Zvolen – Skalica 6:4 (kon.) | Košice – Žilina 5:2 (kon.) | Poprad – Martin 5:2 (kon.)
Trenčín – Banská Bystrica 4:2 (kon.) | Piešťany – Nitra 3:4 (po s.n.)
konec
HK Poprad
5:2 (3:1, 1:0, 1:1)
HK VITAR Martin
sk Neděle 02.12.2012, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 27. kole najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku - Tipsport extraliga!
    V tomto online prenose Vám budem podrobnými príspevkami približovať aktuálne dianie na popradskom zimnom štadióne, kde si od 17:00 zmeria sily domáci celok HK Poprad, ktorý na svojej pôde privíta tím MHC Mountfield (Martin).

    Popradskí "kamzíci" nám v tejto sezóne predvádzajú len veľmi nestabilné výkony. Predviedli nám už aj niekoľko famóznych výhier, no mnohokrát už aj poriadne zaváhali. Momentálne sa po 28 zápasoch nachádzajú v pomerne vyrovnanom "strede" tabuľky - na siedmej priečke s 39 bodmi a gólovým skóre 90:84. Na piatu Skalicu a šiestu Banskú Bystricu strácajú Popradčania zatiaľ tri body a ôsmy Trenčín stráca na Poprad pre zmenu až šesť bodov. Aktuálna zápasová bilancia Popradu, prehra - výhra - výhra - prehra - prehra, nám značí o tom, že popradskí hráči momentálne tú slabšiu časť sezóny. Ich výkony však nie sú až také hrozné, keďže už šesť zápasov dotiahli mimo riadneho hracieho času. V poslednej pätici zápasov najskôr na podtatranskej pôde privítali nováčika z Piešťan, ktorý ich po samostatných nájazdoch deklasoval tesne 2:1. V ďalšom zápase sa "kamzíci" predviedli na ľade "slovenskej dvadsiatky", kde mali takmer na mále, keď prehrávali už 2:0, no napokon dokázali v priebehu dvoch minút otočiť zápas na konečný stav - 3:2. Nepriaznivé popradské výkony viedli k výmene trénera, a tak od tohto zápasu na lavičke Popradu namiesto Jozefa Škraka nastupuje tréner Milan Jančuška. Doteraz sa predviedol v troch zápasoch - jeho premiéra v Trenčína skončila dôležitou výhrou po samostatných nájazdoch (3:2). O kolo neskôr sa so svojími zverencami predviedol na domácej pôde proti Banskej Bystrici, no z tohto zápasu vyťažil len jeden bod, keďže v samostatných nájazdoch dominoval len Banskobystričan Michal Handzuš, ktorý poslal "baranov" domov s výhrou 6:5. Posledné 26. kole nám prinieslo zápas v Nitre, kde Popradčania napokon opäť prehrali po samostatných nájazdoch (1:2), keďže v rozhodujúcej časti sa gólovo presadili len nitrianskí hráči. Popradský tréner Jančuška bude musieť výraznejšie trénovať samostatné nájazdy, ktoré jeho zverencom až tak nevychádzajú. V tomto zápase si po nestabilných výkonoch budú chieť "kamzíci" do tabuľky opäť pripísať plný bodový triumf, no uvidíme, či sa im to proti prekvapujúcemu Martinu podarí.

    Martinskí hráči zatiaľ nehrajú veľmi dobre, no v tejto sezóne dokázali už niekoľkokrát (ne)príjemne prekvapiť celú divácku verejnosť slovenského hokeja. Po dvadstiatichdeviatich zápasoch sa zatiaľ nachádzajú na nepriaznivej deviatej priečke s 32 bodmi a gólovým skóre 68:99. Na svojom konte majú doposiaľ jedenásť výhier (z toho až štyri mimo riadneho hracieho času) a až osemnásť prehier (z toho tri mimo riadneho hracieho času). Aktuálna zápasová bilancia martinského tímu, výhra - prehra - prehra - prehra - prehra - prehra, nám hovorí o tom, že medzi martinskými hráčmi sa niečo deje a ich výkony sú v poslednej dobe len veľmi zlé. Po famóznej domácej výhre, keď zdolali Banskú Bystricu jednoznačne - 7:1 prišiel do martinského mužstva poriadny herný útlm. V ďalšom zápase sa predviedli na ľade Nitry, ktorá ich deklasovala v pomere 2:0. 23. kolo nebolo o nič lepšie a Martinčania prehrali aj na domácej pôde, kde privítali Žilinu, ktorá si z tohto derby zápasu odniesla tri body za výhru 4:2. Druhý zápas "doma" priniesol ďalšiu dávku smútku pre martinského fanúšika, keďže Skalica pokorila domáci Martin nepríjemne - 5:1. V predposlednom zápase sa Martinčania predviedli na ľade Košíc, kde sa im v tejto sezóne (7. kolo) podarilo po štrnástich rokoch famózne triumfovať - 3:1! Tentokrát to však bol zápas v znení Košíc, ktoré svojho súpera pokorili debaklom 9:0. Po nepríjemnej štvorzápasovej šnúre bez akéhokoľvek zisku bodov sa napokon Martinčania vzchopili a na domácej pôde proti prvému Zvolenu uhrali aspoň jeden bod za prehru 4:5 po predĺžení. Martinskí hráči budú bojovať aj v tomto zápase a po piatich prehrách chcú určite priniesť do kabíny plný bodový zisk. No uvidíme, či sa im to práve na studenej podtatranskej pôde podarí.

