Nitra – Zvolen 6:2 (kon.) | Poprad – Martin 4:1 (kon.) | Žilina – Trenčín 0:2 (kon.)
Banská Bystrica – Košice 0:1 (kon.) | Piešťany – Skalica 6:4 (kon.)
konec
HK Nitra
6:2 (3:1, 3:1, 0:0)
HKM Zvolen
sk Pátek 17.10.2014, 17:00 • ZŠ Nitra • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas sa skončil jasným triumfom domáceho tímu. Nitrania s prehľadom zdolali svojho súpera rozdielom štyroch presných zásahov a do tabuľky si pripísali zaslúžené tri body.

    S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme ešte príjemný zvyšok večera. (19:16:01)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:26
    A gól už zrejme ani neuvidíme. Na ľadovej ploche je o všetkom rozhodnuté a zápas sa iba dohráva. Ani jeden z tímov nemá záujem riskovať možné zranenia a čakáme iba na klaksón.
     
    58:17
    Bortňák sa s pukom na hokejke od vlastnej bránky natlačil až na opačnú stranu a dokonca aj zakončil. Lakosil ale nemal náročnú pozíciu a gól sme opäť nevideli.
     
    57:48
    Na ľadovej ploche ostal na moment ležať hosťujúci obranca Tomko, ktorý bol k zemi zrazený pred vlastnou bránkou. Zvolenský hráč bude našťastie v poriadku, rozhodcovia nevylučujú.
     
    57:23
    Napokon sme videli zaujímavú strelu z pravej strany z veľkého uhla, ktorej autorom bol zrejme Tománek. Brankár Šimko sa ale stihol presunúť a siedmykrát neinkasuje.
     
    56:58
    Nitrania by ale ešte asi radi zvýšili svoj náskok. Hnaní publikom sa domáci hokejisti nasťahovali do útočnej tretiny.
     
    56:20
    Pod Zoborom sa už skutočne nič nedeje a hrá sa bez prerušenia. Zvolen sa ešte pokúsi pohroziť, no bude to mať iba veľmi náročné.
     
    55:09
    Domáci v plnom počte.
     
    54:58
    Henrich Ručkay dokonca v útočnej tretine urobil aj sympatické kolečko, počas ktorého si puk vziať nenechal. Vyslúžil si za to potlesk publika.
     
    54:26
    Nitra sa s prehľadom bráni a súperovi nič nedovoľuje. Domáci hokejisti majú puk plne pod kontrolou, žiadne zdramatizovanie stretnutia nepripúšťajú.
     
    53:23
    Lakosil mal menšie problémy s výstrojou, ktoré mu dokonca pomáhal riešiť aj rozhodca. Betón českého brankára bude ale napokon v poriadku a môže sa pokračovať v hre. Zvolen ostáva v útočnej tretine.
     
    53:23
    Konečne sme videli aj poriadnu strelu na bránku Lakosila. Hostia začali aj túto početnú výhodu aktívne, no nitriansky gólman si zatiaľ priestor troch žrdí stráži a zníženie nepripúšťa.
     
    53:09
    Nitra sa bude brániť! Pupák smeruje na trestnú lavicu na dve minúty za napadnutie.
     
    53:09
    Pupák sa z pravej strany natlačil až pred bránku a veľmi nepríjemne atakoval aj Šimka. Brankár hostí skončil na zemi, ale našťastie bude v poriadku. Aj napriek protestom pôjde Pupák na trestnú lavicu.
     
    52:45
    Domáci v plnom počte.
     
    52:16
    Nitrianski hokejisti už ale puk pohodlne vyhodili z pásma a s prehľadom sa bránia. Vysoký forčeking hostí vôbec nepúšťa späť pred Lakosila.
     
    51:57
    Zvolen musel na moment útočné pásmo opustiť, ale späť sa už nedostal. Zastavil ho iba ofsajd na modrej čiare.
     
    51:32
    Hostia súpera stále točia pred Lakosilovou bránkou. Škvaridlo najskôr sám pálil, potom sa pokúšal aj dorážať. Lakosil ale ostáva pokojný a skóre sa nemení.
     
