Do 69 kg - Finále B (muži) Hyok Myong (kon.) | Do 63 kg - Finále B (ženy) (kon.)
Do 63 kg - Finále (ženy) Majja Manezová (kon.) | Do 69 kg - Finále (muži) Lin (kon.)
konec
Do 63 kg - Finále B (ženy)

Úterý 31.07.2012, 13:30Olympijské hry - Vzpírání
Sledujte:
     
    V případě, že se hmotnost zvednutého závaží u dvou nebo vícero závodnic rovná, pak je upřednostněna ta, která má menší tělesnou hmotnost. Pokud váží obě sportovkyně stejně, pak má výhodu vzpěračka, jež dosáhla svého součtu dříve než její oponentka. (00:13:55)
     
    Z obou částí se pak silným ženám započítává do celkového hodnocení pouze nejlepší výkon a jejich součet pak určí konečné pořadí soutěžících.
     
    O co ve vzpírání vůbec jde? Především se tato silová disciplína skládá ze dvou částí, přičemž na každou z nich mají závodníci tři pokusy. Prvním oddílem vzpírání je trh. V něm mají vzpěračky za úkol zdvihnout činku nad hlavu jediným souvislým pohybem. Druhou neodmyslitelnou součástí vzpírání je pak nadhoz, který se od trhu liší v tom, že si závodnice nejprve činku umístí na ramena a až poté následuje její vyšvihnutí nad hlavu.
     
    Mezinárodní organizací, která soutěže ve vzpírání zastřešuje, je Mezinárodní vzpěračská federace (IWF) sídlící v maďarské Budapešti.
     
    Vzpírání je tradiční olympijskou discplínou, která se objevila už na prvních letních olympijských hrách v Řecku v roce 1896.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:30.

    Jan Šimek

    bahis siteleri