Martin – Žilina 2:1 (po s.n.) | Skalica – Nitra 8:7 (kon.) | Banská Bystrica – Košice 4:3 (kon.)
Zvolen – Trenčín 7:5 (kon.) | Poprad – Piešťany 3:2 (po pr.)
po prodl.
HK Poprad
3:2 (0:0, 0:2, 2:0 - 1:0)
ŠHK 37 Piešťany
sk Pátek 28.09.2012, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Je dobojované!
    V predĺžení poriadne zavaril svojmu tímu Marek Mertel, ktorý dostal dvojminútový trest za seknutie a 10minútový za nešportové správanie! Popradčania dokázali túto presilovú hru využiť zásluhou skvelej technickej strely od Romana Tomasa, čo im prinieslo do tabuľky dva dôležité body. Piešťanci však nemusia smútiť! Do svojho rodného mesta si odnášajú jeden lichotivý bod.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:22:17)
     
    Koniec zápasu.
     
    63:57
    Poprad dal gól!
    Popradskí hráči vyhrávajú tento zápas! Po jemnej prihrávke zo stredu ihriska na ľavý kruh sa dokázal gólovo presadiť podruhýkrát ROMAN TOMAS! Ten skvelou technickou strelou po ľade a do protipohybu odstavil gólmana Tomeka! Asistenciu si pripisuje Róbert Sabolič.
     
    63:38
    Popradčania si zahrajú presilovú hru 4 na 3 do konca predlženia! Dve plus desať minút za seknutie zinkasoval Marek Mertel!
     
    62:52
    Roman Tomas vyslal na Tomeka tvrdý prízemný projektil z ľavého kruhu! Piešťanský gólman však chytá aj túto strelu s obrovským prehľadom.
     
    62:29
    Popradčania dávajú do súbojov o puk snáď všetko! Po peknom nahodení sa držia pri Tomekovej bráne, vyhrávajú súboje pri mantineli, no zatiaľ nestrieľajú, čo je teraz veľmi potrebné!
     
    61:45
    Na druhej strane preveril Tomeka po úniku ľavým krídlom Dávid Buc! Jeho nedôrazný projektil však piešťanskému gólmanovi neurobil žiadne problémy.
     
    61:13
    Po peknej krížnej prihrávke sa rozhodol na popradského gólmana vystreliť Richard Filip z pozície blízko modrej čiary. Odtiaľ však Sidora nedokázal prekonať, pretože popradský brankár zakročil svojími betónmi.
     
    60:36
    Popradskí hráči sa po získaní puku ihneď usadili v útočnom pásme, kde sa snažia ofenzívne zakombinovať. Zatiaľ sa im to však proti pozornej piešťanskej obrane nedarí.
     
    60:04
    Úvodné buly v predĺžení dokázali zvíťaziť piešťanskí hráči, ktorí prechádzajú stredným pásmom len veľmi opatrne.
     
    60:01
    Začalo predĺženie.
     
    V tretej tertine sme mohli vidieť skvelý výkon na popradskej strane, keď dokázali priniesť vyrovnanie dvoma gólmi postupne Roman Tomas a o dve minúty na to aj Róbert Sabolič. Stav tohto extraligového stretnutia je tak vyrovnaný a rozhodne sa až v predĺžení či samostatných nájazdoch. Fakt je však ten, že piešťanskí hráči z Popradu neodídu bez bodu.

    Podarí sa jednému z tímov zvíťaziť už v predĺžení, alebo uvidíme na popradskom ľade prvé samostatné nájazdy v tejto sezóne?
     
    60:00
    Tretia tretina skončila.
     
    59:41
    Hra sa ustálila a puk je momentálne v strednom pásme, kde ho majú na hokejkách hosťujúci hráči. Tí však sťahujú hru do svojej obrannej tretiny.
     
    59:08
    Tomáš Tatar to tentokrát trošku prehnal! Svoju individuálnu aktivitu mohol rozložiť na tímové sily, no asi si neuvedomil, že proti trojici popradských obrancov má len malé šance. Pri puku sú opäť Popradčania.
     
    58:34
    Po skvelej prihrávke od Dávida Buca sa snažil z hranice pravého kruhu presadiť Samuel Takáč! Ten vyslal na Tomeka tvrdú strelu, ktorá však míňa priestor jeho brány.
     
    58:03
    Hráme v plnom počte na oboch stranách a po zakázanom uvoľnení Popradu sa bude vhadzovať po Sidorovej ľavici.
     