    50:59
    Hostia začali skutočne veľmi aktívne a ihneď sa usadili v pásme. Chovan tam mal veľa práce s udržaním puku, ale napokon situáciu zvládol a Zvolenčania pokračujú v tlaku.
     
    50:45
    Hralo sa veľmi dlho bez prerušenia, ale napokon rozhodcovia píšťalku predsa len použili. Nitra sa bude brániť, Pupák odchádza na trestnú lavicu za seknutie.
     
    49:56
    Puk lieta zo strany na stranu a ani sa neprerušuje. Zvolenčania by už najradšej sedeli v autobuse a cestovali domov. V Nitre je rozhodnuté.
     
    48:50
    Hra je teraz trochu rozhádzaná, ale v globále sa na ľadovej ploche nedeje nič zaujímavé. Nitra má všetko pod kontrolou a zápas sa iba dohráva.
     
    48:16
    Domáci v plnom počte.
     
    47:51
    Ďalší Zvolenčan opúšťa ľadovú plochu predčasne. Za nešportové správanie poslal rozhodca do šatní Bagina.
     
    47:41
    Zvolen hrá v plnom počte.
     
    47:32
    Nitra hrá vo štvorici.
     
    46:38
    Vo vlastnom oslabení sa mohol do útoku nahrnúť Štefanka, ale napokon puk nedokázal ideálne vypichnúť. Nitra sa bráni zatiaľ veľmi dobre.
     
    46:16
    Nitra sa bude minútu a 17 sekúnd brániť v trojici! Eremenko vyhodil puk z vlastnej obrannej tretiny.
     
    45:46
    Gól to napokon nebol! Prudká strela Chovana podľa videorozhodcu za čiaru neprešla a pokračuje sa za stavu 6:2 v prospech Nitry.
     
    45:46
    Strele Michala Chovana bola skutočne veľmi prudká a aj keď sa hostia okamžite začali radovať, z nášho pohľadu ani z pohľadu rozhodcov to nebolo až tak jednoznačné. Prebieha veľmi dlhý hovor.
     
    45:46
    Zvolenčanom sa podarilo znížiť?! Po Chovanovej prudkej rane sa bude telefonovať!
     
    45:32
    Pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovná! Na trestnú lavicu smeruje domáci Bajtek za hákovanie.
     
    44:20
    Na ľadovej ploche sa počas presilovky Nitry nedeje nič zaujímavé. Domáci síce majú puk pod kontrolou, ale hostia sa dobre bránia.
     
    43:45
    Zvolen si ale situáciu poriadne skomplikoval. Domáci hokejisti majú teraz všetko pod svojou kontrolou a nikam sa zbytočne neponáhľajú.
     
    42:41
    Trest napokon znie 5+DKZ za seknutie. Rozhodcovia svoj verdikt poopravili a naštvali nie len samotného Ťavodu, ale aj celú zvolenskú striedačku.
     
    42:41
    Tak toto je neuveriteľné! Ťavoda sedel na trestnej lavici, keď sa rozhodca zrazu rozhodol signalizovať trest 5+DKZ. Sami teraz nechápeme, čo sa stalo.
     
    42:41
    Zvolen sa bude brániť! Ťavoda oslabuje svoj tím na dve minúty za seknutie.
     
    42:37
    Nitra sa dostala do prečíslenia dvoch proti jednému, no z toho napokon zaujímavejšia pozícia nebola. Henrich Ručkay sa rozhodol zakončiť sám a Šimka neprekvapil.
     
    42:13
    Chovan v útočnej tretine siahal po puku, no napokon sa k strele nedostal. Hosťujúci hráč sa na seba zlostí, mohlo totiž byť znížené.
     
    41:29
    Lakosil si v tretej tretine pripísal svoj prvý zákrok. Nečelil síce náročnej strele, ale aj napriek tomu musíme uznať, že Zvolen sa ešte nevzdáva.
     
