Čerepovec – Jaroslavl 0:1 (kon.) | Viťaz – Mytišči 4:5 (po s.n.) | Riga – Spartak Moskva 5:4 (kon.)
po s.n.
HC Viťaz Moskevská oblast
4:5 (0:0, 4:2, 0:2)
Atlant Mytišči
Pátek 28.09.2012, 17:45 • Ice Hockey Center • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:45.
     
    V dnešním on-line přenosu budeme sledovat utkání KHL mezi tými Viťjaz Cechov a Atlant Mytišči. Jak pro domácí tým, tak pro hosty, to bude již desáté utkání v rámci ligy a z letmého pohledu na tabulku KHL je zřejmé, kde hledat favorita. Domácí Čechov je totiž v této chvíli až na 23. místě s bilancí tří výher a šesti proher, celkem tedy s devíti body. Hosté jsou ale v celkové tabulce na skvělém 6. místě, když jejich bilance je zcela opačná - tedy šest výher a tři prohry, celkem 18 bodů! Navíc - hosté z Mytiščise mohou pochlubit výbornou bilancí z posledních venkovních utkání: výhra 5:2 nad Spartakem Moskva, 2:1 v Jaroslavli nad místní Lokomotivou, 3:2N v Novosibirsku a 4:3N v Novokuznětsku! Venkovní bilance tedy výtečná, jak budou této síle čelit domácí, kteří si z posledních sedmi zápasů připsali šest proher? Sledujte náš on-line přenos!
     
    ATLANT MYTIŠČI
    Den před zápasem měli hráči Atlantu večerní trénink v 16. hodin v domácí Mytišči Aréně. Po tomto tréninku a po následné večeři se klub, na přání trenéra, již přesunul do Čechova, kde se ubytoval v místním hotelu Olympic. Jak uvádí oficiální web klubu, jedná se o běžnou praxi klubu - odcestovat do místa zápasu den předem. Zároveň se tímto krokem chce vedení klubu vyhnout pravidelným dopravním zácpám v oblasti, kde by, dle vyjádření na webu, strávili půl dne...

    Velké očekávání vzbuzuje debut lotyšské legendy, obránce Sandise Ozolinše, 40. letého vítěze Stanley Cupu z roku 1996 v dresu Colorada! V dresu Atlantu nebudeme sledovat žádné české hráče.
     
    VIŤAZ ČECHOV
    Domácí, kteří se zatím proslavili nejvíce různými rvačkami a kterým v KHL neřekne nikdo jinak, než "klub rváčů", se snaží vymanit ze svého stínu a pomoci jim k tomu má i nový prezident Michail Golovkov. Ten již před utkáním v Praze s místním Lvem prohásil, že rvačkám má být již konec, doslova: "...cheme být jiní!". V kádru Viťjazu nalezneme obávaného kanadského bijce, Trevora Gilliese, ten se ale v současné "nové době" Viťjazu příliš neprosazuje. Dle vyjádření klubu není připraven, ale rozhodně se ho klub nechce vzdát: "ostré hochy mají dnes i jiné týmy a my se musíme bránit...", prohlašuje, mj., nový prezident klubu, dříve prezident Dynama Moskva a poradce předsedy představenstva petrohradské SKA.
    Ani v domácím dresu nebudeme sledovat žádné české hráče.
     
    Úvodní sestavy:

    Viťaz Čechov: Kasutin (Lisutin) - Chafizullin, Troščinskij, Baďjukov, Koroljov, Koroljuk - Golovkov, Fahey, Timkin, Černov, Panarin - Kudinov, Busygin, Dvurečenskij, Hennessy, Cullen - Markov, Sergejev, Bělousov, Jablonskij

    Atlant Mytišči: Chudobin (Davydov) - Višněvskij, Petrov, Kolcov, Ignatuškin, Žerděv - Semjonov, Niskala, Andersson, Gluchov, Enqkvist - Ozolinš, Rukavišnikov, Lindgren, Lemťjugov, Michnov - Majorov, Kablukov, Točickij

    Rozhodčí: Konstantin, Naumov - Misyur, Raming.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    02:30
    Zatím vidíme opatrný hokej, ani jeden z týmů si nevytvořil vyloženou šanci.
     