    57:51
    Popradskí hráči budú v oslabení už len tri minúty. Po peknej prihrávke do medzikružia sa snažil popradského gólmana prekonať Mertel, no nepodarilo sa mu to! Sidor nám predviedol trefné zaľahnutie puku!
     
    57:09
    Popradčania sa zatiaľ úspešne bránia a ich súperi sa nedokážu v útočnom pásme udržať veľmi dlho. Pekné vyhodenie do bezpečia nám tentokrát predviedol Špelda.
     
    56:19
    Dávid Skokan sa po uchmatnutí nepresnej prihrávky jeho súperov dostal do fantastického úniku a samostatného nájazdu! Napokon nám však predviedol len nepresné zakončenie, lebo ho podľa rozhodcov čisto odstavil Adam Drgoň!
     
    55:54
    Piešťanci si zahrajú v početnej výhode. Róbert Sabolič zinkasoval dvojminútový trest za faul lakťom.
     
    55:29
    Po skvelej backhandovej prihrávke od Špeldu sa k puku dostal Sabahudin Kovačevič! Ten preveril schopnosti gólmana Tomeka. Ten si však počínal na výbornú, čím zachránil svoj tím.
     
    54:53
    Po peknej prihrávke od Kramára sa od modrej snažil zakončovať Špelda! Ten však nedokázal prekonať veľmi dobre postaveného gólmana Tomeka, a tak je stav stále nerozhodný - 2:2.
     
    54:09
    Po peknom nahodení puku do pásma v podaní Jaroslava Špeldu sa domáci opäť usadili v pásme, kde pri burácaní domácich tribún úspešne kombinujú.
     
    53:14
    Prvú nekompromisnú strelu v presilovej hre vyslal na gólmana Tomeka Roman Tomas, ktorý sa skvelou kľučkou uvoľnil na hranici ľavého kruhu. Tomas však nemusel zasahovať, puk letel tesne nad jeho bránu.
     
    52:49
    Popradskí hráči budú hrať opäť v početnej výhode. Dve minúty za hákovanie zinkasoval od hlavného rozhodcu Matej Cuník.
     
    52:19
    Pekný reflexívny zákrok v ľavej nohe nám tentokrát predviedol Sidor, ktorý po strele od Filipa vyráža puk svojím betónom do bezpečia.
     
    51:35
    Ihneď po rozohratí vhadzovania sa k puku dostal Václav Stupka, ktorý z medzikružia technicky zakončil! Sidor však smer strely vystihol a skvele sa puku do cesty postavil po rýchlom presunutí k ľavej žŕdke!
     
    51:29
    Hra sa v posledných sekundách premietala zo strany na stranu a pri puku nie je momentálne niekto. Hlavný rozhodca Gašparík nariadil vhadzovanie po Sidorovej ľavici.
     
    50:52
    Z ľavého kruhu tentokrát skúsil nekompromisne zakončovať Filip Macejka! Jeho zakončenie bolo síce veľmi tvrdé a malo aj svoj smer, no piešťanský gólman Tomek nám predviedol pekný zásah, po ktorom chytil puk vo svojej lapačke!
     
    50:35
    Z ľavej strany nekompromisne zakončoval Dávid Skokan! Jeho strela po malej chvíli minula piešťanskú bránu, avšak len o pár centimetrov!
     
    49:49
    Poprad dal gól!
    Je vyrovnané! Už vo vyrovnanej hráčskej účasti na oboch stranách dokázal podruhýkrát položiť gólmana na lopatky RÓBERT SABOLIČ! Ten po fantastickej backhandovej prihrávke od Kloudu nebránený technickými pohybmi zmiatol Tomeka! Tomek napokon kapituloval bez nároku na zákrok. Asistencie si pripisujú hráči Peter Klouda a Roman Tomas.
     
    49:19
    Popradčania budú hrať v početnej výhode už len niekoľko sekúnd a hostia sa zatiaľ úspešne oslobodzujú. Popradčania sú však opäť pri puku.
     
    48:51
    Od modrej to skúsil aj Sabahudin Kovačevič! Ten sa však nedokázal presadiť proti vynikajúcemu zákroku gólmana Tomeka! Ten pokľakol a betónmi puk vyrazil do bezpečia.
     
    48:30
    Od modrej čiary sa tentokrát snažil vyrovnať Jaroslav Špelda! Svojou strelou však míňa piešťanskú bránu o niekoľko centimetrov!
     
    47:55
    Poprad dal gól!
    Popradčania zúžitkovali početnú výhodu priam fantasticky! Po krátkom prihrávkovom kolotoči sa puk presunul na pravú stranu bránkoviska, odkiaľ vyslal prihrávku na ROMANA TOMASA! Tento popradský odchovanec umiestnil puk nekompromisne ponad pravé rameno brankára Tomeka! Asistencie si pripisujú hráči Peter Klouda a Radoslav Suchý.
     
