Skalica – Banská Bystrica 5:4 (kon.) | Košice – Žilina 5:0 (kon.) | Poprad – Nitra 1:2 (2:3 po s.n.)
Zvolen – Martin 5:2 (kon.) | Piešťany – Trenčín 3:4 (0:1 po s.n.)
po s.n. (2:3)
HK Poprad
1:2 (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)
HK Nitra
sk Neděle 08.12.2013, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Je dobojované!
    Jozef Stümpel ukázal svoje herné kvality a ukázal najmä to, prečo je v Nitre tak cenený. V samostatných nájazdoch dokázal skórovať až dvakrát, keď peknými bekhendovými blafákmi nedal gólmanovi Sidorovi žiadnu šancu. Výsledok samostatných nájazdov – 3:2 pre Nitru.

    Nitrania vyhrávajú aj štvrtý vzájomný zápas proti Popradu v tejto sezóne a pripisujú si tak do tabuľky dva body. Domáci Poprad zinkasoval aspoň jeden bod.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:37:04)
     
    Koniec zápasu.
     
    65:00
    Nitra dala gól!
    Nitrania dokázali skórovať počas samostatných nájazdov až trikrát, zatiaľčo Popradčania len dvakrát. Víťazným strelcom Nitranov je teda aj v dnešnom zápase JOZEF STÜMPEL, ktorý si počas samostatných nájazdov dvakrát vychutnal gólmana Sidora bekhendovým blafákom.
     
    Samuel Mlynarovič mohol vyrovnať, no napokon bol neúspešný, keďže Kristan vystihol jeho úmysel a dobre si ustrážil svoju pravú žŕdku. (2:3)
     
    Jozef Stümpel sa postavil na ľad podruhýkrát a opäť prekonal popradského gólmana skvelým bekhendovým blafákom! (2:3)
     
    Roman Tománek ukázal svoj herný dôraz a dobrou strelou pomedzi Sidorove betóny bez problémov vyrovnáva! (2:2)
     
    Za Poprad to skúšal Adam Lapšanský, no gólman Kristan vystihol jeho úmysel a puk svojou hruďou zblokoval do bezpečia. (2:1)
     
    Za Nitru sa do nájazdu dostal Tomáš Chrenko, no ten napokon trafil len ľavú žŕdku popradskej brány. (2:1)
     
    Za Poprad sa na ľad postavil Arne Kroták a aj ten dokázal zneškodniť bezmocného gólmana Kristana svojimi ukážkovými pohybmi a následným bekhendom! (2:1)
     
    Jozef Stümpel sa postavil proti gólmanovi Sidorovi a napokon ho dokázal vycvičiť svojim bekhendovým zakončením! (1:1)
     
    Tomáš Sýkora si vychutnal gólmana Kristana skvelým zakončením k ľavej žŕdke jeho brány! (1:0)
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    Do nitrianskej brány nastupuje Robert Kristan, za Poprad bude exekuovať útočník Tomáš Sýkora!
     
    Po krátkej úprave ľadovej plochy budú začínať hokejisti domáceho Popradu!
     
    Ani v päťminútovom predĺžení sa napokon nerozhodlo, za čo môžu tímy ďakovať najmä svojim gólmanom Sidorovi a Kristanovi, ktorí predviedli niekoľko dobrých zákrokov.

    Aj druhý vzájomný zápas týchto dvoch tímov na popradskom ľade počas tejto sezóny sa rozhodne v samostatných nájazdoch. Budú úspešnejší "kamzíci" alebo "corgoni" zopakujú svoje víťazstvo?
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    64:45
    Vaic dobre pálil z hranice pravého kruhu, no jeho delovku napokon gólman Kristan videl veľmi dobre a puk zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    64:24
    Tománek tvrdo pálil z ľavej strany, no Sidor zasahovať nemusel, keďže puk letel len vysoko nad jeho bránu. Následne sa do útoku hrnú domáci Popradčania.
     
    63:50
    Ani jednému z tímov sa momentálne veľmi nedarí. Chrenko potiahol puk do útočného pásma po ľavom krídle, no napokon narazil na pozorného Brejrčáka, ktorý ho od puku bez problémov odstavil.
     
    63:28
    Lapšanský zaviezol puk do útočného pásma, no následne o neho proti pozornému Ordzovenskému prišiel. Nitrania sa momentálne snažia rýchlo zaúočiť.
     
    62:48
    Drábek potiahol puk cez celú ľadovú plochu až za nitrianskú bránu, následne dobrou bekhendovou prihrávkou hľadal Belluša, no ten sa k puku proti nitrianskej obrane už nedostal.
     
    62:07
    Z hranice ľavého kruhu tentokrát dobre pálil Sýkora, no jeho delovka len tesne minula priestor Kristanovej brány. Nitrianský gólman tentokrát zasahovať nemusel.
     
    61:38
    Stümpel dobre pálil z hranice pravého kruhu, no jeho delovku napokon gólman Sidor zneškodniť nemusel, keďže puk letel len mimo jeho brány.
     
    61:19
    Domáci kapitán Arne Kroták obdržal poriadny bodyček od hosťujúceho Raisa na pravom kruhu v útočnom pásme. Následne sa v nitrianskej bráne ocitol Takáč, a tak musí byť hra prerušená.
     
    60:39
    Z ľavej strany tentokrát dobre pálil Lapšanský, no jeho projektil z ťažkého uhla napokon trafil len betóny pozorného gólmana Kristana.
     
