Wolfsburg – Mohuč 3:0 (kon.) | W. Brémy – Dortmund 1:5 (kon.) | Norimberk – Bayern 0:2 (kon.)
Freiburg – Hoffenheim 1:1 (kon.) | Frankfurt – Braunschweig 3:0 (kon.) | Hamburg – Hertha 0:3 (kon.)
konec
Werder Brémy
1:5 (0:2)
Borussia Dortmund
Sobota 08.02.2014, 15:30 • Weserstadion, Bremen • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Je dobojováno. Utkání patřilo Dortmundu, který přidal ve druhém poločase další tři branky. Domácím se podařilo vsítit alespoň čestný zásah. Borussia si tak odváží z Weserstadionu tři body za jednoznačné vítězství 5:1. Lví podíl mají na tomto zisku Robert Lewandowski a Henrich Mchitarjan. Oba dokázali skórovat hned dvakrát. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: (17:23:37)
     
    Konec zápasu, hlavní arbitr nastavovat nebude.
     
    89
    Werder právě vstřelil branku!
    Domácím se povedlo vsítit alespoň čestný zásah. Po minele defenzivy Dortmundu se přesně mířenou střelou k levé tyči prosadil LEVENT AYҪIҪEK.
     
    87
    Schmelzer se mohl dočkat odměny za dobrý výkon. Hlavička obránce Dortmundu ale přistála pouze na pravé tyči. Hosté mají stále chuť do útočení.
     
    85
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Exhibice Borussie pokračuje. ROBERT LEWANDOWSKI obdržel přihrávku za obranu Werderu, načež se vydal směrem k domácí bráně. Tam se neukvapil a přesnou střelou mezi nohy vrátivšího se hráče přidal další branku svého celku. Neúspěšná ofsajdová past se domácím krutě vymstila.
     
    83
    Schmelzer při dalším ze svých útočných výpadů utržil zásah balonem do hlavy. Nakonec se ale zvedá a bude pokračovat ve hře.
     
    82
    Utkání se již spíše dohrává, o vítězi je rozhodnuto. Werder působí velmi odevzdaně. Není divu, žádný celek by si nepřál utržit před domácím publikem takovýto debakl.
     
    80
    Wolf musel předvést ukázkový skok proti pokusu Roberta Lewandowského. Rána hostujícího forvarda směřovala do pravého horního rohu branky, v čemž jí ale zabránil domácí brankář.
     
    79
    Závěrečné střídání bude provedeno také v kádru Werderu. Hunta nahradí ve středu pole Levent Ayçiçek.
     
    77
    Hosté využívají i poslední možnost střídání. Aubameyanga nahradí Jonas Hofmann.
     
    75
    Již se zdálo, že je protiofenziva Werderu u konce. V tom se však dostal k míči Martin Kobylanski, který táhlou střelou donutil Weidenfellera k učebnicové robinzonádě. Následně domácí reklamovali ruku bránícího hráče, avšak hlavní sudí veškeré spekulace odmítá.
     
    73
    Sahinův centr z poměrně velké vzdálenosti uschovává domácí brankář do náručí. Následně bleskově rozehrává, avšak protiútok byl již v prvních okamžicích zastaven.
     
    72
    Schmelzer je dnes skutečně velmi aktivní. Spíše než v defenzivě, nachází se tento agilní zadák v předních liniích Dortmundu. Rovněž nyní se postaral o rozruch před Wolfem, z něhož ale další nebezpečná situace nevyvstala.
     
    70
    Objevuje se stále více nedovolených zákroků. Za další z nich je "oceněn" Martin Kobylanski.
     
    69
    Papastathopoulos velmi ostrým skluzem zastavil útočné počínání Gebre Selassieho, za což obránce Borussie dostává žlutou kartu.
     
    66
    Kevin Großkreutz se ihned vydal do útoku, avšak byl chycen v ofsajdové pasti. Na svou premiérovou útočnou akci si tak bude muset počkat.
     
    64
    Současně opuští hrací plochu Sven Bender, místo kterého vyběhne Sebastian Kehl.
     
    64
    Na řadě je střídání hostí. Marco Reus odchází, nahradí jej Kevin Großkreutz.
     
    62
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Borussia udělal zvýšené aktivitě Werderu rychlou přítrž. Protiútok po ose Aubameyang – Reus – HENRICH MCHITARJAN zakončil poslední jmenovaný lahůdkovou střelou k pravé tyči. Wolf neměl nárok zasáhnout. Za zmínku stojí také efektní, ale hlavně efektivní patičku, kterou Reus svého spoluhráče do stoprocentní příležitosti uvolnil.

    Libor Kucza

    Branky: 89. Ayçiçek – 26. Lewandowski (Schmelzer), 41. Mchitarjan (Lewandowski), 48. Friedrich, 62. Mchitarjan (Reus), 85. Lewandowski

    Karty:   13. di Santo (BRM), 70. Kob Kobylanski (BRM) – 25. Friedrich (DOR), 69. Papastathopulos (DOR)


    Werder Brémy: R. Wolf – Caldirola, Lukimya-Mulongoti, Prödl, Gebre Selassie – Junuzović, Bargfrede, Obraniak, Hunt (C) (79. Ayçiçek), Elia (55. Kob Kobylanski) – di Santo (54. Petersen).
    Náhradníci: Mielitz – Makiadi, Ignjovski, Kroos, Ayçiçek, Petersen, Kob Kobylanski.

    Borussia Dortmund: Weidenfeller (C) – Piszczek, Friedrich, Papastathopulos, Schmelzer – S. Bender (64. Kehl), Şahin, Reus (64. Großkreutz), Mchitarjan, Aubameyang (77. Hofmann) – Lewandowski.
    Náhradníci: Langerak – Sarr, Kehl, Hofmann, Großkreutz, Ducksch, Jojić.

    Rozhodčí: Perl – Schark, Emmer

    Diváci: 42 100
    bahis siteleri