    47:39
    Popradskí hráči budú mať početnú výhodu o dvoch hráčov! Dve minúty za držanie zinkasoval Tibor Melichárek!
     
    47:01
    Domáci hráči ihneď agresívne zaútočili! Tomek si však počínal priam vynikajúco! Dokázal skvele vychytať strelu Dávida Buca a aj následné dorážky Macejku a Kovačeviča!
     
    46:48
    Popradskí hráči budú hrať v početnej výhode! Dve minúty za hákovanie si na trestnej lavici posedí Václav Stupka.
     
    46:19
    Popradská obrana mierne zaspala, čo na skvelé prečíslenie využili Piešťanci! Do tejto výhody sa dostali Mertel a Ručkay! Po krátkej prihrávkovej kombinácii sa však zbytočne rozhodol opäť prihrávať Mertel, čo sa mu stalo osudným. Puk vyráža gólman Sidor na hokejky svojich spoluhráčov!
     
    45:37
    "Kamzíci" sa opäť usadili v útočnom pásme a dokázali aj zakončiť! Po peknej prihrávke od Romana Tomasa sa k puku dostal Matúš Paločko! Ten preveril gólmana Tomeka strelou z ľavého kruhu. Piešťanský gólman však nezaváhal a úepšene zasiahol.
     
    45:12
    Po obrovskom počte nepresností a rozhodcovských hvizdov ostali všetci zmätení. Prehľad mal v tom len hlavný rozhodca, ktorý poslal puk na buly v strednom pásme.
     
    44:55
    Popradčania sú síce pri puku, no len za vlastnou bránou. Ich súperi im predvádzajú ako sa forčekuje v Piešťanoch. Tento forčeking je pre Popradčanov veľmi ťažké prekonať.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1711 divákov!
     
    44:25
    Po miernom nedorozumení medzi hráčmi v strednom pásme sa napokon bude vhadzovať po Tomekovej pravici. Pískať sa však nebude.
     
    43:45
    Macejka nám predviedol tvrdý súboj v rohu klziska! Po ňom sa však k puku dostali Piešťanci, keďže Otčenáš Macejku technickou kľučkou nekompromisne odstavil.
     
    42:57
    Pri puku sú momentlne piešťanskí hráči! Václav Stupka sa snažil krížnou sťahovačkou zneškodniť gólmana Sidora, no ten sa rozložil na celú bránu, čím zneškodnil svojho súpera.
     
    42:02
    Popradčania sa rozhodli zatlačiť svojich súperov do obranného pásma, čo sa im aj podarilo. Spoza bránky backhandom tentokrát prihrával Homa, no Rapáč sa nedokázal dobre zorientovať. Puk po malej chvíli úspešne pokrýva gólman Tomek.
     
    41:19
    Po obrovskej chybe v prihrávke Jaroslava Špeldu sa k puku dostal Jozef Haring, ktorý nebránený vystrelil na Sidora! Popradský gólman bol však skvele postavený, a tak dokázal ďalšiemu gólu v jeho sieti zabrániť!
     
    40:27
    Po vyhratom buly v útočnom pásme sa najlepšie zorientoval Melichárek, ktorý pekne uvoľnil Václava Stupku! Ten stál pred brankárom Sidorom sám, no nedokázal ho strelou zápästím prekonať.
     
    40:08
    Úvodné vhadzovanie sa podarilo vyhrať domácim hráčom, no po ich útodnej útočnej snahe bol pískaný len offsajdový verdikt.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    Po druhej tretine svieti na ukazovateli skóre stav 0:2 pre piešťanský tím. Piešťanci boli už v úvode druhej dvadsaťminútovky lepším tímom a svojím agresívnym dobiedzaním sa im napokon podarilo vybojovať dvojgólové vedenie zásluhou NHL hviezdy Tomáša Tatara a o 84 sekúnd zásluhou Martina Chyla, ktorý skvele obstrelil gólmana Sidora. Popradčania sa tak musia vzchopiť, ak chcú z tohto zápasu s bývalým prvoligovým tímom uhrať aspoň bod za remízu.

    Podarí sa popradským "Kamzíkom" zmeniť štýl hry a predviesť nám vyrovnanie alebo prípadné otočenie hry v popradský prospech?
    Na túto otázku si budeme zodpovedať už od 18:30 - čas, kedy začne posledná dvadsaťminútovka tohto stretnutia.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:52
    Z pravej strany sa z pozície na modrej čiare rozhodol strieľať Radoslav Suchý! Ten však míňa svätyňu gólmana Tomeka.
     
