Pardubice – Sparta 5:1 (kon.) | Vítkovice – Chomutov 4:3 (kon.) | Kometa Brno – Liberec 2:1 (po s.n.)
Litvínov – Kladno 2:1 (po s.n.) | K. Vary – Motor ČB 2:3 (po s.n.) | Slavia – Třinec 1:3 (kon.)
Plzeň – Zlín 4:5 (kon.)
po s.n.
HC Kometa Brno
2:1 (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Bílí Tygři Liberec
Neděle 24.02.2013, 18:15 • KAJOT ARENA • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    65:00
    Kometa právě vstřelila branku!
    TOMÁŠ SVOBODA rozhoduje tento dramatický zápas a Kometa bere dva body. Brněnský útočník tak oslavil své šestadvacáté narozeniny vítěznou brankou.
     
    Tomáš Svoboda zvolil úplně stejné zakončení, které provedl jeho kolega Petrovický - 2:1.
     
    Tomáš Pospíšil bekhendovým blafákem vyrovnává - 1:1.
     
    Róbert Petrovický zvolil střelu do pravého horního růžku a Kometa vede 1:0.
     
    58:41
    Obrovská šance libereckého Bulíře, který měl na hokejce druhý gól. Ale co teď předvedl Jiří Trvaj, to byl fantastický zákrok vyrážečkou, který bude určitě aspirovat do zlaté helmy. Postupové akcie Komety se otřásaly v základech.
     
    57:08
    Kometa nemá ani potřebné štěstí, to byl znovu obrovský závar před bránou, který nekončí gólem. Kováčikova bomba zmizela někde pod Schwarzem, poté se kotouč někde vynořil, ale ani Petrovický a ani Jakub Svoboda ho nedopravili do brány. To je neuvěřitelné, co se dá nedat.
     
    56:32
    Přesilovka Komety, liberecký Bulíř vyhodil puk do hlediště a pro domácí je zde šance dosáhnout kýžené branky.
     
    55:23
    I podle kostky to gól skutečně nebyl. Nejprve břevno, potom tyč, puk projel podél brankové čáry, ale do sítě se nedostal. Tak to je neuvěřitelná smůla v podání Komety, která zoufale potřebuje vstřelit druhou branku.
     
    54:33
    Znovu se bude volat video, Tomáš Svoboda trefil tyč, od ní puk poskakoval před bránou a možná byl i za čárou. Čeká se na přerušení.
     
    51:14
    Taktická chyba Milana Hrušky, který zbytečně hodil puk před sebe a rozhodčí to klasifikovali jako zdržování hry - sevření puku. Hruška měl kotouč na těle a chtěl ho dostat z pásma, bohužel to pro Kometu udělal dost nešikovně.
     
    46:07
    Výhoda dlouho netrvala, za katrek každopádně sedí Čakajík.
     
    38:28
    Velká šance Komety, kterou vymyslel Petrovický, jenž nahazoval puk na připraveného Lušňáka. Ten místo svižné a rychlé střely provedl bekhendový blafák a na Schwarze si s tímto zakončovacím manévrem nepřišel.
     
    32:16
    Miroslav Holec 10 minut osobní trest.
     
    25:17
    Liberec právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno, hosté se dočkali ze třetí tutové šance v řadě. Vantuch vyhrál vhazování, poslal kotouč na modrou, kde napřáhl na bránu Výtisk. Puk se dostal na zadní tyč, kde byl poměrně v těžkém úhlu TOMÁŠ POSPÍŠIL a bývalý hráč Brna dokázal zavěsit. Asistence: Jan Výtisk, Lukáš Vantuch.
     
    25:07
    Až teď je další přerušení, jenže ještě před tím byl v obrovské šanci Michal Bulíř, který vystihl špatné brněnské střídání a jel od modré čáry sám na bránu. Jiří Trvaj vytáhl fantastický zákrok, když zlikvidoval v podstatě samostatný nájezd.
     
    23:42
    Liberecká největší šance zápasu přišla právě teď. Petr Nedvěd vypálil z pravého kruhu a podle všeho trefil tyč nebo břevno. Možná se bude prohlížet video při prvním přerušení. Každopádně Tygři začali Kometu kousat.
     
    21:15
    Na obou stranách se bude vylučovat. Švrček se pošťuchoval s Vantuchem a jejich drobnou šarvátku ukončili rozhodčí, kteří oba dva kohouty posílají na trestnou.
     
    19:38
    Už se hraje poslední minuta první třetiny a po levém křídle se nebezpečně prohnal Víšek, jeho pokus šel kousek nad Trvajovu bránu.
     
    15:58
    Jonák cpal puk před bránu, kde byl Vantuch, ale Trvaj před ním kotouč zastavil. Navíc se liberecký hokejista provinil sekáním a je zde proto další brněnská přesilovka.
     
    13:22
    Čermák v pokračující přesilovce nestihl tečovat Zohornovo nahození a Liberec se osvobozuje.
     
    12:49
    Kometa právě vstřelila branku!
    Takové šance se prostě a jednoduše musí využívat. Tomáš Svoboda naservíroval puk přímo před bránu, kde byl slovenský veterán RÓBERT PETROVICKÝ a pod ležícím Schwarzem dokázal zakončit přesně nad jeho beton. Brňané tak zhodnotili dvojnásobnou početní výhodu. Asistence: Tomáš Svoboda a Jakub Svoboda.
     
    12:26
    Milan Minář viděl faul na Jakuba Svobodu, jehož se dopustil Jakub Čutta a Brno má výhodu přesilovky 5/3. která bude trvat 51 vteřin.
     
    11:17
    Velká šance Komety, kterou měl Jakub Koreis. Ten už byl zcela sám před Schwarzem, ale místo střely mu Čakajík zahákl hokejku a inkasuje tak dvě minuty. První přesilovka zápasu a zahraje si Kometa.
    Marken.cz

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 13. Petrovický (Svoboda T., Svoboda J.), 65. Svoboda T. - 26. Pospíšil (Výtisk, Vantuch)


    HC Kometa Brno: Trvaj (Falter) - Žižka, Kováčik, Švrček, Valach, Malec, M. Hruška - H. Zohorna, Čermák (C), Hruška - T. Svoboda, Holec, J. Svoboda - Lušňák, Petrovický, Dlouhý - Němec, Koreis, Burian. Trenér: Zdeněk Venera.
    Bílí Tygři Liberec: Schwarz (Vošvrda) - Šimek, Čakajík, Jánošik, Čutta, Výtisk, Moravec, Urban, Derner - Víšek, Nedvěd (C), Duda - Kica, Bulík, Pospíšil - Bulíř, Filippi, Kudrna - Jonák, Galamboš, Vantuch. Trenér: Pavel Hynek.

    Rozhodčí: Minář, Mikula - Kostka, Pešek.

    Diváci: 7200
    bahis siteleri