    60:08
    V úvode predĺženia sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali hokejisti domáceho Popradu, ktorí sa ihneď snažia niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Ani tretia dvadsaťminútovka tohto zápasu góly napokon nepriniesla a zopakoval sa podobný priebeh hry, ako v prvej tretine. Oba tímy sa snažili niečo zaujímavé vymyslieť, viac šancí mali hráči domáceho Popradu, no napokon nedokázali prekonať nitrianskú defenzívu na čele s pozorným gólmanom Kristanom.

    Podarí sa jednému z tímov rozhodnúť o výhre v tomto zápase v predĺžení alebo uvidíme aj samostatné nájazdy?
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:40
    Pupák nahodil puk do útočného pásma z pravého kruhu, no gólman Sidor pre istotu neváhal a odrazený puk zachytil pod svojou dobre osadenou lapačkou.
     
    59:08
    Brejčák sa dostal k puku na ľavej strane, no následne ho len nahodil na zadný mantinel, kde si ho prevzali pozorní nitrianskí obrancovia, ktorí upokojujú tempo hry.
     
    58:39
    Nitrania hrajú už v plnom počte a dokázali sa teda počas svojho oslabenia ubrániť. Momentálne sú však pri puku Popradčania, ktorí sa snažia niečo zaujímavé vymysleiť.
     
    58:24
    Jáchym nekompromisne pálil spoza pravého kruhu, no jeho delovku napokon gólman Kristan bez väčších problémov zblokoval do bezpečia svojimi betónmi.
     
    57:58
    Spoza ľavého kruhu tentokrát pálil Lapšanský, no jeho delovku napokon gólman Kristan videl veľmi dobre a puk zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    57:24
    Sýkora nahadzoval puk pred nitrianskú bránu, no tam sa k nemu dostal len Tománek, ktorý ho zblokoval pred Drábeka. Jeho delovka z hranice pravého kruhu však trafile lan pozorný Kristanov ľavý betón.
     
    56:53
    Sýkora spolu so Stalsom bojovali o puk v rohu klziska naľavo od nitrianskej brány, no napokon si veľmi nerozumeli a k puku sa dostal len pozorný Pupák. Následne sa hra kvôli priľahnutiu puku prerušuje.
     
    56:28
    Domáci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť obranca Michal Novák, ktorý tvrdo fauloval Paukovčeka pri jeho úniku.
     
    56:20
    Popradskí hokejisti sa síce dostali k puku pred popradskou bránou, no tentokrát sa nezmohli na nič iné, ako zakázané uvoľnenie.
     
    55:56
    Z ľavej strany dobre zakončoval hosťujúci Henrich Ručkay, no jeho projektil napokon gólman Sidor s prehľadom zblokoval svojimi betónmi na zadný mantinel.
     
    55:17
    Kroták sa dostal do ďalšej skvelej gólovej šance, no svojou bekhendovou strelou z hranice pravého kruhu napokon puk letel len tesne nad hornú žŕdku nitrianskej brány!
     
    54:57
    Mlynarovič nahodil puk pred nitrianskú bránu, no gólman Kristan bol v strehu a toto nahodenie bez problémov zachytil vo svojej dobre osadenej lapačke.
     
    54:23
    Lapšanský sa dostal k puku na pravom krídle a následne chcel prejsť cez pozorného Ďurkecha, no nepodarilo sa mu to. Následne sú pri puku nitrianskí obrancovia, ktorí upokojujú tempo hry.
     
    54:00
    Michal Novák napriahol svoju hokejku na útočnej modrej čiare a následne poslal pred gólmana Sidora dobré nahodenie puku. Popradský gólman bol však v strehu a puk zachytil medzi svojimi betónmi.
     
    53:50
    Belluš nahodil puk na zadný mantinel zo stredného pásma, no čiaroví rozhodcovia videli zakázané uvoľnenie, po ktorom sa bude vhadzova´t napravo od popradskej svätyne.
     
    53:09
    Kováčik tvrdo pálil z otočky na pravej strane, no jeho projektil napokon skončil len na pleksiskle za popradskou bránou. Gólman Sidor teda zasahovať nemusel.
     
    52:43
    Stümpel nekompromisne pálil z hranice ľavého kruhu, no jeho delovku napokon gólman Sidor s prehľadom zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji. Následne sa bude vhadzovať po jeho pravej ruke.
     
    52:11
    Gólman Sidor si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď dokázal vo svojej lapačke zachytiť puk po delovke od Tománeka z pravej strany.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1259 divákov.
     
    51:45
    Belluš sa snažil vybojovať puk na ľavom kruhu, čo sa mu aj podarilo. Následne sa k zakončeniu na pravej strane dostal Drábek, no jeho projektil gólman Kristan dokázal zachytiť pod svojou lapačkou.
     
    50:52
    Hosťujúci Chrenko tvrdo pálil spoza kruhov, no jeho projektil popradský gólman Sidor videl a puk bez problémov zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    50:29
    Hamrák tvrdo zakončoval z pravej strany, no gólman Sidor aj tentokrát veľmi dobre zakročil svojim ľavým betónom, ktorým zblokoval puk do bezpečia za svoju bránu.
     
    49:55
    Lapšanský spolu so Sýkorom chceli získať puk pred nitrianskou bránou, no proti hosťujúcej defenzíve nedokázali uspieť. Následne ťahá puk do útoku nitrianský kapitán Stümpel.
     
