Olomouc – Warriors Brno 4:1 (kon.) | Slavia – Letňany 5:2 (kon.) | Hr. Králové – Tábor 9:4 (kon.)
Motor ČB – Kometa Brno 0:4 (kon.) | HC Plzeň – Chomutov 7:1 (kon.)
konec
HC Plzeň 1929
7:1 (3:0, 3:1, 1:0)
Piráti Chomutov
Neděle 20.01.2013, 13:00 • ČEZ Aréna, Plzeň • ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Krásné nedělní odpoledne, zdravím vás z plzeňské ČEZ Arény. Dnes máme na programu opravdovou mládežnickou lahůdku - ve šlágru ELIOD extraligy mladšího dorostu se utká průběžně vedoucí Plzeň s druhým Chomutovem.
     
    Plzeňané zatím neohroženě vládnou západní části soutěže, když už se velice dlouho vyhřívají na prvním místě. Ambiciózní tým kolem kapitána Vracovského zatím nasbíral na zbytek pole dvanáctibodový náskok a kráčí pro postup na mistrovství republiky.
     
    Indiány ale dnes nečeká nic lehkého. Do západočeské metropole totiž přijíždí neméně ambiciózní Piráti, kteří se dotáhli na druhé místo tabulky, které rovněž zajišťuje postup na finálový turnaj. A body z ledu Plzně by se jistě počítali téměř dvakrát.
     
    Chomutovští si v minulém kole s chutí zastříleli. Porazili 10:4 silný celek Kladna a vyslali Plzni zprávu, že s nimi nebude mít lehké pořízení.

    Indiáni naproti tomu v posledním zatím odehraném zápase nezazářili; na ledě Letňan sice 4 minuty před koncem vedli o dvě branky, ale nakonec se museli smířit jen s jedním bodem za prohru 2:3pp.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Plzeň 1929: Zeman - Kvasnička, Roubal, Váchal, Kaňák, Čechura, Starý, Sysel, Muchka, Kučera, Krystl, Vavřička, Kantner, Kodýtek, Kokoška, Vracovský, Ivanič, Pokorný, Rubner, Hajšman, Stráský.

    Piráti Chomutov: Štefka - Toman, Stuchlík, Petržílka, Novák, Lyszczarczyk, Novák, Knobloch, Kulich, Svoboda, Lidák, Wágner, Rindoš, Dejmek, Adámek, Jindra, Kašek, Hlaváček, Polák.

    Rozhodčí: Markov - Kotyza, Malý.
     
    Utkání začne přibližně za pět minut.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Plzeňská první lajna bez bázně a hany po vyhraném buly vypálila na Štefka a hned se i dostala k dorážce.
     
    00:18
    A znovu. Odhodlání Plzně je téměř hmatatelné.
     
    00:21
    Třetí chycená střela během úvodních dvaceti sekund pro Štefka.
     
    01:40
    První střela pro Piráty. Ale reprezentant Kaše si na Zemana se střelou z otočky nepřišel.
     
    01:57
    Kodýtek se zbavil Nováka a z mezikruží vypálil. Štefka měl odkrytý výhled, takže puk bezpečně krotí ve své náruči.
     
    02:02
    Další plzeňská střela. Tentokrát sražená do ochranné sítě.
     
    02:06
    A znovu indiáni pálí. Piráti se nedokáží chytnou a jediný z nich, komu je pravděpodobně horko, je jejich gólman.
     
    02:57
    Lyszczarczykova rána končí na Zemanových betonech. Piráti podruhé v útočném pásmu.
     
    03:46
    Plzeň právě vstřelila branku!

    Panečku! JIŘÍ STRÁSKÝ si počínal jako ostřílený veterán. V nájezdu dvou na jednoho nenabil přihrávkou Kantnerovi, ale sám si potáhl puk, dostal se za posledního obránce, ošálil i Štefka a po zemi poslal k tyčce spolehlivě puk do branky. Asistence Jakub Vavřička.
     
    05:10
    Piráti asi potřebovali takové důrazné probuzení. Začínají se na plzeňském ledě rozkoukávat a pro domácí už přechod do útoku není tak snadnou záležitostí.
     
    05:50
    Lyszczarczyk znovu končí na Zemanových betonech.
     
    06:19
    Roubal vybojoval za brankou puk a s trouchou štěstí se mu jej podařilo procpat na Krystla. Proti jeho střela z předbrankového prostoru se Štefka stačil přemístit a chytá.
     
