Martin – Žilina 2:1 (po s.n.) | Skalica – Nitra 8:7 (kon.) | Banská Bystrica – Košice 4:3 (kon.)
Zvolen – Trenčín 7:5 (kon.) | Poprad – Piešťany 3:2 (po pr.)
konec
HK Skalica
8:7 (3:1, 4:1, 1:5)
HK Nitra
sk Pátek 28.09.2012, 17:00 • Hant aréna v Skalici • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Odo mňa je to pre dnešok všetko. Dovidenia pri ďalších online prenosoch. (19:26:38)
     
    V Skalici sme videli fantastický zápas, ba priam neuveriteľný! Nitrania vstúpili do tretej tretiny za stavu 2:7 z ich pohľadu, prehrávali aj 4:8 a to ešte začiatkom 56.minúty! V rozmedzí 96 sekúnd sa však "corgoňom" podarilo trikrát rozvlniť Kotvanovú sieť a zápas nabral úplne iný rozmer. Skaličania tŕpli do posledných minút, kedy hrali dokonca v oslabení. Napokon si ale domáci poriadne vydýchli. Tri body tak zostali na Záhorí a Nitra zaknihovala prvú tohtosezónnu porážku.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Rais bol faulovaný! Na tresnú lavicu odišiel Martin Vyrúbalík a Nitrania budú hrať presilovku! Hollý už na hráčskej lavici!
     
    59:29
    Albín Podstavek mohol byť hrdinom ak by sa mu podarilo zasunúť puk vo veľkej šanci za Kotvanom chrbát!
     
    59:00
    Diváci v Hant aréne musia byť poriadne zmrazení! Do konca riadneho hracieho času zostáva jedna minúta!
     
    57:00
    Nitrania útočia! Jokila sa pokúsil nájsť prihrávkou pred bránou Chrenka, ktorý sa na skalické šťastie k puku nedostal.
     
    56:44
    Nitra dala gól!
    Neskutočné! Drahí športoví priatelia, skutočne neuveriteľné! Nitrania sa vrátili rázom do hry! MATEJ BENE je autorom kontaktného nitrianskeho gólu! Asistenciu zaznamenal Dominik Kadura, Andrej Kmeč.
     
    56:13
    Nitra dala gól!
    Žeby sme boli ešte svedkami drámy? MATEJ HAMRÁK sa postaral o šiesty gól v Kotvanovej sieti a jeho druhý v zápase! Asistencia: Marek Mašlonka, Matúš Rais.
     
    55:37
    Nitra dala gól!
    Hosťom sa aj s dávkou šťastia podarilo znížiť! V skrumáži sa pred Kotvanom najlepšie zorientoval JOZEF ŠTUMPEL, ktorý znížil na 5:8 s pohľadu Nitry! Asistenciu si pripísal Marek Mašlonka.
     
    55:04
    Skalica dala gól!
    Samostatný nájazd premenil sám faulovaný MAREK BARTÁNUS, ktorý volil ako pravák blafák na bekend a strelou pod hornú žrď nedal Hollému najmenšiu šancu!
     
    55:04
    Segľa vyprášil chrániče Bartánusa, ktorý sa vzápäti dostával do prečíslenia! Martin Segľa fauloval unikajúceho Mareka Bartánusa a Skaličania budú mať k dispozícii druhé trestné strieľanie v zápase!
     
    54:41
    Domáci sa dostali pod tlak Nitranov. Skaličanov vyslobodil zo zovretia jeden z hráčov odpalom puku cez všetky čiary aj za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    53:24
    "Corgoňom" sa čas pomaly ale isto kráti. Do konca riadnej hracej doby zostáva niečo vyše 6 minút a súčasný líder extraligovej tabuľky prehráva na ľade Skalice v pomere 4:7.
     
    52:36
    Nitrania hrajú v plnom počte.
     
    51:12
    Bartánusovu strelu dorážal René Školiak do poloodrytej brány, avšak jeden z obetavých Nitranov sa hodil do tejto Školiakovej dorážky a zabránil takmer istému gólu!
     
    51:01
    Bartánusova strela končí pod brankárom Hollým!
     