    Tieto dva extraligové tímy sa v jubilejnom dvadsiatom ročníku slovenskej hokejovej extraligy stretli už dvakrát. Najskôr to bolo v Poprade (9. kolo), kde po tvrdom súboji napokon dominovali Martinčania v pomere 4:3. V 18. kole sa tento súboj odohral na martinskom ľade, kde dominovali "kamzíci" jasne - 4:1.

    Jasným favoritom sú v tomto zápase domáci Popradčania, ktorí by si mali po tomto dueli pripísať do tabuľky jasné tri body. Rovnakého názoru sú aj bookmakeri stávkových kancelárií, ktorí na výhru Popradu vypísali kurz 1,58 a na výhru hosťujúceho Martina až kurz 3,91. Na nerozhodnú remízu je vypísaný kurz 4,50.

    Podarí sa Martinčanom prerušiť svoju päťzápasovú sériu prehier práve v Poprade alebo sa budú z výhry po dvoch prehrách tešiť "kamzíci"?
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Sedlačko (Sidor) - Šterbák, Suchý ("A") - Kovačevič ("A"), Jáchym - Špelda, Kurali - Kramár, Fabian - Vandas, Balán, Hvila - Tomas, Klouda ("C"), Buc - Paločko, Koskinen, Jabrocký - Gríger, Takáč, Homa.

    MHC Mountfield (Martin): Šúrek (Volentier) - Novotný ("C"), Zošiak - Pukalovič, Tupý - Zukal, Hriňa - Beňa - Petruška ("A"), Markovič ("A"), Važan - Themár, Hollý, Mikušovič - Murček, Horský, Jonák - Hús, Perniš, Kentoš.

    Rozhodca: Rudolf Lauff - M. Korba, P. Korba.
     
    Domáci "kamzíci" sa nám v dnešnom zápase predstavia v klasických modrých dresoch pod taktovkou trénera Milana Jančušku.
    Hosťujúci Martinčania budú v tomto zápase hrať v bielomodrých dresoch a koučovať ich bude tréner Róbert Pukalovič.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:08
    Úvodné vhadzovanie v prvej tretine získali na svoje hokejky popradskí hráči, no ďaleko sa nedostali. Po peknom úniku od Balána sa blysol obranca Zošiak, ktorý Balána od puku čisto odstavil.
     
    00:40
    Do útoku sa na malú chvíľu dostali aj hráči Martina, no po nepresnej prihrávke od Markoviča sa k puku dostal pozorný obranca Jáchym, ktorý poslal puk cez všetky čiary za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    01:10
    Martinčania sa dostali do skvelej šance! Po presnej prihrávke z pravej strany od Themára sa k puku dostal Pukalovič, ktorý z medzikružia nekompromisne vypálil, no gólman Sedlačko jeho strelecký pokus vyrazil vyrážačkou.
     
    01:45
    Na druhej strane sa z ľavej strany snažil presadiť samostatným prienikom Jabrocký, no napokon bol nekompromisne odstavený, keď mu puk spod nôh vypichol gólman Šúrek.
     
    02:07
    Martinčania opäť nebezpečne pohrozili! Úvodný gól mal na hokejke Michal Murček, no ten sa napokon netrafil a vzápätí sme počuli hvizd hlavného rozhodcu, ktorý rozpažoval ruky a signalizoval posunutú bránu.
     
    02:14
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za vrazenie si odchádza sadnúť Ján Perniš, ktorý nekompromisne pritlačil Koskinena.
     
    02:33
    Z úvodneho útoku sa snažil gólovo presadiť Marcel Šterbák, no jeho tvrdá delovka od modrej čiary napokon skončila len veľmi neúspešne - mimo martinskej brány.
     
    03:12
    Roman Tomas sa momentálne dostal do dvoch skvelých gólových šancí na ľavej strane! Gólman Šúrek sa však nenechal opantať Jabrockým a obe strely úspešne vykrýva svojou výstrojou.
     
