Darmstadt – W. Brémy 4:2 (kon.) | Freiburg – Augsburg 2:0 (kon.)
konec
SC Freiburg
2:0 (1:0)
FC Augsburg
Neděle 01.10.2023, 17:30 • Europa-Park Stadion, Freiburg • Německá Bundesliga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 4:9. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:17. (19:34:00)
     
    Freiburg na domácí půdě potvrdil roli mírného favorita, soupeře z Augsburgu porazil výsledkem 2:0.

    Domácí udělili důležitý krok směrem k tříbodovému zisku už v 5. minutě, kdy kapitán Vincenzo Grifo suverénně proměnil penaltu po faulu Iaga na Sallaie. Navýšit náskok se Freiburgu povedlo v 56. minutě, kdy Grifo skvěle odcentroval od praporku na přední tyč a gól hlavou zaznamenal stoper Philipp Lienhart. Hosté ještě zabojovali, dokonce ve vstupu do závěrečné desetiminutovky základní hrací doby snížili, ale vzrušení bylo zbytečné, protože střídající Michel skóroval z ofsajdu. Tato situace definitivně zlomila odpor Augsburgu, který se nedokázal vyhecovat k finálnímu náporu.

    Svěřenci trenéra Streicha si polepšili na deset bodů a v tabulce poskočili na osmé místo. Augsburg zůstává s pěti body na čtrnácté příčce s náskokem pouhých dvou bodů na sestupové pásmo.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Závěrečné vteřiny utkání hosté tráví na útočné polovině, ale zřejmě už zaútočit nestihnou, Ermedin Demirović svým centrem napálil z bezprostřední blízkosti Guldeho.
     
    90+5
    Malá domů nebyla tak prudká, jak si situace žádala, nicméně Finn Dahmen včas zabral a před Adamuem píchl balón na volného spoluhráče.
     
    90+4
    Nákop za obranu neměl moc šancí na úspěch. Proti balónu vyrazil Finn Dahmen a z první ho odkopával do bezpečí před Michaelem Gregoritschem.
     
    90+3
    Chukwubuike Junior Adamu doběhl s míčem až na levou stranu velkého vápna, odkud centroval na hranici toho malého, Jeffrey Gouweleeuw nepustil balón k Philippovi.
     
    90+2
    Hráči v zelených dresech jako kdyby už se smířili se skutečností, že z utkání odejdou s prázdnou. V závěrečných minutách totiž nevidíme nikterak velkou snahu s výsledkem ještě něco udělat.
     
    90+1
    Za hranice šestnáctky si chystal pozici ke střele Maximilian Eggestein, leč úmysl si rozmyslel, místo toho nahrál k levé lajně Adamuovi.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby šest minut.
     
    89
    Střídání v týmu SC Freiburg:
    ze hřiště odchází Roland Sallai, přichází Manuel Gulde.
     
    88
    Střídání v týmu SC Freiburg:
    ze hřiště odchází Lucas Höler, přichází Michael Gregoritsch.
     
    87
    Augsburgu se nedaří vyvinout takový tlak, jaký by si určitě představoval. Naopak jsou to momentálně domácí fotbalisté, kteří v poklidu kombinují.
     
    86
    Nahrávky se dočkal i hostující brankář Finn Dahmen, po rychlém zpracování nakopával do středu na volného středopolaře Elvise Rexhbecaje.
     
    85
    Domácí nemají kam spěchat. Philipp Lienhart mohl nahrávat směrem dopředu, ale rozhodl se neriskovat a zapojil do kombinace i gólmana Atubolua.
     
    84
    Před chvílí se radoval z nakonec neuznané kontaktní trefy, nyní se do zápasových statistik zapisuje nevítaným způsobem. Sven Michel podrazil Eggesteina bez zjevné snahy hrát míč, žlutá karta je logickým vyústěním.
     
    83
    Lucas Höler číhal uvnitř pokutového území na centr, který skutečně přiletěl z pravého křídla, ve vzduchu však nedokázal přeskočit Pedersena.
     
    82
    Tak vzrušení bylo zbytečné, gól neplatí! Opakované záběry totiž ukázaly, že Demirović přihrával Michelovi před sebe v momentě, kdy už před nimi nebyl žádný z obránců.
     
    81
    Ale pozor. Arbitr Osmers ještě bude celou situaci řešit s videorozhodčím, řeší se možné ofsajdové postavení skórujícího fotbalisty.

    Milan Huppert

    Branky: 6. Grifo (pen.), 56. Lienhart (Grifo)

    Karty:   50. Röhl (FRE), 75. Sildillia (FRE) – 60. Breithaupt (AUG), 84. Michel (AUG)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 4:9. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:17.
    SC Freiburg: Atubolu – Ginter, Lienhart, Sildillia – Sallai (89. Gulde), Keitel (20. Röhl), Eggestein, Kübler – Doan (73. M. Philipp), Höler (88. Gregoritsch), Grifo (C) (73. Adamu).
    Náhradníci: F. Müller – Rüdlin, Schmidt, Weißhaupt.

    Trenér: Christian Streich

    FC Augsburg: Dahmen – P. Pfeiffer, Gouweleeuw, Uduokhai – Mbabu, Breithaupt (71. Maier), Rexhbecaj, Iago (57. M. Pedersen) – Vargas (57. Michel), Demirović (C) – Tietz (71. Beljo).
    Náhradníci: Koubek – Bauer, Dorsch, Gumny, Jensen.

    Trenér: Enrico Maassen

    Rozhodčí: Osmers – Kempter, Siewer

    Diváci: 33 134
    bahis siteleri