Boston – Washington 3:0 (kon.) | Winnipeg – Los Angeles 1:3 (kon.) | Tampa – Buffalo 1:3 (kon.)
Chicago – Columbus 6:1 (kon.) | Nashville – St. Louis 1:2 (kon.) | Detroit – Colorado 2:3 (po pr.)
Dallas – Vancouver 6:1 (kon.) | Arizona – Montreal 5:2 (kon.) | Edmonton – NY Islanders 3:2 (po pr.)
San Jose – Pittsburgh 5:3 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
6:1 (2:1, 3:0, 1:0)
Columbus Blue Jackets
Pátek 07.03.2014, 02:00 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    CHICAGO BLACKHAWKS

    Černí jestřábi jsou nejúspěšnějším týmem NHL posledních let. Za poslední čtyři roky se v Chicagu radovali ze zisku Stanley Cupu hned dvakrát- v roce 2010 a 2013. Letos si chtějí připsat třetí úspěch. Momentálně patří obhájcům Stanleyova poháru třetí příčka Západní konference. Černí jestřábi musí odrážet útoky lačných pronásledovatelů, čtvrté Colorado i páté San Jose na ně ztrácí jeden jediný bod.
    Nejproduktivnějším mužem mužstva je Patrick Kane (27+27), o něco méně bodů má jeho jmenovec Patrick Sharp (29+32). Chicago našlo spolehlivého brankáře číslo jedna v Corey Crawfordovi.
     
    COLUMBUS BLUE JACKETS

    V Ohiau doufají ve druhý postup do play off v krátkých dějinách klubu. Columbus má k tomu nyní slušně nakročeno. Modrokabátníkům patří osmé místo se ziskem devětašedesáti bodů, tabulka Východní konference je však kolem osmé příčky velmi našlapaná a o play off bude muset Columbus svést ještě hodně tuhý boj. Sedmý New York Rangers a dvanáctou Ottawu dělí jenom pět bodů.
    Columbus svými body táhne objev letošní sezony- jednadvacetiletý útočník Ryan Johansen (24+24). Dalším lídrem mužstva je Brandon Dubinski (12+26). V bráně chytá držitel Vezinovy trofeje za rok 2013 Sergej Bobrovskij.

    Před uzávěrkou přestupů klub opustil Marián Gáborík ,který sice přicházel do Columbusu s velkou pompou, kvůli zraněním však toho v Ohiau moc neodehrál. Výměnou slovenského kanonýra do Los Angeles získal Columbus Matta Fratinaa práva na dva výběry v draftu.
     
    Vzájemné zápasy

    Jde o první střetnutí obou mužstev v aktuální sezoně. V předchozích ročnících se obě mužstva utkávala často. Patřila totiž do stejné divize. Po přesunu Columbusu do Východní konference se budou setkávat pouze dvakrát ročně.
     
    Československá stopa v utkání

    Michal Handzuš (CHI) (4+18)
    Michal Rozsíval (CHI) (1+6)

    Marián Hossa (CHI) laboruje se zraněním, do hry se vrátí v horizontu dvou až tří týdnů.
     
    Úvodní sestavy:

    Chicago Blackhawks: Crawford- Keith, Seabrook, Oduya, Hjalmarsson, Leddy, Rozsíval- Saad, Toews, Shaw- Sharp, Handzuš, Kane- Bickell, Regin, Versteeg- Bollig, Kruger, Smith

    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij- Savard, Johnson, Wisniewski, Nikitin, Prout, Schultz- Horton, Johansen, Jenner- Umberger, Anisimov, Foligno- Atkinson, Dubinski, Calvert- Frattin, Letestu, MacKenzie.
     
    Hráči obou mužstev vstupují na led, za chvíli zazní americká hymna a začátku utkání už nebude nic bránit.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:58
    Patrick Sharp pálil z backhandu jen nad Bobrovského bránu.
     
    01:51
    Na druhé straně pálil Dubinski, obránci Chicaga věnovali pozornost Atkinsonovi a zapomněli přitom na úplně volného Calverta. Ten pálil z backhandu ostře do Crawforda.
     
    03:05
    Duncan Keith pozdravil Bobrovského střelou od modré čáry. Ruský brankář schoval kotouč v náruči.
     
    04:12
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Domácí se na úvod utkání dostávají do vedení. Marcus Kruger vyhrál osobní souboj u mantinelu, sjel si na mezikruží, odkud poslal vysoký backhandový oblouček na hostující bránu. Mezi betony Bobrovského tečoval vysoký kotouč BRANDON BOLLIG. Asistence: Marcus Kruger.
     