    41:17
    Tretia tretina sa začala výherným buly pre domáci tím. Postaral sa o neho Slovák a Nitra chcel ísť ihneď do útoku, ale dopustil sa iba ofsajdu, ktorý rozhodcovia posúdili ako úmyselný.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina je minulosťou, Nitrania ju opäť vyhrali vysoko 3:1 a majú nakročené k zisku troch bodov.

    Tretia tretina sa začne približne o 18:39.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:45
    Mráz ukázal, pre aké momenty sa hrá hokej a na jeho gól sa budeme ešte zrejme dlho pozerať. Druhá tretina sa končí, Nitra vyhráva o 4 góly.
    Richard MRÁZ - 6:2
     
    39:33
    Nitra dala gól!

    Tak toto je neuveriteľné! RICHARD MRÁZ nádherne oklamal súperovho obrancu, natlačil sa pred bránku a ďalším skvelým ťahom oklamal aj Šimka. Krásny gól! Asistencia: Henrich Ručkay.
     
    38:29
    Domáci v plnom počte.
     
    38:25
    Tak toto bolo zaujímavé! Brabenec vzal všetko na seba, presunul sa s pukom pred bránku a mieril to do protipohybu gólmana. Lakosil ale predviedol dobrý zákrok, presunul sa a jeho šancu zmaril.
     
    37:56
    Nitra puk dostala spred vlastnej bránky a hostia musia začínať od začiatku. Zvolen musí svoje sily vrhnúť do útoku teraz alebo nikdy.
     
    37:15
    Pred bránkou Nitry bolo poriadne horúco! Jurík si tam položil jedného z obrancov, puk ešte posunul Škvaridlovi, ale Lakosil ostal pokojný a situáciu v kľaku vyriešil.
     
    36:29
    Nitra sa bude brániť! Nádašdi vyhodil puk z vlastnej obrannej tretiny mimo priestoru hracej plochy a inkasuje za to dvojminútový trest.
     
    36:17
    Hostia sa napokon natlačili až pred bránku. Vietor sa tam pokúšal narobil Puliš, ale Slovák ho nekompromisne sotil na zem a žiadne dobiedzanie do Lakosila nedopustil.
     
    35:51
    Zvolen teda za vylúčenie tvrdo zaplatil a jeho šance na bodový zisk sa pomaly rozplývajú. Hostia sa aj teraz pokúšajú o kontaktný gól, ale Nitra sa bráni bez zaváhania.
    Juraj ŠTEFANKA - 5:2
     
    35:25
    Nitra dala gól!

    Domáci hokejisti boli celý čas v útočnej tretine a hľadali si priestor na dobrú strelu. Ten napokon našiel JURAJ ŠTEFANKA, ktorý z pravej strany prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencie: Miroslav Pupák, Michal Novák.
     
    34:36
    Zvolen sa bude brániť! Na trestnú lavicu odchádza za hákovanie Pokovič.
     
    34:15
    Nitra sa teraz dopustila iba zakázaného uvoľnenia. Domáci rozohrávali z vlastnej obrannej tretiny a pokúšali sa nájsť Tománka, no ten veľmi náročný puk nespracoval.
     
    33:54
    Rozhodcovia v tejto chvíli prerušujú hru, puk bol totiž v útočnom pásme Nitry neskôr než domáci hráči.
     
    33:16
    Lelkeš si puk prevzal v strede klziska a okamžite ho zaviedol do útoku. Tak síce hľadal Bajteka, ale vďaka skvelému zákroku Juraška puk na druhého menovaného neprešiel.
     
    32:47
    Zvolen to má teraz veľmi náročné. Hosťom sa síce snaha uprieť nedá, ale domáci hokejisti sa nevedia vymaniť spod zovretia súpera. Nitra by rada opäť vyhrávala o tri góly.
     
    32:06
    Nálada pod Zoborom je opäť o čosi veselšia. Nitrianski hokejisti vyhrávajú znovu rozdielom dvoch presných zásahov a Zvolen sa musí brániť. V tejto chvíli puk vyhodil iba na zakázané uvoľnenie.
    Roman TOMÁNEK - 4:2
     
    31:43
    Nitra dala gól!

