Pardubice – Sparta 5:1 (kon.) | Vítkovice – Chomutov 4:3 (kon.) | Kometa Brno – Liberec 2:1 (po s.n.)
Litvínov – Kladno 2:1 (po s.n.) | K. Vary – Motor ČB 2:3 (po s.n.) | Slavia – Třinec 1:3 (kon.)
Plzeň – Zlín 4:5 (kon.)
po s.n.
HC Kometa Brno
2:1 (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Bílí Tygři Liberec
Neděle 24.02.2013, 18:15 • KAJOT ARENA • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:15.
     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť. Hezký večer přeji všem fanouškům ledního hokeje, kteří se rozhodli sledovat tento jistě dramatický zápas. Do posledních dvou kol vstupují oba týmy s rozlišnými úkoly. Kometa potřebuje získat tři body, aby se probojovala do předkola play-off, Liberec má záchranářské starosti, aby se vyhnul baráži, potřebuje poctivě sbírat body. Utkání proto nemůže jen tak vypustit.
     
    HC Bílí Tygři Liberec: Severočeský klub zažívá po loňské skvělé sezoně, ve které s Pardubicemi v semifinále bojoval o postup do extraligového finále, tvrdý pád na zem. Bílí Tygři se od prvních extraligových kol potácejí u dna tabulky. Na svém kontě má tým, u kterého se už vystřídali tři hlavní trenéři Jelínek, Pešán a aktuálně úřadující Hynek, šedesát dva bodů a šanci na play-off tak nemá ani teoretickou. Dívat se naopak musí liberečtí hokejisté pod sebe, byť náskok na poslední Chomutov mají poměrně komfortní. Do baráže letos půjdou dva extraligové týmy a pro Severočechy bude play-out jistě krušným obdobím. Body tak potřebují Liberečtí sbírat již nyní. V pátek se jim to povedlo, když v de facto zápase play-out dokázali porazit Karlovy Vary 3:1.
     
    HC Kometa Brno: Aktuální situace Komety je dobře známá. Po prohře s Pardubicemi se náskok Brna na jedenáctou příčku smrskl na jeden jediný bod. Jihomoravané tak sice stále mají osud ve svých rukách, jakékoli zaváhaní v posledních dvou utkáních základní části je však může o postup do předkola play-off připravit.
     
    Již třikrát se letos utkali oba nedělní soupeři. První vzájemný střet na severu Čech vyšel lépe domácím, kteří zvítězili 3:2 díky dvěma trefám Wayna Simmondse, pro kterého se jednalo o nejlepší zápas během krátkého působení v Česku. První domácí zápas naopak jasně ovládla Kometa, která suverénně dokráčela k výhře 7:3. Poslední vzájemné měření sil v Tipsport Areně dospělo za 3:3 do prodloužení, ve kterém o bonusovém bodu pro Kometu rozhodl obránce Juraj Valach.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Trvaj (Falter) - Žižka, Kováčik, Švrček, Dujsík, M. Hruška, Malec, Valach - H. Zohorna, Čermák, J. Hruška, Holec, Petrovický, Erat, T. Svoboda, Koreis, J. Svoboda, Němec, Burian, Lušňák, Dlouhý. Trenér: Zdeněk Venera.

    Bílí Tygři Liberec: Schwarz (Vošvrda) - Čakajík, Jánošík, Výtisk, Moravec, Víšek, Derner, Bulík, Jonák, Pospíšil, Galamboš, Šimek, Kudrna, Čutta, Filippi, Urban, Kica, Vantuch, Bulíř, Nedvěd, Duda. Trenér: Pavel Hynek.

    Rozhodčí: Milan Minář (Olomouc), Pavel Mikula (Bravantice) - Evžen Kostka (Tábor), Tomáš Pešek (Plzeň).
     
    Před začátkem zápasu se ve zdejší hale představil nový maskot Komety, lední medvěd. Brněnský klub navázal spolupráci s tamní Zoologickou zahradou, kde jsou právě hlavními hvězdami tyto zvířata. Fanoušci se tak "stávají" adoptivními rodiči.
     
