Trenčín – Žilina 2:1 (kon.) | Piešťany – Banská Bystrica 2:3 (po pr.) | Poprad – Nitra 3:0 (kon.)
Zvolen – Martin 4:0 (kon.) | Košice – Skalica 3:1 (kon.)
konec
HK Poprad
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
HK Nitra
sk Pátek 01.03.2013, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 53. kole najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku - Tipsport extraliga!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie na popradskom zimnom štadióne, kde si od 18:00 zmeria sily domáci celok HK Poprad, ktorý na svojom ľade privíta tím HK Nitra.

    Domáci popradskí "kamzíci" sa dve kolá pred koncom základnej časti extraligy nachádzajú na priebežnej siedmej priečke so 77 bodmi a gólovým skóre 180:175. Ak sa nič vážne nestane, tak si Popradčania už túto priečku ustrážia. Pred nimi je na šiestej pozícii momentálne Dukla Trenčín, ktorá má šesťbodový náskok. Za Popradčanmi sídlia banskobystrickí "barani", ktorí na "kamzíkov" strácajú doposiaľ šesť bodov. Aktuálna zápasová bilancia "kamzíkov", prehra - výhra - výhra - výhra - výhra, jasne hovorí o tom, že práve na konci základnej časti Popradčania poriadne zapli a predvádzajú naozaj skvele herné výkony. V poslednej pätici zápasov najskôr na svojom ľade privítali lídra tabuľky zo Zvolena, ktorý ich však po tvrdom súboji napokon zdolal v predĺžení v pomere 3:2. Od tohto momentu však už Popradčania neprehrali. Prvú výhru zaznamenali na svojom ľade, kde zdolali v povinnej jazde výber Žiliny v pomere 5:2. O kolo neskôr sa predviedli na piešťanskom ľade, kde uhrali proti domácim "havranom" veľmi dobrý zápas a napokon vyhrali v pomere 4:3 po samostatných nájazdoch. Veľmi tesná výhra Popradčanov a zrodila aj v predposlednom kole, keď trenčianskí "vojaci" odišli domov spod Tatier s prehrou 4:5. V poslednom zápase sa Popradčania predviedli na ľade Banskej Bystrice, kde zdolali domácich "baranov" v pomere 6:4. "Kamzíci" môžu teda predĺžiť svoju výhernú šnúru už na päť zápasov, no uvidíme, či sa im to práve proti Nitre podarí.

    Nitrianskí "corgoni" sú na tom v tabuľke oveľa lepšie ako ich dnešný súper spod Tatier. Momentálne sa nachádzajú na priebežnej druhej priečke so 104 bodmi a gólovým skóre 181:136, no ešte sa môžu o túto pozíciu strachovať. Na čele tabuľky je pred nimi suverénny Zvolen s osembodovým náskokom. Za nimi je však len zo stratou jedného bodu vicemajsterský celok z Košíc, ktorý sa bude o druhú priečku ešte "biť". Aktuálna zápasová bilancia "corgoňov", výhra - výhra - výhra - prehra - výhra, jasne hovorí o tom, že Nitrania sú na veľmi dobrej hernej vlne, no aj oni vedia nečakane zaváhať. V poslednej pätici zápasov sa "corgoni" najskôr predviedli na ľade Žiliny, kde sa mierne trápili, no napokon sa im podarilo zvíťaziť tesne - v pomere 2:1. O kolo neskôr prišla povinná jazda, tentorkát v Martine, kde Nitrania napokon dominovali v pomere 5:1. Po dvoch výhrach vonku Nitrania naplno zabodovali aj pred domácimi fanúšikmi, kde sa im podarilo zdolať výber Skalice v pomere 4:2. Vo veľmi dôležitom boji o druhú priečku - v Košiciach však Nitrania poriadne zaváhali. V predposlednom kole prehrali na ľade Košíc vysoko 3:7. V poslednom kole si však svoju reputáciu naplno napravili, keď na svojom ľade privítali suverénny Zvolen a napokon ho zdolali v pomere 3:2. Nitrianskí "corgoni" budú musieť o druhú priečku ešte zabojovať a presne na to je tu pomerne ťažký zápas proti Popradu.

    Tieto dva extraligové celky si v tejto sezóne zmerali sily už päťkrát. Z toho sa však len raz tešili popradskí "kamzíci", ktorým sa podarilo zdolať "corgoňov" v poslednom vzájomnom zápase v Nitre, kde Popradčania vyhrali v pomere 5:4 po samostatných nájazdoch. V ostatných zápasoch sa tešila už len Nitra, keď na svojom ľade dominovala v pomeroch 5:1 a 2:1 po samostatných nájazdoch. Aj v Poprade "corgoni" vyhrali dvakrát - v pomeroch 2:1 a 5:4 po samostatných nájazdoch.