    39:40
    Pri puku sú v posledných sekundách popradskí hráči, no nedarí sa im presadiť proti dnes veľmi pozornej piešťanskej obrane.
     
    39:01
    Po jemnom strieľanom nahodení puku do pásma z hokejky Romana Tomasa sa gólman Tomek rozhodol puk predsa pokryť svojou lapačkou.
     
    38:48
    Zakázané uvoľnenia na oboch stranách a veľmi lenivé tempo hry privádza hru a vhadzovanie pred piešťanského gólmana Tomeka.
     
    38:16
    Momentálne to v popradskej obrannej tretine vyzerá opäť ako pri presilovej hre Piešťan. Po krátkom kolotoči sa rozhodol zakončovať Ondrej Otčenáš. Jeho strele však chýbal potrebný dôraz, a tak gólman Sidor puk s prehľadom pokrýva.
     
    37:35
    Hráči v žltomodrých dresoch sa snažia presadiť svojou útočnou aktivitou, no zatiaľ ich popradskí hokejisti odstavujú veľmi dobre. Po vyhodení od Kovačeviča sa hra presúva ku gólmanovi Sidorovi. Domáci si pripisujú ďalšie zakázané uvoľnenie.
     
    36:49
    Piešťanskí hráči sa previnili prihrávkou rukou, ktorú videl čiarový rozhodca. Vhadzovať sa tak tentokrát bude v strednom pásme.
     
    36:27
    Z pravej strany sa po miernom zlaku snažil zakončovať Filip Macejka. Svoju strelu však umiestnil len do výstroje gólmana Tomeka, ktorý puk napokon pokryl svojím telom.
     
    35:46
    Dávid Skokan sa ocitol v najväčšej popradskej šanci zakončovať! Osamotený dokázal preniknúť cez pravé krídlo a napokon aj vystrelil! Piešťanský gólman Tomek mu však odpovedal fantastickým zákrokom v znení pritiahnutia jeho ľavej ruky k telu. Nádherný reflex!
     
    34:56
    V uplynulých sekundách sme mohli vidieť tvrdý súboj pri mantineli, z ktorého napokon ťažili Piešťanci. Prenikli do útočnej tretiny a vystrelili na Sidora dva vrtkavé projektily. Ani jeden z nich sa však proti dobre chytajúcemu Sidorovi tentokrát neujal.
     
    34:05
    Popradskí hokejisti sa dokázali ubrániť! V oslabení sa dokonca do skvelého úniku dostal Jonnas Koskinen, proti ktorému však Tomek skvele vykorčuľoval a ešte lepšie zasiahol svojími betónmi!
     
    33:22
    Tvrdú prízemnú delovku od modrej čiary vyslal na Sidora Tomáš Brňák! Popradský gólman bol síce clonený, no v poslednej chvíli dokázal betóny položiť na zem, a tak úspešne zasiahnuť!
     
    32:32
    Piešťanskí hráči ihneď rozprúdili búrlivý kolotoč pred popradskou bránou! Nepodarilo sa im však zakončiť. Asi najväčšiu šancu mal Jánoš, ktorý zinkasoval priam fantastickú krížnu prihrávku od Nemca! Spomínaný piešťanský hráč bol však po miernom zaváhaní tvrdo bránený a nedokázal tak strieľať podľa svojich predstáv.
     
    32:01
    Piešťanskí hráči si svojím následným tlakom vybojovali dvojminútovú početnú výhodu. Na trestnú lavicu odchádza Sabahudin Kovačevič, ktorý sa previnil držaním.
     
    31:14
    Piešťanci sa dokázali ubrániť. V závere oslabenia sa dokonca odhodlali na vysoký forčeking, ktorý úplne zneškodnil akékoľvek popradské šance. Piešťany sú momentálne na koni... A poriadne veľkom.
     
    30:19
    "Kamzíci" majú obrovské problémy s prechodom do útočného pásma aj v početnej výhode. Momentálne sú oveľa aktívnejší hostia, ktorí nám predvádzajú skvelý výkon v útoku, ale aj v obrane.
     
    29:40
    Po peknej prihrávke od Suchého sa od modrej čiary rozhodol páliť Marcel Šterbák! Ten vyslal na Tomeka tvrdú delovku, no piešťanský gólman mu napokon predviedol skvelé sklepnutie betónov, ktorým výrazne podržal svoj tím.
     
