Warriors Brno – Uh. Hradiště 2:8 (kon.) | Havlíčkův Brod – Třebíč 2:1 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
SK Horácká Slavia Třebíč
Neděle 08.12.2013, 13:00 • Kotlina • Liga staršího dorostu
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Nahodil (Adam) – Klofáč, Mendl (C), Suchý, Krajcigr, Bušek, Vacek, Lacina – Křížek, Kolouch, Kraučuk, Polák, Abbrent, Kořenář, Cejpek, Jelínek, Semrád, Gažak.

    SK Horácká Slavia Třebíč: Svoboda (Nováček) – Hort, Hodek, Oburka, Kabelka, Wasserbauer, Šimka, Maštera – Tůma, Všetečka (C), Ferda, Matov, Urban, Pokorný, Kajnar, Dobeš.

    Rozhodčí: Martin Homola – Martin Klouda, Petr Křivohlavý.
     
    Mladí Rebelové už naskakují na led.
     
    Stejně tak i hosté a trio rozhodčích.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Hosté si zkusili po úvodním vhazování ve středovém kruhu pomoci nahozením do útočného pásma podél levého mantinelu, ale obrana Rebelů dojela kotouč dříve.
     
    00:35
    Havlíčkův Brod se postupnou kombinací probil až do útočného pásma, ale zde nemá kotouč plně pod kontrolou a musí o něj neustále bojovat u hrazení.
     
    00:42
    Obrana Třebíče sice odrazila havlíčkobrodský útok, ale po zisku kotouče si neporozuměla a vyhodila přes všechny čáry jen na odpískané zakázané uvolnění.
     
    01:25
    První střelu dnešního zápasu měl n svědomí Jan Šimka, který se do puku opřel na vrcholu pravého kruhu. Jeho nepříjemnou ránu vyrazil brankář Nahodil vyrážečkou.
     
    02:00
    Hosté se usadili v útočném pásmu, kde si vyměňují kotouč.
     
    02:26
    Havlíčkobrodskou defenzivu ale překonat nedokázali a po nahození za Nahodilovu bránu pouštějí na led čerstvé síly. Hrát mohou mladí bojovníci z Kotliny.
     
    02:50
    Zatím sledujeme především bojovnou partii, při níž se kotouč zdržuje hlavně v prostoru středního pásma. Obě obrany jsou pozorné a gólmani mají minimum práce.
     
    03:10
    Havlíčkův Brod se nastěhoval do soupeřova území, kde opět musí svádět dlouhé a urputné souboje o kotouč.
     
    03:38
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Rebelové si vytvořili po vyhraném souboji v rohu pásma chvilkový tlak a slaví zisk důležitého vedení! Jakub Kraučuk s TOMÁŠEM CEJPKEM si počínali hodně důrazně před třebíčským brankovištěm a druhý jmenovaný z nepřehledné skrumáže před brankou dotlačil kotouč za Svobodova záda! Asistence: Jakub Kraučuk.
     
    04:05
    Bílé hvězdy se pokouší o rychlou odpověď, když drží kotouč na svých holích a zkoušejí něco nebezpečného vymyslet v útočném pásmu. Zatím neúspěšně.
     
    04:45
    Domácí nakonec sebrali svému krajskému rivalovi kotouč a přešli do rychlého protiútoku, který nakonec dokázala třebíčská defenziva zastavit. Havlíčkův Brod je však stále na dostřel gólmana Svobody.
     
    05:20
    Horáci nakonec vybojovali puk a zavezli jej až do blízkosti gólmana Nahodila, ale ten mohl zůstat i tentokrát ledově klidný. Soupeřovi útočníci totiž nic nevymysleli.
     
    06:00
    Hraje se hodně plynule, s minimem přerušení, přičemž kotouč se rychle stěhuje z jedné poloviny hřiště na druhou. O něco nebezpečnější jsou zatím mladí Rebelové, čemuž odpovídá i průběžný stav.
     
    06:35
    Parta z Kotliny i nadále svírá svého soupeře v hloubi jeho obranného pásma, ale nedaří se jí zakončit z nějaké palebné pozice. Třebíč dobře hlídá choulostivý předbrankový prostor.
     
    07:12
    Horácká Slavia se dlouho snažila přejít přes útočnou modrou čáru, což se jí sice povedlo, jenže vzápětí je po hvizdu rozhodčího vykázána zpět ke svému brankáři Svobodovi pro úmyslný ofsajd.
     