    50:36
    Kotvan prikryl puk, Stieler ešte dobiedzal a to sa nepáčilo Petrovi Ordzovenskému, ktorý sa okamžite pustil do skalického útočníka. Ordzovenský sa tak necháva zbytočne vylúčiť a oslabuje svoj tím. Hlavný rozhodca to posúdil ako hrubosť.
     
    49:58
    Hrá sa 4 na 4.
     
    49:58
    Jokila uštedril úder Jankovičovi po ich vzájomnom súboji. Hlavný rozhodca to nenechal len tak a vylúčil oboch spomínaných hráčov.
     
    49:24
    Žeby som to zakríkol? Uvidíme, či sa Skaličania ešte budú musieť obávať o výsledok. Hostia sa v každom prípade dostávajú na koňa. Chrenko s pukom v útočnom pásme.
     
    49:05
    Nitra dala gól!
    S vystreleným pukom na skalickú bránu mal Kotvan problémy, vypadol mu a skackal v bránkovisku. Najlepšie sa v ohni zorientoval MATÚŠ RAIS, ktorý ešte vykresal iskierku nádeje pre svoje mužstvo! Asistenciu na góle si pripísal Tomáš Chrenko.
     
    47:30
    Postaví tento gól Nitranov ako tak na nohy? Sledujte online prenos na onlajny.eu.
     
    47:29
    Nitra dala gól!
    PETER KONIG dostal puk na modrú, nemaznal sa s ním, spoza pravého kruhu vystrelil na bránu a prepálil všetko, čo mu stálo v ceste! Asistenciu si pripísal Tomáš Chrenko.
     
    46:50
    Hostia z Nitry budú hrať presilovú hru. Gabriš si odsedí menší trest za zovretie puku.
     
    46:30
    Skaličania zjavne poľavili na tempe, čo je, samozrejme, pochopiteľné. Hostia sú tým celkom, ktorý sa musí chopiť iniciatívy. No myslím, že v týchto chvíľach za tohto stavu už nepomôže ani to.
     
    45:31
    "Corgoni" sa do týchto chvíľ úspešne bránia. Už sú aspoň vo štvorici.
     
    45:00
    Ďalší gól v sieti Nitry by bol už klincom do rakvy pre hostí spod Zobora.
     
    44:43
    Kutálek padá v súboji s Petrom Konigom! Druhý menovaný odchádza na trestnú lavicu a Nitrania sú opäť len v trojici.
     
    43:55
    Pohľadná presilovková kombinácia záhorákov gólom neskončila. Zakončoval Kudrna, ktorého vychytal nitriansky gólman Hollý.
     
    43:34
    Miroslav Kováčik si sadá vedľa Hamráka na lavici hanby. Dve minúty pre hosťujúceho kapitána za hákovanie. Skaličania si zahrajú krátku presilovku 5 na 3.
     
    42:51
    Skalickí najvernejší ženú svojich vpred aj v tejto presilovke. Fanúšikovia domácich musia byť, samozrejme, spokojní s priebehom hry.
     
    42:09
    Matej Hamrák oslabuje svoj tím. Nitran si odpyká menší trest za napadnutie.
     
    41:52
    Vhadzovanie pred Hollým vyhrali Skaličania. Opäť však v pásme hostí dlho nepobudli.
     
    40:58
    Skaličania hneď z úvodu tretiny v ofenzívnom snažení. V útočnom pásme sa však dlho neohriali.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    V druhom dejstve sa nám vysypalo vrece s gólmi! Práve druhá tretina bola s najväčšou pravdepodobnosťou rozhodujúca a zlomová. Skaličania boli ofenzívnejší, rýchlejší a hlavne strelecky potentný. Hostia spod Zobora majú už len veľmi malú, takmer žiadnu šancu na úspech v tomto duely. Avšak hovorí sa, že v športe a v hokeji zvlášť je možné všetko. Zostaňte s nami aj naďalej pri sledovaní online prenosu na onlajny.eu.

    Druhá tretina začne približne o 18:43.

     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:54
    A ďalšia rodiaca sa príležitosť! Kutálek poslal puk pred bránu potom, čo obkorčuľoval nitriansku svätyňu. Napokon to všetko vyriešil Juraj Hollý.
     