    49:27
    Puk sa momentálne presúva zo strany na stranu. Mierne aktívnejší sú hokejisti domáceho Popradu, ktorí robia nitrianskej rozohrávke poriadne herné problémy.
     
    48:42
    Po skvelej prihrávke od Vaica z ľavej strany sa k puku v medzikruží dostal Kroták, ktorý sa obtočil okolo nitrianského obrancu a tvrdým bekhendom zakončoval. Následne však minul priestor nitrianskej brány o pár centimetrov.
     
    48:17
    Henrich Ručkay tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no jeho delovku napokon gólman Sidor videl veľmi dobre a puk zachytil vo svojej výstroji!
     
    47:38
    Rais sa dostal do zakončenia na pravej strane, no z ťažkého uhla napokon trafil len bočnú sieť popradskej brány. Gólman Sidor teda tentokrát zasahovať nemusel.
     
    47:08
    Gólman Kristan si na svoje konto pripísal skvelý zákrok, keď vo svojej lapačke zachytil delovku od Vaica z ľavej strany, ktorý pálil z prvej po prihrávke od Mlynaroviča!
     
    46:45
    Do fantastickej gólovej šance sa tentokrát dostal domáci Arne Kroták, ktorý po peknej prihrávke od Vaica chcel prekvapiť gólmana Kristana bekhendovým blafákom, no len tesne minul priestor nitrianskej brány!
     
    46:18
    Lapšanský sa dostal k puku na ľavom krídle a následne hľadal na slepo bekhendovou prihrávkou jedného z jeho spoluhráčov, no nepodarilo sa mu to. Nitrania sú teda opäť pri puku.
     
    45:43
    Hosťujúci Tomáš Chrenko tvrdo zakončoval spoza kruhov, no jeho delovku napokon gólman Sidor videl veľmi dobre a puk zachytil pod svojou lapačkou.
     
    45:09
    Stümpel sa dostal do dobrej gólovej šance v útočnom pásme, keď mohol osamotený zakončovať pred gólmanom Sidorom, no čiaroví rozhodcovia ešte predtým odpískali jasné zakázané uvoľnenie, s čím je nitrianský kapitán očividne nespokojný.
     
    44:46
    Po peknej krátkej prihrávke cez pravé krídlo od Vaica sa k zakončeniu na hranici pravého kruhu dostal Mlynarovič, no ten trafil len dobre osadenú hrudnú výstroj gólmana Kristana.
     
    44:25
    Nitrania si tentokrát mierne nerozumeli a previnili sa len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred Kristanovou bránou.
     
    43:58
    Sýkora tvrdo pálil z hranice ľavého kruhu, no jeho delovku gólman Kristan videl veľmi dobre a puk úspešne zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    43:16
    Gápa chcel tentokrát nahodiť puk na zadný mantinel z ľavej strany, no gólman Kristan bol v strehu a odrazený puk bez problémov zachytil vo svojej dobre osadenej lapačke.
     
    42:54
    Pauvkovček hľadal dobrou prihrávkou z pravej strany na ľavom krídle Gápu, no napokon sa mu to nepodarilo. Mladého popradského útočníka zrámoval Rais svojim bodyčekom vedľa nitrianskej brány.
     
    42:18
    Spoza pravého kruhu tentokrát tvrdo pálil Michal Novák, no jeho delovka bola jedným z popradských obrancov zblokovaná len na zadný mantinel. Medzitým hrajú Popradčania už v plnom počte.
     
    41:58
    Z hranice pravého kruhu tentokrát tvrdo pálil Chrenko, no gólman Sidor bol v strehu a puk dokázal bez problémov ukryť medzi svojimi dobre osadenými betónmi.
     
    41:41
    Kováčik sa napokon pozviechal a za pomoci svojich spoluhráčov odkorčuľoval na striedačku. Následne uvidíme vhadzovanie v neutrálnom strednom pásme.
     
    41:41
    Po tvrdej strele od Nádašdiho spoza ľavého kruhu bol k ľadu nekompromisne zložený Miroslav Kováčik, ktorého tento puk trafil!
     
    41:22
    Hosťujúci Stümpel sa dostal do zakončenia v medzikruží, no jeho delovka napokon minula priestor popradskej brány. Gólman Sidor teda zasahovať nemusel.
     
    40:55
    Popradčania sa v tomto oslabení zatiaľ bránia bez väčších problémov. Nitrania sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí.
     
    40:16
    Nitrania si v úvode tretej tretiny zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si tentokrát za podrazenie odchádza sadnúť útočník Juris Stals.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá dvadsaťminútovka bola už o niečo zaujímavejšia ako tá prvá. V úvode naplno zabrali Nitrania, ktorí počas presilovej hry v 21. minúte prekonali gólmana Sidora zásluhou Jozefa Stümpela. Následne však pridávali na aktivite domáci hokejisti, ktorí síce až na konci druhej tretiny, ale predsa dokázali vyrovnať na 1:1 zásluhou teču z hokejky Samuela Mlynaroviča.

    Podarí sa jednému z tímov vyhrať v riadnom hracom čase alebo uvidíme dnes aj predĺženie?
    Tretia tretina sa začína približne o 18:37.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:47
    Popradských hokejistov tento "gól do šatní" poriadne nabudil a momentálne sa snažia skórovať. Zatiaľ si však puk len takticky prihrávajú a nič nenechávajú na náhodu.
     