    Súboj týchto dvoch tímov skončil až trikrát z piatich možných v riadnom hracom čase remízou. Aj tentokrát sa predpokladá, že to bude vyrovnaný súboj. Bookmakeri stávkových kancelárií dávajú mierne väčšiu šancu hosťujúcej Nitre, na ktorej výhru vypísali kurz 2,20. Na výhru domáceho Popradu je vypísaný kurz 2,30 a na nerozhodnú remízu kurz 4,50.

    Podarí sa domácim Popradčanom poraziť Nitru podruhýkrát v rade alebo si "corgoni" pripíšu na svoje konto dôležitý triumf?
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Sidor (Sedlačko) - Šterbák, Suchý ("A"), Kovačevič ("A"), D. Brejčák, Devečka, Fabian, Kurali, Jáchym - Vandas, Balán, Hvila - Buc, Klouda, Jabrocký - Vaic ("C"), Stals, Smotrila - Paločko, Stanfield, Takáč.

    HK Nitra: M. Laco (Hollý) - König, Bača, Vosátko ("A"), Ordzovenský, Nádašdi, Rais, Kuzma, Vantroba - Tománek, Stümpel ("C"), Pupák - Podstavek, Piatak, Hrnka - Mašlonka, Hamrák, Novák - Trefný, Kadura.

    Rozhodca: M. Gašparík, Lokšík - Kalina, Gavalier.
     
    Domáci "kamzíci" sa v dnešnom zápase predvedú v klasických modrých dresoch pod taktovkou trénera Milana Jančušku.

    Nitrianských "corgoňov" uvidíme hrať v dresoch bielomodrých a koučovať ich bude tréner Antonín Stavjaňa.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:02
    Na úvodné vhadzovanie v tomto zápase sa proti sebe postavili hráči Balán a Tománek, no napokon bol úspešnejší nitrianský útočník. Ten získava puk pre svoj tím.
     
    00:25
    Spoza pravého kruhu tentokrát tvrdo pálil Marcel Šterbák, no jeho delovka bola napokon ešte pred Lacovou bránou zblokovaná do bezpečia. Následne Nitrania len vyhadzujú puk.
     
    00:51
    Peter Klouda sa snažil strieľanou prihrávkou z pravej strany nájsť na ľavom krídle Jabrockého, no to sa mu napokon nepodarilo. Puk končí len na bočnom mantineli.
     
    01:25
    Jabrocký veľmi dobre forčekoval, no napokon sa už k puku nedostal. Momentálne ho za bránou hostí drží Nádašdi, ktorý sa snaží niečo vymyslieť.
     
    01:58
    Nitrianskí hokejisti veľmi dobre forčekujú a nedovoľujú domácim priniesť do hry dobrú rozohrávku. Rovnako to však robia aj "kamzíci", ktorí eliminujú "corgoňov".
     
    02:46
    Hrá sa zo strany na stranu a ani jeden z tímov sa zatiaľ do žiadnej zaujímavej šance nedostal. Vyzerá to byť na poriadne vyrovnaný a hlavne defenzívny zápas.
     
    03:04
    Popradčanom mierne nevyšla rozohrávka a puk skončil napokon za nitrianskou bránou. Píska sa zakázané uvoľnenie a vhadzovať sa bude pred Sidorom.
     
    03:35
    Videli sme poriadny závar pred Lacovou bránou! Najskôr si Vandas vymenil puk s Hvilom a následne zakončoval z pravej strany, no puk mu nesadol na čepeľ. Následne pálil Šterbák a puk prešiel cez bránkovisko. Hvila sa k nemu dostal, no napokon trafil len jedného z dobre postavených nitrianských obrancov.
     
    04:18
    Nitrania sa mohli dostať do zaujímavej šance, no napokon im to nevyšlo. Nerozumeli si v prihrávkovej kombinácii, čo skvele využil pozorný Fabian.
     
    04:59
    "Kamzíci" sa opäť usadili v útočnom pásme, no napokon len veľmi nakrátko. Nitrania svojou dobrou defenzívnou hrou svojich súperov poslali do stredného pásma.
     
    05:28
    Na rade je prvá presilová hra v zápase pre Poprad. Na dve minúty za hákovanie si odchádza sadnúť hosťujúci Matej Hamrák.
     