    39:26
    Hollý vyťahuje nádherný reflexívny zákrok proti Bakošovi!
     
    38:40
    Višňovského ľahučká strela smerovala priamo do stredu brány, kde si s ňou poľahky poradil Juraj Hollý.
     
    37:58
    Juraj Hollý si pripisuje ďalší zákrok, keď dokázal vyraziť nad bránu bekend Davida Stielera. Stav sa nemení, 7:2.
     
    37:58
    Budeme svedkami trestného strieľania! Jeho autorom bude David Stieler.
     
    37:35
    Kutálek si dokázal spracovať ťažký puk do rýchlosti, avšak bol už z uhla a nedokázal zakončiť.
     
    36:55
    Bojovník Jurík si snažil vytvoriť streleckú pozíciu, no medzi kruhmi stratil stabilitu a následne aj puk.
     
    35:59
    Po Juríkovom zakončení sa Hollý musel poriadne natiahnuť! Pekný zákrok brankára hostí.
     
    35:00
    Hollý chvíľu nevedel kde má puk po tom, čo musel zasahovať po Bartánusovej strele. Nitriansky brankár si istotne vydýchol, keď ho zbadal pod svojim betónom.
     
    34:40
    Ďalšia šacna hostí! Juraj Hollý si dal pozor na nebezpečného Bartánusa.
     
    34:24
    Čo vymyslia Chrenko s Jokilom v pásme hostí? Napokon nič, pri puku už domáci.
     
    33:45
    Nitra dala gól!
    Time-out hosťom spod Zobora evidentne prospel! MATEJ HAMRÁK znižuje na 2:7 z pohľadu svojho tímu. Asistenciu na góle si pripísal obranca Lubomír Vosátko.
     
    32:30
    Tak kto by to bol povedal, že v 33.minúte bude svietiť na svetelnej tabuli skóre 7:1 v prospech domácej Skalice. Nitrania sú istotne poriadne zaskočení a je otázne, či sa z týchto faciek dokážu ako tak spamätať. Dopomôcť by im k tomu mal aj oddychový čas, ktorý si vyžiadal ich kouč Antonín Stavjaňa.
     
    32:26
    Oddychový čas hostí.
     
    32:26
    Skalica dala gól!
    MARTIN BAKOŠ ukázal skvelý prehľad a orientáciu pred súperovou bránou a zavŕšil hetrik! Myslím, že o víťazovi je už rozhodnuté. Asistencia pripísaná Marcelovi Holovičovi.
     
    31:18
    Skalica dala gól! Prekonaný aj nový muž v bráne hostí Hollý. Puk za jeho chrbát poslal po jednoduchej kombinácii zadák LADISLAV GABRIŠ. Pri góle mu asistovali David Stieler a René Školiak.
     
    30:32
    Matej Hamrák sa ocitol v samostatnom úniku na Zdenka Kotvana! Hamrák to skúšal švihom, no Kotvan bol v tomto mikrosúboji úspešnejší.
     
    29:30
    Skaličania pokračujú v presilovke, tentoraz 5 na 4. Nitrania sa musia veľmi rýchlo spamätať, ak chcú pomýšľať na bodový zápis v tomto stretnutí.
     
    29:19
    Skalica dala gól!
    Gól vysel v tejto presilovke skutočne na tenučkom vlásku. Záhoráci poriadne vymiešali nitriansku brániacu trojicu a do poloodrkytej brány zakončoval MARTIN BAKOŠ. Žigárdyho v bráne strieda jeho náhradník. Asistencie: Lukáš Kozák, Peter Trška.
     
    28:22
    Kapitán hostí Kováčik hákoval a odíde na trestnú lavicu, kde si odsedí menší trest spolu s previnilcami Podstavkom a Hamrákom.
     
    28:20
    Bartánusov projektil! Gólman hostí chytá.
     
    28:14
    Hamráková hokejka zostala zaseknutá vo výstroji hráča Skalice. Hákovanie. Hamrák bude robiť Podstavkovi na lavici hanby spoločnosť. Domáci si zahrajú presilovku o dvoch hráčov!
     
    27:53
    A ďalšie vylúčenie. Dve minúty si odsedí nitriansky hráč Albín Podstavek- menší trest, hákovanie.
     