    Domáci tím zvyšuje svoje vedenie! Michal Novák na útočnej modrej čiare poriadne napriahol a jeho delovku tečoval do siete ROMAN TOMÁNEK. Asistencia: Michal Novák.
     
    30:56
    Puk sa presunul na hokejky zvolenských hokejistov. Tí síce chcú niečo vymyslieť, ale museli sa stiahnuť len do obrannej tretiny.
     
    30:04
    Až pred bránku sa teraz dostal Brabenec. Ten mohol byť v celkom zaujímavej pozícii, no v poslednej chvíli mu ideálnu strelu zmaril Nádašdi a napokon Lakosil problémy mať nemohol.
     
    29:20
    Zvolen sa brániť nechce, puk okamžite po buly odpálil cez všetky čiary a je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    29:16
    A bola z toho ďalšia gólová šanca pre Nitru! Puk potiahol po ľavej strane Slovák a naservíroval ho ešte spoluhráčovi pred bránku, no tam domáci neboli dostatočne rýchli.
     
    28:47
    Nitra ale naďalej pokračuje vo svoje aktivite. Domáci hokejisti s pukom na hokejkách začínajú novú akciu od vlastnej bránky, Zvolen sa bude musieť brániť.
     
    28:12
    Nitra spálila zaujímavú pozíciu. Pred bránkou bol voľný zrejme Milo, no v rýchlosti sa nedokázal rýchlo zorientovať a prekvapiť tak Šimka.
     
    27:55
    Hráči oboch celkov hrajú v plnom počte, nervozita sa stupňuje. Pri puku je domáci tím.
     
    26:59
    Do útoku sa na opačnej polovici klziska pokúsili dostať aj hostia, ale takisto nič zaujímavé nevymysleli.
     
    26:18
    Hra vo štvorici na oboch stranách zatiaľ vyhovuje lepšie domácemu tímu. Nitrania sa ihneď dostali k nepríjemnej strele, no Šimko bol pozorný.
     
    25:55
    Vylučuje sa na oboch stranách. Na trestnú lavicu smerujú domáci Jakub Ručkay za filmovanie a hosťujúci Hraško za podrazenie.
    Slavomír TOMKO - 3:2
     
    25:02
    Zvolen dal gól!

    Je znížené na rozdiel jediného gólu! Zvolen mal výhodu pri signalizovanom vylúčení a tú využil SLAVOMÍR TOMKO. Hostia si to do útoku namierili hneď vo štvorici a inak ako gólom sa to skončiť ani nemohlo. Asistencia: Jakub Žilka.
     
    23:34
    A už niekoľkýkrát v rade rovnaká situácia. Hra je v týchto chvíľach poriadne rozkúskovaná a na ľadovej ploche sa nedeje nič zaujímavé.
     
    23:15
    A opäť tu máme iba zakázané uvoľnenie. Nitrianskym hokejistom ani v tomto prípade rozohrávka od Lakosila nevyšla, a tak sa bude vhadzovať pred ich bránkou.
     
    22:46
    Hra sa teraz trochu upokojila. Nitra by síce rada svoj náskok zvýšila, ale domácim sa vôbec nedarí preniknúť cez stred klziska.
     
    22:23
    Nitrianski hokejisti chceli bleskovo zaútočiť od vlastnej bránky. To sa im ale nepodarilo, pretože puk iba odpálili cez všetky čiary na zakázané uvoľnenie.
     
    21:56
    Veľmi nepríjemná situácia pre domáceho Pupáka. Priamo do nechráneného miesta do kolena ho zasiahol puk a musí to byť veľmi bolestivé. Na striedačku mu pomáhajú spoluhráči a my pevne veríme, že bude v poriadku.
     
    21:50
    Hostia sa napokon dokázali ubrániť, aj keď im súper v úvode tejto tretiny narobil poriadne problémy. Zvolen ale napokon situáciu zvládol a pokračuje v boji o body.
     
    21:29
    Hostia v plnom počte.
     