    05:58
    Vandas tentokrát na pravej strane až príliš dlho držal puk. To využil pozorný Bača, ktorý ho pritlačil k mantinelu a následne puk vyhodil do bezpečia.
     
    06:25
    Po skvelom úniku cez ľavé krídlo to skúšal Balán, no gólman Laco bol v strehu a puk reflexívne vyrazil do bezpečia svojím pravým ramenom.
     
    06:58
    Balán sa dostal do dobrej šance na pravej strane, no ani tentokrát neuspel. Puk strieľanou prihrávkou poslal len cez nitrianské bránkovisko.
     
    07:21
    V oslabení sa Nitrania mohli dostať do dobrého protiútoku, no napokon sa im to nepodarilo. Hrnka nezvládol spracovať puk na pravej strane a následne o neho prišiel.
     
    07:56
    Nitrianskí hokejisti sa v tejto početnej nevýhode dokázali ubrániť a už hrajú v plnom počte. Popradčania však stále forčekujú a dobre napádajú nitrianskú rozohrávku.
     
    08:24
    Hvila spolu s Balánom sa snažili aj tentokrát zasunúť puk za Lacov chrbát, no po poriadnej trme vrme pred nitrianskou bránou sa napokon lepšie zorientovali hostia, ktorí poslali puk do stredného pásma.
     
    08:59
    Stanfield dorážal puk pred nitrianskou bránou, no napokon nedokázal prekonať pozorného Laca. Ten puk ukryl medzi svojími betónmi. Následne sa Stanfield pustil do bitky proti Vantrobovi, no hlavný rozhodca rieši túto situáciu len napomínaním.
     
    09:54
    Spoza pravého kruhu tentokrát tvrdo pálil Kovačevič, no jeho delovka skončila len tesne mimo nitrianskej brány. Popradčania sú však stále oveľa aktívnejší.
     
    10:21
    Domáci si svojou aktivitou vynútili ďalšie vylúčenie na strane hostí. Na dve minúty za seknutie si odchádza sadnúť Erik Piatak.
     
    10:48
    Vandas poslal puk na modrú ku Hvilovi, no ten mu ho následne vrátil do ťažkého uhla na pravej strane. Vandasovi však opäť nesadol puk a jeho nedôrazné zakončenie zblokovali len pozorní Nitrania.
     
    11:13
    Pred nitrianskú bránu sa tentokrát dostal domáci Stanislav Balán, no hra sa prerušila. Marek Laco ostal ležať vo svojej svätyni. Zo strany Balána to však faul nebol, keďže nitrianskí obrancovia pádu pomohli.
     
    11:25
    Nervozita na popradskom zimnom štadióne sa poriadne stupňuje a Laco ostal opäť na ľade. Stals sa príliš natlačil do bránkoviska a hra sa okamžite prerušuje.
     
    11:57
    Po skvelej prihrávke od Vaica z pravej strany sa k puku dostal na ľavom krídle Devečka, no jeho delová strela napokon skončila len tesne mimo nitrianskej brány.
     
    12:22
    Nitrianskí hráči hrajú už v plnom počte, no domáci sú stále v útoku. Tentokrát z ľavej strany pálil Jabrocký, no jeho strelu gólman Laco úspešne zblokoval na zadný mantinel svojou vyrážačkou.
     
    12:46
    Z hranice pravého kruhu pálil König, netrafil síce popradskú bránu, no napokon sa puk odrazil od mantineli k Sidorovi, ktorý ho radšej prikryl pod svojou lapačkou.
     
    13:02
    Presilovú hru si zahrajú aj Nitrania. Na dve minúty za hákovanie si odchádza sadnúť domáci Paločko.
     
    13:31
    Nitrianským hokejistom sa zatiaľ nedarí a nedokážu sa usadiť v útočnom pásme. Popradčania sa predvádzajú vo veľmi dobrom obrannom svetle a nedávajú "corgoňom" šancu.
     
    14:08
    K odrazenému puku v medzikruží sa dostal Pupák a z otočky okamžite pálil. Gólman Sidor mal však priestor veľmi dobre vykrytý a puk zachytil na svojich betónoch.
     
    14:41
    Dávid Buc si zaviezol puk pred nitrianskú bránu a následne ho tam hodnú chvíľu podržal. Nitrianský prejav v presilovej hre je momentálne naozaj veľmi slabý.
     
    15:11
    Vosátko sa dostal k puku na pravej strane a následne chcel krížnou prihrávkou nájsť Podstaveka. To sa mu podarilo, no Podstavekova strela z ľavej strany bola zblokovaná len na zadný mantinel. Následne sú domáci v plnom počte.
     