    06:10
    Hosté jsou po obdržené brance aktivnějším mužstvem. Domácí obrana však funguje na výbornou.
     
    06:21
    První reklamní přestávka zápasu. Na střely zatím vedou domácí 4:1, i když větší aktivitou hýřili hosté. Modrokabátníci však zatím s kotoučem operují po rozích kluziště. Chybí jím větší přímočarost.
     
    07:56
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hosté přece jen vyrovnávají. Chicago teď vyrobilo dvě zásadní chyby, domácí špatně vystřídali a Seabrook namazal soupeři. Do samostatného úniku se tak dostal RYAN JOHANSEN a svou šanci chladnokrevně zakončil. Asistence: Cam Atkinnson, Dalton Prout.
     
    08:44
    Savard pálil od modré a Crawford si chvíli nebyl jistý, kde má kotouč. Nakonec jej našel ve výstroji.
     
    10:21
    Wisniewski upadl před vlastní bránou a kotouč za něj musel do bezpečí odpálit Johnson. Před námi je další reklamní přestávka.
     
    11:03
    Saad vyslal propagační střelu zápěstím na Bobrovského, který s pokrytím kotouče neměl nejmenší problém.
     
    11:18
    Na druhé straně o poznání nebezpečněji pálil Jack Johnson, jeho ránu z levého kruhu Crawford zneškodnil.
     
    12:24
    Chicago si dokázalo vytvořit tlak v útočném pásmu. Toews před bránou promáchl střílenou přihrávku, následně Seabrook pálil těsně vedle.
     
    13:10
    Teď si navíc domácí zahrají první přesilovou hru, Nick Schultz nelogicky mimo hlavní dění zastavil jednoho z domácích hokejistů a rozhodčí mu za to udělil dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    13:20
    Domácím přesilová hra dlouho nevydržela, na trestnou lavici míří hráč, od něhož byste to čekali nejméně, Jonathanu Toewsovi se vůbec nelíbilo, že Savard vyhodí kotouč do bezpečí, pokusil se mu v tom zabránit háčkem a nyní už sedí na trestné lavici.
     
    14:45
    Sharp byl při svém průniku do útoku zastaven zákrokem na hraně pravidel, v United Center to teď jen zašumělo.
     
    15:09
    Duncan Keith dostal ideální přihrávku do levého kruhu, kotouč však měl na backhand a svůj pokus poslal mimo bránu.
     
    15:10
    Hosté v plném počtu.
     
    15:20
    Domácí v plném počtu.
     
    16:44
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Sheldon Brookbank zpoza vlastní brány nádherně našel na modrou čáru najíždějícího ANDREW SHAWA, který svůj samostatný únik zakončil střelou pod víko, proti které neměl Bobrovskij mnoho šancí. Asistence: Sheldon Brookbank, Nick Leddy.
     
    19:00
    Poslední minuta úvodní dvacetiminutovky.
     
    19:45
    Domácí kontrolují stav utkání.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka měla vyrovnaný průběh. Do kabin však po první třetině v lepším rozpoložení míří domácí hokejisté, kteří Bobrovského překonali dvakrát. Modrokabátníci zaznamenali jeden gól po samostatném úniku Johansena.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:35
    Anisimov, který by dnes rád prodloužil svou dosavadní čtyřzápasovou šňůru s alespoň jedním vstřeleným gólem, vlétl do pásma příliš rychle a ocitl se v ofsajdu.
     
    21:40
    Opatrný úvod druhé dvacetiminutovky.
     
    22:27
    Frattin vypálil z hranice levého kruhu, levým betonem jeho projektil vyrazil Crawford, na druhé straně podobně zasahoval Bobrovskij proti Sharpově pokusu.
     
    24:01
    Bollig zkusil štěstí střelou přes obránce. Tento pokus byl pro Bobrovského lahůdkou.
     
    24:24
    Andrew Shaw vjel do útočného pásma, svou střelou od mantinelu nemohl hostujícího brankáře překvapit.
     
    24:43
    Mnohem nebezpečněji vypadal pokus domácích hokejistů, po kterém dorážel Leddy, Bobrovskij zasáhl.
     
    25:57
    Dalši taková nepříliš nebezpečná střela MacKenzieho, tentokrát zasahoval Crawford.
     
    27:11
    Toews vzal zodpovědnost na sebe a snažil se dostat se do šance individuálně. Hostující obrana si vše pohlídala.
     