    04:00
    Popradčania sa opäť usadili v útočnom pásme, no zatiaľ sa im tam veľmi nedarí. Puk si síce dobre prihrávajú, no Martinčania sa dobre bránia a nedovoľujú svojím protihráčom zakončiť.
     
    04:42
    Martinskí hráči hrajú už v plnom počte a spod popradského ofenzívneho tlaku sa úspešne oslobodili. Puk cez všetky čiary, avšak s tečom vyhodil Beňa.
     
    05:21
    Do ďalšieho sympatického zakončenia na ľavej strane sa dostal Martin Hollý, no gólman Sedlačko sa dobre premiestnil a následne úspešne zasiahol svojím ľavým betónom.
     
    05:45
    Na druhej strane nám spoľahlivý zákrok predviedol gólman Šúrek, ktorý musel čeliť nebezpečnému nahodeniu puku z hokejky Petra Kloudu.
     
    06:11
    Pekné zakončenie z medzikružia nám tentokrát predviedol petruška, no gólman Sedlačko bol v strehu a tesne pred pukom sklepol svoje betóny na ľad, čím puk zblokoval za svoju bránu.
     
    06:50
    Martinčania sa snažili dostať do útoku, no prihrávková kombinácia im mierne nevyšla. Čiarový rozhodca ich ihneď zastavil svojím hvizdom, ktorý nám avízoval postavenie mimo hry.
     
    07:11
    Elitná popradská formácia sa dostala do útoku, no prihrávka Hvilu na Vandasa mierne nevyšla a puk poslal cez všetky čiary za cenu zakázaného uvoľnenia pozorný Markovič.
     
    07:33
    V početnej výhode si zahrajú aj Martinčania. Za hákovanie napravo od martinskej brány si na dve minúty odchádza sadnúť Stanislav Balán.
     
    08:01
    Martinským hráčom zatiaľ útočné snahy vôbec nevychádzajú a Popradčania puk poľahky vyhadzujp do bezpečia. Po nepresnej strele od Novotného sa pekným vyhodením puku blysol Šterbák.
     
    08:45
    Nebezpečné zakončenie z medzikružia nám predviedol martinská kapitán Novotný! Ten sa snažil puk prihrať na teč Važanovi, no to mu mierne nevyšlo. Važan puk netrafil a Popradčania sa opäť oslobodzujú.
     
    09:20
    Po nepresnej prihrávke od Zukala sa k puku dostal pozorný Miloslav Jáchym, ktorý si urobil miernu sťahovačku a následne puk poslal nekompromisnou strelou cez všetky čiary.
     
    09:50
    Popradčania hrajú už v plnom počte, no pri puku sú stále Martinčanai. Tí sa snažili preniknúť pred popradskú bránu, no čiarový rozhodca videl jasné postavenie mimo hry a presúva tak puk do stredného pásma.
     
    10:13
    Martinskí hráči ešte mierne pohrozili pred popradskou bránou, no po tvrdej strele od Perniša gólman Sedlačko nemusel zasahovať. Puk letel len mimo jeho brány.
     
    10:58
    "Kamzíci" sú momentálne oveľa aktívnejším tímom v ofenzíve, no chýba im šťastie v zakončení. Martinčania sa pre zmenu veľmi dobre bránia a očividne nechcú ako prví inkasovať.
     
    11:25
    Mierne ofenzívna aktivita martinského tímu skončila nepresnou prihrávkou, ktorá skončila na hokejke Špeldu. Ten nezaváhal a puk poslal cez všetky čiary za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    12:00
    Martin dal gól!
    Martinčania sa pri avízovanom vylúčení dostávajú do vedenia! Po skvelej prihrávke od Themára sa na hranici ľavého kruhu najlepšie zorientoval JAROSLAV MARKOVIČ, ktorý nezaváhal a nekompromisným švihom poslal puk do popradskej siete povedľa Sedlačkovej vyrážačky. Asistenciu si pripisuje Andrej Themár.
     
    12:42
    Pri puku sú opäť Martinčania, ktorí sa snažia ofenzívne presadiť. Po peknom úniku naprieč ľavým krídlom sa k strele dostal Jonák, no ten pozorné betóny Sedlačka neprekonal.
     
    13:21
    Slavomír Hriňa si potiahol puk za vlastnú bránu a niekoľko sekúnd čakal kým jeho tím prestrieda. Popradčania sa snažili Hriňu napádať, no len neúspešne.
     
    14:12
    Po peknej prihrávke od Suchého sa k zakončeniu na pravej strane dostal Koskinen, no ten bol napokon len veľmi neúspešný. Gólman Šúrek ho skvele vykryl svojím ľavým ramenom.
     
