Omsk – Chanty-Mansijsk 2:6 (kon.) | Barys – Jekatěrinburg 7:2 (kon.) | Čeljabinsk – Vladivostok 3:1 (kon.)
Magnitogorsk – Chabarovsk 6:1 (kon.) | Ufa – Novokuzněck 4:3 (kon.) | Nižněkamsk – Novosibirsk 4:3 (kon.)
Jaroslavl – Minsk 4:1 (kon.) | Čerepovec – Spartak Moskva 4:5 (po pr.) | Mytišči – Záhřeb 3:2 (po pr.)
Petrohrad – Doněck 2:4 (kon.)
konec
Metallurg Magnitogorsk
6:1 (2:0, 2:1, 2:0)
Amur Chabarovsk
Neděle 22.09.2013, 13:00KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec utkání, v němž jasně dominovala domácí skvadra. Ta Chabarovsk roznesla šesti góly. Metallurg trestal především v přesilových hrách, z niž vstřelil první tři branky. Hosté sice dokázal snížit, pak ale již byli pouze svědky toho, jak celek Magnitogorsku střílí jeden gól za druhým. To je ode mne vše, přeji příjemný zbytek dne a u dalších přenosů na viděnou! (15:13:56)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:23
    Malenkich se snažil prosadit střelou přes obránce, nicméně kotouč přes něj nedokázal propasírovat.
     
    58:32
    Zápas spěje ke svému konci. Diváci svému týmu aplaudují. Domácí mají kotouč na svých holích a kombinují daleko od branky Košečkina.
     
    57:18
    Rychlým průnikem se snažil prosadit Zaripov. Vzal si ale příliš velké sousty a mezi čtyřmi protihráči neměl šanci projet s pukem na své hokejce.
     
    56:39
    Z mezikruží zakončoval tažnou střelou Malinovskij. Puk zamířil přesně doprostřed branky, kde ho zlikvidoval Jarvinen.
     
    55:20
    Špatná rozehrávka domácích končí pouze zakázaným uvolněním. Bude se vhazovat před brankou domácích.
     
    53:28
    Na druhé straně se k puku dostal Mozjakin. Ten jej následně přeposlat na rozjetého Metljuka, který z první vypálil, jenže svatyni hostů minul.
     
    51:12
    Petružálek se dostal rychlým únikem do útočného pásma. Tam se snažil individuálně prosadit přes jednoho protihráče, avšak neuspěl a o kus černé pryže přišel.
     
    50:31
    Hraje se dlouho bez přerušení. Nutno ale pochválit aktivitu Chabarovsku. Hosté se i přes výsledek snaží a chtějí dát alespoň druhou čestnou branku.
     
    49:17
    Reese se vydal na výlet do útočného pásma. Nikdo ze spoluhráčů mu ale nepřišel pomoci, a tak jen kotouč nahodil na branku a odjel střídat.
     
    48:09
    Do dobré střelecké pozice se dostal Korotkov. Jeho rána z pravého kruhu ale končí ve výstroji pozorného Košečkina, který dnes chytá velmi dobře.
     
    47:10
    Hráči Amuru vědí, že v dnešním zápase již neuspějí. Pokoušejí se alespoň dohrát zápas se ctí.
     
    45:32
    Metallurg právě vstřelil branku!
    A gól je uznán. Téměř z totožného místa, jako v předchozí gólové situaci rozehrával jeden z domácích hráčů. Jeho přihrávka se odrazila od Ježova a následně i od brusle JUSTINA HODGMANA a pro překvapení všech kotouč skončil kotouč za zády Jarvinena. Bez astistence.
     
    45:32
    Domácí vstřelili další gól! Hodgman ale tečoval kotouč bruslí a hlavní arbitr se jde poradit s videorozhodčím, zda-li to zmiňovaný hráč zahrál úmyslně, či ne.
     
    44:19
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Malinovskij dostal kotouč k levému kruhu, v němž vyslal střelu, kterou dokázal Jarvinen vyrazit, ačkoliv mu ve výhledu dobře clonil Shenfeld. Bohužel pro hostujícího muže v masce kotouč vyrazil k protější straně ledu, kde zůstal zcela osamocený BOHDAN POTĚCHIN ten ihned vypálil do otevřeného prostoru branky a zvyšuje tak vedení svého týmu. Asistence: Vladimír Malinovskij.
     
    42:18
    Petružálek získal puk a téměř sám s ním ujížděl vstříc brance Košečkina. Jenže neměl už moc sil, a tak jej vypálil z poloviny hřiště. Tato rána neměla šance na úspěch.
     
    41:25
    Domácí pokračovali v přesilové hře, kterou si přenesli z konce druhé periody. Během toho si ale žádnou zajímavou šanci nevytvořili.

    Martin Doležal

    Branky a nahrávky: 6. Kovář (Lee, Ibramigov), 8. Kovář (Mozjakin), 29. Lee (Zaripov, Kovář), 36. Zaripov, 45. Potěchin (Malinovskij), 46. Hodgman – 27. Korotkov (Orlov, Junkov)


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin – Metljuk, Birjukov, Mozjakin, Zaripov, Kovář – Lee, Těreščenko, Shenfeld, O'Reilly , Guláš – Malenkich, Chabarov, Hodgman, Timkin, Potěchin – Ibragimov, Platonov, Kosov, Malinovskij
    Amur Chabarovsk: Jarvinen – Reese, Bilalov, Mursak, Petružálek, Krjukov – Sedunov, Loginov, Korotkov, Junkov, Orlov – Ježov, Bykov, Tarasov, Lugin, Litovčenko – Terjajev, Fisenko, Šiškanov, Smurov.

    Rozhodčí: Gašilov, Sojn – Parfjonov, Sysusjev
    thejrc.org