    07:23
    A znovu se bude vhazovat v kruhu vedle brankáře Svobody. Tentokrát za to může třebíčské vyhození na zakázané uvolnění.
     
    07:48
    Hosté se zatím hodně hledají. Je vidět, že první obdržená branka s jejich psychikou zacloumala. Naopak Rebelové zatím hrají ve velké pohodě. Další icing Horáků.
     
    07:58
    Hosté i nyní odrazili havlíčkobrodský útok, ale opět se vzmohli jen na dlouhé vyhození. To sice nekončí na zakázané uvolnění, ale hrát mohou domácí beci.
     
    08:10
    Technický prohřešek se teď vloudil i do mezihry mladých Rebelů, kteří rovněž poslali kotouč přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Buly po Nahodilově pravici.
     
    08:24
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Tak to je hodně nepříjemná situace pro domácí tým, hosté z ojedinělé akce vyrovnávají! Kotouč putoval v útočném pásmu ihned po vhazování po ose Jiří Všetečka – Lukáš Hort – VOJTĚCH MAŠTERA, přičemž posledně jmenovaný v prostoru kruhů šikovně tečoval puk, který skončil až za Nahodilovými zády! Asistence: Lukáš Hort, Jiří Všetečka.
     
    09:42
    Havlíčkův Brod si teď vytvořil obrovský tlak a brankář Svoboda musel naplno předvést své umění, když dvakrát zasahovat proti nepříjemné střele z prostoru pravého kruhu!
     
    10:36
    Havlíčkův Brod si zahraje přesilovou hru. Při signalizované výhodě střílel z prvého kruhu k přední tyčce Jakub Kraučuk, ale jen do Svobodových betonů. Tomáš Hodek (TRE) se provinil držením protihráče.
     
    11:05
    Hosté dvakrát v krátkém časovém sledu získali puk a okamžitě vyhodili přes celou délku hřiště.
     
    11:30
    Daniel Kolouch se neprobil do útočného pásma s pukem na holi a vpřed mohli při vlastním oslabení Horáci. Z mezikruží střílel zápěstím Ondřej Urban, ale jeho rána byla zblokována do rohu pásma.
     
    12:09
    Brankář Svoboda teď hodně podržel hostující tým, když zblízka zlikvidoval několik nebezpečných dorážek Rebelů, které na něj vyletěly z nepřehledné skrumáže!
     
    12:48
    Bílé hvězdy sice přečkaly těžké chvíle bez úhony, jenže znovu se budou bránit ve čtyřech. Špatně totiž vystřídaly a za příliš mnoho hráčů na ledě pykají dvěma minutami. Trest odpyká Jakub Tůma (TRE).
     
    13:00
    Hosté ihned po vhazování vyhodili až do hájemství brankáře Nahodila.
     
    13:15
    Rebelové už jsou v útočném pásmu a seskupeni kolem Svobodovy brány do přesilovkového postavení.
     
    13:25
    Třebíč se znovu osvobodila.
     
    13:58
    Brankář Svoboda byl pod prškou havlíčkobrodských střel, Hodně nebezpečně pálil zblízka především Jan Jelínek, ale střela mu v dobré pozici nesedla. Rychlý protiútok hostů zastavil ofsajd.
     
    14:26
    Domácí se v přesilové hře zatím hodně trápí. Bílé hvězdy se naopak brání velmi dobře a pravidelně kouskují soupeřův tlak vyhozeními.
     
    15:18
    Martin Polák přišel v rohu obranného pásma o puk a hosté při hře 5 na 5 okamžitě zahrozili. Kotouč se dostal do pravého kruhu k Ondřejovi Urbanovi, jehož štiplavou ránu schoval do náruče brankář Nahodil u bližší tyčky, čímž přerušil hru.
     
    15:38
    Nyní se karta otočila a vpřed se nahrnuli v hojném počtu mladíci Havlíčkova Brodu. Zatím se jim nepodařilo přelstít pevnou obranu svého soupeře.
     
    16:06
    Podobně si vedla i Horácká Slavia, jež nepřešla přes havlíčkobrodský obranný blok. I nadále však zůstane u brankáře Nahodila, rebelové vyhodili jen na icing.
     