    14:57
    Popradčania majú na svojich hokejkách momentálne poriadny herný útlm. Martinčania sú na koni a predvádzajú nám dobrú ofenzívnu hru. Po nepresnej prihrávke od Hriňu sa k puku dostal Kovačevič, ktorý ho poslal cez všetky čiary za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    15:30
    Popradčania sa pri avízovanom vylúčení dostali do útočného pásma a z pravej strany skúšal zakončovať Dávid Buc. Jeho projektil však gólman Šúrek úspešne vyrazil do bezpečia svojou výstrojou.
     
    15:40
    Popradskí hráči si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za seknutie si na trestnú lavicu odchádza sadnúť Marek Horský. Popradčania majú veľmi šancu na vyrovnanie.
     
    16:15
    Po peknej prihrávke na pravý kruh sa z prvej rozhodol strieľať popradský kapitán Peter Klouda! Ten však pozorné Šúrekove betóny neprekonal. Martinský gólman si pripísal ďalší úspešný zákrok.
     
    16:45
    Ďalšie zakončenie od modrej čiary nám priniesol Radoslav Suchý, no ten bol napokon neúspešný. Martinská obrana jeho strelecké pokusy zblokovala.
     
    17:01
    Poprad dal gól!
    Popradčania využívajú presilovú hru na vyrovnanie! Po skvelej strele od Lukáša Hvilu sa k puku dostal Šterbák, ktorý prihral na STANISLAVA BALÁNA a ten nekompromisnou strelou prekonal už na ľade položeného gólmana Šúreka! Asistencie si pripisujú hráči Lukáš Hvila a Marcel Šterbák.
     
    17:22
    Poprad dal gól!
    Popradčania v priebehu 21 sekúnd otáčajú zápas! Po skvelej prihrávke od Jabrockého sa k puku dostal Paločko, ten ho ďalej poslal na JOONASA PETRIHO KOSKINENA, ktorý už nezaváhal a nekompromisnou strelou z medzikružia prekonáva Šúreka. Asistencie si pripisujú hráči Matúš Paločko a Jaroslav Jabrocký.
     
    17:47
    Poprad dal gól!
    Tak to, čo nám momentálne predvádzajú Popradčania je priam neuveriteľné! Po skvelom nahodení puku od modrej čiary v podaní Kovačeviča sa k puku dostal ROMAN TOMAS, ktorý nekompromisným švihom z pravej strany prekonáva Šúreka! Asistencie si pripisujú hráči Sabahudin Kovačevič a Peter Klouda.
     
    18:35
    Popradčania opäť nepríjemne pohrozili pred martinskou bránou! Po skvelej prihrávke od Suchého sa k puku dostal Vandas, no ten už nedokázal prekonať pozorného Šúreka.
     
    19:29
    Do útoku sa po menšej odmlke dostali aj hráči Martinu, no nedôrazný projektil z pravej strany v podaní Petrušku gólman Sedlačko úspešne pokrýva vo svojom náručí.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    V úvode prvej tretiny boli aktívnejšími popradskí hráči, no tých to napokon nejako prešlo a hernú iniciatívu prebrali plným dúškom Martinčania. Tí sa pri avízovanom vylúčení v 12. minúte dokázali skvele presadiť, keď Jaroslav Markovič zasunul puk vedľa Sedlačkovej lapačky do popradskej siete. V 18. minúte však prišla pre Martinčanov poriadne studená sprcha! Za 46 sekúnd vsietili Popradčania tri góly! Najskôr sa gólovo v presilovej hre presadil Stanislav Balán, o 21 sekúnd neskôr otočil vedenie Joonas Petri Koskinen a napokon o ďalších 25 sekúnd zvýšil na 3:1 Roman Tomas!

    Podarí sa Martinčanom preniesť sa cez tento gólový šok a zabojovať v druhej tretine alebo to bude jasný zápas v znení Popradu?
    Druhá tretina začína približne o 17:46.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:05
    Úvodné vhadzovanie v druhej tretine bolo mierne kostrbaté. Vyhrali ho síce Martinčania, no asi po sekunde už bolo na hokejkách Popradčanov. Tí sa zatiaľ držia v strednom pásme.
     
    20:45
    Jaroslav Markovič nám predviedol ďalší veľmi dobrý prienik po pravom krídle a následnú sťahovačku na stred, no gólman Sedlačko mu na to neskočil a jeho následné zakončenie dobre videl.
     
    21:29
    Na druhej strane nebezpečne pohrozil Roman Tomas, no svojím zakončením z ľavej strany tentokrát neprekvapil pozorné betóny gólmana Šúreka.
     
    22:00
    Pred popradskou bránou si puk kombinovali Mikušovič s Themárom, no napokon sa k zakončeniu dostal až Mikušovič, ktorý z pravej strany napokon trafil len dobre postaveného gólmana Popradu.
     