    15:59
    Podstavek si prekorčuľoval celé útočné pásmo a následne našiel v medzikruží Vantrobu. Ten tvrdo vypálil. no gólman Sidor zasahovať nemusel. Vantrobova delovka bola zblokovaná jedným z domácich hráčov.
     
    16:27
    Poprad dal gól!
    Popradskí "kamzíci" sa dostávajú do vedenia! Tentokrát to vymysleli naozaj veľmi dobre. K puku sa na pravej strane dostal Balán a následne našiel nebráneného MICHAELA VANDASA. Ten si sťahovačkou na ľavú stranu položil gólmana Laca a následne ho veľmi dobrým zakončením nekompromisne prekonal. Celé sa to udialo pri avízovanom vylúčení. Asistencie si pripisujú hráči Stanislav Balán a Radoslav Suchý.
     
    17:25
    Popradčania sa snažili vymyslieť opäť niečo zaujímavé, no tentokrát im to naozaj nevyšlo. Čiarový rozhodca videl ich nepresnú rozohrávku a avízuje jasný ofsajd.
     
    17:59
    A ďalšia nepresnosť na popradskej strane. Domáci obrancovia tentokrát vyhodili puk cez všetky čiary a píska sa teda zakázané uvoľnenie.
     
    18:45
    Vaic sa dostal s pukom do medzikružia, no následne sa mu nepodarilo udržať rovnováhu a spadol. Nitrania sa dostali k puku, no nevedia nič zaujímavé vymyslieť.
     
    19:15
    Pri puku sú momentálne domáci "kamzíci", no majú veľké problémy s prechodom cez stredné pásmo. To veľmi dobre pokrývajú hosťujúci Nitrania.
     
    19:54
    Domáci sa stále držia vo svojom vlastnom obrannom pásme, keďže sa nevedia dostať do útoku. Vyzerá to tak, že už sa nič vážne nestane.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    V prvej tretine sme mohli vidieť zaujímavý vyrovnaný hokej, v ktorom prevládala hodná dávka defenzívnej činnosti. Napokon sa však do vedenia dostali domáci "kamzíci", ktorí využili zaváhanie v nitrianskej obrane a následne poslali k puku Michaela Vandasa. Ten po dobrej sťahovačke nezaváhal a úspešne prekonal bezmocného gólmana Mareka Laca. Celé sa to udialo pri avízovanom vylúčení, no Popradčania ešte nestihli byť v šestici. Nič sa však nemení na tom, že domáci sú vo vedení a hostia budú musieť zabrať.

    Podarí sa Nitranom v druhej tretine aspoň vyrovnať?
    Druhá tretina začína približne o 18:44.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:07
    Úvodné vhadzovanie v druhej tretine napokon putovalo na stranu popradského celku. Domáci si puk potiahli za vlastnú bránu, odkiaľ sa snažia niečo vymyslieť.
     
    20:52
    Piatak sa s pukom veľmi dobre presúval po pravej strane, no následne sa pri ňom pristavil pozorný Klouda, ktorý ho od puku úspešne odstavil.
     
    21:22
    Popradčania sa opäť usadili v útočnom pásme, no tam sa im zatiaľ veľmi nedarí a len takticky bojujú o puk pri mantineloch. Nitrania sa veľmi dobre bránia.
     
    21:59
    Zatiaľ sme nevideli ani jednu vážnejšiu šancu na jednej, či druhej strane. Druhá tretina nám začína rovnako ako tá prvá - poriadne defenzívne.
     
    22:48
    Poprad dal gól!
    Domáci sa dostávajú do dvojgólového vedenia! Popradské publikum už začalo pomaly výskať, no práve vtedy sa k puku dostal Vaic, ktorý sa preštrikoval cez celú nitrianskú defenzívu a nalákal na seba všetkých súperov. Následne prihral na pravú stranu RICHARDOVI SMOTRILOVI, ktorý nekompromisnou delovkou nedal premietňujúcemu sa Lacovi šancu. Asistenciu si pripisuje Ľubomír Vaic.
     
    23:18
    Z ľavej strany tentokrát tvrdo pálil Pupák, no gólman Sidor zasahovať nemusel. Pupákova strela prešla cez bránkovisko na zadný mantinel.
     
    23:45
    Martin Bača tvrdo pálil z ľavej strany a tentokrát Sidora poriadne zachránila konštrukcia jeho brány! Od ľavej žŕdky sa puk odrazil do hornej a napokon von z brány!
     