    28:00
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Nádhera, nádhera, nádhera! Tohle je hokejová poezie! Brandon Saad si udělal ze dvou bránících hráčů Columbusu kuželky, elegantně kolem nich projel a naservíroval kotouč JONATHANU TOEWSOVI, který mnoho jednodušších gólů v kariéře nedal. Asistence: Brandon Saad, Brent Seabrook.
     
    29:25
    Rozhozených Modrokabátníků mohl ještě do větší deprese uvrhnout Sharp, jeho střelu však zastavila levá tyčka Bobrovského brány.
     
    31:01
    Toews se rozhodl Saadovi oplatit jeho skvělou asistenci, tentokrát to byl kapitán Chicaga, kdo naservíroval hrdinovi předchozích minut kotouč, Saad v bezprostřední blízkosti Bobrovského brány přestřelil břevno. Poté se dostal do obrovské šance ještě jednou, to ho však skvěle vychytal ruský brankář. Hosté teď lidově řečeno "tečou" a komerční přestávka jim přijde maximálně vhod.
     
    32:01
    Ofsajd hostujícího mužstva při průniku do útočného pásma.
     
    32:29
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Domácí zkrátka vládnou druhé třetině železnou rukou. Kris Versteeg vypálil zprava, Bobrovskij vyrazil kotouč jen na hokejku BRIANA BICKELLA, který odkrytou klec neminul a zvyšuje už na rozdíl tří branek. Asistence: Kris Versteeg, Marcus Kruger.
     
    32:29
    Logický důsledek brankové sprchy, Sergej Bobrovskij opouští bránu, nahradí ho Curtis McElhinney.
     
    34:05
    Tlak Chicaga pokračuje, první formace si teď v útoku dělala doslova, co chtěla, Toews nahrával před bránu, kde promáchl možnost zasunout kotouč do odkryté klece Shaw.
     
    35:45
    Hostům se vůbec nedaří přechod do útočného pásma, Crawford už si snad ani sám nepamatuje, kdy naposledy musel zasahovat.
     
    36:02
    Teď musel Crawford zasahovat proti Savardově střele od modré.
     
    36:15
    Horton se dostal k dorážce další Savardovy střely od modré, Crawforda však nepřekonal a nevrátil tak svůj celek zpátky do utkání.
     
    37:20
    Hosté dokázali na chvíli svého soupeře zamknout v útočném pásmu. Po nedorozunění mezi třemi hráči Columbusu na modré však o pásmo zbytečně přišli.
     
    37:44
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Tohle začíná zavánět debaklem. Brent Seabrook vypálil od modré a jeho ránu usměrnil do brány ANDREW SHAW. Asistence: Brent Seabrook, Duncan Keith.
     
    38:34
    Teprve třetí vyloučení zápasu, na trestnou lavici zamířil na dvě minuty za hrubost Brandon Dubinski.
     
    39:21
    Domácí rozebírají soupeře s neuvěřitelnou lehkostí, Keith naservíroval kotouč Toewsovi, který napálil břevno hostující brány.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Hostující celek čekal na druhou přestávku jako na smilování. Utkání bylo vyrovnané do 28. minuty, kdy sebevědomí Columbusu podlomil nádhernou individuální akcí Saad, jež jako na zlatém podnosu nabídl gól Toewsovi. Od té doby Chicago drtilo svého soupeře. Modrokabátníci mohou být rádi, že do druhé sirény inkasovali jen dvakrát.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:24
    Chicago dohrává přesilovou hru ze druhé třetiny, Seabrook pálil z levé strány, McElhinney zasáhl.
     
    40:34
    Hosté v plném počtu.
     
    41:00
    Schultz zkusil štěstí od modré čáry, Crawford vyrazil jeho střelu do rohu.
     
    41:55
    Domácí si vytvořili tlak, McElhinney si však nemusel připisovat žádný vážnější zákrok.
     
    42:21
    Po Toewsově střele zasáhl McElhinney hodně nejistě a kotouč vyrazil jen před sebe, Shaw se k dorážce nedostal.
     
    42:42
    Nathan Horton sekl Brandona Saada a třetí přesilovou hru v utkání si zahrají domácí.
     
    43:04
    Chicago právě vstřelilo branku!
    První využitá přesilová hra v zápase. Patrick Kane se projel za bránou, naservíroval kotouč JONATHANU TOEWSOVI, který se trefil podruhé v utkání. Asistence: Patrick Kane, Patrick Sharp.
     
    45:46
    Hosté se snaží alespoň upravit výsledek, ale zatím je to jen jedna velká křeč.
     