    39:09
    Poprad dal gól!
    Popradčania dokázali skórovať osem sekúnd pred návratom vylúčeného Hamráka! Po peknej prihrávke od Krotáka sa k zakončeniu za kruhmi dostal Jáchym, ktorý tvrdo pálil, no ešte pred gólmanom Kristanom jeho delovku pomedzi betóny nitrianského gólmana stečoval SAMUEL MLYNAROVIČ. Asistencie si pripisujú hráči Miloslav Jáchym a Arne Kroták.
     
    38:56
    Mlynarovič mohol zakončovať v medzikruží, no napokon príliš dlho uvažoval a napokon ho jeden z nitrianských obrancov dokázal zneškodniť.
     
    38:20
    Nitrania sa počas svojho oslabenia zatiaľ bránia príkladne. Popradčania sa nedokážu cez stredné pásmo dostať pred nitrianskú bránu. Hostia sa teda poľahky oslobodzujú.
     
    37:46
    Lapšanský nekompromisne pálil z medzikružia, no jeho delovka bola napokon jedným z nitrianských obrancov zblokovaná len vysoko nad nitrianskú bránu.
     
    37:17
    Domáci si opäť zahrajú v početnej výhode. Za útočný faul – hákovanie na popradského obrancu Kasanického si na dve minúty odchádza sadnúť Hamrák. Ten obdržal aj 10minútový osobný trest za nešportové správanie.
     
    36:57
    Sýkora sa snažil vysunúť puk na Lapšanského, no napokon sa mu to nepodarilo. Aj tentokrát bolo jasne odpískané postavenie mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    36:40
    Nitrania hrajú už v plnom počte a dokázali sa teda bez problémov ubrániť vo svojej početnej nevýhode. Ak chcú Popradčania v dnešnom zápase bodovať, tak budú musieť zabrať na plné obrátky.
     
    36:18
    Z pravej strany tentokrát tvrdo pálil Kroták, no jeho delovku napokon gólman Kristan likvidovať nemusel, keďže puk letel len tesne vedľa nitrianskej brány.
     
    35:55
    Makovský nahodil puk na nitrianskú bránu, no gólman Kristan bol aj tnetokrát v strehu a puk bez problémov vyrazil svojimi betónmi do bezpečia.
     
    35:16
    Popradskí hokejisti sa vo svojej presilovej hre snažia dostať pred nitrianskú bránu, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Hostia vydali dopredu veľmi intenzívny forčeking.
     
    34:33
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť Roman Tománek.
     
    34:20
    Gólman Sidor si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok, keď najskôr po delovke od Raisa puk minul jeho bránu, no následne z pozície po odrazení puku spomínaný Rais trafil len skvele postaveného popradského gólmana!
     
    33:57
    Po nepresnej prihrávke od Jáchyma sa k zakončeniu v medzikruží mohol dostať Tománek, no ten radšej prihrával Hamrákovi, ktorý však minul priestor popradskej brány.
     
    33:12
    Nitrania si ani tentokrát vo svojej útočnej kombinácii veľmi nerozumeli a previnili sa len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa vhadzovanie presúva pred nitrianskú bránu.
     
    32:54
    Po tvrdej strele z medzikružia od Samuela Takáča si gólman Kristan pripísal na svoje konto ďalší dobrý zákrok, keď skvele zakročil svojiou hrudnou výstrojou.
     
    32:27
    Vaic sa snažil krížnou prihrávkou z ľavej strany nájsť pred bránou gólmana Kristana svojho spoluhráča Krotáka, no napokon sa mu to nepodarilo.
     
    31:46
    Kováčik zaviezol puk do útočného pásma po ľavom krídle, no následne narazil na pozorného Drábeka, ktorý ho od puku bez väčších problémov odstavil. Za popradskou bránou mu v tom pomohol aj aktívny Brejčák.
     
    31:17
    Sýkora sa snažil dobrou prihrávkou nájsť v útoku Stalsa, no nepodarilo sa mu to a táto akcia domácich napokon skončila jasným zakázaným uvoľnením.
     
    30:32
    Jáchym tvrdo pálil spoza pravého kruhu, následne však neprekonal betóny pozorného nitrianského gólmana. Brejčák sa snažil puk pred Kristanom dorážať, no ten ho ukryl vo svojej lapačke.
     
    30:05
    Paukovček sa dostal do zakončenia z polotočky na ľavom krídle, no jeho delovku napokon gólman Kristan s prehľadom vyrazil do bezpečia svojimi dobre osadenými betónmi.
     
    29:52
    Z ľavej strany tentokrát dobre pálil Ordzovenský, no gólman Sidor si drží čisté konto v druhej tretine s veľkým prehľadom. Tentokrát zachytil puk medzi svojimi dobre osadenými betónmi.
     
    29:19
    Mlynarovič sa dostal k puku za nitrianskou bránou, no napokon si na neho posvietila dvojica nitrianských obrancov, ktorá ho odn puku bez väčších problémov odstavila.
     
    28:39
    Michal Novák tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no jeho projektil gólman Sidor videl a puk vyrazil napravo od seba. Tam sa k puku dostal Kováčik, ktorý opäť tvrdo zakončoval, no napokon nedokázal prekonať pozorné Sidorove betóny.
     
    28:04
    Oba tímy hrajú už v plnom počte a momentálne sa snažia zaútočiť Popradčania. Tí sa však previnili postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v neutrálnom strednom pásme.
     