    03:22
    Uvidíme první přesilovou hru, na trestnou lavici odchází domácí Jablonskij.
     
    03:23
    A pozor - rozhodčí uděluje Jablonskemu trest 2+10!
     
    05:45
    Domácí přečkali oslabení bez úhony a nyní forčekují v obranném pásmu hostů.
     
    07:32
    Domácí stále nedovolili hostům opustit jejich třetinu.
     
    08:22
    Obránce Kolcov nyní provětral domácího brankáře Kasutina, ten v pohodě chytá. Stav stále nerozhodný.
     
    09:40
    První domácí útok nyní svírá hosty opět v jejich třetině, ti jsou ale v obraně pozorní.
     
    11:23
    Hostující obránce Semjonov odchází na trestnou lavici, uvidíme přesilovku domácích.
     
    12:30
    Hosté vyhazují a sbírají cenné vteřiny.
     
    13:40
    Oba týmy v plnném počtu, zatím žádný z týmů nedokázal vstřelit branku.
     
    16:20
    Vhazování ve třetině domácích,
     
    18:33
    Stále jsme dnes neviděli branku, i když domácí si vytvořili více šancí, leč hostující brankář Chudobin je pozorný.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V 1. třetině byli zatím lepší domácí. Hosté, kteří přicestovali v roli mírného favorita, zatím svou roli nepotvrzují a mohou být rádi, že mají v bráně skvělého Chudobina. Nicméně vyložených šancí jsme zatím mnoho neviděli a střely se načítali především díky vyloučení.

    Další třetina začne přibližně v 18:30.
     
    Blíží se začátek 2. třetiny, ze statistiky je patrné, že i když více ze hry měli domácí, hostující Atlant přestřílel domácí v poměru 22:14! První vstřelený gól tak doslova "visel na vlásku". Dočkáme se ve druhé třetině?

    Sledujte náš on-line přenos. Druhá třetina začne za pár minut.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:26
    Hosté si připisují střelu od modré. Domácí brankář Kasutin připravený.
     
    21:04
    Čechov právě vstřelil branku!


    Domácí se poprvé v zápase prosazují, přečíslení dva na jednoho zakončil přesnou střelou ALEXANDR KOROLJUK. Asistence: Koroljov.
     
    22:40
    Mytišči právě vstřelilo branku!


    Radost domácích trvala jen něco málo přes minutu, po zavezení puku do třetiny Majorovem a jeho následnou střelou se důrazem na brankovišti prosazuje NIKITA TOČICKIJ. Asistence: Majorov, Višněvskij.
     
    23:50
    Čechov právě vstřelil branku!


    S góly se nám protrhl pytel - domácí opět strhávají vedení na svou stranu, po přihrávce Badyukova se individuálně prosazuje domácí útočník JEVGENIJ TIMKIN. Asistence: Badyukov.
     
    25:50
    Vyloučen hráč hostů, domácí hrají přesilovou hru.
     
    26:50
    Domácím se ale zatím nedaří usadit se v obranném pásmu hostů a hosté v klidu vyhazují.
     
    27:45
    Pěknou střelou se prezentoval střelec druhého domácího gólu, Timkin, ale hostující brankář vyráží a hosté se ubránili.
     
    28:45
    Hosté zvyšují obrátky, na ledě první formace vedená Niskalou, ale nedaří se usadit na delší dobu v pásmu domácích.
     
    30:00
    Máme za sebou polovinu utkání, rozhodčí přerušují hru pro postavení mimo hru, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    31:40
    Druhá lajna hostů nyní dokázala zatlačit domácí do jeich pásma, ale nevytvořila si vážnější situaci. Hra se přesouvá do středního pásma.
     