    29:12
    Domáci hráči si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za hákovanie si odchádza oddýchnuť Michal Peško.
     
    28:57
    Popradčania sa usadili v útočnom pásme a snažia sa vsietiť po poriadnej studenej sprche aspoň jeden kontaktný gól. Z pravého krídla to tentokrát delovkou skúšal Suchý! Tomek jeho puk vľak úspešne vyráža!
     
    28:02
    "Kamzíci" hrajú už v plnom počte a dokázali sa ubrániť. To pravé oslobodzenie prišlo však až po vyhodení od Kovačeviča. Toto vyhodenie však bolo len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    27:15
    Do skvelej palebnej pozície sa pred Sidorom dostal Filip, ktorý zinkasoval nádhernú backhandovú prihrávku od Otčenáša! Filip však mierne zaváhal a tvrdo bránený dvojicou popradských hráčov už nedokázal zakončovať tak ako chcel. Popradčania sú na malú chvíľu opäť v bezpečí.
     
    26:21
    Zatiaľ sa presilová hra hráčom v žltomodrom veľmi nedarí! Popradčania sa dokázali úspešne oslobodiť a intenzívnym dobiedzaním získavajú cenné sekundy!
     
    25:37
    Piešťanskí hráči si zahrajú presilovú hru! Dve minúty za hákovanie si na trestnej lavičke tentokrát posedí Roman Tomas!
     
    24:55
    Piešťany dali gól!
    Piešťanskí hráči pridávajú v krátkej dobe aj ďalší gól! Po fantastickej krížnej prihrávke cez bránkovisko od Haringa sa pri puku najlepšie zorientoval MARTIN CHYLO! Ten technicky vystrelil a puk napokon skončil za bezmocným gólmanom Sidorom, ktorý sa snažil v poslednej chvíli zasiahnuť lapačkou, no nepodarilo sa mu to. Asistenciu si pripisuje hráč Jozef Haring.
     
    23:59
    Popradčania hrajú mierne otraseným dojmom! Piešťanci sú opäť pri puku a snažia sa útočiť!
     
    23:31
    Piešťany dali gól!
    Hostia sa napokon dokázali presadiť! Po peknej prihrávke od Melicháreka sa TOMÁŠ TATAR skvelou kľučkou uvoľnil pred popradským bránkoviskom! Dušana Sidora si položil na lopatky a napokon zasunul puk za jeho chrbát. Asistencie si pipisujú hráči Tibor Melichárek a Filip Mertel.
     
    23:12
    V oslabená sa popradskí hráči ubránili, no Piešťanci sú stále v útoku! Tentokrát skúšal prekvapiť Sidora Melichárek, no nepodarilo sa mu to! Sidor zatiaľ stopercentrný!
     
    22:32
    Po tvrdom hite od Kovačeviča ostal na ľade ležať jeden z piešťanských útočníkov. Tento bodyček bol však bez faulu, a tak sa vylučovať nebude. Piešťanský hráč sa napokon pozviechal a po svojich zašiel na striedačku.
     
    21:57
    Kamzíci sa predvádzajú aj skvelým vysokým forčekingom! Ich oslabenie sa blíži ku koncu a pri puku je momentálne Suchý. Ten však upokojuje tempo hry prihrávkou k bránkárovi Sidorovi.
     
    21:11
    Popradčania sa zatiaľ veľmi vynikajúco bránia. Piešťanci sú na nich prikrátki. Momentálne sa síce od modrej snažil zakončovať Otčenáš, no jeho projektil s prehľadom vyráža popradský gólman do bezpečia.
     
    20:20
    Popradčania síce zvíťazili v úvodnom vhadzovaní, no k puku sa napokon dostali Piešťanci. Tí sa po peknej kombinačnej akcii rozhodli zakončovať z hokejky Tomáša Tatara! Ten však míňa Sidorovu bránu o peknú vzdialenosť.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    V prvej tretine tohto extraligového zápasu sme mohli vidieť čo sa týka gólov vyrovnaný herný výkon, keďže na ukazovateli skóre svieti bezgólový stav 0:0. Ak si však zhrnieme celý priebeh hry, tak výrazne aktívnejšími boli popradskí hráči, ktorí si dokázali vybojovať aj niekoľko veľmi zaujímavých palebných pozícii, no gólman Tomáš Tomek ich riešil s obrovským prehľadom. Na druhej strane si po malom množstve striel udržal priebežné čisté konto aj gólman Dušan Sidor, ktorý však veľa práce za týchto 20 minút nemal. Na začiatok druhej tretiny budeme vstupovať v početnej výhode piešťanských hokejistov, ktorí ju zinkasovali po tvrdom napadnutí od Samuela Takáča.

