Švédsko – Česko 3:2 (kon.) | USA – Rusko 7:0 (kon.) | Německo – Finsko 2:3 (kon.)
Kanada – Maďarsko 4:1 (kon.)
konec
Švédsko
3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Česko
Sobota 29.12.2012, 11:00Mistrovství světa žen do 18 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:50
    Češky odvolaly brankářku a po vyloučení na obou stranách jdou hrát klasickou přesilovku pět na čtyři.
     
    59:33
    Time-out pro švédský tým.
     
    59:33
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    To je neuvěřitelné, tak málo chybělo... Pouhých 27 sekund a 9 desetin před koncem třetí třetiny střílí Švédky třetí gól, kterým se vracejí do vedení. Znovu se o to zasloužila výborná přihrávka napříč pásmem, kterou zakončila JULIA LENNARTSSONOVÁ přesně - 3:2. Asistence: Elin Johanssonová, Maja Jakobssonová.
     
    58:24
    Česká střídačka si vybírá oddechový čas. Teď se to chce uklidnit.
     
    58:24
    Česko právě vstřelilo branku!
    Fantazie, Češky dokázaly heroickým výkonem zápas vyrovnat!!! Když se na modré čáře odhodlala k nahození Kolowratová, dobře věděla o provozu před Abergovou. Nejprvé dorážela Klára Chmelová, ovšem až TEREZA VANIŠOVÁ ze zblízka postarala o využití přesilovky. Jsme blízko prvnímu překvapení turnaje - 2:2! Asistence: Klára Chmelová, Dana Pelikánová.
     
    56:54
    A je to tady, Češky mají vynikající možnost vyrovnat! Po sekání Linnei Hedinové si zahrají početní výhodu.
     
    56:09
    Obě české brankářky dnes zaslouží pochvalu. Peslarová si teď poradila i se třemi soupeřkami v brankovišti!
     
    55:49
    Pravý beton Kláry Peslarové drží naděje českého týmu nad vodou, nebezpečný protiútok vyprodukovala kapitána Löwenheimová.
     
    51:06
    Dominika Lásková se z rohu třetiny dostala až do švédského brankoviště, jenže potom nedokázala protlačit puk výstrojí brankářky! Nevedlo se ani dorážející Pejzlové. Český tým sahá po bodech, chce to jen proměnit aspoň jednu šanci!
     
    48:03
    Isebell Palmová nepěkným způsobem narazila na hrazení Dominiku Láskovou. Mantinel pořádně zaduněl, naše reprezentantka je ale v pořádku. Pro Palmovou to jsou dvě minuty za hru tělem. To je velká možnost!
     
    46:27
    Na druhé straně zvoní tyč po parádní švihovce Anety Lédlové! Co chybělo!
     
    45:14
    Švédkám se rýsovalo nejprve přečíslení tři na jednu, posléze dokonce dvě na žádnou! Jedna z českých hokejistek se ale stačila skvěle vrátit a o zbytek se postarala Klára Peslarová, jež zastavila střelu z úhlu.
     
    44:13
    Před Peslarovou zůstala nehlídaná Hallová. Možná byla i sama překvapena stoprocentní pozicí, a tak jen puk dloubla bekhendem do výstroje české dvojky!
     
    42:25
    Klára Peslarová si výborně poradila s nepříjemnou tečí Denise Husakové-Aspové!
     
    38:45
    A zase. Co chybělo, aby tohle oslabení nebylo trestem, ale odměnou! Za střídajícími Švédkami zůstala nehlídaná Tereza Vanišová, jenže nestihla nabrat potřebnou rychlost a její únik v posledním okamžiku zmařila vracející se Švédka!
     
    37:56
    Ovšem naše hokejistky mohly klidně udeřit i ve vlastním oslabení! Abergová musela hasit přečíslení Přibylové s Vanišovou, přičemž druhá jmenovaná byla podle všeho faulovaná. Rozhodčí ale nepískají.
     
    37:19
    Přichází bohužel pravý opak, a sice švédský nápor a hákování Dominiky Forejtové. Závěr druhé části bude pro český tým hodně těžký.
     
    35:10
    Češky vystihly váhavou rozehrávku soupeřek a Forejtová zpoza brány vrátila puk do ohně Michaele Pejzlové. Ta ale z úhlu nenašla mezírku v postoji Abergové, a to ani z následné dorážky!
     
    31:05
    Tvrdý souboj v rohu vlastního pásma končí vyloučením Dominiky Forejtové za hru tělem. Český tým jde do čtyř.
     
    30:14
    V polovině utkání přichází střdání v české brance. Barboru Dvořákovou nahrazuje Klára Peslarová.
     
    29:17
    Okénko v levé straně české obrany mohla potrestat Elin Bennová, z úhlu to zkusila na bližší růžek. Minula.
     
    26:38
    Talentovaná hokejistka Olomouce Vendula Přibylová si povodila bránící Švédku a dostala se až do gólové pozice. Chtěla puk poslat pod horní tyč, tam ale neomylně stála Julia Abergová!
     