    32:22
    Mytišči právě vstřelilo branku!


    A hosté přece jenom vyrovnávají! Po individuální akci se prosazuje JONAS ANDERSSON, kterého střelu ještě na brankovišti dorážel Semjonov, branka ale připsána Švédovi. Asistence: bez asistence.
     
    32:50
    Hosté budou hrát v oslabení, útočným faulem ve třetině domácích se prohřešil Alexej Petrov.
     
    33:20
    Oslabení dnes hosté zvládají na jedničku. Nebojí se podniknout i útočné výpady a domácím se až ve druhé minutě přesilovky podařilo rozestavit v pásmu soupeře.
     
    34:15
    Čechov právě vstřelil branku!


    Ale přece - domácí využívají přesilovku, když se přesnou střelou z levé strany prosazuje kapitán domácího týmu DINAR CHAFIZULLIN. Asistence: bez asistence.
     
    35:40
    Hosté se viditelně snaží o rychlou odpověď, ale nedaří se jim překonat domácího brankáře.
     
    36:10
    Hosté budou hrát opět v oslabení, tentokrát přehnal důraz při forčekování Gluchov. Domácí mohou vstřelit další branku.
     
    37:15
    Hra přerušena pro ofsajd při snaze domácích proniknout do pásma hostů. Na ledě první lajna domácích vedená dnes agilním Troščinským.
     
    38:00
    Do konce třetiny zbývá posledních 10 vteřin. Vhazování v pásmu hostů.
     
    38:12
    Čechov právě vstřelil branku!


    Domácí využívají další přesilovku, když po vyhraném vhazování skvěle zavezl puk za branku Bělousov a výbornou přihrávku mezi kruhy našel NIKITU DVUREČENSKÉHO, který se přesnou ranou prosazuje. Domácí tak vedou již o dvě branky! Asistence: Bělousov.
     
    39:40
    Do konce třetiny zbývá 20 vteřin, třetina se zřejmě jen dohraje.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině jsme se tedy skutečně dočkali. Začaly padat góly a pro domácí fanoušky je důležité, že padaly převážně do branky hostů. Tolik chválená obranná hra obou týmů v 1. třetině, se nyní rozpadla. Na ledě jsme viděli hodně útočný, tedy hodně atraktivní hokej, který přinesl vedení o dva góly pro domácí Viťaz. Jak si i hokejová legenda v dresu hostů Ozolinš v přestávkovém rozhovoru povzdechla, tak rychlý začátek třetiny, kdy padly během necelých čtyř minut tři góly, nepamatuje.

    Co nás čeká ve třetí třetině, která začne přibližně v 19:18 hodin? Bude dál hru hostí srážet hloupé fauly a následná hra v oslabení? Sledujte i poslední třetinu tohoto atraktivního utkání!
     
    Blíží se začátek třetí třetiny tohoto utkání a o jednoho hráče méně budou mít na ledě opět hosté, kteří 57 vteřin před koncem 2. třetiny hráli v šesti hráčích na ledě. Domácí tak budou mít opět příležitost na vstřelení dalšího gólu. V předchozích dvou přesilovkách vstřelili dvě branky!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:05
    Obrovská šance těsně před koncem přesilovky - domácí muž utkání, Toščinskij pálil od modré čáry a na brankovišti byl k dorážce připraven Baďjukov, ale hostující brankář Chudobin zachárnil jistý gól!
     
    41:36
    Vyloučen hráč domácích Panarin, hosté mají možnost snížit!
     
    42:33
    Andersson provětral lapačku domácího Kasutina. Hosté jsou v přesilovce velice nebezpeční.
     
    43:24
    Višněvskij teď krásně zavezl puk do obranného pásma domácích a vybídl ke střelbě Enqkvista, který ale nepřekvapil připraveného Kasutina.
     