    Podarí sa hosťom využiť prvú presilovú hru v zápase, alebo sa Popradčania ubránia a vsietia tak prvý gól tohto zápasu práve oni?
    To sa dozvieme už od 17:43 - čas, kedy začne druhá dvadsaťminútovka.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    20:00
    S hvizdom hlavného rozhodcu prichádza aj prvé popradské vylúčenie. Za napadnutie zinkasoval dvojminútový trest práve Samuel Takáč.
     
    19:48
    Popradčania boli z pásma vytlačený offsajdovým verdiktom. Snažia sa však aj v posledných sekundách ešte zastiahnuť.
     
    19:19
    Ihneď po vhadzovaní sa snažil z prvej presadiť Samuel Takáč, no nepodarilo sa mu to. Jeho strelecký pokus Tomek úspešne zastavil a puk ukrýva vo svojej výstroji.
     
    18:59
    Popradský kapitán Klouda sa po skvelej prihrávke od Tomasa dostal do perfektnej palebnej pozície! Z otočky vypálil síce tvrdo, no piešťanský gólman Tomek mu predviedol ďalší spoľahlivý zákrok po dobrom sledovaní puku.
     
    18:08
    Hosťujúci hráč Hruška zastavil popradskýu tlak len za cenu zakázaného uvoľnenia. Vhadzovať sa tentokrát bude po Tomekovej ľavici.
     
    17:19
    Na popradských hráčoch je vidieť veľmi veľká chuť vsietiť gól ešte pred konečným hvizdom prvej tretiny, no zatiaľ sa im to nedarí. Piešťanci bránia veľmi dobre a Tomek nám predvádza zatiaľ veľmi spoľahlivý výkon.
     
    16:25
    Do ďalšieho skvelého zakončenia sa po rýchlom úniku cez pravé krídlo dostal Branislav Rapáč! Tento popradský útočník sa však proti pozornému Tomekovi napokon nedokázal presadiť! Tomek bol opäť dobre postavený a puk vyrazil do bezpečia! Alebo nie? Nie! Bola to napokon žŕdka, ktorá zabránila popradskému gólu!
     
    15:32
    Po príliš silnej prihrávke od Homu puk získal gólman hostí Tomek! Ten ho rozohral popri mantineli na ľavé krídlo, no bol napokon položený na lopatky jemným hitom od Gáborčíka.
     
    14:48
    Oba tímy nám v uplynulých sekundách predviedli súboj o puk v strednom pásme, ktorí až do doterajších chvíľ nemal víťaza. Popradčania ho síce získali, no nedokázali s ním prejsť do útočného pásma.
     
    14:02
    Hráči v žltomodrých dresoch sa snažia prekonať dobre brániacich Popradčanov, no ich útoky väčšinou stroskotajú už pri prechode cez stredné pásmo.
     
    13:11
    Popradskí hráči sa ocitli v obrovskej gólovej príležitosti! Backhandom poslal puk pred bránu fantasticky Macejka, ktorý hľadal Dávida Buca! Ten sa k puku síce dostal, no Tomek pred ním po tejto strele nekapituloval.
     
    12:21
    Piešťanci sa na malú chvíľu usadili v útočnom pásme a po peknej kombinácii sa k puku dostal Adam Drgoň! Ten vypálil veľmi tvrdo, no gólman Sidor mu predviedol skvelý zákrok svojím rýchlym presunom.
     
    11:44
    Momentálne vidíme na popradskom ľade veľmi nestabilný hokej, v ktorom nám oba tímy predvádzajú pomerne veľké množstvo zbytočných nepresností.
     
    11:01
    Popradčania sa opäť snažia útočiť! Po peknej prihrávke od Dávida Skokana zakončoval Roman Tomas z pozície v medzikruží! Ten tvrdo vypálil a míňa pravý horný roh Tomekovej brány len o pár centimetrov!
     
    10:19
    Piešťanci si v útoku nevytvárajú žiadne sľubné šance, lebo vlastne nemajú ani šancu. Popradčania nám predviedli ďalšie dve zakázané uvoľnenia. Vhadzovať sa bude po Sidorovej ľavici.
     
    09:58
    Popradskí hráči sa spod jemného tlaku Piešťan dokázali vyslobodiť vyhodením puku. Rapáč ho však vyhodil len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    09:15
    Macejka sa po peknej indiviudálnej akcii napokon neteší. Tesne po prechode cez útočnú modrú čiaru ho odstavila trojica veľmi dobre brániacich piešťanských hráčov. Tí vysielajú prihrávkou do útoku svojich spoluhráčov.
     