    24:59
    Na druhé straně kontrují přečíslením Švédky. Madeleine Hallová zvolila přímou střelu, a také Bára Dvořáková musela vytasit pohotový zákrok ramenem!
     
    24:26
    O chvíli později se Aneta Lédlová natáhla k odraženému kotouči a jen rameno Julie Abergové udrželo současný stav!
     
    23:17
    No vida, moc nechybělo k vyrovnání! Klára Chmelová vedla české přečíslení, ale k Vendule Přibylové se už stačila dostat soupeřka a střela Chmelové se stala kořistí brankářky.
     
    20:39
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    No a Švédky v přesilovce obracejí skóre. Znovu musíme před jejich kombinací smeknout klobouk, JENNIFER TÖRNHULOVÁ totiž z první trefila skákavý, možná dokonce ještě letící kotouč, a napálila ho za záda Dvořákové - 2:1. Asistence: Linnea Hedinová, Olivia Carlssonová.
     
    20:25
    Ihned po startu třetiny se Švédky jaly útočit a je z toho české vyloučení. Vendula Přibylová - 2 minuty za hákování.
     
    19:37
    S vypětím všech sil hasí Dvořáková ramenem bombu Elin Johanssonové!
     
    17:15
    Rychlou kombinaci napříč pásmem zakončovala Emily Fridhová, ovšem Dvořáková se stačila perfektně přesunout a šanci zneškodnit!
     
    16:01
    Češky jdou navíc do čtyř. Za podražení si dvě minuty odsedí Aneta Tejralová.
     
    15:33
    Ztracené vedení mohlo být zpět, ovšem Vendula Přibylová se neprobojovala ke kotouči, aby ho dorazila za záda Abergové.
     
    14:40
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Pouhých šest sekund po útočném buly stačilo Švédkám, aby vyrovnaly skóre. Byla to vskutku libová kombinace, když Ekstedtová z rohu vybídla VERONICU HUMMELGARDOVOU, jež z první nedala Dvořákové sebemenší šanci - 1:1. Asistence: Anneli Ekstedtová, Madeleine Hallová.
     
    14:10
    V nepřehledné situaci před švédskou klecí se kotouč dostal na hokejku Sáry Sadílkové, před níž zívala prázdná brána. Česká útočnice ale nedokázala puk dorazit! To je škody, už to mohlo být o dva.
     
    12:31
    Český výběr navíc dostává k dispozici přesilovku. Michelle Löwenheimová - 2 minuty za držení.
     
    11:43
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skvěle, jdeme do vedení! Úvodní branku celého mistrovství zařídila neúnavnou prací DOMINIKA FOREJTOVÁ, která se nevzdala, ani když už ležela na ledě. I z tak obtížné pozice dokázala protlačit kotouč za záda Abergové - 0:1! Bez asistence.
     
    11:18
    Bára Dvořáková hasí šanci Elin Johanssonové skvělým zákrokem vyrážečkou!
     
    10:19
    Nenápadně se Klára Chmelová protlačila z rohu až do střelecké pozice. Na Abergovou vyslala bekhendový pokus a Švédka musela na hrudi zkrotit pořádně horký brambor.
     
    07:24
    A ještě nadějněji to vypadalo pro Anneli Ekstedtovou, jež dostala pas na útočnou modrou. Neměla už ale místo, aby se natlačila před Dvořákovou, tak zkusila bekhend. Ten česká gólmana vytěsnila ramenem!
     
    06:36
    Češky nechaly Oliviu Karlssonovou vyjet téměř až do mezikruží! Švédka pak ale nezamířila přesně, nastřelila jen mimo stojící soupeřku.
     
    04:32
    Lédlová s Láskovou se po chybě švédské obrany dostaly do šance, ale nepřihrály si přesně.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 15. Hummelgardová (Ekstedtová, Hallová), 21. Törnhultová (Hedinová, Carlssonová), 60. Lennartssonová (Johanssonová, Jakobssonová) - 12. Forejtová, 59. Vanišová (Chmelová, Pelikánová)


    Švédsko: Abergová (Ombergová) – Hedinová, Fridhová, Axelssonová, Karlssonová, Strandbergová, Lundströmová, Höglundovám Södergrenová – Carlssonová, Löwenhielmová "C", Palmová – Hallová, Hummelgardová, Ekstedtová – Johanssonová, Jakobssonová, Lennartssonová – Bennová, Husaková-Aspová, Törnhultová. Trenér: Hendrik Cedergren.
    Česko: Dvořáková (Peslarová) – Tejralová "C", Kolowratová, Brotánková, Pelikánová, Vaňoučková, Bukolská, Mokrošová – Vanišová, Chmelová, Přibylová – Sadílková, Lédlová, Lásková – Walicová, Pejzlová, Forejtová – Nešutová, Vopravilová, Kosellková. Trenér: Jan Fidrmuc.

    Rozhodčí: Eskolaová (Finsko) – Girardová (Francie), Loretanová (Švýcarsko).
    bahis siteleri