    Hráči nastupují na hřišti, za pár chvil začínáme.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    První buly vyhrál Liberec a jde do útoku.
     
    00:29
    Po pravém křídle ujížděl Hynek Zohorna, ale puk mu čistě odebral Pospíšil a po teči o mantinel se kotouč dostal do hlediště.
     
    00:36
    Další technický přestupek, ofsajd Komety.
     
    00:56
    První střelu na Schwarze vyslal Tomáš Svoboda, liberecký brankář zasahuje ramenem a puk končí v ochranné síti.
     
    01:37
    Ihned poté Radek Dlouhý sám před Markem Schwarzem, bývalý brankář Sparty se opět vyznamenal, tentokrát zasáhl pravým betonem.
     
    02:06
    Kometa se snaží dostat soupeře pod tlak, zatím má více ze hry. Liberec zvolil vyčkávací taktiku.
     
    02:10
    Špatná rozehrávka útočníka Buriana a je odpískán icing.
     
    02:36
    Tvrdá bomba Výtiska od modré čáry a Trvaj musel také zasahovat. Kotouč vyrazil ramenem do tvrzeného skla.
     
    02:53
    Hosté se na krátko usadila v útočné třetině, ale poté Němec vyvezl kotouč do středního pásma.
     
    03:46
    Vantuch kroužil útočnou třetinou, ale kotouč před Trvaje nedokázal procpat. Brněnská obrana si poradila a znovu velice jednoduše posílá puk do středního pásma.
     
    04:12
    Další technický přestupek, ofsajd Liberce.
     
    04:22
    Uběhlo deset vteřin a pro změnu zakázané uvolnění Komety.
     
    04:26
    Dá se čekat vyrovnaná bitva, která zřejmě nepřinese nějaký pěkný hokej. Vzhledem k důležitosti zápasů se nic jiného ani nečeká. Každý potřebuje body, především Kometa hraje o předkolo a v minulém kole si cestu do této vyřazovací soutěže hodně zkomplikovala. Liberec pro změnu potřebuje body k záchraně, nic nemá jisté.
     
    05:10
    Trvaj zasahuje u své pravé tyče po střele Galamboše. Hra se následně přelila na druhou stranu, kde Schwarz přidržel kotouč před dotírajícím Koreisem.
     
    05:26
    Znovu několik nepřesných přihrávek na obou stranách. Liberec se do šancí moc netlačí. Nemá v podstatě co ztratit, útočit musí Kometa.
     
    06:26
    Trvajovu pozornost prověřil Galamboš, brněnský brankář připraven.
     
    06:41
    Tomáš Svoboda natlačen až do liberecké brány, hra je přerušena. Navíc komerční přestávka.
     
    06:58
    Petrovický centroval před bránu, kde byl připravený na dorážku Lušňák, k puku se však nedostal. Liberec opět vyjíždí z pásma a do nějakého rychlého brejku se nežene. Jen lehce odhodí a jde střídat.
     
    07:53
    Kometa hraje neustále do plných, těžko se dostává do pásma. Avšak teď se jakás takás šance naskytla. Po pravé straně unikl Němec a prudkým pasem hledal Buriana, na něj to byla velice těžká přihrávka a rodák z České Lípy neměl šanci zakončit.
     
    08:37
    Obrázek stále stejný, Kometa usazena v útočném pásmu, ale před Schwarzem se nic zásadního neděje.
     
    09:48
    Až nyní se diváci museli zvednout ze sedadel. Holec uviděl poskakující kotouč, který se neustále kutálel před Schwarzem. Ten vůbec nevěděl co se děje. Pomohla mu obrana, který rychle odpálila kotouč mimo.
     
    10:48
    Brno se začíná dostávat do tlaku, tentokrát Tomáš Svoboda pálil a liberecký brankář opět zasahuje betony.
     
    11:17
    Velká šance Komety, kterou měl Jakub Koreis. Ten už byl zcela sám před Schwarzem, ale místo střely mu Čakajík zahákl hokejku a inkasuje tak dvě minuty. První přesilovka zápasu a zahraje si Kometa.
     