    20:43
    Nitra sa už ale napokon do pásma dostala. Od modrej čiary pálil Jass, no jeho pokus bol zblokovaný. Následne bol v dobrej pozícii Štefanka, ale nestihol zakončiť.
     
    20:17
    Zvolenčania si ale s obranou v oslabení ťažkú hlavu nerobia. Hosťujúci hokejisti puk odpálili cez všetky čiary.
     
    20:02
    Druhá tretina sa začala výherným buly pre domáci tím. Iba pripomíname, že Nitra dohráva presilovku zo záveru prvej dvadsaťminútovky.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina je minulosťou. Nitra ju začala veľmi dobre a dostala sa do trojgólového vedenia, na ktoré ale ešte do prestávky odpovedal hosťujúci Puliš. Pre Zvolen teda stále nie je nič stratené a hostia majú stále šancu na body.

    Druhá tretina sa začne približne o 17:46.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:36
    Zvolen získal puk vo vlastnej oslabovke a zaviedol ho aj do útoku. Tam prišla strela z väčšej vzdialenosti, no Lakosil si poradil.
     
    19:29
    Zvolen sa bude brániť! Na trestnú lavicu odchádza za faul na Tománka (podrazenie) Bagin.
     
    18:46
    Stále prevažuje tlak nitrianskych hokejistov. Tí síce teraz puk nemajú pod kontrolou, ale vysokým napádaní znepríjemňujú súperovi život, najmä obrancovi Tomkovi.
     
    18:08
    Nitra stále útočí a bola z toho celkom zaujímavá pozícia. Pred bránkou ostal osamotený Pupák, ktorý sa čepeľou hokejky pokúsil puk poslať za Šimka, no ten je veľmi pozorný a nič podobné nepripustil.
     
    17:42
    Lukáš Novák zaviedol puk do pásma, kde sa ešte spoza bránky pokúšal nájsť spoluhráčov pred bránkou. Tam ale bolo iba veľmi husto a strela napokon neprišla.
     
    16:59
    Ak by Zvolen ešte znížil, mohlo by to byť dnes veľmi zaujímavé. Pred nami sú ešte dve minúty, ktoré nás delia od prvej prestávky.
     
    16:23
    Ani Zvolen sa ale ešte vôbec nevzdáva. Puliš by sa do štatistík určite rád zapísal opäť, no teraz nemal dobrý priestor na strelu a Lakosila nemohol prekvapiť.
     
    15:56
    Teraz takmer prišla hokejová lahôdka. Lukáš Novák číhal na útočnej modrej čiare na možný brejk, no napokon ho perfektná defenzíva Zvolena k puku vôbec nepustila.
     
    15:23
    Hra sa teraz trochu upokojila. Hrá sa dlho bez prerušenia, ale nevidíme žiadnu strelu ani zaujímavú situáciu.
     
    14:46
    Nitra nepoľavuje vo svojej aktivite a drží sa v súperovom pásme. Zvolenčania si tam ale robia poriadok a súpera k strele vôbec nepúšťajú.
     
    13:56
    Nitra ešte ostáva v pásme a na súpera teraz poslala veľmi nepríjemnú tvrdú bombu od modrej čiary. Zvolenčania sú ale obetaví a hádžu sa do každej strely.
     
    13:12
    Nitrania by svoj náskok radi zvýšili. V útočnej tretine sa slušnou strelou prezentoval Slovák, no Šimko teraz puk dobre videl a dokázal ho zastaviť.
     
    12:39
    V Nitre sa naďalej pokračuje v skvelom hokeji na oboch stranách. Domáci hokejisti síce vyhrávajú o dva góly, no vôbec to nemajú jednoduché.
     
    11:46
    A Zvolen mohol dotiahnuť súpera až na jeden gól! Lakosil skutočne má čo robiť, nitrianska defenzíva si teraz asi vzala voľno. Čaká nás ešte zaujímavý zvyšok zápasu, ktorý teraz Chovan pred bránkou po Škavidlovej prihrávke gólom neokorenil.
    Radovan PULIŠ - 3:1
     
    11:20
    Zvolen dal gól!