    16:23
    Tak teď měli domácí velké štěstí! Po kotouči se mezi obránci natahoval na útočné modré čáře Ondřej Urban, ale na kus černé gumy nakonec nedosáhl. Píská se zakázané uvolnění Třebíče.
     
    16:50
    Domácí soubor v těchto chvílích diktuje tempo hry a snaží se přejít do útočného pásma. Přes zkonsolidovanou obranu svého krajského rivala je to pro něj zatím obtížný úkol.
     
    17:08
    Daniel Kolouch (HBR) – 2 minuty – hákování.
     
    17:25
    Rebelové nadvakrát nedokázali vyhodit kotouč ze svého pásma. S trochou štěstí se to povedlo až Jakubu Abbrentovi, jenž posunul kus černé gumy alespoň do středu pole.
     
    17:38
    Havlíčkův Brod vyhazuje do třebíčského pásma.
     
    17:54
    Nyní odvádí brodská čtveřice skvělou práci, když aktivním napadáním znepříjemňuje Bílým hvězdám rozehrávku a drží hru daleko od brankáře Nahodila, čímž šetří i čas ze svého trestu.
     
    18:29
    Hosté jsou v útočném pásmu.
     
    18:40
    Skvělá práce Martina Poláka, který v pozici ležmo posunul kotouč až do útočného pásma od levého mantinelu.
     
    19:10
    Jiří Wasserbauer nebezpečně pálil od modré čáry, ale jeho dělovka postrádala patřičnou přesnost a proletěla vysoko nad horní brodskou tyčkou.
     
    19:57
    Havlíčkův Brod se nedokázal dostat ven ze svého pásma, ale hosté už se asi k ničemu neprobijí. Píská se jejich postavení mimo hru, buly ve středním pásmu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka přinesla ve svém úvodu převahu mladých Rebelů, kteří se ujali po přesné trefě Tomáše Cejpka zaslouženého vedení. Třebíč však dokázala odpovědět, když se z ojedinělé akce postaral o vyrovnání Vojtěch Maštera. Havlíčkův Brod byl o něco lepším týmem, ale svou převahu nedokázal vyjádřit střelecky. Před 2. třetinou, jež začne zhruba v 13:44, platí v Kotlině nerozhodný stav 1:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Hosté předvedli pohledný přechod do útoku, když se snažili dobýt soupeřovo pásmo rychlými a dlouhými nahrávkami. Nakonec jim chyběl větší přesnost.
     
    20:52
    Jakub Kraučuk přebral puk, sjel si až mezi kruhy a hezkou ranou trefil hruď dobře postaveného brankáře Svobody. Hosté zkusili přejít do brejku, ale byli zastaveni ve středu pole.
     
    21:10
    Gólman David Svoboda teď pomohl své obraně, když si povyjel ze svého brankoviště nahozený kotouč, který se rychle odrazil od zadního mantinelu, zalehl před brodskými útočníky.
     
    21:40
    Domácí se snaží být hodně aktivní ve střelbě. zkoušejí střílet snad ze všech možných pozic útočného pásma, ale zatím jim chybí větší přesnost.
     
    22:05
    Kotouč se teď rychle stěhuje po ledové ploše sem a tam, k vidění je hodně nepřesností. Na ledě dominují obě obrany, šance k vidění takřka nejsou.
     
    22:40
    Třebíč teď má kotouč častěji na svých holích a operuje s ním v blízkosti nebo přímo uvnitř útočného pásma. Obrana Rebelů zatím pracuje spolehlivě.
     
    23:15
    Kupředu se vydali i mladí Rebelové, ale oni nedokázali nějakou fintou přelstít dobře postavenou obranu svého soupeře.
     
    23:23
    Hra se rychle přesunula k brance, jíž stráží Dominik Nahodil. Domácí vybojovali kotouč, jenže vyhodili jej vzápětí jen na odpískané zakázané uvolnění.
     
    23:50
    Kotouč se teď zdržuje hlavně ve středu pole, kde se o něj hráči obou táborů pravidelně střídají.
     
    23:58
    Jan Vacek zkusil štěstí od levého mantinelu, ale brankář Svoboda byl u bližší tyčky připravený a kotouč, který dobře viděl, se pro něj stal doslova pochoutkou.
     