    11:29
    Žižka sestřelil od modré obránce Kicu, který se těžce sbírá z ledu a putuje s bolestivou grimasou na střídačku.
     
    11:56
    Nějaká větší šance nebo ohrožení Schwarze se prozatím nekoná, Brnu vázne souhra.
     
    12:26
    Milan Minář viděl faul na Jakuba Svobodu, jehož se dopustil Jakub Čutta a Brno má výhodu přesilovky 5/3. která bude trvat 51 vteřin.
     
    12:26
    Kica zřejmě dohrál, putuje do kabiny.
     
    12:31
    Prohrané buly a Kometa musí znovu pracně do pásma.
     
    12:49
    Kometa právě vstřelila branku!
    Takové šance se prostě a jednoduše musí využívat. Tomáš Svoboda naservíroval puk přímo před bránu, kde byl slovenský veterán RÓBERT PETROVICKÝ a pod ležícím Schwarzem dokázal zakončit přesně nad jeho beton. Brňané tak zhodnotili dvojnásobnou početní výhodu. Asistence: Tomáš Svoboda a Jakub Svoboda.
     
    13:22
    Čermák v pokračující přesilovce nestihl tečovat Zohornovo nahození a Liberec se osvobozuje.
     
    13:54
    Jakub Svoboda opět zahřál strážce liberecké svatyně, který musel znovu čarovat. To nebyla vůbec špatná střela.
     
    14:05
    Stejně jako pokus Milana Hrušky, který Marek Schwarz vůbec neviděl. Nakonec se mu otřel o pravý beton.
     
    14:26
    Hosté jsou v pěti.
     
    15:12
    Kometa je na ledě hodně cítit, je vidět, že skutečně hraje o hodně. Liberec zatím nepředvádí nějaké útočné manévry a před Trvaje se prakticky nedostává.
     
    15:58
    Jonák cpal puk před bránu, kde byl Vantuch, ale Trvaj před ním kotouč zastavil. Navíc se liberecký hokejista provinil sekáním a je zde proto další brněnská přesilovka.
     
    16:28
    V oslabení ujel Filippi, ale byla to slabá střela, která nemohla Trvaje ohrozit.
     
    17:07
    Petr Nedvěd zkušeně podržel kotouč a ušetřil vteřinky.
     
    17:38
    Vzápětí znovu Nedvěd, jenž hledal dobře postaveného Radka Dudu a brněnský brankář musel v oslabení vytáhnout zákrok lapačkou. Liberec toto oslabení zvládá dobře.
     
    17:47
    Malcovo nahození na teč pozorně sledoval Schwarz, který musel následně řešit i ošemetnou situaci po Svobodově akci. Jakubovi však v klíčový moment utekl kotouč z hokejky.
     
    18:28
    Liberec se ubránil v pohodě, Kometa si ve své přesilovce nic vážného nevytvořila.
     
    19:38
    Už se hraje poslední minuta první třetiny a po levém křídle se nebezpečně prohnal Víšek, jeho pokus šel kousek nad Trvajovu bránu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu, ve které jsme viděli jednu branku. Dvojnásobnou početní výhodu zhodnotil Róbert Petrovický. Kometa byla povětšinu času lepším týmem, ale své další šance využít nedokázala. Hosté spoléhali na rychlé brejky, ale minimum šancí zůstalo nevyužito. Tolik první část hry, druhá třetina začíná přibližně v 19:10.
     
    Střely na bránu: 15:9.
     
    Vše je připraveno na druhou třetinu, jdeme na to.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:32
    Zohorna na dlouhou hůl posílal přihrávku na Jana Hrušku, ten zakončit nedokázal.
     
    20:41
    Poté se do úniku dostali hosté, ale útočnou produkci Nedvěda ukončil Švrček.
     
    21:17
    Následně před Trvajem neuspěl Bulík, kotouč Brňané rovnou poslali na zakázané uvolnění.
     
