Jednotlivci (muži) (kon.) | Jednotlivci (ženy) (kon.)
konec
Jednotlivci (muži)

Středa 01.08.2012, 10:00Olympijské hry - Lukostřelba
Sledujte:
     
    Mužská soutěž vyvrcholí v pátek, kdy dopoledne uvidíme osmifinále a odpoledne pak závěrečná tři kola play-off. Dnes budeme sledovat už jen poslední zápas ženského pavouka. Příjemný zbytek dne. (19:53:45)
     
    Set5
    Faucheronovy naděje však definitivně hasnou na šestce v posledním setu. Prevost zakončuje zápas desítkou a stává se posledním osmifinalistou!
     
    Set4
    Jako by mě kluci vyslyšeli! Čtvrtý set končí remízou 28:28, což znamená vedení 5:3 pro Prevosta.
     
    Set3
    Výkony obou souputníků mají stále sestupnou tendenci. Faucheron střílí dokonce jen 21! Tentokrát je napřed Gael Prevost.
     
    Set2
    Vzápětí ale Prevost srovnává díky třem devítkám, které samozřejmě neznějí tak dobře, nicméně na Faucheronových 25 stačí. Takový je systém play-off a jednotlivých zápasů. Máme vyrovnáno 2:2.
     
    Set1
    A vypadá to na parádní přetahovanou! Prevostových 28 si nezadalo s dokonalým zápisem 10, 10, 10 v podání jeho soupeře. Faucheron vede.
     
    Mužskou část bojů elitních 32 lukostřelců tedy uzavřou Thomas Faucheron s Gaelem Prevostem, dva reprezentanti země galského kohouta.
     
    Set5
    Zápis 10, 10, 9 posílá dál Gaela Prevosta. Po přestávce uvidíme francouzskou bitvu o osmifinále.
     
    Set4
    Další remíza 26:26 nás stále nechává v napětí! Uvidíme rozhodnutí, nebo ošidný rozstřel?
     
    Set3
    Pro Francouze to ale zdaleka není procházka růžovým sadem! Teď si musel posledním šípem pomoci alespoň k remíze. 3:3.
     
    Set2
    Druhá trojice se rozhodovala až závěrečným pokusem, který měl lepší Prevost. Takže zatím remíza.
     
    Set1
    Kouassi se v první sadě vzěpřel předpokladům a svého soupeře zdolal 25:23!
     
    Následující utkání by podle výsledků z kvalifikace mělo být vůbec nejjedoznačnějším, nicméně to stejně nemusí hrát roli. Gael Prevost, další z reprezentantů Francie a šestý nasazený, vyzve Rene Philippe Kouassiho z Pobřeží slonoviny.
     
    Set3
    Je to tak, čistý zápis ve prospěch Francouze Thomase Faucherona. 6:0 a postup do večerního zápasu.
     
    Set2
    Uvidíme první odpolední zápas s výsledkem 6:0? Zatím stále neradno předpovídat, přestože Francouz znovu vítězí a je blízko.
     
    Set1
    V kvalifikaci silnější Faucheron jde do vedení díky výhře 28:26 v prvním setu.
     
    Odpolední program na Lord's Cricket Ground jde do své závěrečné třetiny. Ta rozhodne o tom, kdo zaplní úplně poslední místečko v osmifinálové sestavě olympijského turnaje. První krok v play-off teď čeká Thomase Faucherona z Francie a Witthayu Thamwonga z Thajska.
     
    Set4
    Tentokrát už se Simonu Terrymu nevedlo jako v předchozím kole. To Dan Olaru si počínal jako mazák! Pokaždé nastřádal 27 či 28 bodů a celkově si došel pro výhru 7:1. Vítá ho tak elitní šestnáctka.
     
    Set3
    Na tom se vlastně nic nemění ani teď, byť se Terry konečně také bodově zapsal. Remíza a vedení 5:1 pro Olarua.
     
    Set2
    Terry znovu zastřílel pouhých 25 bodů, Olaru naproti tomu 27. Britský harcovník je na pokraji vyřazení.
     
    Set1
    Od počátku je výhoda na straně Moldavana, který si dvěma desítkami vysloužil stav 2:0.
     