    24:24
    Nitrania sa snažia ofenzívne presadiť, no momentálne sa im naozaj nedarí. Popradská defenzíva je v strehu a nedáva svojím súperom šancu.
     
    24:35
    Po tvrdom zákroku hosťujúceho Tomáša Hrnku ostal na ľade ležať Marcel Šterbák. Hosťujúci Hrnka si vyslúžil dve plus dve minúty za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    24:57
    A opäť sme mohli vidieť poriadny závar pred nitrianskou bránou! Do zakončenia sa nadvakrát dostal Balán a následne aj Hvila, no gólman Laco ich strely úspešne a aj so šťastím vyrazil do bezpečia na zadný mantinel.
     
    25:46
    Z pravej strany tentokrát tvrdo zakončoval Stals a gólman Marek Laco opäť nekompromisne padol na ľad. Následne sa hra prerušuje, no ani tentokrát to faul nebol.
     
    26:18
    Popradskí hráči majú momentálne mierne problémy s nitrianskou defenzívou, ktorá predvádza svoje umenie a súperov nepúšťa takmer do žiadnych vážnejších zakončení.
     
    26:52
    Popradskí hráči zbytočne prerušili svoju presilovú hru. K puku sa dostal Hamrák, no následne ho nedovolene sekol Suchý, ktorý si odchádza sadnúť na dve minúty.
     
    27:13
    Lukáš Novák sa s pukom presúval po pravom krídle, no napokon bol až prílíš rýchly. Puk zanechal za sebou a následne sa k nemu dostali Popradčania.
     
    27:42
    König tvrdo zakončoval od modrej čiary, no následne jeho delovku zblokoval pozorný Stals. Po tomto bloku prešiel puk cez modrú čiaru do stredného pásma.
     
    28:15
    Pri puku sú momentálne hosťujúci Nitrania. Tí sa snažia niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im naozaj veľmi nedarí. Ani domácim sa však nedá povedať, že sú mužmi šťasteny.
     
    28:55
    Z ľavej strany tentokrát tvrdo pálil Tománek, no jeho strela len tesne minula priestor popradskej brány. Následne sú už oba celky v plnom počte.
     
    29:34
    Daniel Brejčák bol tentokrát príliš nervózny a posiela svoj tím do oslabenia. Za podrazenie Pupáka si odchádza sadnúť na dve minúty.
     
    30:06
    Mašlonka sa natlačil pred popradskú bránu a následne nekompromisne zakončil až trikrát. Gólman Sidor je však dobre naladený a svojími rýchlymi presunmi strely zblokoval a následne puk ukryl pod svojou lapačkou.
     
    30:39
    König tvrdo pálil spoza kruhov, no gólman Dušan Sidor puk dobre videl, mierne sa posunul na ľavú stranu a puk zachytil na svojej výstroji.
     
    30:51
    Bača si mierne nerozumel so svojími spoluhráčmi a jeho prihrávku následne poslal do stredného pásma pozorný Lukáš Hvila.
     
    31:02
    Popradskí "kamzíci" sú pri dobrej hernej chuti a momentálne sa im darí veľmi dobre. Nitranov zatlačili a tí predviedli len zbytočné zakázané uvoľnenie.
     
    31:41
    Pupák sa dostal k puku na pravej strane a následne chcel nájsť Baču v medzikruží, no nepodarilo sa mu to. Nitrianský hráč puk nezachytil a posiela puk do stredného pásma.
     
    32:18
    Podstavek sa dostal k puku na ľavej strane, no následne narazil na pozorného Stanfielda, ktorý ho spolu s Devečkom zdvojili. Pri puku sú teda domáci.
     
    32:57
    Po dobrej krížnej prihrávke od Vaica sa k puku na pravej strane dostal Stals, no jeho tvrdú delovku gólman Laco zblokoval svojím ľavým betónom do bezpečia.
     
    33:25
    A opäť si domáci hráč neudržal nervy na uzde. Tentokrát ním bol Miloslav Jáchym, ktorý bodyčekom zostrelil na ľad Lukáša Nováka. Za nedovolené bránenie si odchádza sadnúť na dve minúty.
     
    33:53
    Z ľavého kruhu tentokrát tvrdo pálil Martin Bača, no gólman Sidor bol v strehu a puk vyrazil do bezpečia svojím pozorným ľavým betónom. Opäť počuje ovácie domáceho publika.
     
    34:13
    Spoza pravého kruhu tvrdo pálil Ordzovenský, no jeho tvrdá delovka napokon minula priestor popradskej brány. Odrazený puk však gólman Sidor radšej prikryl svojou lapačkou.
     