    22:20
    Gólman Sedlačko v spolupráci so Špeldom zachránili Poprad od druhého inkasovaného gólu, keď si puk veľmi dobre prihrávali hráč Horský a Jonák. Po strele od Jonáka Špelda nekompromisne odstavil dorážajúceho Horského.
     
    23:00
    Na druhej strane sa z pravej strany odhodlal strieľať Lukáš Hvila, no jeho tvrdý projektil napokon gólman Šúrek zblokoval svojími dobre osadenými betónmi.
     
    23:31
    Do útoku sa po malej chvíli dostali aj Martinčania, no po nepresnej prihrávke od Markoviča sa k puku dostal Kovačevič, ktorý ho jednoducho posiela do útoku.
     
    24:00
    Gólman Sedlačká nám predviedol ďalší skvelý zákrok, keď zlikvidoval dvojicu Petruška - Markovič, ktorá na odrazený puk po strele Novotného napokon už nedosiahla. Pri puku sú teda domáci.
     
    24:39
    Do zakončenia na pravej strane sa tentokrát dostal aj Mikušovič, no domáci obranca Kovačevič bol jasne proti a svojho súpera odstavil čistým bodyčekom.
     
    25:11
    Do zaujímavej šance sa tentokrát mohol dostať Buc spolu s Tomasom, no ich prihrávková kombinácia im mierne nevyšla. K puku sa dostal Zukal, ktorý ho posiela cez všetky čiary za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    25:50
    Po peknej strele od Koskinena z pravej strany nám gólman Šúrek predviedol ďalší úspešný zákrok, keď puk ukryl medzi svojími dobre osadenými betónmi.
     
    26:20
    Fabian nám momentálne predviedol veľmi dobrú obrannú činnosť, ktorou odstavil útok v znení Markovič - Petruška. Prihrávku prvého menovaného zachytil a následne nedovolil tomu druhému zakončovať.
     
    26:57
    Po peknej prihrávkovej kombinácii sa do zakončenia opäť dostal Markovič! Važan si potiahol puk za popradskú bránu a následne prihral svojmu kolegovi. Gólman Sedlačko bol však v strehu a puk zachytil vo svojej výstroji!
     
    27:35
    Po ľavom krídle si tentokrát veľmi dobre zbiehal Stanislav Balán, ktorý z medzikružia napokon aj zakončil. Jeho tvrdý projektil však minul Šúrekovu bránu.
     
    27:59
    Do dobrej pozície na pravom krídle sa dostal Hvila, ten bleskovo prihral Vandasovi, no tomu tesne pred zakončením zblokoval hokejku pozorný Zošiak.
     
    28:29
    Domáci sa dostali do ďalšej skvelej šance! Po peknej prihrávke od Tomasa sa k puku v medzikruží dostal Dávid Buc, no ten napokon míňa bránu hostí!
     
    28:57
    Po nekompromisnom faule - hákovaní Kovačeviča uvidíme trestné strieľanie v podaní Murčeka!
     
    28:57
    Gólman Juraj Sedlačko sa nenechal zahanbiť a Murčekov samostatný nájazd fantasticky vychytal! Skvele odhadol jeho pohyby a následne mu vykryl strelecký uhol na maximum!
     
    29:22
    Martinčania sú pri ofenzívnej chuti, no zatiaľ sa im veľmi nedarí prejsť cez stredné pásmo, ktoré je veľmi dobre bránené popradskými útočníkmi.
     
    30:02
    Popradčania sa opäť usadili v útočnom pásme, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Martinskí hráči sa dobre bránia a očividne už nechcú inkasovať.
     
    30:45
    Martinskí hráči sa síce ubránili, no nedovolene. Na dve minúty za držanie si odchádza sadnúť Adam Beňa. Popradčania majú k dispozícii presilovú hru.
     
    31:27
    Popradčania rozložili svoje sily po oblúku v útočnom pásme, no zatiaľ si puk len prihrávajú a neodhodlávajú sa zakončovať. Martinskí hráči sa dobre bránia.
     
    31:59
    Do skvelej gólovej šance sa po backhandovej prihrávke spoza brány od Hvilu dostal Marcel Šterbák! Gólmana Šúreka však ani na dvakrát neprekonal!
     
    32:14
    Poprad dal gól!
    Popradskí hráči predsa využívajú presilovú hru. Tentokrát si martinskú obranu nekompromisne rozhodili, čo na skvelú prihrávku z ľavej strany využil Tomas. Ten našiel na pravej strane nebráneného DÁVIDA BUCA, ktorý popri ľavej žŕdke martinskej brány zasunul puk do siete hostí. Asistencie si pripisujú hráči Roman Tomas a Sabahudin Kovačevič.
     