    Simon Terry versus Dan Olaru – to je souboj generací a duel dvou překvapivých vítězů zpřed chvíle. Zvítězí domácí závodník, přezdívaný stříbrná liška (Silver Fox), nebo jeho o 23 let mladší protivník?
     
    Roz
    No a je dokonáno! Dan Olaru z Moldavska obrátil takřka ztracený zápas a došel si pro vítězství v rozstřelu 9:7. Jaké kousky nám ještě dnes (nebo i v pátek...) tento patnáctiletý rodák z Kišiněva ukáže?
     
    Set5
    Neuvěřitelné! Jak krásně to měl Kaminski naservírované a přesto selhal. Místo kýžené osmičky, která by mu stačila na postup, trefil poslední ránu do čtyřky. To nemůže znamenat nic než další z řady rozstřelů na Lord's Cricket Ground!
     
    Set4
    Po šípu na hraně šestky a sedmičky nemohl Kaminski pomýšlet na úspěch. Olaru dramatizuje vývoj, snižuje už na 3:5!
     
    Set3
    Mladíček ale ještě zůstává v turnaji. Jeho výkon jde stále nahoru, až k momentálnímu zisku 28 bodů. Kaminski byl nastejno a remíza znamená stav 5:1.
     
    Set2
    Oba střelci se ve druhém setu zlepšili, stejně ale převládly větší zkušenosti Kaminskiho. Abych navázal na předchozí informaci o jeho výšce, sluší se připomenout také zajímavost na druhé straně. Moldavcovi Olaruovi je pouhých patnáct let!
     
    Set1
    Osmnáctý z kvalifikace Kaminski využil Moldavcovy šestky k zisku vedení. 27:25, celkově 2:0.
     
    Pokračujeme soubojem Dana Olarua z Moldavska s Jakem Kaminskim ze Spojených států. Co nás asi zaujme na první pohled, je Američanova výška – Kaminski totiž měží celých 208 centimetrů.
     
    Set4
    Yu Ishizu znovu selhal a překvapivě, leč zaslouženě končí. Obrovské ovace pro Simona Terryho, který si připisuje triumf v poměru 7:1!
     
    Set3
    Ishizu vždy nejprve trefí desítku, aby pak nakonec sklonil hlavu. Simon Terry totiž zamířil do středové výseče hned třikrát a vede už 5:1!
     
    Set2
    I remíza ve druhé sadě činí spokojenějším domácího závodníka. Znovu mu pomohl mizerný třetí šíp na japonské straně. Stav je 3:1 pro Terryho.
     
    Set1
    Japonec měl první set krásně nalajnovaný. Trefil dvě desítky a pak mu stačila i sedmička k dílčí výhře. Místo toho však přišla jen pětka a Terry vede!
     
    Následující mač na Lord's Cricket Ground bude velmi zajímavý pro domácí příznivce, kteří uvidí v akci zkušeného Brita Simona Terryho. Proti Yu Ishizuovi bude věřit v překvapení, jakým by jeho postup určitě byl.
     
    Set4
    Stejně jasně, jako před chvílí zvítězil, teď musí Ellison sklonit hlavu. Worthovi stačily k potvrzení postupu tři devítky a uvidíme ho tedy ve hře i v pátek.
     
    Set3
    Pro australského střelce to vypadá už hodně dobře. Dvě desítky a vítězství 29:26, které znamená dva mečboly na straně Taylora Wortha.
     
    Set2
    Teď už by Ellisonovi ani video nestačilo. Závěrečná sedmička ho poslala do kolen, naopak Taylora Wortha do vedení 3:1.
     
    Set1
    Na výsledek první sady se chvíli muselo čekat, ještě se totiž přezkoumával druhý pokus Američana. Nakonec mu rozhodčí přiřknuli bod navíc, což mu stačilo na remízu 29:29 a 1:1 celkově.
     
    Taylor Worth a Brady Ellison se spolu utkají o postup do osmifinále. Pokud by měli navázat na své předchozí představení, šel by dál Ellison.
     
    Set4
    Další trojice šípů však už byla pro Javiera tím posledním, co v Londýně zvádl. Ellisonových 29 stvrzuje triumf 7:1 a postup Američana.
     
