Dvojskif (ženy) (kon.) | Čtyřka bez kormidelníka (muži) (kon.)
Dvojskif lehké váhy (ženy) (kon.) | Dvojskif lehké váhy (muži) (kon.)
Osma (ženy) (kon.) | Skif - čtvrtfinále (muži) (kon.)
Skif - čtvrtfinále (ženy) (kon.) | Čtyřka bez kormidelníka lehké váhy (muži) (kon.)
Dvojskif - semifinále (muži) (kon.)
konec
Skif - čtvrtfinále (ženy)

Úterý 31.07.2012, 12:20Olympijské hry - Veslování
Sledujte:
     
    S konstatováním, že se středečního semifinále zúčastní tato dvanáctka: KNAPKOVÁ (ČR), Stoneová (USA), Svenssonová (Švéd.), Crowová (Aus.), Twiggová (Nzl.), Drägerová (Něm.), Zhangová (Čína), Levinová (Rus.), Vistaraiteová (Lit.), Erichsenová (Dán.), Karstenová (Běl.), Mustafajevová (Ázer.), se s vámi ze ženského skifu loučím a jdeme na další disciplíny! (13:20:39)
     
    Poslední ženské čtvrtfinále máme v cíli. Erichsenová předvedla vynikající výkon a porazila Bělorusku Karstenovou, třetí dojela Mustafajevová z Ázerbájdžánu, která ztratila neuvěřitelných dvaadvacet vteřin na vítězku. Postupují ale všechny tři.
     
    Erichsenová dokonce ujela Karstenové, ale těžko říci, jak moc je tato skutečnost určující pro další závody...
     
    Erichsenová stále v čele o půl vteřiny před Karstenovou, třetí Mustafajevová vůbec nestačí. Ztrácí už přes dvanáct vteřin. Karstenová evidentně šetří síly, Erichsenová se naopak vydává téměř ze všeho. Zajímavá taktika.
     
    Karstenová jede zatím hodně volně, stále je pouze bok po boku s Erichsenovou.
     
    No vida! I na kilometru je zatím Erichsenová před Karstenovou a ačkoliv je čas relativně hodně pomalý, Mustafajevová překvapivě zaostává o pět vteřin.
     
    No, Karstenová sice jede po boku Erichsenové, za oběma už je ovšem velká díra. Mustafajevová si možná šetří síly až na závěr.
     
    Také tady se nám zatím nerýsuje žádné překvapení. Karstenová jede vepředu, za ní pak vesluje Mustafajevová z Ázerbájdžánu. Vede sice Dánka Erichsenová, která ale nejspíš brzy odpadne.
     
    Tady je jasnou favoritkou Běloruska Jekatěrina Karstenová, která by měla být největší soupeřkou Mirky Knapkové v boji o zlatou medaili.
     
    Pojďme ještě na poslední čtvrtfinálovou jízdu skifařek. Té se zúčastní: Kimová (Kor.), Sakakibaraová (Jap.), 3. Mustafajevová (Ázer.), Karstenová (Běl.), Da Costová (Braz.), Erichsenová (Dán.).

     
    1. Zhangová, 2. Levinová, 3. Vistaraiteová. Čas byl sice pomalejší než v případě Mirky Knapkové, ale to vzhledem k taktickým machinacím není příliš určující.
     
    Zhangová jede zhruba tak na 50%, takže se na ní Levinová začíná dotahovat, ale už to do cíle zřejmě nestihne.
     
    Tak na předchozím mezičase to pouze byla chyba techniky. Třetí je pochopitelně Litevka Vistaraiteová. Těsně před ní zůstává Ruska Levinová, jasně na čele Číňanka Zhangová.
     
    Na druhém místě zatím jede za Zhangovou devětatřicetiletá Ruska Levinová, za ní v těsním háku Rodenburgová z Thajska. Tady to vypadá na jasný postup celé trojice.
     
    Všechny dnešní jízdy mají stejný průběh. Favorité za to vezmou hned ze začátku, vytvoří si náskok a pak pouze šetří síly.
     
    Na první mezičase vládne závodu výrazným způsobem Číňanka Zhangová.
     
    Třetí čtvrtfinále: Rodenburgová (Thaj.), Vistaraiteová (Lit.), Zhangová (Čína), Levinová (Rus.), Palermová (Arg.), Thornycroftová (Zimb.).
     
    Máme závodnice v cíli! Knapková v posledních metrech hodně zvolnila a před druhou Stoneovou dojela do cíle už jen s náskokem 4,5 vteřiny. Třetí místo vybojovala Svenssonová a rovněž postoupila. Bylo to naprosto v pohodě z českého pohledu.
     
    Američanka Stoneová už je před Svenssonovou, obě však v klidu postoupí. Puspureová dojede čtvrtá.

    Radek Barkman

    bahis siteleri