    27:42
    Makovský preveril gólmana Kristana tvrdou strelou spoza kruhov, no pozorný ochranca nitrianskej svätyne uspel aj tentokrát, keď puk bez problémov zachytil vo svojej výstroji.
     
    27:18
    Stals si s pukom nakorčuľoval do medzikružia a tvrdo vypálil, no jeho delovku napokon na ochrannú sieť zblokoval pozorný Ďurkech, ktorý dobre zakročil svojou hokejkou.
     
    26:42
    Po peknej prihrávke z pravej strany od Lapšanského sa k zakončeniu za ľavým kruhom dostal Belluš, no jeho projektil napokon nikým neclonený gólman Kristan dokázal zachytiť vo svojej výstroji.
     
    26:11
    Vidíme vylúčenia na oboch stranách. Hlavný rozhodca Lokšík poslal na trestnú lavicu hráčov Krotáka a Raisa – obaja dve minúty za krosček.
     
    25:47
    Popradčania si zahrajú v krátkej (jednosekundovej) početnej výhode o dvoch mužov. Na dve minúty si za držanie odchádza sadnúť hosťujúci útočník Filip Bajtek.
     
    25:40
    Makovský nekompromisne pálil od modrej čiary, no gólman Kristan mal svoje betóny postavené veľmi dobre a puk nimi dokázal včas vyraziť do bezpečia.
     
    25:15
    Po peknej prihrávke z pravej strany od Lapšanského sa k zakončeniu na ľavom kruhu dostal opäť Sýkora, no gólman Kristan bol aj tentokrát v strehu a puk svojou prilbou vyrazil na ochrannú sieť.
     
    24:50
    Brejčák nekompromisne pálil spoza kruhov, no jeho projektil sa napokon od Kristanových betónov odrazil naľavo k Lapšanskému. Ten tvrdo pálil, no napokon minul priestor nitrianskej brány.
     
    24:13
    Lapšanský sa dostal k puku na ľavom krídle, následne sa snažil dobrou krížnou prihrávkou nájsť Sýkoru, no ten bol dobre bránený Nádašdim a cez neho sa k puku už nedostal.
     
    23:48
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Miroslav Pupák.
     
    23:21
    Sýkora napriahol svoju hokejku za ľavým kruhom, no jeho delovku napokon gólman Kristan videl veľmi dobre a puk dokázal zachytiť medzi svojimi dobre osadenými betónmi.
     
    22:34
    Popradčania si tentokrát mierne nerozumeli a previnili sa postavením mimo hry, po ktorom sa vhadzovanie presúva do stredného pásma. Ešte predtým sa do menšej strkanice zapojila dvojica Ďurkech a Gápa, no k bitke napokon neprišlo.
     
    22:18
    Piačka nahadzoval puk spoza pravého kruhu na zadný mantinel, no gólman Sidor bol v strehu a odrazený puk dokázal ukryť pod svojou dobre osadenou lapačkou. Následne sa bude vhadzovať po jeho ľavici.
     
    21:45
    Nitrania pridávajú na ofenzívnej aktivite v útočnom pásme, no zatiaľ sa im nedarí skórovať. Z ľavej strany tentokrát dobre pálil Hamrák, no jeho projektil napokon nedokázal prejsť cez dobre postavené betóny gólmana Sidora.
     
    20:58
    Po skvelej prihrávke z ľavej strany od Vaica sa k zakončeniu na hranici ľavého kruhu dostal Mlynarovič, no jeho delovku napokon gólman Kristan vyrazil svojou výstrojou za vlastnú bránu!
     
    20:23
    Nitra dala gól!
    Nitrania sa počas presilovej hry v úvode druhej tretiny dostávajú do vedenia! Po skvelej prihrávke spoza Sidorovej brány sa k puku na ľavej strane dostal JOZEF STÜMPEL, ktorý svojou delovkou presne k pravej žŕdke popradskej brány nedal gólmanovi Sidorovi žiadnu šancu na úspešný zásah. Asistencie si pripisujú hráči Miroslav Pupák a Roman Tománek.
     
    20:05
    V úvode prvej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali hokejisti hosťujúcej Nitry, ktorí ešte stále hrajú v početnej výhode. Uvidíme, či sa im počas nej podarí skórovať.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    To, čo sa pred štadiónom dialo ešte pred zápasom si však môžete pozrieť tu: http://www.youtube.com/watch?v=p9WqXT2Y0K0
     
    Na popradský zimný štadión dnes zavítala aj početná skupina (asi 60 členov) nitrianských fanúšikov, podľa pokriku "Košice-Nitra-Košice" však predpokladáme, že aktuálny fanklub hostí je spojením fanklubov Nitry a Košíc. Zatiaľ sa však na štadióne oba (všetky tri) fankluby správajú veľmi slušne. Pred zápasom síce Nitrania zvolili výstup z autobusov v štýle svetlíc a delobuchov, no žiadne zranenie hlásené nebolo.
     
    Prvá dvadsaťminútovka dnešného zápasu síce góly nepriniesla, no určite sa bolo na čo pozerať. Mierne aktívnejší boli hokejisti hosťujúcej Nitry, ktorí najmä počas presilových hier poriadne potrápili popradskú defenzívu, no gólman Sidor potvrdzuje svoje skvelé výkony a zatiaľ je hlavným dôvodom, prečo je v kolónke inkasovaných gólov Popradu nula. Druhú dvadsaťminútovku začneme v znení presilovej hry Nitranov, ktorá bude trvať ešte 52 sekúnd.