    25:25
    Oběma týmům teď činí potíže přechod do útočného pásma. Mohou za to ale i obě pevné defenzivy, které si v dosavadním průběhu zápasu počínaly velmi dobře.
     
    26:10
    Havlíčkův Brod nedokázal rozvinout útočnou akci, když byl zastaven už ve středu pole. Hosté si zkusili pomoci nahozením, ale ani to s sebou kýžené ovoce v podobě zisku postavení u soupeřovy brány nepřineslo.
     
    26:41
    Michal Semrád bleskově obkroužil bránu, ale kotouč k bližší tyči nezasunul přes Svobodovy betony. Třebíčský brankář stejnou částí své výstroje zastavil i střelu Jana Jelínka, jenž pálil zblízka bekhendem, Daniel Kolouch (HBR) vyloučen na 2 plus 10 minut za vražení na hrazení. Menší trest odpykává Michal Kořenář (HBR).
     
    27:17
    Domácí dokázali okamžitě po buly vyhodit a Horáci při pokusu o návrat do útočného území nepřešli přes modrou čáru, když jim byl odpískaný ofsajd.
     
    28:25
    Jakub Lacina teď odvedl pořádný kus dobré práce, když z obranného pásma vyvezl kotouč až za bránu Davida Svobody, kde ušetřil cenné vteřinky z Kolouchova trestu.
     
    29:00
    Hosté pokračují v útočné aktivitě i při hře 5 na 5. Přesilová hra se jim vůbec nepovedla, když si nic nebezpečnějšího, i díky dobré obraně soupeře, nevytvořili.
     
    29:30
    Skvěle brankář Svoboda! V krátkém časovém sledu si poradil s nepříjemnými střelami Jakuba Kraučuka a Tomáše Cejpka, jež na něj vyletěly z pravého kruhu. Vzápětí si poradil i s Kraučukovým projektilem z bezprostřední blízkosti!
     
    29:50
    I tentokrát se strážce třebíčské brány vyznamenal! Zblízka na něj pálil volný Jan Jelínek, ale Svoboda skvěle zasáhl svými betony a zalehl rychle kotouč!
     
    30:30
    Havlíčkův Brod je teď na ledě jasně lepší a vytrvale buší do obranného bloku svého soupeře, který má teď spoustu práce. Rozhodně se nenudí ani brankář Svoboda.
     
    30:46
    Michal Kořenář s Martinem Polákem teď byli hodně důrazní v předbrakovém prostoru a málem slavili úspěch! Gólman Svoboda se ale roztáhl ve svém brankovišti a puk za svá záda nepustil!
     
    31:30
    Hosté nakonec ustáli obrovský tlak mladých bojovníků z Kotliny a vyhozeného puku se ujal rozjetý Jiří Všetečka, který však nepřesprintoval brodského obránce.
     
    32:09
    Jakub Kraučuk, který je dnes velmi aktivní, znovu prověřil brankáře Svobodu, který vykopl jeho nepříjemnou ránu zblízka svými betony. Hraje se teď ve strhujícím tempu.
     
    32:50
    Obrázek hry se nemění. Radim Ferda střílel v dobré pozici v levém kruhu, kde měl dostatek místa, ale vyprášil jen Nahodilovy betony. Do protiútoku se hnal po pravém křídle Tomáš Cejpek, který přes Davida Svobodu nepropasíroval puk k bližší tyčce.
     
    33:20
    Hrálo se dlouho bez přerušení a rozhodčí musel zadout do své píšťalky až teď, když odpískal zakázané uvolnění Havlíčkova Brodu.
     
    33:55
    Domácí se teď snaží přejít přes obraný val Bílých hvězd, ale bez úspěchu. Horáci si teď počínají kolem svého brankáře Svobody velmi svědomitě.
     
    34:15
    Parta z Kotliny teď tahá za delší konec pomyslného provazu, ale do šancí, které si vytvořila v předchozích minutách, se už nedostává.
     
    35:00
    Děj hry se odvíjí hlavně ve středním pásmu.
     
    35:25
    Tomáš Cejpek se znovu protáhl podél pravého mantinelu a pálil k přední tyčce. Zde vyrazil brankář Svoboda puk svými betony a dorážet tak mohl důrazný Jakub Abbrent, ale jen do nastavených betonů. Gólman Svoboda teď hledá ve své výstroji puk.
     
