Pardubice – Slavia 2:5 (kon.) | Vítkovice – Plzeň 2:3 (kon.) | Kometa Brno – Motor ČB 5:1 (kon.)
Chomutov – Kladno 1:3 (kon.) | K. Vary – Litvínov 4:2 (kon.) | Liberec – Zlín 7:5 (kon.)
konec
HC Dynamo Pardubice
2:5 (1:2, 1:1, 0:2)
HC Slavia Praha
Pátek 28.09.2012, 17:00 • ČEZ Arena Pardubice. • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pro domácí to tak znamená další prohru, která jej v případě výhry Liberce sesune na poslední příčku extraligové tabulky. Slavia výhrou za tři body nakročila do první poloviny pelotonu. (19:25:25)
     
    Hostující Slavia Praha předvedla, že se ji v ČEZ Areně velmi daří a připisuje si již osmou výhru v řadě v Pardubicích. Bleskový úvod znamenal po první třetině stav 1:2, a ten si Slavia udržovala celý duel. Ve třetí třetině se sice celek Pardubic mohutně snažil o srovnání, které ale nepřišlo a díky brankám Jelínka a poslední lahůdkové z hole Kally se raduje Slavia. Nejlepší hráč domácích je vyhlášen Martin Bartek, za hosty to je bez nejmenších pochybností Roman Červenka.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Hemského formace puk znovu navezla do útočné třetiny, ale zmocnil se jej Sklenář, který ho nyní má ve středním pásmu.
     
    59:40
    Slavia se však brání dobře a vyhazuje kotouč.
     
    59:11
    Za nedovolené bránění ještě vidí dvě minuty hostující kapitán Petr Kadlec.
     
    58:50
    Slavia právě vstřelila branku!
    Neskutečná kombinace hostů do otevřené obrany domácích přináší pátou branku. Kus hokejové geniality předvedla hostující trojice Kalla - Sobotka - Červenka. Posledně jmenovaný se rozjel za volným kotoučem a po obehrání protihráče našel krásnou nahrávkou Sobotku. Ten ještě celou akci vyšperkoval náramnou nahrávkou na pravou stranu, kde sjíždějící JAROSLAV KALLA pohodlně zakončoval do prázdné klece. Opravdu nádherný hokejový moment znamená stav 2:5. Asistence: Vladimír Sobotka a Roman Červenka.
     
    58:06
    Nepřesnost Pardubic v útočném pásmu a hosté se dostávají ven. Vašíček totiž na modré čáře nezastavil odražený puk.
     
    57:19
    Nyní již hráči HC Slavia Praha kombinují s pukem na hokejkách ve vlastním pásmu a vše naznačuje, že to dnes pro ně bude duel za tři body.
     
    56:44
    Pardubický tým se sice snaží o zkorigování stavu, ale hostům se daří vyhodit touš do středního pásma, a tak nasbírat cenné vteřinky.
     
    56:06
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tak teď už to bude mít družina kouče Hynka velmi těžké. Hosté se prosazují po rychlém brejku, který rozjel nahrávkou Vladimír Růžička mladší. Ten našel ve středu hřiště PETRA JELÍNKA, který v samostatném úniku prostřeluje Salfického ranou k pravé tyči, 2:4! Asistence: Vladimír Růžička mladší.
     
    55:47
    Infarktový moment. Salfický ve snaze o rozehrávku našel pouze hůl jednoho z hostů, který však branku netrefil.
     
    55:20
    Domácí tým hraje v plném počtu.
     
    54:58
    Žejdl se v dobré pozici v mezikruží neukvapil a hledal ještě lépe postaveného Sobotku. Ten bohužel pro hosty puk netrefuje.
     
    54:27
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    54:01
    Kadlec hledal od modré svým nahozením Tomáše Hertla, ale ten naštěstí pro domácí letící projektil netrefil.
     
    53:25
    Posléze zakončoval Kousal a chystal se dorážet i Kindl, jenže sudí píská a posílá domácí do čtyř. Pardubický výběr totiž hrál celkem nerušeně v šesti mužích, a tak je po přesilové hře. Dvě minuty odsedí Robert Kousal.
     
    52:53
    Bartek z pravé strany centroval do brankoviště, puk tečoval Kočí, ale Kopřiva zasahuje dobře.
     
    52:23
    Bartek hledal před brankou Beeche, ale ten byl faulován, a tak uvidíme přesilovku Pardubic. Za nedovolené bránění je vyloučen bývalý hráč Vítkovic Lukáš Krenželok.
    Marken.cz

    Martin Mišovec

    Branky a nahrávky: 4. Bartek (Somík, Hemský), 39. Kolář (Bartek) - 5. Kadlec (Červenka, Sobotka), 7. Červenka (Sobotka, Kadlec), 21. Sobotka (Kalla), 57. Jelínek (V. Růžička ml.), 59. Kalla (Sobotka, Červenka)


    HC Dynamo Pardubice: M. Růžička (21. Salfický) – Píša, Kočí, Sičák, Kindl, Vašíček, Kolář, Ďaloga – Hemský, Zohorna, Brendl – Bartek, Beech, Somík – Nosek, Kousal, Starý – Cetkovský, Buchtele, Semorád – Šagát.

    Trenéři: Pavel Hynek a Ladislav Lubina

    HC Slavia Praha: Kopřiva (Furch) – Kadlec, Kučný, Kuboš, Krejčík, Kolařík, Dresler, Kempný – Kalla, Červenka, Sobotka – Žejdl, Hertl, Krenželok – Jelínek, V. Růžička ml., Sklenář – Micka, Alinč, Tomica – Poletín.

    Trenéři: Vladimír Růžička, Ondřej Weissmann a Josef Beránek

    Rozhodčí: Souček, Šindler – Horinek, Svoboda

    Diváci: 8792
    bahis siteleri