    Podarí sa jednému z tímov dostať do vedenia počas druhej tretiny a následne si svoj náskok aj udržať alebo uvidíme bezgólovú remízu aj po štyridsiatich minútach hry?
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:36
    Sidor predviedol svoje kvality aj tentokrát, keď po tvrdej strele spoza ľavého kruhu od Ordzovenského zachytil puk vo svojej lapačke parádnym semafórom!
     
    19:01
    Gólman Sidor si na svoje konto pripísal skvelý zákrok! Po skvelej prihrávke z pravej strany od Kováčika sa k zakončeniu na ľavej strane dostal Chrenko, no popradský gólman aj tentokrát skvele zakročil svojim pravým betónom, ktorým vyrazil puk do bezpečia.
     
    18:52
    Nitrania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za držanie hokejky odchádza sadnúť domáci útočník Martin Belluš.
     
    18:15
    Bajtek intenzívne forčekoval pred popradskou bránou, no napokon nedokázal získať puk. Pozorný Drábek si dnes plní obrancovskú úlohu veľmi dobre a dokazuje, že aj útočník vie vzadu zahrať dobre.
     
    17:50
    Po skvelej krátkej prihrávke spoza nitrianskej brány od Krotáka sa k zakončeniu na ľavej strane dostal Vaic, ktorý tvrdo pálil z ťažkého uhla, no napokon minul priestor Kristanovej svätyne.
     
    17:15
    Popradčania sa dokázali ubrániť vo svojom oslabení a momentálne hrajú už v plnom počte. Tentokrát sa však Daniel Brejčák previnil zakázaným uvoľnením, po ktorom uvidíme vhadzovanie pred gólmanom Sidorom.
     
    16:50
    Reis tvrdo pálil spoza kruhov, no jeho prízemná delovka napokon smerovala len tesne vedľa popradskej brány. Gólman Sidor teda zasahovať nemusel.
     
    16:21
    Ordzovenský potiahol puk po ľavom krídle až za popradskú bránu, no tam bol dobre postavený Drábek, ktorý puk bez problémov získal a svojho súpera odstavil dobrým bodyčekom.
     
    15:56
    Nitrianskí hokejisti si opäť mierne nerozumeli a previnili sa len postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    15:43
    Nitrania si v útočnom pásme veľmi nerozumeli a napokon sa po nepresnej prihrávke od Kováčika dostal k puku Gápa, ktorý ho poslal cez všetky čiary až k nitrianskej bráne.
     
    15:07
    Nitrania budú hrať v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť Daniel Brejčák.
     
    14:49
    Nitrania hrajú v plnom počte a napokon sa dokázali ubrániť počas svojho oslabenia. Ihneď sa snažia ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí prejsť do útočného pásma.
     
    14:27
    Po peknej prihrávke od Brejčáka sa k zakončeniu na hranici pravého kruhu dostal Lapšanský, no ten napokon svojou delovkou tesne minul priestor nitrianskej brány. Kristan teda zasahovať nemusel.
     
    13:58
    Daniel Brejčák napriahol svoju hokejku an pravom krídle v domnení, že pred gólmanom Kristanom stečuje puk Mlynarovič, no nestalo sa tak. Nitrianský brankár aj tentokrát zachytil puk medzi svojimi betónmi.
     
    13:13
    Vaic nekompromisne zakončoval z hranice pravého kruhu, no gólman Kristan bol aj tentokrát v strehu a puk pravým bokom svojej výstroje dokázal zblokovať tesne mimo svojej brány.
     
    12:53
    Ihneď po vyhratom buly v znení Krotáka na pravej strane sa k zakončeniu od modrej dostal Jáchym, no gólman Kristan mal jasný výhľad a puk napokon zachytil vo svojej výstroji.
     
    12:41
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť útočník Tomáš Chrenko, ktorý pred nitrianskou bránou fauloval Lapšanského.
     
    12:23
    Sýkora obdržal puk na ľavom kruhu, následne tvrdo vystrelil, no gólman Kristan opäť dobre zakročil svojimi betónmi a puk vyrazil do bezpečia. Dorážať nedokázal ani aktívny Stals, ktorý bol pred gólmanom hostí.
     
    11:55
    Sýkora sa dostal k puku v strednom pásme, no následne ho len nahodil do útočného pásma, kde sa k nemu dostal pozorný Milo, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    11:23
    Popradský gólman Sidor je doposiaľ v naozaj dobrej gólmanskej forme. Tentokrát dokázal vo svojej výstroji zachytiť delovku z ľavej strany od aktívneho Kováčika.
     
    11:06
    Z ľavej strany nekompromisne zakončoval popradský útočník Belluš, no jeho delovka napokon minula priestor nitrianskej brány. Následne ostal na obrannej čiare ležať Marek Nagy, no ten sa pozviechal a krývajúc odkorčuľoval na striedačku.
     
    10:42
    Aktívny Kováčik tvrdo pálil z medzikružia, no svoju strelu nasmeroval len do stredu popradskej brány. Gólman Sidor teda nemal so zachytením puku žiaden problém.
     
    10:17
    Vaic sa dostal do dobrej šance na pravom krídle, no napokon sa cez pozorných nitrianských obrancov neodhodlal zakončovať. Kristan teda v tejto chvíli zasahovať nemusel.
     