    35:40
    Jakub Abbrent hledal v předbrankovém prostoru svého parťáka Jakuba Kraučuka, ale ten byl tísněný a prudkou nahrávku, jež mu šla na brusle, si nedokázal zpracovat.
     
    36:10
    Havlíčkův Brod je stále lepší a neustále sprškou projektilů doráží na brankáře Davida Svobodu, který drží akcie Třebíče stále nad vodou.
     
    36:47
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Teď už ale ani fantom mezi třebíčskými tyčemi nedokázal zabránit gólu, Rebelové slaví zasloužené vedení! Od Jana Jelínka putoval puk k Davidu Buškovi, který zblízka procedil mezi Svobodovými betony puk, jenž se zastavil v brankovišti a snadnou úlohu už měl dorážející JAKUB KRAUČUK! Asistence: David Bušek, Jan Jelínek.
     
    37:20
    A s třebíčskými hráči to mohlo vypadat ještě mnohem hůře. Michal Semrád našel z rohu pásma před bránou najetého Jana Jelínek, který jen nastavil hůl, ale kotouč proletěl těsně vedle levé Svobodovy tyčky!
     
    38:30
    Havlíčkobrodští střelci stále nemají dost a neustále dorážejí na brankáře Svobodu, který teď neví, kam za přetíženou obranou dříve skočit. Zatím drží nejtěsnější manko svého týmu.
     
    39:15
    Horáci dokázali otupit drtivý tlak svého krajského soka a nyní sami tlačí v útočné fázi na pilu. Brodská obrana si ale počíná hodně svědomitě a k brankáři Nahodilovi nikoho nepouští.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část přinesla velmi hezkou podívanou, když se hrál plynulý a útočný hokej, který nabídl spoustu velkých šancí. Nebezpečnější byli přeci jen Rebelové, kteří se po přesném zásahu Jakuba Kraučuka dočkali zaslouženého vedení. Před závěrečným dějstvím, jež začne přibližně v 14:26, vede Havlíčkův Brod v derby Vysočiny nad Třebíčí těsně 2:1.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Mezi kruhy dostal pěknou nahrávku z rohu pásma Jakub Tůma, ale byl před brankovištěm velmi dobře pokrytý a z velmi těžké pozice nakonec nedokázal zakončit.
     
    40:58
    Dva úspěšné zákroky proti střelám z levého a pravého kruhu si připsal u první tyčky pozorný brankář Svoboda. Ve druhé případě zkoušel štěstí Daniel Kolouch.
     
    41:28
    Třebíč postupnou a přesnou kombinací přešla do útočného pásma, kde využil chvíle času mezi kruhy Patrik Matov, jehož střela zápěstím skončila v náruči pozorného brankáře Nahodila.
     
    41:30
    Kotouč po tuhém boji ve středním pásmu opustil hrací plochu a skončil na střídačce. Buly proběhne ve středním pásmu, blíže modré čáře hostů z Třebíče.
     
    42:00
    Rychlý přechod do útočného pásma Horácké Slavii nevyšel, protože ji v rozletu zastavilo odpískané postavení mimo hru.
     
    42:35
    Rebelům nevyšla rozehrávka, když ve středu ledového kolbiště ztratili kotouč. Hrát tak mohou mladí Horáci, kteří rozehrají z obranného pásma.
     
    42:45
    Jiří Všetečka se prezentoval nepříliš povedenou ranou z velkého úhlu na pravé straně, s níž neměl brankář Nahodil nejmenší problémy, když ji schoval v lapačce.
     
    43:20
    K vidění jsou zatím střely především z prostoru kruhů, jež nejsou pro brankáře moc nebezpečné. tentokrát musel zasahovat brankář Svoboda.
     
    43:46
    Jan Vacek nahodil odrazem o levý mantinel kotouč do útočného pásma, kam za ním míří rozjetí Rebelové i třebíčští obránci.
     
    44:05
    Rychlostní souboj nakonec vyhráli hosté z Moravy, ale v útočném pásmu nedokázali nic nebezpečného vymyslet. S kotoučem znovu manipulují mladí Rebelové.
     
    44:50
    Zatím sledujeme především bojovný hokej, který s sebou moc hokejové krásy nepřináší. K vidění je spousta nepřesností, obě obrany si počínají svědomitě. Brankáři spíše jen nezúčastněně sledují dění před sebou.
     