    34:58
    Kovačevič bodyčekom poslal k ľadu hosťujúceho Hamráka a potvrdzuje tak dobrý výkon svojho tímu. Následne sa domáci "kamzíci" úspešne oslobodzujú.
     
    35:28
    Popradčania hrajú už v plnom počte. Nitrania v závere presilovej hry nahodili puk na popradskú bránu, kde ho v lapačke ukryl pozorný Sidor.
     
    35:46
    Zbytočné, zbytočné, zbytočné. Pri trestných laviciach sa tentokrát úderom na oblasť hlavy a krku previnil Juris Stals, ktorý poslal k ľadu Albína Podstaveka. Následne obdržal trest 2 + 10 minút.
     
    36:21
    Pre Popradčanov je to už akási zvyklosť hrať v oslabení. Aspoň, čo sa týka posledných minút. Aktuálne prinútili Nitranov vyhodiť puk za cenu zakázaného uvoľnenia a ich štatistiky v oslabeniach sa teda ďalej vylepšujú.
     
    36:58
    Lukáš Hvila sa dostal k puku na pravej strane a tvrdo zakončil, no napokon bol neúspešný. Jeho strela prepadla gólmanovi Lacovi cez ruku a puk išiel už za bránkovú čiaru, no napokon v poslednej chvíli úspešne zasiahol pozorný Peter König, ktorý puk zblokoval do bezpečia!
     
    37:44
    Z pravej strany tentokrát tvrdo pálil Hamrák, no gólman Sidor si svoju ľavú žŕdku úspešne postrážil a puk zblokoval svojou výstrojou do bezpečia.
     
    38:21
    Po rýchlom úniku cez ľavú stranu sa Paločko rozhodol krížne nájsť Petra Kloudu, čo sa mu napokon aj podarilo. Klouda však trafil premiestňujúceho sa Laca len do výstroje, a tak gól z toho nie je.
     
    38:55
    Momentálne sa o puk tvrdo bojovalo pri mantineli v strednom pásme, no napokon z toho lepšie vyšli domáci, ktorí si poslali puk k Sidorovi zásluhou Kuraliho.
     
    39:15
    V útočnom pásme Popradu sa odohrala kuriózna situácia, keď Jozef Stümpel tvrdo narazil do Martina Baču, no napokon to bol podľa všetkého len omyl.
     
    39:56
    Pri puku sú nitrianskí hráči, no už to vyzerá tak, že sa nič vážne nestane. Oba celky čakajú na zvuk záverečnej sirény.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Druhá tretina tohto zápasu priniesla pred oči diváka opäť veľmi zaujímavý a pomerne vyrovnaný výkon na oboch stranách. Hosťujúci hráči mali veľké množstvo početných výhod, no napokon ich nedokázali zúžitkovať a gólman Sidor si zatiaľ úspešne drží čistý štít. Domáci však predsa zabrali aj v ofenzíve a navýšili si svoje gólové vedenie o jeden gól v 23. minúte, keď svoj premiérový gól za Poprad vsietil po skvelej práci Vaica útočník Richard Smotrila. Domáci sú teda v dvojgólovom vedení a Nitra má čo robiť.

    Podarí sa Nitranom s týmto zápasom ešte niečo urobiť alebo to bude jasná výhra domáceho Popradu?
    Tretia tretina začína približne o 19:31.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:15
    Úvodné vhadzovanie v tretej tretine získali na svoje hokejky Nitrania. Tí sa okamžite natlačili do útočného pásma, no následne sa domáci previnili zakázaným uvoľnením.
     
    40:29
    Stümpel tentokrát tvrdo pálil z pravej strany a puk letel tesne okolo Sidorovej masky, no gólman Popradu ho napokon po fantastickom reflexe zachytil vo svojej lapačke!
     
    40:50
    Na druhej strane preveril Laca strelou z medzikružia Lukáš Hvila, no gólman hostí bol v strehu a puk zachytil pod svojími betónmi.
     
    41:24
    A opäť máme pred očami klasický ráz hry, kde vynikajú skvelé defenzívy oboch tímov. Momentálne sú pri puku hosťujúci Nitrania.
     
    41:55
    Mašlonka tvrdo pálil z ľavej strany, no jeho delovka bola zblokovaná len do vzduchu. Následne sa snažil zakončovať jeden z Nitranov, no gólman Sidor puk pre istotu ukryl a prerušuje hru.
     
    42:18
    Nitrania majú mierne problémy s prechodom cez stredné pásmo, no napokon sa im to podarilo. Popradčania sa však stále veľmi dobre bránia.
     