    09:42
    Kroták si tentokrát mierne nerozumel s Mlynarovičom a prihrávku od popradského kapitána úspešne zachytil pozorný Rais, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    09:25
    Hra na popradskom zimnom štadióne sa v týchto chvíľach poriadne kúskuje. Aj tentokrát sa Nitrania previnili ofsajdom, po ktorom uvidíme vhadzovanie v strednom pásme.
     
    09:04
    Nitrania sa opäť dostali do útočného pásma, no čiaroví rozhodcovia si všimli jasné postavenie mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v neutrálnom strednom pásme.
     
    08:49
    Lapšanský sa dostal k puku na pravej strane v strednom pásme, následne chcel dobrou prihrávkou nájsť svojho spoluhráča Krotáka, no cez pozorného Ďurkecha napokon puk nedokázal prepašovať.
     
    08:14
    Popradskí hokejisti si opt mierne nerozumeli vo svojej útočnej kombinácii, keď bol Stals v útočnom pásme oveľa skôr ako puk. Následne sa odpískalo jasné postavenie mimo hry.
     
    07:48
    Pred gólmanom Sidorom tentokrát nebezpečne pohrozil Lukáš Novák, ktorý tečoval tvrdú strelu od Tománeka spoza kruhov. Pozorný ochranca popradskej svätyne však puk videl a následne ho bez problémov zachytil medzi svojimi betónmi.
     
    07:19
    Hosťujúci Ordzovenský sa dostal k puku za ľavým kruhom, no napokon nahodil puk len na zadný mantinel. Tam sa k nemu dostali len pozorní popradskí obrancovia, ktorí puk bez problémov držia na svojich hokejkách.
     
    06:53
    Nitrania sa snažili dostať do útočného pásma, čo sa im napokon aj podarilo, no tentokrát sa previnili postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v neutrálnom strednom pásme.
     
    06:29
    Domáci Takáč chcel dobrou prihrávkou z pravej strany nájsť v útoku svojho spoluhráča Gápu, no napokon si s nim veľmi nerozumel a táto akcia skončila len zakázaným uvoľnením domáceho Popradu.
     
    05:59
    Hosťujúci Bajtek potiahol puk do útočného pásma po ľavom krídle, no napokon narazil na pozorného Mlynaroviča, ktorý ho od puku bez problémov odstavil a následne založil útok domáceho Popradu.
     
    05:29
    Na oboch stranách sme tentokrát mohli vidieť zakázané uvoľnenia. Po tom druhom sa bude vhadzovať pred gólmanom Kristanom, konkrétne po jeho pravej ruke.
     
    04:58
    Hosťujúci Ďurkech tvrdo pálil spoza ľavého kruhu, no jeho delovku napokon gólman Sidor videl a bez väčších problémov puk zblokoval svojimi betónmi do bezpečia.
     
    04:27
    Sýkora potiahol puk do útočného pásma po pravom krídle, no proti pozornému Ručkayovi už napokon zakončovať nedokázal. Pozorný nitrianský hokejista mu puk z hokejky uchmatol.
     
    03:57
    Popradčania sú pri puku vo vlastnom obrannom pásme, kde sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no zatiaľ sa im nedarí prejsť cez dôkladne bránené stredné pásmo.
     
    03:25
    Kroták tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no jeho delovka bola jedným z nitrianských obrancov zblokovaná do bezpečia vysoko nad nitrianskú bránu. Následne sa snažia zaútočiť hostia.
     
    02:49
    Spoza pravého kruhu nahadzoval puk na popradskú bránu hosťujúci Pupák, no gólman Sidor bol aj tentokrát v strehu a puk bez problémov zblokoval svojimi betónmi do bezpečia.
     
    02:20
    Po dobrej strele od Piačku z ľavej strany gólman Sidor dobre zakročil svojimi betónmi. Následne sa k puku dostal pozorný obranca Jáchym, ktorý sa však previnil len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Sidorom.
     
    01:56
    Gápa dobre zakončoval z ľavej strany, no jeho delovku napokon gólman Kristan videl veľmi dobre a puk bez problémov zblokovali svojimi betónmi do bezpečia.
     
    01:24
    Vaic sympaticky zakončoval z ľavej strany, no jeho projektil napokon skončil len na bočnej sieti nitrianskej brány. Gólman Kristan teda v tejto chvíli zasahovať nemusel.
     
    00:54
    Tentokrát sme mohli vidieť ďalšiu nepresnosť domáceho celku. Popradskí hokejisti sa tentokrát previnili zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Sidorom.
     
    00:34
    Popradčania si tentokrát mierne nerozumeli v útočnej rozohrávke a následne sa previnili len postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v neutrálnom strednom pásme.
     
    00:08
    V úvode prvej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali hokejisti domáceho Popradu, ktorí sa na krátku chvíľu stiahli pred svoju bránu a následne sa snažia zaútočiť.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Popradskí "kamzíci" sa v dnešnom zápase predvedú v klasických modrých dresoch pod taktovkou trénera Milana Jančušku.

    Nitrianskí "corgoni" budú hrať v dresoch modrých a koučovať ich bude tréner Antonín Stavjaňa.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Sidor (Sedlačko) – Gaborčík, Drábek, Jáchym, Kasanický, D. Brejčák, Makovský, Gápa, M. Nagy – Sýkora, Stals, Lapšanský – S. Takáč, Paukovček, Belluš – Kroták ("C"), Mlynarovič, Vaic – Paločko.