    43:20
    Domácí v plném počtu.
     
    44:15
    Hosté nyní hrají maximálně útočně, jako by ani neskončila jejich přesilovka. Na ledě první útok domácích v obraně s Petrovem a Višněvským.
     
    45:18
    Mytišči právě vstřelilo branku!


    A ten tlak se hostům vyplatil, protože dokázali domácí obranu totálně rozebrat! Po výbroné práci Anderssona, který na sebe u levého mantinelu navázal dva domácí borce, se otevřel prostor pro hostujícího MICHAILA GLUCHOVA, který z mezirkuží snižuje! Asistence: Andersson, Enqkvist.
     
    46:20
    Mytišči právě vstřelilo branku!


    A zápas se obrací! Hosté během chvilky smazali dvoubrankový náskok hostí, kteří nyní jednoznačně nestíhají bruslit, čehož využil MAXIM MAJOROV, když ze závaru před domácí brankou vytěžil vyrovnávací gól! Asistence: Strenght.
     
    48:40
    O převaze hostů nyní svědčí i tlak čtvrté lajny hostů, která dokázala doslova "zavřít" domácí v jejich třetině. Kasutin v brance Viťjazu se teď skutečně zapotí...
     
    49:10
    Domácí po dlouhé době "na návštěvě" v pásmu Atlantu. Hru uklidňuje domácí kapitán Chafizullin.
     
    50:20
    Chybu v rozehrávce Chafizullina teď využil hostující Gluchov, ale zároveň o puk přichází. Vhazuje se v pásmu domácích.
     
    51:30
    Žerděv nyní provětral betony domácího Kasutina, ten v klidu odvrací.
     
    52:15
    Na ledě druhý útok domácích, vedený Timkinem, ale hosté jsou aktivnější, nedovolují domácím rozehrát.
     
    53:25
    Hosté si nedělají mnoho problémů s kombinací, stačí zavést puk do třetiny a vystřelit. Nyní nás o tom přesvědčil Gluchov, domácí brankář opět v klidu chytá.
     
    53:56
    Dnes výborně hrající Chafizullin se zjevil před hostujícím brankářem Chudobinem, ale zblízka ho i přesto nepřekonal.
     
    55:00
    Ofsajd hostů, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    55:20
    Hosté mají na ledě druhý útok, ve kterém dnes září Andersson a Gluchov. Domácí v obraně pozorní.
     
    56:05
    Hosté pouze vyhazují ze své třetiny a odešli střídat, domácí toho využili a už už se radovali ze vstřelené branky, rozhodčí ale rozpažil - hraje se dál.
     
    57:55
    Domácí fanoušci pískají. Zřejmě jim vadí, že rozhodčí tak jednoznačně nechal hru plynout... očekávali branku...?
     
    58:56
    Hosté posílají na led legendárního Ozolinše, ale ani jemu se nedaří zavést puk do pásma domácích.
     
    59:46
    Pár vteřin před koncem ještě vhazování v pásmu domácích.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Ve třetí třetině jsme viděli obrození hostujícího Atlantu. Rychlými dvěma góly vyrovnali stav utkání na 4:4 a tato třetina byla zcela jednoznačně v jejich režii. Závěr třetiny se nesl již v duchu opatrnosti a ani jeden z týmu nechtěl riskovat chybu a tím pádem i bodů.

    Budeme tak svědky prodloužení!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:32
    Domácí vlétli do prodloužení a připravili si šanci, leč Chudobin byl připravený. Vhazuje se v pásmu Atlantu.
     
    61:08
    Prodloužení se hraje pouze se čtyřmi hráči na obou stranách. Máme tak prostor pro útočné manévry obou týmů, čehož oba zatím maximálně využívají!
     
    62:38
    Dnes výtečný švédský útočník Andersson nyní mohl rozhodnout o zisku dalšího bodu pro hosty, ale domácí Kasutin zachránil naději pro domácí.
     