    32:59
    Do útoku sa po krátkej chvíli dostali aj martinskí hráči, no napokon stratili puk kvôli niekoľkým nepresnostiam. Tentokrát to bol Markovič, ktorý nekompromisne minul bránu Popradu.
     
    33:49
    Popradčania sa dostávajú do útoku. Tentokrát mohol gól vsietiť Ondrej Homa, no puk po skvelej krížnej prihrávke od Grígera napokon netrafil!
     
    34:35
    Martinčania sa opäť snažili zaútočiť, no tentokrát ich zastavila nepresnosť v znení postavenia mimo hry. Po peknej prihrávke od Horského stál v offsajde Jonák.
     
    35:00
    Po dobrej strele od Mikušoviča sa k puku dostal až gólman Sedlačko, ktorý s týmto zákrokom nemal problém a puk hokejkourozohráva ďalej.
     
    35:45
    Juraj Sedlačko nám predviedol ďalší skvelý zákrok! Tentokrát sa veľmi dobre premiestnil a po presnej prihrávke od Jonáka nekompromisne odstavil strelu z hokejky Kentoša!
     
    36:18
    Špelda nám predviedol tvrdé zakončenie z ľavej strany po peknej prihrávke od Kloudu, no napokon gólman Šúrek tento projektil úspešne pokryl medzi svojími betónmi.
     
    36:48
    Gólman Sedlačko nám v dnešnom zápase predvádza naozaj skvelý výkon! Po skvelom úniku od Važana najskôr zneškodnil jeho strelu pravým betónom a následne mu tesne pred dorážkou uchmatol puk!
     
    37:28
    Popradčania sa snažili opäť zaútočiť, no tentokrát sa strela z hokejky Tomasa neujala a po teči od Šúreka končí len na zadnom mantineli.
     
    37:56
    Popradčania sa stále držia v útočnom pásme, no zatiaľ sa ich súperi dobre bránia. Ofenzívne snahy Popradu eliminuje dobrý forčeking, ktorý však posiela puk len cez všetky čiary.
     
    38:25
    Gólman Sedlačko opäť úspešný. Tentokrát sa k puku po skvelej prihrávke od Murčeka dostal Horský, no svojou strelou neprekvapil popradského gólmana. Sedlačko oprášil svoje ľavé rameno.
     
    39:00
    Jabrocký sa dostal do skvelej gólovej šance, no tentokrát sa blysol aj gólman Šúrek, ktorý mu predviedol rad skvelých zákrokov! Jabrocký ostáva nahnevaný, no aj taký je šport.
     
    39:09
    Popradčania si opäť zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za hrubosť si na trestnú lavicu odchádza sadnúť Martinčan Horský.
     
    39:50
    Gólman Šúrek nám predviedol ďalší skvelý zákrok! Tentokrát veľmi dobre eliminoval strelu z ľavej strany od Tomasa, ktorý vo vyloženej šanci trafil len dobre presunutého martinského gólmana.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    V druhej tretine boli výrazne aktívnejší popradskí hráči, ktorí to potvrdili už v 33. minúte, keď sa gólovou strelou presadil Dávid Buc. Avšak ešte v 29. minúte mal po hákovaní od Kovačeviča k dispozícii trestné strieľanie Murček, ktorý však na pozornom Sedlačkovi pohorel. Hráči oboch celkov sa následne dostali do niekoľkých skvelých gólových šancí, no obaja gólmani podržali svoje tímy, a tak je popradské vedenie po druhej tretine trojgólové. Tretiu tretinu začneme v znení presilovej hry Popradu, ktorá bude trvať ešte 69 sekúnd.

    Podarí sa Martinčanom s týmto zápasom ešte niečo urobiť alebo to bude jasne v moci Popradčanov, ktorí si odnesú plný bodový zisk?
    Tretia tretina začne približne o 18:33.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:06
    Úvodné vhadzovanie v tretej tretiny putovalo na hokejky popradských hráčov, ktorís a ihneď snažia dostať v početnej výhode do útočného pásma.
     
    40:44
    Pekné zakončenie z poravej strany nám predviedol Lukáš Hvila. Gólman Šúrek sa však dobre premiestnil a puk vyráža svojou pozornou výstrojou!
     
    41:15
    Martinský brankár Šúrek bol opäť v pohotovosti a aj tentokrát bol úspešný! Po skvelej prihrávke od Hvilu sa k puku dostal Vandas, ktorý tvrdo zakončil, no gólman Šúrek mu predviedol pekný zákrok vyrážačkou a následne hokejkou.
     
    41:57
    Martinskí hráči si zahrajú v početnej výhode o jedného muža. Na trestnú lavicu za úmyselné vyhodenie puku mimo ľadovej plochy.
     
