Rapid – Ried 3:0 (kon.) | Sturm Graz – Wiener 0:3 (kon.) | Salzburg – Austria 3:0 (kon.)
Wolfsberger – Wacker 2:3 (kon.) | Mattersburg – Admira 0:1 (kon.)
konec
SK Rapid Vídeň
3:0 (1:0)
SV Guntamatic Ried
Neděle 26.05.2013, 16:00Rakouská Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Markus Heikkinen velmi ostře fauloval jednoho z hostujících hráčů a hlavní arbitr neváhal vytasit rovnou červenou kartu.
     
    90+1
    A nakonec i posledního střídání využívá domácí celek. Ze hřiště odešel Stefan Kulovits a nahradil ho Marko Maric.
     
    90
    V závěru si žlutou kartu vysloužil Wydra.
     
    89
    Ještě jedno střídání přichystal Rapid. Odejde Markus Katzer a místo něj se na hřiště podívá Lukas Denner.
     
    88
    Rapid právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto. Míč poskakoval v útočném pásmu Rapidu. Nejprve svůj hlavičkový souboj vyhrál Wydra a následně také Sabitzer, který jej poslal přesně na kopačku TERRENCE BOYDA, jenž v pokutovém území na nic nečekal a dělovkou zavěsil pod břevno hostující branky. Gebauer neměl šanci s touto střelou cokoliv udělat.
     
    80
    Ale z ničeho nic mohli hosté snížit. Melinger měl na kopačce velkou šanci, jenže v malém vápně trestuhodně přestřelil branku a zcela zaslouženě se drží za hlavu a lituje své promarněné šance.
     
    78
    Domácí poprvé střídají. Odejde Dominik Starkl, příjde Eldis Bajrami.
     
    77
    Přečíslení domácích mohl zužitkovat střelou z velkého vápna Wydra, jenže jeho přízemní střela končí jen těsně vedle levé tyče.
     
    65
    Další střídání Riedu. Odejde Marco Meilinger a místo něj si zahraje Patrick Moschl.
     
    58
    Hosté střídají, odejde Markus Hammerer, nahradí jej Toni Vastic.
     
    55
    Josko Ried se snaží hrát především na dlouhé centry. Ten jeden teď málem využil Walch, jenž se dostal k hlavičce v šestnáctce, kde ale hlavičkou poslal míč těsně nad břevno.
     
    53
    Zulj dostává po jednom souboji žlutou kartu.
     
    49
    Rapid právě vstřelil branku!
    A domácí se ujímají dvougólového vedení. Hráči Wieny zvolili rychlou kombinaci na jeden dotek, čímž doslova dezorientovali hostují hráče, kteří nevěděli kam běžet dřív. Starkl následně našel dokonalou přihrávkou zcela osamoceného LOUISE SCHAUBERA, který zpracoval přihrávku, pak si naběhl do malého vápna, kde přesnou dělovkou poslal balón nekompromisně do sítě.
     
    39
    A mohlo být srovnáno. Zulj si naskočil na zajímavý centr, který sice trefil dobře a rázně hlavičkou v prostoru pokutového území, kde zůstal zcela osamocen, nicméně pro něj bohužel jen do boční sítě.
     
    37
    Melinger fauloval nedaleko své branky. Dostává žlutou kartu a ještě bude muset čelit volnému přímému kopu Wieny.
     
    33
    Starkl dostal míč až k rohovému praporku, kde jej následně přízemní přihrávkou přeposlal na Sabitzera, který měl ideální prostor ke střele, ale kulatý nesmysl vůbec netrefil.
     
    28
    Karner uviděl za ostrý skluz žlutou kartu.
     
    24
    Terrence Boyd vyfasoval žlutou kartu.
     
    21
    Rapid právě vstřelil branku!
    Hammerer si neuhlídal za zády důrazného Boyda, který mu dokázal sebrat míč, následně si v odkrytém prostoru naběhl blíže k vápnu, kde dokonalou přihrávkou za obranu nalezl nabíhajícího LOUISE SCHAUBERA, který se před gólmanem nemýlil a rychlou přízemní střelou k pravé tyči posílá domácí do vedení.
     
    17
    Trimmel způsobil obrovskou hrubku, když z prostoru rohového praporku poslal pod tlakem balón pouze na kopačku Hammera, který se z ničeho nic zjevil sám před gólmanem. Toho sice dokázal zmást kličkou, jenže v konečné fázi minul prázdnou branku.
     
    11
    Ovšem Rapid zahrozil, když se k míči dostal Boyd, který se probil přes obranu a z pravé strany utíkal sám na brankaře, nicméně svou slibnou akci unáhlil nepřesnou střelou.
     
    7
    A o chvíli později zahrávali hosté další přímý kop a tentokrát ještě z bližší vzdálenosti. Přesněji z hranice velkého vápna. Míč si na kopačku postavil Hinum, jenž zvolil střelu, která mířila k pravé t tyči, avšak Novota byl pozorný a dokázal balón včas zkrotit.

    Martin Doležal

    Branky: 21. Schaub, 49. Schauber, 88. Boyd

    Karty:   24. Boyd (RVI), 90. Wydra (RVI) – 28. Karner (RIE), 37. Melinger (RIE), 53. Zulj (RIE)   90+2. Heikkenen (RVI)


    SK Rapid Vídeň: Novota – Katzer, Pichler, Heikkinen, Trimmel – Kulovits, Wydra – Starkl, Schaub, Sabitzer – Boyd.
    SV Guntamatic Ried: Gebauer – Schicker, Reifeltshammer, Karner, Hirum – Ziegl – Melinger, Zulj, Gartler, Walch – Hammerer.
    bahis siteleri