    46:12
    Jeden z mála světlých okamžiků Modrokabátníků v dnešním zápase. McElhinney vytáhl proti Leddyho střele efektivní zákrok lapačkou
     
    46:29
    Kris Versteeg se dopustil útočného faulu a Columbus dostává příležitost alespoň kosmeticky upravit dnešní utkání.
     
    46:48
    Johnson nahrával na modrou čáru hodně nepřesně, hosté se sami obírají o útočné pásmo.
     
    47:31
    Saad se navíc utrhl a z pravé strany se řítil na bránu, McElhinney vyrazil kotouč betonem.
     
    48:09
    A další osvobození domácího mužstva.
     
    48:29
    Domácí v plném počtu..
     
    49:30
    Hosté operují v útoku, Chicago už spoléhá především na přečíslení, není potřeba nikam se ženout.
     
    49:57
    Teď si domácí zahrají přesilovou hru, Wisniewski dostal dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    50:53
    Bickellovu střelu tečoval do ochranné sítě jeden z obránců Columbusu.
     
    51:05
    Dubinski vtrhl do útoku a snažil se něco vymyslet, obrana se však zatím stačila vrátit.
     
    51:15
    S tresty se roztrhl pytel. Nyní míří za katr Patrick Kane, který zasáhl soupeře holí do obličeje.
     
    51:56
    Prout vypálil od modré, Crawford pozorný, následuje reklamní přestávka, po níž si Modrokabátníci zahrají zkrácenou přesilovou hru.
     
    52:23
    Johnson nezachytil na modré přihrávku od mantinelu a tlak hostů při početní převaze je minulostí.
     
    53:15
    Domácí v plném počtu.
     
    53:50
    Paradoxně ten největší tlak si Columbus vypracoval až po přesilové hře, Chicago však dobře zahustilo prostor a nepustilo hosty k žádné vážnější střele.
     
    54:46
    Tlak Modrokabátníků se stupňuje, Savardovu střelu z levého kruhu vyrazil Crawford snad ramenem.
     
    55:20
    Stále stejný obrázek, hraje se v obranném pásmu domácího mužstva, Columbus však stále ne a ne něco vymyslet.
     
    55:48
    Ofsajd, utkání se dohrává už jen z povinnosti a momentálně je hra hodně rozkouskovaná.
     
    56:42
    Dubinsky v nouzi nahrával před bránu, Calvert kotouč nezasáhl.
     
    58:29
    Tak ještě jedna přesilová hra pro Columbus, Johnny Oduya dostal dvě minuty za hákování a závěr utkání tak dostane alespoň nějaký náboj.
     
    58:49
    Sheldon Brookband, který se prezentoval pěknou asistencí na druhý gól Chicaga v zápase, vyhodil kotouč na střídačku.
     
    59:15
    Dubinski vyslal hodně jedovatou střelu zápěstím, Crawford kotouč vyrazil.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí třetině se utkání jen dohrávalo, definitivní podobu dnešnímu klání dvou bývalých divizních rivalů dal svým druhým gólem v zápase Jonathan Toews. Hosté se ještě pokoušeli alespoň zmírnit debakl, to se však nakonec nepovedlo a z Chicaga si Modrokabátníci odvážejí po nezvládnuté druhé třetině debakl 1:6.
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Andrew Shaw- 2 body (2+0), +3
    2. Jonathan Toews- 2 body (2+0) +2
    3. Brent Seabrook- 2 body (0+2) +3
     
    Československá stopa v utkání

    Michal Handzuš (CHI)- 14:30, 0 bodů, 1 střela
     
    To je ode mě pro tuto chvíli vše, děkuji za pozornost, u hokeje zase někdy napočtenou. (04:41:45)

    Václav Petrů

    Branky a nahrávky: 5. Bollig (Kruger), 17. Shaw (Brookbank, Leddy), 28. Toews (Saad, Seabrook), 33. Bickell (Versteeg, Kruger), 38. Shaw (Seabrook, Keith), 44. Toews (Kane, Sharp) – 8. Johansen (Atkinson, Prout)


    Chicago Blackhawks: Crawford (Raanta)- Keith, Seabrook, Oduya, Hjalmarsson, Leddy, Brookbank- Saad, Toews, Shaw- Sharp, Handzuš, Kane- Bickell, Regin, Versteeg- Bollig, Kruger, Smith
    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (33.McElhinney)- Savard, Johnson, Wisniewski, Nikitin, Prout, Schultz- Horton, Johansen, Jenner- Umberger, Anisimov, Foligno- Atkinson, Dubinski, Calvert- Frattin, Letestu, MacKenzie

    Rozhodčí: St. Pierre, Pollock-Nowak, Sericolo
    bahis siteleri