto případě šlo o čistý zákrok. Kdo očekával závěrečný tlak domácích, ten se spletl. Naopak hosté potvrdili svoji výhru třetím gólem, který minutu před koncem řádné hrací doby po Chotardově geniální nahrávce vsítil hrdina utkání Akor Adams. Pro nigerijského útočníka to byla už pátá trefa v sezoně.

    Montpellier se vítězstvím 3:0 vyhoupl do horní poloviny tabulky, zatímco před zápasem čtrnáctý Lorient si o dvě místa pohoršil. (19:16:41)
    Adams pomohl Montpellieru k výhře dvěma zásahy
     
    Držení míče: 50% : 50%.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 4:4.
    Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:6.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Akor Adams zaútočil na hattrick! Jeho dalekonosnou ránu Mvogo dobře viděl a tříbrankový rozdíl udržel.
     
    90+3
    Střelecký zápis chtěl rozšířit i Enzo Tchato. Mezi obránci kličkující hráč to zkusil střelou z hranice šestnáctky, tu však Yvon Mvogo hravě chytil.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí zbytečně nastavuje 7 minut.
    89. Akor ADAMS - 0:3
     
    89
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Je hotovo! Závěrečný tlak se nekoná, hosté naopak potvrzují svoji výhru. AKOR ADAMS se stal adresátem Chotardovy chytré přihrávky od laviček do otevřené obrany, jediného soupeře se zbavil kličkou na osu, při které si míč přehodil z pravačky na levačku a pohotovou střelou před gólmanem do pravého spodního rohu branky zapsal do statistik další gól.
     
    88
    Laurent Abergel fauloval uprostřed hřiště. Montpellier rozehraje z místa přestupku.
     
    86
    Jenže to nepůjde, pokud bude protihráče pouštět k míči. Kelvin Yeboah pronikl na levou stranu vápna, kde kličkou do strany oklamal nejen Silvu, ale taky sebe. Míč mu zmizel za koncovou čárou a brankář Yvon Mvogo s výkopem vůbec neotálel.
     
    85
    Lorient se potřebuje dostat do tlaku.
     
    84
    Střídání v týmu Montpellier HSC:
     
    83
    Lorient mezitím zlobí rohovými kopy. V krátkém časovém sledu kopal dva. Centr z toho druhého si našel Julien Laporte, ale z úrovně penalty jen přehlavičkoval břevno.
     
    80
    Romain Faivre padá v pokutovém území k zemi po kontaktu s Chotardem a pokutový kop chtějí také domácí! Vyslyší rozhodčí jejich prosby? Nikoliv, podle jeho mínění byl zákrok hráče Montpellieru křišťálově čistý.
     
    78
    Střídání v týmu Montpellier HSC:
    ze hřiště odchází Téji Savanier, přichází Léo Leroy.
     
    77
    Montpellier ubránil i další roh a chystá se střídat. U postranní čáry už netrpělivě přešlapuje Leo Leroy.
     
    76
    Střídání v týmu FC Lorient:
    ze hřiště odchází Julien Ponceau, přichází Jean-Victor Makengo.
     
    75
    Mendyho centr hosté odvrátili na roh. Z tohoto mráčku ani nekáplo. Lorient má čtvrt hodiny na dva góly.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 30. Adams (Al-Taamari), 73. Savanier (pen.), 89. Adams (Chotard)

    Karty:   20. Ponceau (LOR), 33. Tálbí (LOR) – 61. Chazrí (MON)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 4:4. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:6.
    FC Lorient: Mvogo – Tálbí, Laporte, I. Touré (46. Mvuka) – Kalulu (58. Silva), Abergel (C), Ponceau (76. Makengo), Le Goff (58. B. Mendy) – Faivre, Kroupi (61. Doucouré) – Le Bris.
    Náhradníci: Gomis – Mouyokolo, Pagis, Yongwa.

    Trenér: Régis Le Bris.

    Montpellier HSC: Lecomte – Sacko (64. Tchato), Omeragić, Kouyaté, Estève – Chotard, Ferri – Al-Taamari, Savanier (C) (78. Leroy), Chazrí (64. Yeboah) – Adams.
    Náhradníci: Bertaud – Delaye, Jullien, Mincarelli Davin, Sakho, Issoufou.

    Trenér: Michel Der Zakarian.

    Rozhodčí: Stinat – Mouysset, Boudikian.
    bahis siteleri