    21:15
    Na obou stranách se bude vylučovat. Švrček se pošťuchoval s Vantuchem a jejich drobnou šarvátku ukončili rozhodčí, kteří oba dva kohouty posílají na trestnou.
     
    21:40
    Hraje se 4/4 a více prostoru teď vyhovovalo Valachovi, který překvapivě jako bránce pustil na výlet před libereckou bránu. Střela švihem to nebyla špatná, jenže nepřesná.
     
    23:15
    Další rána ze stejného místa, tentokrát střílel Tomáš Svoboda a znovu puk končí na mantinelu.
     
    23:42
    Liberecká největší šance zápasu přišla právě teď. Petr Nedvěd vypálil z pravého kruhu a podle všeho trefil tyč nebo břevno. Možná se bude prohlížet video při prvním přerušení. Každopádně Tygři začali Kometu kousat.
     
    25:07
    Až teď je další přerušení, jenže ještě před tím byl v obrovské šanci Michal Bulíř, který vystihl špatné brněnské střídání a jel od modré čáry sám na bránu. Jiří Trvaj vytáhl fantastický zákrok, když zlikvidoval v podstatě samostatný nájezd.
     
    25:10
    Hra byla přerušena a prohlíželo se video, po krátké debatě branka nebyla uznána, byla to skutečně tyč.
     
    25:17
    Liberec právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno, hosté se dočkali ze třetí tutové šance v řadě. Vantuch vyhrál vhazování, poslal kotouč na modrou, kde napřáhl na bránu Výtisk. Puk se dostal na zadní tyč, kde byl poměrně v těžkém úhlu TOMÁŠ POSPÍŠIL a bývalý hráč Brna dokázal zavěsit. Asistence: Jan Výtisk, Lukáš Vantuch.
     
    26:26
    Liberec se ve druhé třetině zlepšil a vyrovnání bylo vygradováním posledních minut, kdy Tygři vystupňovali svůj tlak. A Kometa bude muset začít zase od začátku.
     
    27:26
    A nebude to mít lehké, Liberec začíná být obrovský nebezpečný. Dostává se do rychlých brejků a obrana Komety má starosti.
     
    28:00
    Teď si pro změnu musela dávat pozor ta hostující, ale pokus Jana Hrušky nebyl přesný.
     
    28:52
    Opět velké množství nepřesností se vkrádá do hry.
     
    29:28
    Kdepak, Kometa je jako opeřená, druhá třetina je v jasné režii Liberce.
     
    30:00
    Hosté jsou jako polití živou vodou, možná do nich nalil Pavel Hynek nějaký kouzelný lektvar, protože v první třetině to byl hodně matný výkon. Nyní se však karta obrátila a pro změnu Kometa by potřebovala doplnit energii a sílu nějakým všelékem.
     
    31:26
    Možná má slova četl Jakub Koreis, který se jako tank řítil před Schwarze, ten vyráží hokejou do rohu hřiště. Diváci neustále fandí, vyprodaná hala pomáhá svým hráčům co to jde.
     
    32:16
    Na extempore má Radek Duda snad patent. Nyní dal pěstí do obličeje Holcovi, který sebou hodil na led a k překvapení všech se faul nepíská. Navíc to vypadá, že brněnský útočník inkasuje osobní trest.
     
    32:16
    Miroslav Holec 10 minut osobní trest.
     
    32:16
    Skutečně se tak stalo, netřeba komentovat, jaký hluk je nyní v hale. Do hry se tak možná zapojí třináctý útočník Roman Erat.
     
    32:41
    A opět v akci Duda, který si atmosféru a pískot na něj zřejmě užívá. Teď pro změnu hákoval Jakuba Svobodu, ale opět v rámci pravidel.
     
    33:40
    Víškova nebezpečná střela proletěla kolem Trvaje, poté od modré střílel Ćutta a po jemné teči padajícího Milana Hrušky se puk dopravil mimo tři tyče.
     
    34:30
    Icing Komety, hra se stěhuje před Schwarze.
     