    07:27
    Spolupráce Vavřičky a Stráského téměř znovu zafungovala. Vavřička posílal střílenou nabídku na teč před branku a Stráskému chyběl možná krok, aby kotouč lehce usměrnil do sítě.
     
    09:07
    Podráždění na obou stranách je jasně viditelné. Střídačka Pirátů se nedokáže srovnat s nátlakovou hrou Plzně a indiáni začínají být v brankovišti až příliš důrazní.
     
    10:47
    Stále stejný obrázek hry - Plzeň pokračuje v nátlakové hře a Piráti jen odvracejí útoky.
     
    11:10
    Další zákrok pro Štefka. Bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    11:15
    Plzeň právě vstřelila branku!

    Bylo to na spadnutí. Tentokrát jasně bez debat kotouč končí v síti a zůstává tam i několik sekund po střele. FILIP KOKOŠKA se dokázal uvolnit před brankou a doráží Hajšmanovu střelu do odkryté klece! Asistence Martin Hajšman, Matyáš Kantner.
     
    11:59
    Rindoš (CHM) dostává menší trest za podražení a Plzeň hraje přesilovku.
     
    12:50
    Před prchajícím Wágnerem uklízí Zeman puk do bezpečí.
     
    13:59
    Hosté v plném počtu.
     
    14:21
    Marně se Kantner natahoval po prudké nahrávce, která by Plzeň znovu pustila do přečíslení. Kotouč končí na zakázaném uvolnění.
     
    14:50
    Kučera dostal pobídku zpoza branky a v dalším z nacvičených signálů tentokrát nechal vyniknout Štefku. Chomutovský gólman je s nadsázkou jediným důvodem, proč už zápas není rozhodnutý.
    Plzeň je lepší, prahne po vítězství a Piráti reagují jen občas útočnými pokusy.
     
    16:01
    Jako právě teď. Piráti dobře prošli nástrahami středního pásma, ve třech se dostali do pásma, ale přihrávku na pravé křídlo sebrali indiáni. A jak rychle akce začala, tak taky skončila.
     
    16:40
    Zakázané uvolnění Severočechů.
     
    17:16
    Lyszczarczyk se uvolnil mezi kruhy, našla jej přesná přihrávka a chomutovský útočník vypálil. Zeman se však dobře přemístil a stačil kotouč vyrazit před sebe. Tam jej našel Polák a mohl dorážet. Jenže proti snížení byl opět plzeňský gólman. Největší šance Chomutova v utkání.
     
    18:03
    Plzeň právě vstřelila branku!

    Jestli něco Plzeň v letošní sezóně zdobí, tak je to trestání podobných zaváhání soupeře. Zemanovy zákroky položily základ pro následný brejk dvou na jednoho, který po Hajšmanově přihrávce před odkrytou branku proměňuje FILIP KOKOŠKA svým druhým gólem v duelu. Štefka proti této akci neměl šanci. Asistence Martin Hajšman, Dominik Starý.
     
    18:49
    Kučera se bil před branku, ale dvojici obránců Pirátů nepřetlačil. Nakonec nikým neviděný puk končí pod Štefkovou lapačkou.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Zatím se jedná o jednoznačnou záležitost. Plzeňští jsou jasně lepší, svého soupeře a nejbližšího pronásledovatele v tabulce předčí ve všech herních činnostech.
    Piráti pravděpodobně dostanou o přestávce pořádně za vyučenou, očekávatelný tlak domácích vůbec nezachytili.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:53.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:13
    Kaše přihrával osamocenému Rindošovi v brejku dvou na jendoho, ale Zeman se stačil výborně přemístit! Piráti dostali v kabině slyšitelně připomenuty pokyny ke hře, kterých se v úvodu této části už drží.
     
    22:22
    Plzeň právě vstřelila branku!

    Jenže chomtovský tlak bere hned v zárodku za své. Indiáni nepolevují v tempu a jsou odměněni už čtvrtou brankou. Tentokrát nezvykle hlasitá střídačka Plzně slaví trefu MARTINA HAJŠMANA. Asistence Dominik Starý.
     
    24:13
    Pirátům jde však ke cti, že odmítají sbalit zbraně. Jsou aktivnější než v první části a dokáží Plzeň udržet v jejím pásmu.
     
    25:39
    Josef Toman (CHM) dostává dvouminutový trest za hrubost.
     