    63:30
    Na ledě lotyšský veterán Ozolinš, puk však opouští hřiště, vhazovat se bude v obranném pásmu hostů.
     
    63:40
    Domácí obránce Markov láme hokejku při pokusu o střelu, hra se přesouvá do pásma domácích. Zároveň se blíží závěr prodloužení!
     
    64:36
    Dvě střely na domácího Kasutina, ten stále pozorný.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Prodloužení rozhodnutí nepřineslo, budeme svědky atraktivních nájezdů, které tak rozhodnou tento pěkný zápas a zároveň "přidělí" další bod vítěznému týmu!

    Samostatné nájezdy začnou každým okamžikem!
     
    Začínají hosté, první nájezd pojede Gluchov.
     
    A nedává!
     
    Za domácí pojede nájezd Bělousov...
     
    ... a také nedává!
     
    Hosté nasazují Niskalu.
     
    A také on nedává!
     
    Timkin...
     
    ... nedává!
     
    Točickij...
     
    65:00
    Mytišči právě vstřelilo branku!


    ... NIKITA TOČICKIJ dává gól a zároveň rozhoduje o vítězi dnešního utkání, kterým je Atlant Mytišči! Asistence: bez asistence.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání nabídlo celkem devět gólů a nutno dodat, že překvapivých, neboť první třetina se nesla v duchu nezáživného hokeje, hlavně opatrné hry ve středním pásmu bez jakékoliv vážné šance na jedné či druhé straně.
    Do druhé třetiny ale vstoupily oba týmy skvěle. Zvláště domácí Viťjaz, který dokázal přehrávat favorita z Mytišči a i když hosté dokázali dvakrát bleskově odpovědět na vstřelený gól, byli to domácí, kterým 2. třetina patřila. Dvěma dalšími góly si vypracovali velice dobrou výchozí pozici do třetiny třetí.
    Ta však patřila bezpochyby zase hostům. I oni vlétli na svého soupeře a zejména díky své druhé pětce, dirigovanou švédským tandemem Andersson - Enqkvist, dokázali doslova vymazat Viťjaz z ledu. I když jsme v dalším průběhu již branku neviděli a zápas skončil v normální hrací době nerozhodně 4:4, musela hra přítomných 2800 diváků strhnout!
    Utkání se nakonec rozhodlo až v samostatných nájezdech, kdy strhl vítězství na stranu Atlantu Točickij, který jako jediný proměnil samostatný nájezd.

    Tolik dnes z on-line přenosu utkání KHL mezi Viťjazem Čechov a Atlantem Mytišči. U dalšího přenosu se těším nashledanou. (20:16:32)

    Martin Dvořák

    Branky a nahrávky: 22. Koroljuk (Koroljov), 24. Timkin ( Badyukov), 35. Chafizullin, 39. Dvurečenskij (Bělousov) - 23. Točickij (Majorov, Višněvskij), 33. Andersson, 46. Gluchov (Andersson, Engqvist), 47. Majorov (Strength), 65. Točickij


    HC Viťaz Moskevská oblast: Kasutin (Lisutin) - Chafizullin, Troščinskij, Baďjukov, Koroljov, Koroljuk - Golovkov, Fahey, Timkin, Černov, Panarin - Kudinov, Busygin, Dvurečenskij, Hennessy, Cullen - Markov, Sergejev, Bělousov, Jablonskij
    Atlant Mytišči: Chudobin (Davydov) - Višněvskij, Petrov, Kolcov, Ignatuškin, Žerděv - Semjonov, Niskala, Andersson, Gluchov, Enqkvist - Ozolinš, Rukavišnikov, Lindgren, Lemťjugov, Michnov - Majorov, Kablukov, Točickij

    Rozhodčí: Konstantin, Naumov - Misyur, Raming

    Diváci: 2800
    bahis siteleri