    Set3
    Ovšem Filipínec si chce své účinkování ještě prodloužit. I když – ani se nepotřeboval zlepšit, se 25 body se totiž soupeři vyrovnal a upravuje na 1:5.
     
    Set2
    Další dva nejpřesnější šípy amerického závodníka! Také druhý set se stal jeho kořistí (28:25) a vede už 4:0.
     
    Set1
    Také že to Ellison v úvodu potvrdil. Tři devítky svého soupeře smáznul takřka dokonalým zápisem 29 a jde do vedení.
     
    Worthův soupeř pro další kolo vzejde ze souboje Marka Javiera (Filipíny) s Bradym Ellisonem (USA). Výrazným favoritem je Američan.
     
    Roz
    Australský střelec Taylor Worth nakonec dotáhl dobře rozjetou partii do úspěšného konce. Z rozstřelu ho posílá dál desítka, na níž Wills nenašel odpověď.
     
    Set5
    No a nezůstane jen u toho, po pěti setech je totiž zápas vyrovnaný! Skóre 27:25 pro Brita znamená stav 5:5 a půjdeme do rozstřelu na jeden šíp.
     
    Set4
    Alan Wills se už pomalu loučil se soutěží. Na poslední chvíli ale trefil desítku proti soupeřově osmičce, čímž se na něj v tomto setu dotáhl a vybojoval remízu. Stále však prohrává – 3:5.
     
    Set3
    Klokan však vrací úder. Tentokrát oba střelci trochu polevili, Worth se nicméně vrátil do vedení díky výhře 26:24.
     
    Set2
    Vyrovnanou druhou sadu rozhodl až poslední šíp, který měl v podání britského střelce nejvyšší možnou hodnotu. Máme srovnáno 2:2.
     
    Set1
    První set byl jasnou záležitostí pro Australana, který se zaskvěl dvěma desítkami. 28:25 pro Wortha a 2:0 na body.
     
    Odpolední program odstartuje zápasem mezi Taylorem Worthem z Austrálie a domácím závodníkem Alanem Willsem.
     
    Malá perlička - Mexičan měl nakonec lepší celkové skóre než postupující Korejec a to 140:139!
     
    Do osmifinále soutěže lukostřelců postupují Ukrajinec Viktor Ruban, Číňan Dai a také Korejec Jin Hjek Oh. Další duely pokračují odpoledne.
     
    Po dvou sériích šípů bylo skóre 20:19 pro Mexičana. Poslední jeho rána ale šla do osmičky a devítka stačí Ohovi k remíze. Celkovým skórem vyhrává Korejec 6:4, ale je třeba smeknout klobouk před výkonem Alvareze. Toho prohra opravdu hodně mrzí, střílel parádně.
     
    V mírně deštivém počasí nakonec vítězí Korejec 28:27 a ujímá se vedení 5:3.
     
    Nádherný souboj až do konce. Skóre zatím svítí 27:27, ale bude se ještě zkoumat šíp Korejce, který bude mít možná o bod více.
     
    Vypadnutí Korejce by však bylo opravdovým překvapením.
     
    Favorit utkání zase tak suverénní není. Alvarez předvádí parádní výkon a po krásné třicítce vyhrává set 30:26. Je srovnáno na 3:3 a další set hodně napoví o dalším postupující.
     
    Další dvě desítky pro Jin Hjek Oha, Mexičan prohrává druhý set 29:27 a i když pálí opravdu hezky, prohrává 1:3 na body.
     
    Dva středy Korejce, jeden střed a dvě devítky Mexičana znamenají remízu 28:28. Body se tedy dělí.
     
    Oba závodníci jsou již v aréně, takže duel bude moci být zahájen.
     
    Za malou chvíli bude na řadě poslední dopolední lukostřelecký duel mužů mezi Mexičanem Alvarezem (MEX) a suverénním Korejcem Jin Hjek Ohem (KOR).
     
    Hristov je sice bojovník, ale po skóre třetího setu 29:28 postupuje Luis Alvarez z Mexika.
     
    Devítkou z posledního šípu opět vítězí Alvarez i když jen těsně 27:26. Vede tak 4:0 na body a pomalu ale jistě míří do dalšího kola.
     