    34:48
    No a teď před Trvajem znovu šrumec. Liberec předvedl bleskový výpad a brněnský gólman měl co dělat, aby udržel kotouč před brankovou čárou. Poté byla k vidění menší šarvátka, rozhodčí zůstávají v klidu.
     
    35:17
    Koreisova finta. Brněnská "29" vtipnou zadovkou chtěla překvapit Schwarze, ten si ucpal betony levou tyč.
     
    36:00
    Brněnská formace byla znovu pod tlakem, Liberci to daleko lépe bruslí.
     
    36:37
    Další útočná akce hostů končí ofsajdem.
     
    37:01
    Němce natlačil jeden z hráčů Liberce do brankoviště, píská se pouze v hledišti. Dle všeho v pořádku, hosté čistili prostor v prostoru u Schwarze. Možná tam byl menší krosček, leč nepíská se.
     
    37:21
    Závěr třetiny nepřináší nějaké ofenzivní manévry, hra se často kouskuje.
     
    37:45
    Duda nepřešel přes Milana Hrušku, další přerušení pro liberecké postavení mimo hru.
     
    38:28
    Velká šance Komety, kterou vymyslel Petrovický, jenž nahazoval puk na připraveného Lušňáka. Ten místo svižné a rychlé střely provedl bekhendový blafák a na Schwarze si s tímto zakončovacím manévrem nepřišel.
     
    38:57
    Podobná akce o pár chvil později. Němec pádil na bránu ve dvojici s Burianem, ale prvně jmenovaný ani nevystřelil a ani nenahrál. Touš zmizel někde pod telěm padajícího obránce hostů.
     
    39:15
    Hodně dlouhá třetina se blíží do svého konce. Hraje se čtyřicet minut.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je již minulostí. Liberci se podařilo svůj výkon zvednout a Tomášem Pospíšilem vyrovnat na 1:1. Hrál se bojovný hokej, šance byly k vidění na obou stranách, Kometa až v závěru několikrát zaměstnala Schwarze, ten svůj tým podržel. Poslední perioda začíná ve 20:10.
     
    Střely na bránu po dvou třetinách: 21:18.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Při pohledu na ostatní výsledky brněnských konkurentů je nyní jasné, že Kometa potřebuje získat tři body. Jdeme do poslední třetiny a uvidíme, zda se jí to podaří..
     
    40:43
    Liberec však rozhodně nehodlá darovat body lacino, teď se dokonce usadil v pásmu a hrozil Pospíšilem, Trvaj a obrana Komety si poradila.
     
    41:25
    Čutta narazil tvrdě na mantinel Koreise a ten leží v rohu kluziště.
     
    41:25
    Koreis je hodně tvrdý chlapík, ale bohužel dnes do hry nezasáhne, odjíždí rovnou na ošetřovnu. A nevypadá vůbec dobře.
     
    41:42
    K nelibosti diváků se nevylučuje, těžko soudit z našeho komentátorského stanoviště.
     
    42:28
    Tygři přitvrdili a tentokrát Lušňák byl ostře napasován na mantinel.
     
    42:43
    Žižka centroval na bránu, kde se hlásil o puk Jan Hruška, bohužel pro Kometu jej nedostal na hůl.
     
    42:55
    Miroslav Holec je zpět na hřišti, desítka již skončila.
     
    43:17
    Puk vypadl ze hřiště, vhazování ve středním pásmu.
     
    43:26
    Puk v liberecké síti, ale v té venkovní, rozhodčí přerušují hru. Dnešní brněnský kapitán Čermák jej nedokázal vyšťourat.
     
    43:37
    Po buly střílel Milan Hruška, nepřesně.
     
    44:27
    Zakázané uvolnění Liberce.
     
    44:48
    Holcova střela z mezikruží, která končí ve výstroji libereckého brankáře.
     
    44:58
    První brněnský útok si vynutil tlak a také šance, jenže vše skončilo spíše nepřesným ostřelováním Schwarzové brány.
     
    45:57
    Tohle by mohla být šance pro Kometu. Kometa bude hrát přesilovku.
     
    46:07
    Výhoda dlouho netrvala, za katrek každopádně sedí Čakajík.
     