    42:06
    V oslabení sa po skvelej prihrávke od Fabiana dostal do samostatného nájazdu Peter Klouda! Ten si potiahol puk na ľavú stranu a následne ho gólman Šúrek veľmi dobre vychytal!
     
    42:50
    Popradčania hrajú v tomto oslabení veľmi dobre. Efektívny forčeking, intenzívne napádanie a srdce pre hru maximálne eliminuje martinských hráčov.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1236 divákov.
     
    43:15
    Do ďalšej zaujímavej šance v oslabení sa na pravej strane dostal Jabrocký, no jeho strelu švihom gólman Šúrek veľmi dobre vychytal efektívnym presunutím.
     
    43:55
    Na druhej strane sa opäť blysol popradský gólman Sedlačko, ktorý nám predviedol veľmi dobré sklepnutie betónov po tvrdom zakončení z hokejky Važana.
     
    44:28
    Do zaujímavej šance sa mohol dostať Roman Tomas, na ktorého prihrával kapitán Peter Klouda, no pozorný Beňa bol pri puku skôr a korčuľuje do útoku.
     
    45:00
    Po ďalšom peknom zákroku v podaní Sedlačka po strele od Themára sa do útoku dostali domáci hráči. Tam však spoľahlivo chytal Šúrek, ktorý zneškodnil strelu od Kloudu.
     
    45:35
    Svoju hokejku na ľavej strane tentokrát veľmi dobre napriahol Jabrocký, no gólman Šúrek nemusel zasahovať. Puk letel len o poriadny kus mimo brány.
     
    46:00
    Martin dal gól!
    Martinčania sa z rýchleho protiútoku dokázali presadiť. Petruška si veľmi dobre korčuľoval po pravom krídle a následne poslal prihrávku na ľavú stranu, kde stál MICHAL VAŽAN! Ten nezaváhal a delovkou umiestnil puk pomedzi Sedlačkove betóny. Asistencie si pripisujú hráči Tomáš Petruška a Jaroslav Markovič.
     
    46:57
    Popradčania sa opäť dostali do útoku, no nepodarilo sa im efektívne zakončiť. Tvrdé strely od Tomasa a Buca napokon skončili len na mantineli za martinskou bránou.
     
    47:22
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode! Na dve minúty za nedovolený krosček si na trestnú lavicu odchádza sadnúť Hollý.
     
    48:03
    Martinskí hráči sa zatiaľ veľmi dobre bránia. Po peknom zákroku od Zukala na Balána puk vyhadzuje cez všetky čiary pozorný Hriňa.
     
    48:57
    Nepresnú prihrávku nám tentokrát predviedol Roman Tomas. Puk po nej uchmatol pozorný Beňa, ktorý nezaváhal a puk vyhodil cez všetky čiary do bezpečia.
     
    49:41
    Martinčania hrajú už v plnom počte a snažia sa gólovo presadiť. Dvojgólové manko nie je nedosiahnuteľné, no proti dobre hrajúcemu Popradu to budú mať hostia ťažké.
     
    50:22
    Na ľade momentálne vidíme menšie nedorozumenia medzi popradskými hráčmi a hlavným rozhodcom, ktorý po vyhodení puku mimo ľadu z hokejky Zošiaka neodpískal vylúčenie. Popradčania následne striedajú a atmosféra sa upokojuje.
     
    50:37
    Naľavo od martinskej brány sa do seba pustili dve čísla 91. Na popradskej strane to bol Michael Vandas a na strane hostí Mikušovič. Ostali však len pri slovnej potyčke.
     
    50:41
    Nebezpečné zakončenie z pravej strany nám tentokrát predviedol Stanislav Balán, ktorý zinkasoval pesnú prihrávku od Vandasa. Gólman Šúrek však puk úspešne poslal za svoju bránu.
     
    51:03
    Šúrek nám predviedol ďalšie dva skvelé zákroky! Najskôr zneškodnil strelu Vandasa a následne bol úspešný aj pri dorážke z hokejky Lukáša Hvilu! Puk ukryl vo svojej výstroji!
     
    51:43
    Po skvelej prihrávke od Koskinena sa k puku na pravom krídle dostal Jabrocký, no ten napokon nedokázal presne zakončiť! Gólman Šúrek jeho strelecký pokus ukryl pre istotu vo svojej lapačke.
     
    52:09
    Do skvelej palebnej pozície sa tentokrát po prihrávke od Themára dostal Hollý, no svojím švihom len tesne minul ľavý horný roh popradskej brány!
     
    52:34
    Martinskí hráči si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za podrazenie si na trestnú lavicu odchádza sadnúť obranca Radoslav Suchý.
     
    52:59
    Po peknej strele od Zošiaka mal Sedlačko na mále, no napokon ešte pred ním upratal puk do bezpečia pozorný obranca Fabian.
     