    První set jde na konto Mexičana, díky zaváhání Bulhara. Skóre 28:23 si pokazil Hristov šestkou z prvního šípu.
     
    Soupeřem Korejce bude jeden z dvojice Javor Vasilev Hristov (BUL) z Bulharska a Luis Alvarez (MEX) z Mexika. Ti jdou nyní do boje a další vstupenku mezi dvaatřicet nejlepších lukostřelců.
     
    Pak se ovšem trefil dvakrát do středu Jin Hjek Oh a pro Švýcara olympiáda končí. Po výsledku 6:0 a 28:24 v tomto setu jde dále Korejec.
     
    Muller konečně trefil desítku a to hned prvním šípem, zato Korejec jen osm bodů.
     
    Dvacetiletý Švýcar nestřílí nejhůře, ale chybí mu desítky, které pálí soupeř. 27:26 pro Korejce Oha a ten rázem vede 4:0. K výhře mu stačí již jen dva bodíky.
     
    Zlatý medailista ze závodu družstev začíná suverénně a po skóre 29:25 jde do vedení 2:0 na body.
     
    V dalším zápase by měl postoupit Korejec Jin Hjek Oh (KOR), který v kvalifikaci skončil na třetí pozici. Na toho čeká v prvním kole play-off Švýcar Axel Muller (SUI).
     
    Zatím suverénně jde dál Číňan Xiaoxiang Dai. Stejně jako v předchozím utkání neztratil ani bod a po vítězství v setu 28:25 utkání končí.
     
    Desítka z posledního šípu zajišťuje Dai vedení 4:0 na body. Tento set skončil skórem 27:25.
     
    Čínský reprezentant zvládá první set skórem 27:26 a ujímá se vedení 2:0.
     
    Nyní uvidíme zajímavý duel mezi Číňanem Xiaoxiang Daiem (CHN) a Mexičanem Luisem Eduardem Velezem (MEX). Vítěz postupí mezi šestnáct nejlepších lukostřelců.
     
    Z dvanácti šípů jich trefil Velez hned sedm do středu, což je jistě kvalitní výkon. Uvidíme, zda to bude za chvíli stačit na famozního Číňana Daie.
     
    Mexičan stylově zakončuje svůj duel třemi desítkami a Velez tak poráží Íránce 30:26 a celkově na body 7:1.
     
    Nakonec sudí přisuzují 29 bodů Mexičanovi a tak místo stavu 4:2 to je 5:1 pro Veleze. Íránec Vaziri Termoorlooei bude nyní pod tlakem.
     
    Velice vyrovnaný souboj končí remízou 28:28. Oba závodníci v této sérii dali po dvou desítibodových šípech.
     
    Oba závodníci se trumfovali desítkami, nakonec dal o jednu více Mexičan a po skóre 28:25 jde do vedení 3:1.
     
    Navrch nemá zatím nikdo, protože Iránec dokázal posledním šípem srovnat na 25:25. Na body to je tudíž 1:1.
     
    Soupeřem Číňana bude přibližně za půl hodinky jeden z dvojice Milad Vaziri Tejmoorlooej (IRI) a Luis Eduardo Velez (MEX) z Mexika. Ti se jdou nyní utkat mezi sebou.
     
    Poměrně suverénní postup Daie, jenž zvítězil i ve třetím setu 27:25. Stav bodů 6:0 hovoří za vše.
     
    Strajhar stále tahá za kratší konec provazu díky parádním trefám Číňana. Díky stavu 29:25 má již Dai čtyři body a k vítězství mu stačí už jen dva ze tří setů.
     
    Slovinec se sice snažil, jenže na dvě desítky Číňana neměl nárok. Skóre 28:25 posunuje do vedení 2:0 Xiaoxiang Daie.
     
    V lukostřeleckém areálu jsou již nastoupeni další dva muži. Prvním je sedmý v kvalifikaci, Číňan Xiaoxiang Dai (CHN) a Slovinec Klemen Strajhar (SLO).
     
    Suverénní představení Rubana je korunováno dalšími dvěma šípy ve středu a díky skóre 29:25 jde dále turnajem Ukrajinec hladce 6:0.
     