    08:25
    Piešťanci sa dokázali oslobodiť a vysokým forčekingom sa snažia aspoň na malú chvíľu odstaviť dnes veľmi dobre a agresívne hrajúci Poprad.
     
    07:42
    Od modrej čiary sa snažil technickou strelou presadiť Radoslav Suchý! Ten nám síce predviedol pekné zakončenie, no Tomek sa v poslednej chvíli dobre zorientoval a opäť úspešne zasiahol.
     
    07:05
    Domáci budú hrať opäť v početnej výhode! Dve minúty za podrazenie zinkasoval Hruška.
     
    06:59
    V skvelej šanci sa tentokrát ocitol Róbert Sabolič! Ten nám predviedol skvelý únik až k piešťanskej bráne! Z tejto pozície však nedokázal po skvelej prihrávke od Koskinena skórovať. Tomek si so šťastím pripisuje ďalší úspešný zákrok!
     
    06:42
    Spod stupňujúceho tlaku sa dokázali hostia uvoľniť, no len nakrátko! Popradčania uchmatli ich nepresnú prihrávku a letia opäť do útoku!
     
    05:56
    Za popradský tím to tentokrát z hranice pravého kruhu skúšal Marcel Šterbák! Ten však svojím príklepom napokon míňa bránu hostí!
     
    05:12
    Pri puku bol tentokrát Branislav Rapáč! Ten sa snažil z pravého kruhu strelou švihom prekonať gólmana Tomeka, no napokon sa mu to nepodarilo. Tomek pekne vybehol a puk vyrazil do bezpečia.
     
    04:26
    Hostia sa dokázali v tomto oslabení proti popradskému tímu ubrániť! Hostia sa po malej chvíli dokonca rozhodli zaútočiť, no strela od Brňáka neprekvapila pozorného brankára Sidora.
     
    03:35
    Od modrej čiary to opäť skúšal Klouda! Jeho projektil bol síce veľmi dôrazný, no napokon nedokázal ohroziť piešťanskú bránu. Za ňou sa puku po malej chvíli zmocnili hostia.
     
    02:45
    Od modrej čiary sa rozhodol páliť popradský kapitán Klouda! Ten nám síce predviedol peknú strieľanú prihrávku na Tomasa, no Tomas nám pri Tomekovej bráne už nedokázal predviesť žiadnu zaujímavú príležitosť.
     
    02:08
    Popradskí hráči si zahrajú v početnej výhode. Piešťanský hráč Nemec zinkasoval dvojminútový trest za seknutie.
     
    02:02
    Od modrej čiary sa snažil úspešne zakončovať Rapáč! Ten síce vystrelil, no piešťanský gólman mu pre istotu proti strele vybehol a predviedol spoľahlivý zákrok.
     
    01:36
    Tomek musel vytiahnuť prvý úspešný zákrok! Miernou kombinačnou akciou mu pohrozil tretí popradský útok, z ktorého sa rozhodol zakončovať Dávid Buc. Jeho strelecký pokus však dobré brániacu defenzívu Piešťan nedokázal pokoriť.
     
    01:03
    Popradčania puk síce získali, no s prihrávkou nešetrili. Poslali ju až do stredného pásma, kde bol po teči pískaný offsajdový verdikt.
     
    00:59
    Prvé zakázané uvoľnenie si po miernom tlaku domácich hráčov pripisujú hostia. Vhadzovať sa tentokrát bude po Tomekovej pravici.
     
    00:40
    Pri puku sa v prvej minúte úvodnej dvadsaťminútovky ocitli aj hosťujúci hráči, no popradskí tím nám zatiaľ predvádza skvele vysunutý obranný forčeking.
     
    00:07
    Úvodné vhadzovanie tohto zápasu sa po menších problémoch napokon podarilo vyhrať popradskému kapitánovi Kloudovi, ktorý z obranej tretiny vysiela svojich spoluhráčov do útoku!
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Domáci "Kamzíci" sa nám v dnešnom zápase predvedú pod taktovkou trénera Jozefa Škraka v klasických tmavomodrých dresoch! Hostí z Piešťan bude koučovať tréner Milan Klement a jeho zverenci sa nám dnes predstavia v dresoch žltomodrých!
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Sidor (Sedlačko) - Suchý, Šterbák, Kovačevič, Pentikäinen, Špelda, Kramár, Kurali, Gáborčík - Tomas, Klouda ("C"), Skokan - Takáč, Koskinen, Sabolič - Macejka, Buc, Paločko - Gápa, Rapáč, Homa.