    26:57
    Tománek si vymenil puk s Raisom v útočnom pásme, onedlho však prvý menovaný prihral nepresne, hostia o puk prišli a už sa im aj skončila početná výhoda.
     
    26:03
    Mašlonka naskočil na ľad z trestnej lavice a skrátená presilovka hostí sa začína.
     
    25:48
    Hra sa po zakázanom uvoľnení sťahuje opäť pred Žigárdyho.
     
    24:57
    Skaličania počas presilovky veľa nevymysleli a už ani nevymyslia, pretože na lavicu hanby odišiel skalickí hokejista Jakovič- držanie.
     
    24:03
    Mašlonka putuje na trestnú lavicu za filmovanie. Skaličania majú k dispozícii ďalšiu presilovku.
     
    23:13
    Po Bakošovej strele sa k jemnej dorážke ešte dostal René Školiak, no Žigárdy si tentoraz bez väčších problémov dokázal poradiť.
     
    22:40
    Kudrna rozzvonil konštrukciu Žigárdyho svätyne!
     
    22:05
    Skalica dala gól!
    Domáci za krátku dobu dokázali využiť presilovú hru! DAVID STIELER si pripísal druhý presný zásah v stretnutí. Asistencie: Ladislav Gabriš, Marek Bartánus.
     
    21:55
    Nitran Vosátko inkasoval dve minúty- držanie hokejky.
     
    21:55
    Bakoš sa prebíjal dopredu, skúšal to aj spoza brány, napokon však veľa nevyťažil.
     
    20:07
    Peter Konig hneď z úvodu druhej tretiny poriadne zavaril svojmu gólmanovi! Skaličania na nitrianske šťastie toto zaváhanie nepotrestali.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    V prvej tretine sme boli svedkami hokeja hodného titulu "šláger kola". Hralo sa skutočne v rýchlom tempe a diváci v skalickej Hant aréne videli až štyri góly, z ktorých tri vsietili ich miláčikovia. Záhoráci vstúpili do stretnutia aktívne a nebojácne. Zápas majú dobre rozohraný, no Nitrania im tri body určite len tak nedarujú. Zostaňte s nami aj naďalej.

    Druhá tretina začne približne o 17:52.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:36
    Nitrania ožili. Ich ofenzívna snaha ale nebola odmenená. Rozhodca prerušil hru, puk smeroval von z hracej plochy od hokejky hosťujúceho hráča.
     
    19:00
    Začala sa posledná minúta prvého dejstva.
     
    18:00
    Uvidíme, či Štumpelov gól nakopne hráčov hosťujúcej Nitry.
     
    17:55
    Nitra dala gól!
    Hostia využili presilovú hru a stále sú v hre! Vosátkovu delovku tečoval skúsený veterán, bývalý slovenský reprezentant JOZEF ŠTUMPEL. Kotvan bol bezmocný. Asistenciu si pripísal Lubomír Vosátko.
     
    17:36
    Chrenkov príklep spoza brániacich Skaličonov prevetral Kotvanovú lapačku.
     
    17:10
    Nitrania si zahrajú presilovú hru. Juraj Jurík si odpyká menší trest za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    16:43
    Ordzovenského bekend v stopercentnej šanci sa neujal! Škoda pre hostí, ktorý mohli rýchlo odpovedať na Bakošov gól.
     
    15:52
    Skalica dala gól!
    MARTIN BAKOŠ sa rútil popri mantinely po ľavej strane pred bránu hneď potom, čo prešiel cez modrú čiaru. Bakoš napokon aj sám zakončil a bol úspešný! Asistencie si pripísali Tibor Kutálek a Jindřich Barák.
     
    15:28
    Kutálkov prienik do útočného pásma prerušil hvizd čiarového rozhodcu. Ofsajd.
     
    15:28
    Hostia v plnom počte.
     
    15:00
    Kudrnov príklep od modrej končí v Žigárdyho náručí.
     
    14:30
    Nitrania sa doposiaľ bránia úspešne.
     
    13:59
    Bakošová strieľaná prihrávka bola zblokovaná nitrianskym zadákom.
     