    42:56
    A opäť sa nič vážne na popradskom štadióne nestalo. Nitrania sa snažia, no zatiaľ sa im nedarí. Domáci sa bránia veľmi dobre.
     
    43:35
    Ordzovenský už napriahol svoju hokejku na strelu, no následne sa pred neho postavil pozorný Devečka, ktorý mu zatarasil celý strelecký uhol.
     
    44:19
    Z medzikružia tentokrát tvrdo pálil Kovačevič, no jeho delovka bola zblokovaná. Následne sa hra prerušuje kvôli posunutej nitrianskej bráne.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1335 divákov.
     
    44:23
    Kovačevič to skúšal delovkou aj spoza pravého kruhu, no napokon neuspel. Jeho tvrdý projektil gólman Laco úspešne zachytil na svojich betónoch.
     
    44:33
    Jabrocký nekompromisne zrazil k ľadu za nitrianskou bránou Königa a následne sa Nitrania previnili zakázaným uvoľnením. Jabrocký si s vysokým Bačom ešte niečo vysvetľuje, no napokon sa bitka neodohráva.
     
    45:15
    Bača pritlačil k bočnému mantinelu Dávida Buca a skvele mu ukradol puk. Následne sa Nitrania snažia ofenzívne presadiť, no nedarí sa im.
     
    45:52
    Hrnka tvrdo pálil z hranice pravého kruhu spoza hráča, no napokon bol neúspešný. Gólman Sidor dobre vysunul svoj pravý betón a puk zblokoval do bezpečia.
     
    46:10
    Vosátko pred nitrianskou bránou nekompromisne zrazil k ľadu domáceho Vaica, no ten sa napokon pozviechal a pokračuje v hre.
     
    46:53
    Stanfield zachytil nepresnú nitrianskú rozohrávku na hranici ľavého kruhu, následne si puk zaviezol za Lacovu bránu, no už svojou prihrávkou nedokázal nájsť nikoho.
     
    47:21
    Popradskí hokejisti sú pri puku v útočnom pásme a snažia sa získať puk od hostí. Momentálne je ich forčeking veľmi intenzívny.
     
    47:55
    Hvila tvrdo pálil, no gólman Laco túto strelu zblokoval naľavo od svojej brány k Vandasovi. Ten neváhal a Hvilovi poslal skvelú prihrávku, no popradskému útočníkovi napokon puk preskočil hokejku.
     
    48:28
    Nitrianskí hráči si momentálne absolútne nerozumejú v rozohrávke a nedokážu sa dostať cez stredné pásmo. Popradskí hráči sa zatiaľ veľmi dobre bránia.
     
    49:08
    A je tu presilová hra pre popradský tím. Na dve minúty si za napadnutie Paločka v strednom pásme odchádza sadnúť Dominik Kadura.
     
    49:27
    Poprad dal gól!
    Popradčania sa dostávajú do trojgólového vedenia! K puku sa na pravej strane dostal Stanislav Balán, ktorý skvelou prihrávkou našiel LUKÁŠA HVILU. Ten s prehľadom dravca puk zasunul pomedzi betóny nitrianského gólmana Laca. Následne bol však Balán faulovaný a padá k ľadu. Asistenciu si pripisuje Stanislav Balán.
     
    49:27
    Martin Bača neudržal svoje emócie na uzde a po tvrdom faule na Stanislava Balána si odchádza odpykať trest. Pre neho to bude 2+10 za úder do hlavy a krku. Balán je našťastie v poriadku.
     
    49:59
    Devečka tvrdo pálil od modrej čiary, no napokon jeho projektil zachytil pozorný Podstavek, ktorý poslal puk do stredného pásma a oslobodil tak svoj tím.
     
    50:39
    Popradskí hráči sú pri puku v obrannom pásme a momentálne sa im nedarí vymyslieť niečo zaujímavé. Majú však trojgólový náskok a sú na jasnom hernom koni.
     
    51:25
    Popradčania sa usadili v útočnom pásme, no napokon nedokázali proti Nitre vymyslieť niečo zaujímavé. Vyzerá to tak, že hostia sa v tomto oslabení ubránia.
     
    51:45
    A je to tak. Nitrania hrajú už v plnom počte, no na vyrovnanie už nemajú príliš veľa času. Momentálne sa im nedarí dostať von z pásma.
     
    52:02
    Po vyhratom vhadzovaní pred gólmanom Lacom sa k puku dostal Jabrocký, ktorý tvrdo vystrelil, no jeho projektil skončil bez teču na ochrannej sieti. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    52:38
    Nitrania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si po tvrdom faule odchádza sadnúť Štefan Fabian. Ten sa previnil hrubosťou.
     