    46:28
    Kotouč v ochranní síti.
     
    46:43
    Žižka nedokázal přihrát na kolegu Kováčika a kotouč je ve středním pásmu.
     
    46:50
    Poté až u Trvaje, první minuta Čakajíkova trestu je fuč.
     
    47:58
    Závar před libereckou bránou ukončil odpalem Výtisk a Kometa tak přesilovku nedokázala využít. Vytvořila si sice zámek, ale bez nějakého efektu.
     
    48:49
    Liberec výborně brání a Kometa se těžko dostává do pásma. Už se hraje prakticky na jednu bránu, hosté čekají na chyby soupeře.
     
    49:27
    Hodně hluchá pasáž zápasu probíhá v KAJOT ARENĚ.
     
    50:28
    Častá přerušení, špatné kombinace na obou stranách.
     
    50:51
    Kometě se nedaří vůbec nic, Liberec výborně brání a soupeře nepouští do nějakých šancí.
     
    51:14
    Taktická chyba Milana Hrušky, který zbytečně hodil puk před sebe a rozhodčí to klasifikovali jako zdržování hry - sevření puku. Hruška měl kotouč na těle a chtěl ho dostat z pásma, bohužel to pro Kometu udělal dost nešikovně.
     
    51:37
    Přesilovka Liberce začíná u Schwarze.
     
    52:03
    První přesilovka Liberce v tomto zápase zatím nemá patřičné tempo.
     
    52:31
    Duda s Nedvědem zkoušeli Trvaje, ten vyráží do rohu a Malec vyhazuje do bezpečí.
     
    53:15
    Hruška je na ledě, Brňané jso kompletní.
     
    53:48
    Milan Hruška málem napravil svou předešlou chybu, nejprve vypálil do Schwarze a poté si najel z levého kruhu a míři vedle.
     
    54:33
    Znovu se bude volat video, Tomáš Svoboda trefil tyč, od ní puk poskakoval před bránou a možná byl i za čárou. Čeká se na přerušení.
     
    55:23
    Utkání sleduje 7200 diváků - vyprodáno.
     
    55:23
    A teď je zde ten avizovaný moment, kdy se prohlíží záznam hry.
     
    55:23
    I podle kostky to gól skutečně nebyl. Nejprve břevno, potom tyč, puk projel podél brankové čáry, ale do sítě se nedostal. Tak to je neuvěřitelná smůla v podání Komety, která zoufale potřebuje vstřelit druhou branku.
     
    56:06
    A hosté jen vyhazují, stáli při nich všichni svatí.
     
    56:32
    Přesilovka Komety, liberecký Bulíř vyhodil puk do hlediště a pro domácí je zde šance dosáhnout kýžené branky.
     
    57:08
    Kometa nemá ani potřebné štěstí, to byl znovu obrovský závar před bránou, který nekončí gólem. Kováčikova bomba zmizela někde pod Schwarzem, poté se kotouč někde vynořil, ale ani Petrovický a ani Jakub Svoboda ho nedopravili do brány. To je neuvěřitelné, co se dá nedat.
     
    58:17
    Přesilovka Brna nebyla vůbec špatná, ale Liberec se ubránil
     
    58:41
    Obrovská šance libereckého Bulíře, který měl na hokejce druhý gól. Ale co teď předvedl Jiří Trvaj, to byl fantastický zákrok vyrážečkou, který bude určitě aspirovat do zlaté helmy. Postupové akcie Komety se otřásaly v základech.
     
    59:15
    A na druhé straně se netrefil ani Zohorna, vypadá to na prodloužení.
     
    59:55
    To jsou věci a neskutečné momenty ve třetí třetině. Liberec znovu mohl udeřit, ale Trvaj předvádí neskutečné věci.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Bude se prodloužovat, poslední minuty to tedy bylo něco neskutečného. Co nedala Kometa a co nedokázal proměnit Liberec, to se dá těžko pochopit. Tak nebo tak Liberec bod musí brát, Kometě rozhodně nestačí.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:25
    Jdeme na to, Kometa jde do útoku.
     
