New Jersey – Ottawa 0:2 (kon.) | Columbus – St. Louis 4:1 (kon.) | Nashville – Dallas 2:5 (kon.)
Chicago – Detroit 3:2 (2:1 po s.n.) | Calgary – Arizona 3:2 (po pr.) | Colorado – Vancouver 4:3 (kon.)
Buffalo – Philadelphia 1:0 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
St. Louis Blues
Sobota 13.04.2013, 01:10 • Nationwide Arena (18 144) • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše, přeji dobrou noc. (03:44:57)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA:
    Marián Gáborík(CBJ) – 1+0, 3 střely, čas na ledě 16:42
    Václav Prospal (CBJ) – 0+1, 0 střel, čas na ledě 14:34
    Vladimír Sobotka (STL) – 0+1, 1 střel, čas na ledě 15:33
    Roman Polák (STL) – 0+0, 0 střel, čas na ledě 15:41
     
    HVĚZDY UTKÁNÍ:
    1. Cam Atkinson (CBJ) – 1+1
    2. Ryan Johansen (CBJ) – 1+0
    3. Derek MacKenzie (CBJ) – 0+0
     
    Je tu konec zápasu, který nakonec domácí Columbus vyhrává 4:1. St. Louis vstoupilo do utkání lépe než Blue Jackets, jenže po první části bylo skóre vyrovnané. Rozhodla poslední pětiminutovka druhé periody, ve které se domácí trefili dvakrát. Na začátku poslední třetiny pak přidal čtvrou branku Gáborík.

    Columbus tak bude čekat, jak dopadne dnešní výsledek Detroitu. Pokud by se Red Wings nepovedlo pro Chicagu bodovat, budou mít Modrokabátníci ztrátu na play-off jen jeden bod.

    Blues mají pozici stále dobrou, přišli však o třizápasy trvající neprůstřelnost a o šestizápasovou neporazitelnost.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Tarasenko se pokoušel obkroužit branku, jenže to se mu nepovedlo a puk zůstal ležet před brankovištěm. Toho využil Bobrovskij, který po puku skočil a naposledy v zápase přerušil hru.
     
    59:25
    Pietrangelo nahrál na levý kruh Schwartzovi, ten však se svou střelou otálel. Po chvíli se ke střele odhodlal sám Alex Pietrangelo, jeho ránu uschoval ve výstroji Bobrovskij.
     
    59:07
    Uvidíme, jak dlouho ještě bude konec utkání trvat. Dochází totiž k další potyčce a vyloučen je domácí hráč Matt Calvert (CBJ), který u střídaček napadnul jednoho z hostů. Je tu přesilovka čtyři na tři pro Blues.
     
    59:01
    Ohlášena poslední minuta zápas a as největší pravděpodobností i západu.
     
    58:32
    Další velká šance, kterou vleže likviduje Allen. Gáborík parádně vysunul Anisimova, ten však se svou kličkou nedokázal zasadit St. Louis pátý hřebíček do rakve.
     
    57:58
    Oba celky jsou na sebe už hodně nahecované, což odnáží další vyloučení. Bude se hrát čtyři na čtyři, Romana Poláka totiž fauloval Nick Foligno (CBJ).
     
    57:03
    Je tu čtyřminutové vyloučení pro Kevina Shattenkirk (STL), který je tak teprve prvním hráčem St. Louis v zápase, který sedí za katrem. To však znamená, že Columbus bude do konce zápasu hrát přesilovku.
     
    56:51
    Další pokus o útok ze strany hostů neměl dlouhého trvání, a tak se hra téměř bleskurychle přesunula před Allena. Tam došlo za jeho brankou k další potyčce, do které se zapojilo všech deset hráčů v poli. Uvidíme, jestli v tomto případě někdo poputuje na trestnou lavici.
     
    56:27
    Nyní se však hosté dopustili menší chyby v rozehrávce, čehož chtěl využít Arťom Anisimov, Allen ale drží puk pevně ve své moci.
     
    56:00
    Anisimovovi nedovolil z pravého kruhu vystřelil Jay Bouwmeester, který mladého útočníka odstavil podle hokejových regulí.
     
    55:22
    Hosté se alespoň snažá rozhodit domácí z pohody tvrdými hity, zdá se však, že ani tohle nebude už na Columbus stačit.
     
    54:33
    Matt Calvert se chopil ve středním pásmu puku a dlouho s ním motal hlavu zadákům v bílomodrých dresech. Už to opravdu nevypadá na nějaký obrat ze strany hostů.
     
    53:43
    Dlouhý pas od Letestua nikdo z domácích nezachytil, to však ale Columbus příliš mrzet nemusí, alespoň tak domácí ušetřili další cenné vteřiny.
     
    53:07
    Atkinson společně s Dubinskym znovu výborně napadají už v pásmu St. Louis.
     
    52:38
    Pokud chce s tímto velice nepříznivým výsledkem St. Louis ještě něco dělat, musí dát co nejrychleji branku. To se ale zatím zdá být spíše jako sci-fi. Do šancí se hosté příliš nedostávají, a když už, tak zasáhne jistý Bobrovskij.

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 15. Atkinson (Calvert, Aucoin), 35. Anisimov (Dubinsky, Atkinson), 39. Johansen (Foligno N., Wisniewski), 42. Gáborík (Letestu, Prospal) – 2. Shattenkirk (McDonald, Sobotka)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Leighton) – Johnson, Tjutin, Wisniewski, Aucoin, Prout, Nikitin – Gáborík, Anisimov, Prospal – Atkinson, Letestu, Calvert – Foligno N., Johansen, Umberger – Boll, MacKenzie, Dubinsky.
    Trenér: Todd Richards.

    St. Louis Blues: Allen (Elliott) – Pietrangelo, Bouwmeester, Shattenkirk, Leopold, Polák, Jackman – Steen, Backes, Perron – Stewart, Berglund, Schwartz – Tarasenko, Sobotka, McDonald – Reaves, Porter, Cracknell.
    Trenér: Ken Hitchcock

    HVĚZDY UTKÁNÍ:
    1. Cam Atkinson (CBJ) – 1+1
    2. Ryan Johansen (CBJ) – 1+0
    3. Derek MacKenzie (CBJ) – 0+0

    Rozhodčí: Walkom, St. Pierre – Morin, Murray

    Diváci: 17 007
    bahis siteleri