    25:53
    Kaňákovu střelu od modré se před Štefkem pokusil ztečovat Stráský, ale kotouč o chlup minul.
     
    27:48
    Piráti právě vstřelili branku!

    Chomutov se dostává zpět do zápasu krátce po skončení nevyužité plzeňské přesilovky! Vyloučený Toman se rychle zapojil do hry, čímž zaskočil domácí. A ve spolupráci s kapitánem Wágnerem připravili gól pro JAROSLAVA KULICHA. Asistence Josef Toman, František Wágner.
     
    28:38
    Kodýtek dobruslil téměř ztracený puk, čímž se Plzeň dostala do přečíslení dvou na jednoho! Ale proti Rubnerově střele zasáhl Štefka.
     
    31:00
    Krystl zavezl puk po pravé straně do pásma, ale dojel s ním příliš blízko před Štefka tak, že chomutovskému gólmanovi v zákroku značně ulehčil práci.
     
    31:49
    Plzeňanům ujel chomutovský kapitán František Wágner a jeho bekhendová klička po samostatném nájezdu končí na mantinelu. Vůdce Pirátů přestřelil!
     
    33:04
    Střelec jediného chomutovského gólu Kulich se dostal ke střele, dokonce i k dorážce svého vlastního pokusu, ale skóre se nemění. Nejprve chomutovská patnáctka netrefila branku, následně si vylámala zuby na Zemanovi.
     
    35:00
    Plzeň právě vstřelila branku!

    Indiáni se oklepali ze zlepšeného výkonu svého soupeře a ještě před přestávkou si berou čtyřbrankový náskok zpět díky MARTINU HAJŠMANOVI. Ten zažívá parádní zápas, za necelé dvě třetiny si připsal do osobních statistik 2+2! Asistence Filip Kokoška.
     
    35:19
    Chomutovskou snahu o rychlou odpověď pohotově maří Zeman.
     
    35:39
    Ajaj! Tohle byla výstavní pobídka pro Adámka zpoza branky z dílny Kašeho! Jenže Adámkovu střelu z mezikruží jakoby Zeman tušil a betony vytasil včas.
     
    38:24
    Plzeň právě vstřelila branku!

    Co dodat. Famózní přihrávka z vlastního pásma našla najíždějícího JAKUBA VAVŘIČKU. Ten osamocený v nájezdu z modré čáry sice Štefka nepřekonal, ale napodruhé už si poradil. Asistence Lukáš Kaňák.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:14
    Uvidíme trestné střílení po Tomanově podražení na domácího Kokošku!
     
    39:14
    Filip Kokoška zatím hattrick nezkompletuje. Jeho rozvážné trestné střílení nebylo zakončeno úspěšně; v kritický moment plzeňskému střelci sjel kotouč z čepele.
     
    39:59
    Do druhé části se vejde ještě jednou vyloučení. Rubner (PLZ) před brankou přehral svůj důraz a dostává dvě trestné minuty za krosček.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 14:40.
     
    Přestože se hra vyrovala a Piráti konečně začali v Plzni hrát, náskok domácích paradoxně narostl.
    Náskok pěti branek před poslední třetinou může vypadat přesvědčivě, ale není snad třeba připomínat, že v hokeji se může stát všechno a drama může vzniknout i z takového průběžného stavu. Zvláště v mládežnické kategorii.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    42:19
    Poslední dvacetiminutovka zatím začala nejklidněji. V porovnání s předchozími dvěma tedy jistě.
     
    43:43
    Současně vyloučeni Sysel (PLZ) za držení protihráče a Kulich (CHM) za hrubost. Hraje se ve čtyřech na obou stranách.
     
    44:41
    Hra ve čtyřech na obou stranách více vyhovuje Chomutovu. Ten je pevně usazen v plzeňském obranném pásmu.
     
    45:13
    Oba celky jsou kompletní.
     
    45:19
    Střela hned po buly končí pod Zemanovou lapačkou.
     
    46:12
    Zemanovi přibývá práce, Chomutov je odhodlaný s výsledkem ještě něco udělat.
     
    46:41
    Snaha o rychlé přenesení hry pryč z obranného pásma Plzni nevyšla. Puk letí na zakázané uvolnění.
     
    47:26
    Kaňákova nahrávka zpoza branky hledala před brankou Kučeru. Ten byl však dobře pokrytý a k zakončení se neprobojoval.
     
    49:34
    Bez přerušení hra plyne dál. Převážně ve středním pásmu jen s jemnými náznaky útoku ať jednoho, či druhého celku.
     