    53:04
    Nervozita na ľadovej ploche by sa mohla už asi aj krájať. Nitrania predviedli opakované ofsajdy, po ktorých sa bude vhadzovať len v strednom pásme.
     
    53:42
    Dávid Buc zachytil nepresnú nitrianskú rozohrávku, puk malú chvíľu podržal vo svojej moci a následne ho vyhodil cez všetky čiary, čím oslobodil svoj tím.
     
    54:11
    Gólman Sidor bol opäť v plnej pernamencii a opäť to vyriešil priam vynikajúco. Po skvelom švihu v ľavej ruke zachytil strelu Ordzovenského od modrej vo svojej pozornej lapačke.
     
    54:41
    Popradčania hrajú v plnom počte a nitrianský výkon je naozaj typu "nemastný - neslaný". Vyzerá to tak, že hostia sa s prehrou už zmierili. Alebo sa mýlim?
     
    55:12
    Gólman Sidor sa tentokrát poriadne poobracal vo svojej svätyni, no napokon zasahovať nemusel. Puk sa ocitol a hralo sa s ním len za jeho bránou.
     
    55:52
    Gólman Sidor opäť potvrdil svoj skvelý prehľad v hre a po niekoľkých dorážkach si puk prisunul k svojmu betónu a následne prerušuje hru!
     
    55:52
    Aj hráč typu, akým je Jozef Stümpel neudržal svoje nervy na uzde. Pri bráne Popradu sa pustil do Miloslava Jáchyma, no napokon sa bitka neodohrala. Následne si obaja odchádzajú sadnúť na dve minúty za hrubosť.
     
    56:45
    Nitrania sa držia v útočnom pásme so snahou ešte niečo vymyslieť, no momentálne sa im naozaj veľmi nedarí. Popradčania sa úspešne bránia.
     
    57:20
    Lukáš Novák sa dostal s pukom pred gólmana Sidora, no ten mu svojou hokejkou puk úspešne vypichol! Následne sú pri puku stále hostia.
     
    57:51
    Poriadne zbytočné... Lukáš Novák oslabuje svoj tím po tvrdom faule, keď poslal k ľadu Ľubomíra Vaica. Odpyká si dvojminútový trest za faul lakťom.
     
    58:10
    Tak šťastíčko tentokrát stalo aj pri gólmanovi Marekovi Lacovi! Na jeho bránu poslal tvrdú strelu z ľavej strany Dávid Buc, no puk sa od nitrianského gólmana poodrážal a následne skončil na zadnom mantineli.
     
    58:55
    Z pravej strany tvrdo pálil aj Juris Stals, no gólman Laco puk dobre videl a svojími betónmi ho zblokoval na zadný mantinel. Pri puku sú však stále domáci.
     
    59:25
    Laco sa opäť blysol skvelým zákrokom s dávkou šťastia! Po tvrdej strele od Kovačeviča zblokoval puk k Bucovi, no ten sa následne nedokázal presadiť, keďže trafil len Lacovu ľavú ruku.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine to bolo taktiež veľmi vyrovnané, no mnohokrát si hráči oboch tímov už neudržali nervy na uzde a boli často vylučovaní. Popradčania napokon dokázali ešte svoj náskok navýšiť, keď sa v presilovej hre skvelým zakončením presadil Lukáš Hvila. Výrazne treba pochválť gólmana Sidora, ktorý si udržal čisté konto. Popradčania si teda do tabuľky odnášajú tri body a Nitra ostáva bez bodu.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (20:07:21)

    Branky a nahrávky: 17. Vandas (Balán, Suchý), 23. Smotrila (Vaic), 50. Hvila (Balán)


    HK Poprad: Sidor (Sedlačko) - Šterbák, Suchý ("A"), Kovačevič ("A"), D. Brejčák, Devečka, Fabian, Kurali, Jáchym - Vandas, Balán, Hvila - Buc, Klouda, Jabrocký - Vaic ("C"), Stals, Smotrila - Paločko, Stanfield, Takáč.
    HK Nitra: M. Laco (Hollý) - König, Bača, Vosátko ("A"), Ordzovenský, Nádašdi, Rais, Kuzma, Vantroba - Tománek, Stümpel ("C"), Pupák - Podstavek, Piatak, Hrnka - Mašlonka, Hamrák, Novák - Trefný, Kadura.

    Rozhodčí: M. Gašparík, Lokšík - Kalina, Gavalier

    Diváci: 1335
    bahis siteleri