HC Plzeň – Slavia 5:0 (kon.) | Kladno – Vítkovice 4:6 (kon.) | Sparta – Liberec 2:1 (kon.)
Jihlava – Zlín 0:4 (kon.) | Vsetín – Pardubice 4:3 (kon.) | Písek – Letňany 1:2 (kon.)
Poruba 2011 – HC Litvínov 7:0 (kon.) | Olomouc – Hr. Králové 5:2 (kon.) | Chomutov – Třinec 3:1 (kon.)
Havířov – Ústí n/L 9:3 (kon.) | Mladá Boleslav – K. Vary 0:1 (po pr.) | Č. Budějovice – Kometa Brno 3:5 (kon.)
konec
HC Olomouc
5:2 (2:0, 1:1, 2:1)
Královští lvi Hradec Králové
Pátek 07.03.2014, 17:30 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.300 míst. • Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    Z Olomouce je to pro tuto chvíli vše, děkujeme za pozornost. (20:00:19)
     
    Domácí hokejisté dovedli zápas do vítězného konce a po zásluze oslavují uprostřed plochy postup do vyřazovací části.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Upravit výsledek nakonec mohl ale někdo úplně jiný, a to domácí Šoustal, který se řítil sám na branku soupeře. Veselého ale tváří v tvář nepřekonal.
     
    59:09
    Hosté mají puk na svých hokejkách, ještě se pokusí o korekci výsledku.
     
    58:01
    Místní hlasatel oznámil, že probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny. Již nyní ale mohu s jistotou říct, že se bude jednat o poslední dvě minuty celého zápasu.
     
    57:08
    Ke střele z bezprostřední blízkosti se dostal Malík, k jeho smůle ale mířil pouze do míst, kde byl připraven domácí brankář.
     
    56:01
    Olomoučtí jakoby se smířili s výsledkem a přestali hrát. Naopak Hradečtí mají ještě síly a chuť něco zajímavého vymyslet. Urbisch se tak ve svém brankovišti má co ohánět.
     
    54:15
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Necelých šest minut dělí olomoucké dorostence od postupu do vyřazovací části. Kuba zavezl kotouč do útočné třetiny, kde se dostal na hůl JANA KROPÁČE. Rána domácího útočníka z první byla tečovaná jedním z obránců Hradce přímo mezi betony bezmocného Veselého. Asistence: Miroslav Kuba.
     
    52:51
    Hraje se dlouho bez přerušení, více mají kotouč na hokejkách hosté, ale příliš do zakončení se nehrnou. Lépe řečeno, Hanáci je nepouští.
     
    51:15
    Hosté během dvouminutové výhody svého soupeře nedokázali nijak přelstít, stav tedy zůstává nezměněn.
     
    49:15
    Za hostující klecí došlo k nebezpečné hře vysokou holí, kterou se provinil Kropáč (OLO). Navíc se vzápětí do sebe pustili Štefka (OLO) a Emil Veselý (HKR), oba hříšníci vyfasovali po dvou minutách.
     
    48:52
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Kohouti se podruhé v zápase prosazují v přesilové hře. Ke kotouči se na modré dostal DAVID NESVADBA, která napřáhl až ke stropu a tvrdým projektilem napnul síť za zády Veselého. Nutno dodat, že ve chvíli střely projel před gólmanem jeden z domácích hokejistů, Veselý tak vůbec střelu neviděl. Asistence: Jiří Horák, Tomáš Šoustal.
     
    47:48
    Pokud chtějí Kohouti odpovědět, mají k tomu vynikající příležitost. Na trestné lavici už sedí Hofman (HKR) za nedovolené bránění.
     
    46:48
    Hradec právě vstřelil branku!
    Velice šťastnou brankou hosté snižují na rozdíl jediné branky. Po vyhraném buly pálil od modré EMIL VESELÝ, jehož ránu před brankářem Mory někdo tečoval. Kotouč se následně od levé tyče odrazil za záda Urbische. Asistence: David Gančarčík, David Chalupa.
     
    46:20
    Domácí celek přečkal skoro čtyři minuty v oslabení bez většího zaváhání, Východočeši branku Urbische příliš nezaměstnali.
     
    44:37
    Kohouti se ubránili a vyhodili kotouč přes všechny čáry, mezitím se Zelený připojil k týmu.
     
    44:20
    Když už se zdálo, že domácí vyhodí puk ze své třetiny, zvedl hlavní sudí pravici nad hlavu a přerušil hru. Kropáč (OLO) si pomohl držením protihráče a odjíždí na trestnou. Hosté budou hrát krátkou výhodu proti třem.
     
    43:40
    Kohouti zatím v bez problémů zvládají hru bez jednoho hráče, navíc se snaží i o protiútoky.

    Miroslav Fantal

    Branky a nahrávky: 11. Šoustal T. (Kuba, Horák J.), 17. Kuba, 26. Janás (Kropáč), 49. Nesvadba (Horák J., Šoustal T.), 55. Kropáč (Kuba) – 28. Čech (Havránek), 47. Veselý E. (Gančarčík, Chalupa)


    HC Olomouc: Urbisch (Schejbal) – Spurný, Hes, Rašner, Tomek, Klvaňa, Marek, Horák R., Škoda, Nesvadba, Zelený – Kropáč, Štefka, Beier, Janás, Horký, Hajšman, Horák J., Šoustal T. (C), Ministr, Kuba.
    Královští lvi Hradec Králové: Veselý F. (Černý) – Havránek, Čech, Faltýnek, Luštinec, Veselý E. – Šeda, Zahradník, Hofman, Malík, Hnik, Hronek, Gančarčík (C), Chalupa, Voříšek, Malinský, Miškář, Drašnar.

    Rozhodčí: Held – Štreitová, Zouhar
    bahis siteleri