    50:26
    Plzeň právě vstřelila branku!

    Souhra do odkryté branky už mění zápas v plzeňskou exhibici. Kvasnička dostal přihrávku do mezikruží a kotouč poslal jemnou nahrávkou na Stráského. Ten zvedl hlavu a na druhé tyčce uviděl operovat v ještě lepší pozici kapitána TOMÁŠE VRACOVSKÉHO. Ten prakticky z brankové čáry puk jen doklepl do branky. Když se daří, padají pak takto parádní góly. Asistence Jiří Stráský, David Kvasnička.
     
    50:46
    Zakázané uvolnění Chomutova. Hra se vrací před Štefka.
     
    51:36
    Máme za sebou i wrestlingovou vložku. Do sebe se pustili domácí Pokorný (PLZ) a hostující Adámek (CHM). Nakonec se do přetlačované zapojily takřka obě pětky, na trestnou lavici míří oba kohouti a navíc Starý (PLZ) a Kaše (CHM). Hraje se dále v pěti na obou stranách.
     
    53:45
    Drzá rozehrávka přes hráče Čechurovi nevyšla a Kulich se dostal lacině k puku a ke střele. Zeman však nebezpečí zažehnal.
     
    53:58
    Zklidněná čtveřice zapojená do přetlačované před Zemanem se může vrátit na led, jelikož je hra přerušena kvůli vyloučení Stráského (PLZ) za sekání.
     
    54:33
    Chomutovská přesilovka se odvíjí podle plánu. Piráti jsou pevně v pásmu Plzně.
     
    54:51
    Lyszczarczykovu střelu od modré se pokusil před Zemanem ještě ztečovat Wágner, ale letící koutouč minul.
     
    55:16
    Plzeň se osvobozuje vyhozením přes všechny čáry.
     
    55:58
    Domácí v plném počtu.
     
    56:18
    Protiútok Chomutova se Wágner pokusil vyšperkovat zadovkou na Kašeho, ale plzeňská obrana puk zachytila a obrací k útoku.
     
    57:39
    Zašlápnutý puk v chomutovském obranném pásmu končí vykázáním Plzně do středního pásma.
     
    58:00
    V plzeňské ČEZ Aréně začaly poslední dvě minuty třetí třetiny a pravděpodobně celého duelu.
     
    58:32
    Wágner (CHM) se hlásil o dlouhou přihrávku na útočné modré, která na něj také letěla. Jenže se před něj postavil domácí Starý a puk před ním odebral. Frustrovaný kapitán Chomutova plzeňského obránce zahákoval a dostává dvě minuty.
     
    59:00
    Poslední minuta duelu. Indiáni jsou v útočném pásmu a při přesilovce kombinují.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Mělo se jednat o vyrovnané utkání s dramatickou přetahovanou. Alespoň to duel první Plzně s druhým Chomutovem sliboval. Indiáni však zápas jasně ovládli. Skvělou první třetinou překvapivě dokonale zaskočili Piráty a v druhé části, přestože Severočeši začali lépe hrát, svůj náskok ještě navýšili. Výhra o šest branek je v tomto případě naprosto zaslouženou.

    Díky za pozornost, přeji krásný zbytek víkendu a brzy u mládežnického plzeňského hokeje na počtenou. (15:13:13)

    Lucie Mužíková

    Branky a nahrávky: 4. Stráský (Vavřička), 12. Kokoška (Hajšman, Kantner), 19. Kokoška (Hajšman, Starý), 23. Hajšman (Starý), 35. Hajšman (Kokoška), 39. Vavřička (Kaňák), 51. Vracovský (Stráský, Kvasnička) - 28. Kulich (Toman, Wágner)


    HC Plzeň 1929: Zeman - Kvasnička, Roubal, Váchal, Kaňák, Čechura, Starý, Sysel, Muchka, Kučera, Krystl, Vavřička, Kantner, Kodýtek, Kokoška, Vracovský, Ivanič, Pokorný, Rubner, Hajšman, Stráský.
    Piráti Chomutov: Štefka - Toman, Stuchlík, Petržílka, Novák, Lyszczarczyk, Novák, Knobloch, Kulich, Svoboda, Lidák, Wágner, Rindoš, Dejmek, Adámek, Jindra, Kašek, Hlaváček, Polák.

    Rozhodčí: Markov - Kotyza, Malý
    bahis siteleri