    HK Nitra: Kristan (Zima) – Nádašdi, Milo ("A"), Ordzovenský, Rais, Ďurkech, M. Novák, Štumpf – Kováčik ("A"), Chrenko, H. Ručkay – Tománek, Stümpel ("C"), L. Novák – Segľa, Hamrák, Bajtek – Piačka, Kmeč, Pupák.

    Rozhodca: Peter Lokšík – Miroslav Valach, Tomáš Holienka.
     
    Z nitrianských hráčskych radov pochádza doposiaľ najproduktívnejší hráč tohto ročníka Tipsport Extraligy – Roman Tománek, ktorý má na svojom konte 35 kanadských bodov za 16 gólov a 19 asistencií.

    Hneď za ním je na druhej priečke nitriansky útočník Jozef Stümpel s 34 kanadskými bodmi za 8 gólov a až 26 asistencií, čo ho pasuje aj za najlepšieho nahrávača v extralige.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 29. kole najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku – Tipsport extraliga!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z popradského zimného štadióna, kde proti sebe od 17:00 nastúpia hráči domáceho HK Poprad a hosťujúceho tímu HK Nitra.

    Popradskí "kamzíci" sa po 30 odohraných zápasoch nachádzajú na priebežnej štvrtej priečke so ziskom 48 bodov a gólovým skóre 92:83 za 16 výhier a 14 prehier. Pred Popradom momentálne na tretej priečke sídli Banská Bystrica s náskokom šiestich bodov a za Popradom na piatej priečke sídlia Piešťany s dvojbodovou stratou.
    Aktuálna zápasová bilancia popradských "kamzíkov", prehra (1:3 vonku proti piešťanským "havranom") – výhra (3:1 doma proti tímu HK 36 Skalica) – prehra (2:3 po samostatných nájazdoch vonku proti zvolenským "rytierom") – výhra (7:1 doma proti žilinským "vlkom") – prehra (0:3 doma proti košickým "oceliarom"), jasne hovorí o tom, že Popradčania predvádzajú v priemere dobré výkony, no tie si stále nevedia nájsť svoju potrebnú stabilitu.

    Nitrianskí "corgoni" sa po 30 odohraných zápasoch nachádzajú na skvelej druhej priečke so ziskom 60 bodov a gólovým skóre 103:64 (najviac vsietených gólov v extralige) za devätnásť výhier a jedenásť prehier. Pred Nitranmi sídlia na čele tabuľky s náskokom piatich bodov Košičania a za Nitranmi na tretej priečke sídlia Banskobystričania so stratou už šiestich bodov.
    Aktuálna zápasová bilancia nitrianských hokejistov, prehra (3:4 vonku proti banskobystrickým "baranom") – prehra (2:3 po samostatných nájazdoch doma proti Dukle Trenčín) – prehra (2:3 po samostatných nájazdoch vonku proti piešťanským "havranom") – výhra (10:2 doma proti tímu HK 36 Skalica) – výhra (4:1 doma proti zvolenským "rytierom"), jasne hovorí o tom, že aj rozbehnutí Nitrania v posledných kolách niekoľkokrát zakopli, a tak budú musieť doháňať svoju stratu na Košičanov.

    Popradskí "kamzíci" a nitrianskí "corgoni" si v tejto sezóne zmerali sily už trikrát. Vo všetkých troch stretnutiach boli však úspešnejší Nitrania, ktorí dvakrát dominovali na domácom ľade výsledkom 4:2 a raz vyhrali aj v Poprade tesne 1:0 po samostatných nájazdoch.

    V tomto zápase sú mierne favorizovaní hosťujúci nitrianskí hokejisti, ktorí majú lepšie tabuľkové postavenie, no nevýhodu úzkeho popradského klziska. Bookmakeri stávkových kancelárií sú rovnakého názoru, keďže na výhru domáceho Popradu vypísali kurz 2,33, zatiaľ čo výhra Nitranov je ohodnotená kurzom o niečo menším – 2,25. Na nerozhodnú remízu je vypísaný kurz 4,20.

    Podarí sa popradským hokejistom po nepríjemnej domácej prehre s Košicami nadviazať na priaznivé výkony z domácich zápasov alebo Nitrania zabojujú naplno a vyhrajú aj štvrtý vzájomný zápas proti Popradu v tejto sezóne?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Branky a nahrávky: 40. Mlynarovič (Jáchym, Kroták) – 21. Stümpel (Pupák, Tománek), 65. Stümpel


    HK Poprad: Sidor (Sedlačko) – Gaborčík, Drábek, Jáchym, Kasanický, D. Brejčák, Makovský, Gápa, M. Nagy – Sýkora, Stals, Lapšanský – S. Takáč, Paukovček, Belluš – Kroták ("C"), Mlynarovič, Vaic – Paločko.
    HK Nitra: Kristan (Zima) – Nádašdi, Milo ("A"), Ordzovenský, Rais, Ďurkech, M. Novák, Štumpf – Kováčik ("A"), Chrenko, H. Ručkay – Tománek, Stümpel ("C"), L. Novák – Segľa, Hamrák, Bajtek – Piačka, Kmeč, Pupák.

    Rozhodčí: Peter Lokšík – Miroslav Valach, Tomáš Holienka

    Diváci: 1259
    bahis siteleri