    13:28
    Vosátko odchádza na trestnú lavicu za hákovanie. Domáci si zahrajú prvú presilovú hru v zápase. Podarí sa im zvýšiť skóre stretnutia na 3:0?
     
    12:35
    Prečíslenie Skaličanov 2 na 1 sa mohlo a malo skončíť gólom, no nestalo sa! Prsty v tejto akcii mal najmä obranca Peter Trška, ktorý prenikol až do pásma hostí, no napokon nezakončil ani on, ani jeho spoluhráč.
     
    11:30
    "Corgoni" opäť stiahnutý v defenzíve. Skalickí hokejisti aj naďalej v útočnom snažení.
     
    10:17
    Skalica dala gól!
    Tibor Kutálek nádherným spôsobom obkorčuľoval bránu, videl nekrytého nabiehajúceho DAVIDA STIELERA, adresoval mu prihrávku a center druhej formácie posiela svoj tím do dvojgólového vedenia! Asistencia: Tibor Kutálek.
     
    09:35
    Nitran Mašlonka sa do streleckej pozície nedostal a pri puku sú už Skaličania.
     
    09:10
    Konečného projektil z pravej strany sa neujal, podobne ako pokus Juraja Juríka po prechode do pásma z medzikružia. Žigárdy bol pozorný.
     
    08:35
    Domáci v plnom počte.
     
    08:16
    Tománek oheň pred bránou domácich nezapálil a Skaličania sa oslobodzujú.
     
    07:12
    Ordzovenský v tutovej príležitosti! Puk si len tak tak nenašiel cestu do brány.
     
    06:35
    Skalický hokejista Ladislav Gabriš si odsedí menší trest za nedovolené bránenie.
     
    05:07
    Šátek ako tak odkorčuľoval z ľadovej plochy aj za pomoci spoluhráčov. Verme teda, že sa Skaličan dá dokopy a bude pokračovať v stretnutí.
     
    05:07
    Kutálek hľadal pred bránou Šátka, no nenašiel ho. Šátek ale zostáva ležať otrasený za nitrianskou bránou. Ťažko povedať čo sa záhorákovi stalo. Zrejme šlo o nejakú zrážku dvoch protihráčov.
     
    04:35
    Bakoš sa ocitol v šanci, skúšal si ešte rozhýbať hosťujúceho gólmana, no napokon sa mu zvýšiť skóre nepodarilo!
     
    04:25
    Vhadzovanie v pásme hostí. Skaličania už pri puku a chuti zároveň.
     
    03:28
    Skalica dala gól!
    Holovičova strela sa síce ešte neujala, no to čo sa nepodarilo jemu, podarilo sa o pár sekúnd jeho spoluhráčovi menom RASTISLAV KONEČNÝ, ktorý otvoril skóre stretnutia!Štvrtý útok slávil úspech. Asistencie: Marcel Holovič, Juraj Jurík.
     
    02:45
    Tibor Kutálek sa z čista jasna ocitol s pukom pred Žigárdym! Kutálek vypálil a trafil ľavú žrď!
     
    02:20
    Matúš Rais zachytil puk v strednom pásme, okamžite ho nahodil dopredu, no tam ho nezachytil žiaden z jeho spoluhráčov.
     
    01:50
    Záhoráci točia kolotoč v pásme súpera. Ani Školiak a ani Bakoš sa nepresadili. Kolotoč zastavila až posunutá nitrianska brána.
     
    00:53
    Prvý zákrok v zápase si pripísal Nitran Žigárdy, ktorý predviedol istý zákrok lapačkou. Skalica v útočnom pásme.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Udrží sa domáca Nitra tohtosezónnu neporaziteľnosť, alebo si spod Zobora odvezie víťazstvo na záhorie farmársky klub bratislavského Slovana? Sledujte online prenos na onlajny.eu a dozviete sa.
     
    Skalica figuruje po štyroch kolách na 4.mieste s 9-timi bodmi a pasívnym skóre 16:19.

    Nitranom patrí doposiaľ už spomínaná prvá priečka s počtom bodov 14 a veľmi dobrým skóre 26:11.