    45:10
    Po několika přihrávkách v útočném pásmu zakončil od modré čáry Dominik Suchý, ale gólman Svoboda měl velmi dobrý výhled a letící kotouč ukryl ve své nachystané náruči.
     
    45:30
    Po odražení třebíčského útoku se vydal vpřed Daniel Kolouch, jenž zkusil střelu z velkého úhlu na levé straně. Brankář Svoboda těžil ze svého dobrého postavení u bližší tyčky a střelu zlikvidoval.
     
    45:48
    Daniel Kolouch (HBR) – 2 minuty – hákování.
     
    46:00
    Havlíčkův Brod se zmocnil puku a vyhodil.
     
    46:19
    Třebíč nahazuje do útočného pásma.
     
    46:36
    Hráči obou táborů bojují o kus černé gumy v rohu havlíčkobrodského pásma.
     
    46:45
    V dlouhé přetlačované byli nakonec úspěšnější hosté, kteří se probili k zakončení. Z prvého kruhu tvrdě střílel Jakub Tůma, ale jeho dělovka byla hodně nepřesná.
     
    47:26
    Bílé hvězdy se v přesilovce zatím trápí. Havlíčkův Brod se v obranném bloku velmi dobře pohybuje a nedává svému soupeři takřka žádný prostor pro zakončení.
     
    47:56
    Hosty zastavil při útočné snaze ofsajd. Domácí jsou už v plném počtu. Po zisku kotouče vyhodil na icing z obranného pásma Lukáš Křížek. buly po Nahodilově pravici.
     
    48:07
    Dlouhý souboj o puk ve středním pásmu končí přerušením hry, protože touš se dostal mimo mantinely.
     
    48:16
    Hra je zatím hodně rozkouskovaná, rozhodčí musí do hry často zasahovat svou píšťalkou. Tento stav více vyhovuje domácím, kteří stále drží nejtěsnější náskok.
     
    48:35
    Lukáš Křížek se dostal ke kotouči mezi kruhy a nic složitého nevymýšlel. Jeho přízemní ránu vykopl brankář Svoboda svým pravým betonem do rohu pásma.
     
    49:14
    Třebíčští zadáci při rozehrávce přišli o puk, když nahráli na modrou čáru jen Tomášovi Cejpkovi, který si vybruslil mezi kruhy a jeho sražená rána skončila v ochranné síti.
     
    49:25
    Hosté po zisku kotouče pelášili do rychlého protiútoku, ale z toho nakonec kvůli nepřesné nahrávce nebylo nic nebezpečného. Třebíč drží útočné pásmo.
     
    50:07
    David Bušek se na vrcholu kruhů s pukem na holi vůbec nerozpakoval a vypálil po ledě. Brankář Svoboda se na švestkách nachytat nenechal a puk vyrazil. Bílé hvězdy vyhodily na icing.
     
    50:17
    Bojuje se teď o kotouč v rohu třebíčského pásma. Do boje se zapojilo hodně hráčů, ale vítěze této přetlačované stále neznáme.
     
    50:44
    Havlíčkův Brod stále drží útočné pásmo, ale nedaří se mu vůbec přesně zakončit. Horáci zatím vyčkávají na chybu a možnost k rychlému protiútoku.
     
    51:06
    Tak to je pro hosty komplikace. Na trestnou lavici je ke dvěma minutám za faul kolenem vykázán Ondřej Urban (TRE). navrch dostal osobní trest na 10 minut za nesportovní chování. dvě minuty odsedí David pokorný (TRE).
     
    51:47
    Hosté se dvakrát osvobodili. Nejdříve vyvezli kotouč, podruhé jednoduše vyhodili přes všechny čáry.
     
    52:05
    rebelové už jsou v přesilovkovém postavení.
     
    52:15
    Rostislav Klofáč vystřelil od modré čáry, ale David Svoobda měl nekrytý výhled a kotouč lapil do náruče. K dorážkám tak brodské útočníky už nepustil.
     
    53:00
    Hosté vyhodili, ale Havlíčkův Brod už je zpět ve Svobodově blízkosti, kde si vyměňuje kotouč a chystá si palebnou pozici.
     
    53:03
    Do té se znovu dostal Rostislav Klofáč, ale od modré čáry znovu našel náruč dobře postaveného brankáře Svobody, který přerušil svým zákrokem hru.
     