    61:05
    Liberec opět hodně nebezpečně zahrozil Bulířem, při Brnu stáli všichni svatí.
     
    62:27
    Holcova rána končí v lapačce Schwarze.
     
    62:50
    Holec opět v akci, zakončil sám a trefil Schwarzovo rameno.
     
    63:46
    Hodně zakřiknutá je brněnská hala, ač hlasatel nehlásil ostatní výsledky, moc dobře všichni věcí, jaká situace nastala.
     
    64:37
    Už se pouze dohrává a čekají nás nájezdy.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Jako první pojede nájezd Brno. Konkrétně Vojtěch Němec.
     
    Němec zvolil svou tradiční kličku a nedává.
     
    Na Trvaje jel Radek Duda a Trvaj betonem zasahuje.
     
    Róbert Petrovický zvolil střelu do pravého horního růžku a Kometa vede 1:0.
     
    Tomáš Pospíšil bekhendovým blafákem vyrovnává - 1:1.
     
    Tomáš Svoboda zvolil úplně stejné zakončení, které provedl jeho kolega Petrovický - 2:1.
     
    Vyrovnat musí Petr Nedvěd.
     
    Nedává. Trvaj chytá.
     
    65:00
    Kometa právě vstřelila branku!
    TOMÁŠ SVOBODA rozhoduje tento dramatický zápas a Kometa bere dva body. Brněnský útočník tak oslavil své šestadvacáté narozeniny vítěznou brankou.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, Kometa nakonec bere alespoň dva body, přičemž by nutně potřebovala tři. Drama tak bude pokračovat do posledního kola. O utkání netřeba více hovořit, oba brankáři dominovali a střelci se mohou dnes rozhodně červenat. Tolik zahozeným šancí se jen tak nevidí.
     
    Pardubice, Kometa, Vítkovice - 72 bodů. Jenže Brňané mají horší vzájemné zápasy s těmito soupeři, takže už nemají postup ve svých rukou a musí se spoléhat na pomoc ostatních.
     
    Tolik z Brna, loučím se a u dalších zápasů se budu těšit na počtenou.
     
    Ohlasy po utkání:

    Milan Černý (Liberec): Budu stručný. Jsme rádi, že z Brna vezeme bod. A to i přesto, že jsme hráli jedinou přesilovku zápasu. Každopádně jsme spokojeni, pochválit musím i Marka Schwarze za dobrý výkon, držel nás. Petr Kica má pravděpodobně otřes mozku, podezření na zlomenou čelist se naštěstí nepotvrdilo.

    Zdeněk Venera (Kometa): Máme dva body, za normálních okolností by to bylo dobré, ale v naší situaci jsme potřebovali body tři. Spokojeni proto nemůže být. V posledních zápasech máme problém s proměňováním šancí, z tolika dnešních dát jednu branku, to je prostě málo. Navíc se zranil Jakub Koreis, který má vykloubené rameno a sezóna pro něj skončila. (21:35:39)
    Marken.cz

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 13. Petrovický (Svoboda T., Svoboda J.), 65. Svoboda T. - 26. Pospíšil (Výtisk, Vantuch)


    HC Kometa Brno: Trvaj (Falter) - Žižka, Kováčik, Švrček, Valach, Malec, M. Hruška - H. Zohorna, Čermák (C), Hruška - T. Svoboda, Holec, J. Svoboda - Lušňák, Petrovický, Dlouhý - Němec, Koreis, Burian. Trenér: Zdeněk Venera.
    Bílí Tygři Liberec: Schwarz (Vošvrda) - Šimek, Čakajík, Jánošik, Čutta, Výtisk, Moravec, Urban, Derner - Víšek, Nedvěd (C), Duda - Kica, Bulík, Pospíšil - Bulíř, Filippi, Kudrna - Jonák, Galamboš, Vantuch. Trenér: Pavel Hynek.

    Rozhodčí: Minář, Mikula - Kostka, Pešek.

    Diváci: 7200
    bahis siteleri