    Stávkové kancelárie pasujú za favorita tohto súboja domáci tím. Kurz na víťazstvo Skalice v riadnom hracom čase sa pohybuje v rozmedzí od 1,75 do 1,85. Naopak, na trojbodový zisk Nitry vypísali bookmakeri kurzy až okolo 3,15 až 3,55.
     
    Zápas Skalice s Nitrou môžme označiť za šláger 5.kola Tipsport extraligy. Prekvapujúco prvá Nitra cestuje na záhorie s cieľom odniesť si čo najvyšši počet bodov pod Zobor.

    Skalica nevkročila do nového ročníka našej najvyššej súťaže tou správnou nohou, keď v úvodnom zápase podľahla podtatrancom z Popradu na domácom ľade vysoko 3:7. Záhoráci mali možnosť napraviť si reputáciu v stretnutí zo slovenskou dvadsiatkou a tak sa aj stalo. Skaličania zvíťazili v pomere 4:1. Hneď na druhý deň sa skalickí hokejisti predstavili na ľade nováčika z Piešťan. Záhoráci bez Pállfyho utržili v kúpeľnom meste debakel 2:8 a museli sa zo štadióna porúčať bez bodu, so sklonenými hlavami. Prešli dva dni a pred silou záhorákov sa museli skloniť tenoraz ich súperi, hokejisti z Trenčína, ktorí inkasovali na Záhorí päť gólov a odišli odtiaľ s prehrou 2:5. V poslednom doterajšom zápase, ktorý sa odohral v utorok v Banskej Bystrici záhoráci zvíťazili najtesnejším rozdielom 2:1. Do streleckej listiny sa za Skalicu v tomto stretnutí zapísali Bakoš s Holovičom.


    Nitra je družstvo, ktoré sa v minulom ročníku muselo strachovať o zotrvanie medzi elitou. "Corgoni" sa vtedy baráži vyhli, keďže v 2.lige triumfoval farmársky Bardejov, ktorý, pochopiteľne, nemal právo postúpiť do extraligy. Momentálne sa nitrianski hokejisti na prekvapenie všetkých ohrievajú na úplnom špici ligovej tabuľky. Nitra bodovala v novej sezóne naplno najprv doma v otváracom zápase nového ročníka proti HK Orange 20 (7:1), potom pokorila opäť na domácom ľade Trenčín (6:3), tak si odniesla tri body z Banskej Bystrice po triumfe 4:2 a napokon sa z Nitry porúčal bez bodu aj tím Žiliny, ktorí tam prehral v pomere 1:4. Nitriansku stopercentnosť zastavil až MHC Mountfield Martin, ktorý dokázal pod Zoborom vybojovať aspoň bod za prehru v predĺžení. Stretnutie skončilo výsledkom 5:4 v prospech domácej Nitry, o ktorej víťazstve rozhodol v 4.minúte predĺženia Miroslav Kováčik.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Marek Hudák

    Branky a nahrávky: 4. Konečný (Holovič, Jurík), 11. Stieler (Kutálek), 16. Bakoš (Kutálek, Barák), 23. Stieler (Gabriš, Bartánus), 30. Bakoš (Kozák, Trška), 32. Gabriš (Stieler, Školiak), 33. Bakoš (Holovič), 56. Bartánus - 18. Štumpel (Vosátko), 34. Hamrák (Vosátko), 48. Konig (Chrenko), 50. Rais (Chrenko), 56. Štumpel (Mašlonka), 57. Hamrák (Mašlonka, Rais), 57. Bene (Kadura, Kmeč)


    HK Skalica:
    Kotvan- Trška, Kozák, Barák, Gabriš, Jankovič, Vyrúbalík, Srnec, Jaborník- Bartánus, Školiak, Bakoš, Kutálek, Stieler, Šátek, Višňovský, Kudrna, Preisinger, Jurík, Holovič, Konečný

    HK Nitra:
    Žigárdy- Konig, Bača, Vosátko, Ordzovenský, Rais, Trefný, Kuzma, Bene- Jokila, Chrenko, Segľa, Tománek, Štumpel, Kováčik, Pupák, Hamrák, Mašlonka, Kadura, Podstavek, Kmeč

    Rozhodčí: Jonák- Šefčík, Výleta
    bahis siteleri