    53:28
    Nepresná prihrávka z hokejky Novotného skončila na hokejke Marcela Šterbáka, ktorý sa s pukom dlho nebavil a poslal ho nekompromisnou strelou cez všetky čiary.
     
    53:51
    Ďalšie úspešné vyhodenie puku nám predviedol urastený obranca Jáchym, ktorý zneškodnil prihrávku od Martina Hollého, ktorá mala nájsť Mikušoviča.
     
    54:33
    Tvrdé zakončenie spoza pravého kruhu nám tentokrát predviedol Pukalovič, no gólman Sedlačko jeho strelu úspešne vyrazil do bezpečia. Následne sa píska posunutie brány.
     
    55:00
    Popradčania hrajú už v plnom počte a po malej chvíli sa odhodlali zaútočiť! Po peknej prihrávke od Buca sa k zakončeniu dostal Tomas, ktorý však napokon trafil len pozorného Šúreka.
     
    55:46
    Čiarový rozhodca nám momentálne predviedol poriadne nadšenie pre hru a svoje šprintérske schopnosti, keď fúkol do píšťaľky a rozbehol sa po modrej čiare, aby avízoval postavenie mimo hry.
     
    56:25
    Do pekného úniku po ľavom krídle sa dostal Martin Hollý, ktorý bol však napokon neúpešný. Jeho tvrdé zakončenie gólman Sedlačko sklepol svojími betónmi do bezpečia.
     
    56:53
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za podrazenie si odchádza sadnúť Martinčan Martin Hollý.
     
    57:16
    Po skvelej prihrávke od Kovačeviča sa k puku na pravej strane dostal Dávid Buc, no svojím tvrdým projektilom napokon rozvlnil len bočnú sieť brány hostí.
     
    58:00
    Tvrdé zakončenie z pravej strany nám tentokrát predviedol Lukáš Hvila, no gólman Šúrek bol úspešný a puk dobre vyrazil na bočný mantinel!
     
    58:27
    Poprad dal gól!
    Popradčania získali ďalšie avízované vylúčenie, ktoré gólovo využili! Peknú strelu od Lukáša Hvilu gólman Šúrek ešte vyrazil, no na následné zakončenie zo stredu v znení MICHAELA VANDASA už jednoducho nemal nárok! Asistencie si pripisujú hráči Lukáš Hvila a Stanislav Balán.
     
    58:27
    Po tomto góle sa budú udeľovať tresty. Markovič zinkasoval dve minúty za držanie. Popradčania si tak zahrajú ďalšiu presilovú hru. Gólman Šúrek zinkasoval desaťminútový osobný trest za nešportové správanie.
     
    59:20
    Po peknej strele z pravej strany z hokejky Jabrockého gólman Šúrek nemusel zasahovať! Puk skončil len tesne nad martinskou bránou!
     
    59:50
    Popradčania zinkasovali aj ďalšie gólové šance, no po peknej prihrávkovej kombinácii medzi Bucom a Tomasom sa k puku dostal druhý menovaný, ktorého odstavil obranca Beňa.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine sa gólovo presadili oba tímy. Najskôr to boli Martinčania, ktorí už v 46. minúte znížili na 4:2 zásluhou skvelého gólu z hokejky Michala Važana. V 59. minúte následne využil presilovú hru Michael Vandas, ktorý upravil výsledok na konečných 5:2 pre Poprad. Domáci si tak do tabuľky pripisujú dôležité tri body a hostia tentokrát odchádzajú z Popradu bez akéhokoľvek bodu.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch slovenskej hokejovej extraligy.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:12:27)

    Branky a nahrávky: 18. Balán (Hvila, Šterbák), 18. Koskinen (Paločko, Jabrocký), 18. Tomas (Kovačevič, Klouda), 33. Buc (Tomas, Kovačevič), 59. Vandas (Hvila, Balán) - 12. Markovič (Themár), 46. Važan (Petruška, Markovič)


    HK Poprad: Sedlačko (Sidor) - Šterbák, Suchý ("A") - Kovačevič ("A"), Jáchym - Špelda, Kurali - Kramár, Fabian - Vandas, Balán, Hvila - Tomas, Klouda ("C"), Buc - Paločko, Koskinen, Jabrocký - Gríger, Takáč, Homa.
    HK VITAR Martin: Šúrek (Volentier) - Novotný ("C"), Zošiak - Pukalovič, Tupý - Zukal, Hriňa - Beňa - Petruška ("A"), Markovič ("A"), Važan - Themár, Hollý, Mikušovič - Murček, Horský, Jonák - Hús, Perniš, Kentoš.

    Rozhodčí: Rudolf Lauff - M. Korba, P. Korba

    Diváci: 1236
    bahis siteleri