    ŠHK 37 Piešťany: Tomek (Ondrejka) - Urban, Brňák, Drgoň, Filip ("C"), Cuník, Kolník, Bučka, Hruška - Stupka, Melichárek, Tatar - Otčenáš, Mertel, Ručkay - Chylo, Peško, Haring - Jánoš, Nemec, Saliji.

    Rozhodca: M. Gašparík - Gajan, Gavalier.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí piatom kole slovenskej najvyššej hokejovej súťaže - Tipsport extraligy!
    V tomto online prenose sa pokúsim príblížiť Vám dianie pod Tatrami, kde si na popradskom štadióne zmeria sily domáci celok HK Poprad s nováčikom v extralige - tímom ŠHK 37 Piešťany.

    "Kamzíci" spod Tatier po štyroch odohratých dueloch sídlia na nelichotivej deviatej priečke s troma bodmi a nepriaznivým skóre -1. Popradčania vstúpili do jubilejného dvadsiateho ročníka Tipsport extraligy priam famózne! Podarilo sa im na skalickom ľade poraziť domácich v pomere 7:3, no po tejto výhre prišlo niekoľko nepríjemných ľadových spŕch. O tú prvú sa postarali Košičania, ktorí pokorili HK Poprad v pomere 2:1. Ďalšia, veľmi nepríjemná prehra prišla pre Popradčanov na zvolenskom ľade, kde ich dokázali domáci deklasovať v pomere 4:1. Vo štvrtom kole sa Kamzíci predviedli na ľade žilinskom, kde opäť zaváhali a po prehre 3:4 si napokon z metropoly severozápadného Slovenska neodniesli ani bod.
    Popradčania budú mať v tomto zápase výhodu domáceho prostredia, kde ich určite budú hnať verní fanúšikovia jasne vpred! Tento fakt im môže pri hernom výkone výrazne pomôcť.

    Bývalí prvoligisti z Piešťan si vo svojej premiérovej púti hokejovou extraligou počínajú veľmi dobre. Po štyroch kolách sa usídlili na siedmej priečke so šiestimi bodmi a sympatickým skóre +4. V prvom kole sa nám predstavili na martinskom ľade, kde pomerne hladko zvíťazili v pomere 3:0. Úvodné vystúpenie na domácom ľade sa piešťanským hráčom opäť vydarilo! Skalica bola v ňom deklasovalá debaklom v pomere 8:2. Pomerne rozbehnutých nováčikov zastavili až dlhoroční klasici z Košíc, ktorí ich v Steel Aréne pokorili v pomere 9:5. Druhý zápas na piešťanskom ľade bol pre domácich pre zmenu neúspešný. Zvolenčania v ňom dokázali zvíťaziť najtesnejším rozdielom v pomere 4:3.
    Bilancia dve výhry a dve prehry Piešťancov určite len tak ľahko nezastaví. V Poprade sa budú podľa všetkého snažiť uhrať aspoň jeden bodík.

    Podľa mnohých papierových, ale aj herných predpokladov by v dnešnom zápase mali po trojzápasovom útlme triumfovať Kamzíci, ktorí sa tak jasne stávajú favoritmi tohto stretnutia. Aj stávkové kancelárie sú toho názoru, na výhru domáceho celku vypísali kurzy okolo hodnoty 1,75, na výhru hostí kurzy v hodnote 3,20 a napokon na remízu 4,40.

    Ktorému tímu sa podarí prerušiť nepriaznivú zápasovú šnúru prehier, a ktorý tím sa naopak bude tešiť zo zisku dôležitých bodov?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Branky a nahrávky: 48. Tomas (Klouda, Suchý), 50. Sabolič (Klouda, Tomas), 64. Tomas (Sabolič) - 24. Tatar (Melichárek, Mertel), 25. Chylo (Haring)


    HK Poprad: Sidor (Sedlačko) - Suchý, Šterbák, Kovačevič, Pentikäinen, Špelda, Kramár, Kurali, Gáborčík - Tomas, Klouda ("C"), Skokan - Takáč, Koskinen, Sabolič - Macejka, Buc, Paločko - Gápa, Rapáč, Homa.
    ŠHK 37 Piešťany: Tomek (Ondrejka) - Urban, Brňák, Drgoň, Filip ("C"), Cuník, Kolník, Bučka, Hruška - Stupka, Melichárek, Tatar - Otčenáš, Mertel, Ručkay - Chylo, Peško, Haring - Jánoš, Nemec, Saliji.

    Rozhodčí: M. Gašparík - Gajan, Gavalier

    Diváci: 1711
    bahis siteleri