    53:49
    Horáci už jsou v plném počtu, ale proti velmi dobře hrající obraně mladých Rebelů to dnes mají opravdu hodně těžké. Ani tentokrát se kombinací do prostoru před brankou neprotlačili.
     
    54:03
    A když už si s brodskou obranou dokáží poradit, zmaří jim radost zatím velmi spolehlivě chytající Dominik Nahodil. Ten si teď poradil se střelou Radima Ferdy od levého mantinelu.
     
    54:32
    V rohu brodského pásma zůstal chvíli ležet otřesený Jakub Kraučuk, ale už to vypadá, že by měl být v pořádku, když sám dojel na střídačku Rebelů.
     
    54:51
    Třebíč teď trochu přitlačila Rebely v jejich obranném pásmu. Domácí ukořistili kotouč a raději vyhodili na zakázané uvolnění. Buly po levé ruce gólmana Nahodila.
     
    55:13
    David Bušek po obdržení nahrávky nabral rychlost a bekhendovou nahrávkou od pravého mantinelu hledal mezi kruhy najíždějícího Jana Jelínka, ale jeho nahrávce chyběla přesnost.
     
    55:39
    Hostům už nezbývá moc času na kýžené vyrovnání. Nyní drží puk v útočném pásmu, ale do koncovky se tlačí zatím marně.
     
    56:08
    Domácí dobře brání střed pole a Třebíč si znovu musela pomoci nahozeným pukem k Nahodilově bráně.
     
    56:26
    K tomu měli ale blíže Rebelové, kteří znovu vyvezli kotouč.
     
    56:40
    Teď měli domácí štěstí, protože kotouč se dostal k tísněnému útočníkovi Třebíče, který byl tísněný, ale puk se do jeho brusle odrazil těsně vedle pravé tyčky padajícího Dominika Nahodila!
     
    57:30
    Domácí drží kotouč po většinu času daleko od svého brankáře Nahodila. navíc neopomíjejí z příležitostí k protiútokům zahrozit. Horáci se teď dostávají do útočného území horko těžko.
     
    58:30
    Hokejovou parádu teď předvedl Rostislav Klofáč, který z vlastního pásma vyjel do útoku, obešel dva hráče a naservíroval exkluzivní nahrávku mezi kruhy na Michala Kořenáře, který z gólové pozice pálil do Svobodovy náruče! Hosté si berou oddechový čas.
     
    58:38
    Hosté drží puk za brodskou bránou.
     
    58:48
    Třebíč stále drží rebely pod tlakem.
     
    59:05
    Domácí vyvezli kotouč, ale Martin Polák trestuhodně minul prázdnou bránu při power-play Horáků!
     
    59:22
    Třebíč zpět u brankáře Nahodila.
     
    59:29
    Možná rozhodující moment dnešního utkání. Třebíč se dostala ven z útočného pásma a dopustila se útočného ofsajdu. Buly před brankářem Svobodou.
     
    59:41
    Domácí drží útočné pásmo.
     
    59:50
    Je zřejmě rozhodnuto, kotouč je stále u brány Třebíče.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Havlíčkův Brod v závěrečném dějství, jež nebylo zdaleka tak atraktivní jako předchozí dvacetiminutovka, uhájil nejtěsnější náskok a zaslouženě slaví triumf 2:1 a zisk veledůležitých tří bodů. Rozhodující branku vstřelil havlíčkobrodský útočník Jakub Kraučuk. To je ode mě z Kotliny pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám příjemný zbytek víkendu. (14:59:14)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 4. Cejpek (Kraučuk), 37. Kraučuk (Bušek, Jelínek) – 9. Maštera (Hort, Všetečka)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Nahodil (Adam) – Klofáč, Mendl (C), Suchý, Krajcigr, Bušek, Vacek, Lacina – Křížek, Kolouch, Kraučuk, Polák, Abbrent, Kořenář, Cejpek, Jelínek, Semrád, Gažak.
    SK Horácká Slavia Třebíč: Svoboda (Nováček) – Hort, Hodek, Oburka, Kabelka, Wasserbauer, Šimka, Maštera – Tůma, Všetečka (C), Ferda, Matov, Urban, Pokorný, Kajnar, Dobeš.

    Rozhodčí: Martin Homola – Martin Klouda, Petr Křivohlavý
    bahis siteleri