    Ruban přidal další desítku a po druhém setu a jeho výsledku 26:25 jde do trháku a vedení 4:0. To pro něj vypadá hodně nadějně a Tajpejec Čen je pod tlakem.
     
    Dvěma desítkami vstupuje lépe do duelu Ukrajinec jenž vítězí 29:27. První dva body jsou tedy jeho.
     
    Oba lukostřelci skončili v kvalifikaci až na 43. repektive 54. místě v případě sportovce z Čínské Tajpeje. Pro jednoho z nich bude postup mezi šestnáct nejlepších lukostřelců obrovský úspěch.
     
    Po dvojici žen nastupují do Lord's Cricket Ground opět muži. Tentokrát to bude již boj o šestnáctku nejlepších mezi Tajpejcem Ju-Čeng Čen (TPE) a Ukrajincem Viktorem Rubanem (UKR), jenž před zhruba půlhodinou vyhráli své duely.
     
    Další remíza 26:26 znamená udržení vedení Ukrajice tentokrát v poměru 4:2. Číňan by měl urychleně vyhrát set, pokud nechce z turnaje vypadnout.
     
    Po dvou setech je stále v trháku Ukrajinec 3:1, tato druhá sada končí remízou 28:28.
     
    Prvním dějství tohoto duelu vyznívá jednoznačně pro Ukrajince, jenž to třikrát napálil do desítky! Skóre 30:27 a vedení 2:0 na body.
     
    Ve třetím setu Nespoli zabojoval a po vítězství 28:26 snižuje na 2:4 ve svůj neprospěch.
     
    Také druhý set končí stejným skóre a Tajpejec se ujímá vedení 4:0 na body. Italovi začíná téci do bot.
     
    Ukrajinec střílí v rozstřelu desítku, Číňan v uvozovkách jen za devět bodů. Z postupu se tedy může radovat Viktor Ruban.
     
    První set dopadl lépe pro Čena, jenž vítězí 28:27. Má první dva body.
     
    Čínský reprezentant to zvládá a po závěrečném šípu Rubana do devítky je skóre 27:26 a celkově na body srovnáno na 5:5. Bude následovat rozstřel.
     
    Čtvrtý set končí remízou 27:27 a Číňan se tak ještě udržuje v utkání díky stavu 3:5. V posledním setu však musí bezpodmínečně vyhrát.
     
    Mauro Nespoli nakonec prohrál s Tajpejcem Čenem 2:6 na body a překvapivě tak vypadává z turnaje. Čtvrtý set dopadl skórem 28:26 pro Ju-Čeng Čena.
     
    Dále bude střílet Ukrajinec Viktor Ruban (UKR) a proti němu se postaví Číňan Žaowu Liu (CHN). Podle výsledku z kvalifikace by měl postoupit Liu.
     
    První dvojicí je Mauro Nespoli (ITA) a Tajpejec Ju-Čeng Čen (TAI). Ital skončil v kvalifikaci na jedenáctém místě a bude tak favoritem.
     
    Vítejte u přenosu z dnešního dopoledního programu lukostřelců.
     
    Nejvyrovnanější bude poslední dvojice dopoledního programu mezi Javorem Vasiljevem Hristovem z Bulharska a Mexičanem Luisem Alvarezem. Tyto dva závodníky dělily v kvalifikaci pouhé dva body. Hristov nastřílel dokonce o dva přesné středy "x10" více.
     
    Favority dnešního dopoledního programu by měli být Číňan Xiaoxiang Dai, jenž se umístil v kvalifikaci na sedmé pozici, a hlavně Korejec Jin Hjek Oh. Tomu se podařilo nastřílet plných 690 bodů a skončil na třetím místě.
     
    Dopolední startovní listina vyřazovací části 64 nejlepších lukostřelců:

    10:00 Nespoli (11. ITA) - Čen (54. TAI)
    10:13 Ruban (43. UKR) Liu (22. CHN)
    11:18 Dai (7. CHN) - Strajhar (58. SLO)
    11:31 Vaziri Tejmoorlooei (39. IRI) - Velez (26. MEX)
    12:36 Oh (3. KOR) - Muller (62. SUI)
    12:49 Hristov (35. BUL) - Alvarez (30. MEX)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:00.

    Martin Voltr

    Tomáš Martínek

    bahis siteleri