    Hostia predsa len znižujú náskok súpera! RADOVAN PULIŠ dostal skutočne veľmi veľa priestoru, v útočnom pásme ho totiž nikto neatakoval. Puliš si puk potiahol do medzikružia a bez zaváhania nechytateľne zakončil. Asistencie: Kamil Brabenec, Emil Bagin.
     
    10:50
    Prvá desaťminútovka je už za nami a my musíme konštatovať, že v skvelej atmosfére je zatiaľ zápas jasne v réžii domáceho tímu.
     
    10:08
    Domáci v plnom počte, ubrániť sa dokázali bez akéhokoľvek vážnejšieho zaváhania.
     
    09:43
    Nitra to ale robí bravúrne a súpera teraz ani nepúšťa do stredu klziska. Slovák nepríjemne forčekuje, hostia to majú skutočne náročné.
     
    09:16
    Nitra puk vyhodila, ale opäť sa oslobodila iba na pár sekúnd. Michal Chovan si vzal puk vo vlastnej obrannej tretine, namieril si to s ním až do útoku a ešte aj sympaticky vystrelil. Lakosil všetko videl a s prehľadom zakročil.
     
    08:59
    Zvolen už je späť pred Lakosilom a roztáča tam svoj kolotoč. Nitra to bude mať ešte veľmi náročné, Zvolen by sa rád dostal späť do hry.
     
    08:24
    Nitra hneď v úvode vyhodila puk z vlastnej obrannej tretiny, ale Zvolen sa rýchlo vrátil späť do pásma.
     
    08:08
    Nitra sa bude brániť! Za podrazenie odchádza na trestnú lavicu Štefanka.
     
    07:56
    Hlavný rozhodca dvíha ruku a to znamená, že sa bude vylučovať. Presilovku si zahrajú hostia, ktorí to ešte skúsia v signalizovanej výhode.
     
    07:16
    Nitrianskym hokejistom náskok troch gólov nestačí. Nitrania chceli sť do útoku opäť, no zastavil ich ofsajd.
     
    06:50
    Nuž, pod Zoborom je zatiaľ zápas jednoznačne v réžii domáceho tímu. Z gólov určite nemôžeme obviniť gólmana Šimka, ktorý to má dnes veľmi náročné.
    L. NOVÁK - 3:0
     
    06:13
    Nitra dala gól!

    Tak toto je neuveriteľné. LUKÁŠ NOVÁK ostal úplne osamotený pred bránkou, kam dostal prihrávku z pravej strany od Tománka a so zakončením už nemal problém. Šimko bol bezmocný, pretože vlastní spoluhráči ho nechtiac natlačili až do bránky a zasiahnuť v podstate nemohol. Asistencie: Roman Tománek, Jozef Stümpel.
     
    05:12
    Nitra sa ale brániť nechce. Síkela vzal puk pred vlastnou bránkou a pokúsil sa ho zaviesť do útočnej tretiny, no Zvolen je v defenzíve veľmi pozorný.
     
    04:25
    Takmer sme to ale zakríkli. Zvolenčania nič nevzdávajú a pokúšajú sa o návrat do hry. Hostia sa dostali do tretiny, kde od modrej čiary tvrdo pálil Bortňák a jeho rana bola ešte nepríjemne tečovaná. Lakosil ale ostal pozorný a neprekonaný.
     
    04:01
    Vzápätí sa bojovník Stümpel do skvelej streleckej pozície a Nitra mohla vyhrávať už 3:0! Nuž, dnes to vyzerá na jasnú réžiu aktuálneho vicemajstra.
    Richard LELKEŠ - 2:0
     
    03:45
    Nitra dala gól!

    Domáci využívajú signalizované vylúčenie a vyhrávajú už rozdielom dvoch presných zásahov! A práve faulovaný RICHARD LELKEŠ sa pred bránkou nevzdal, bojoval medzi húštinou tiel a puk napokon v neprehľadnej situácii prepasíroval za čiaru. Asistencia: Edmund Piačka.
     
    03:38
    Nitrania sa ale dlho nebránili a okamžite prešli do útoku. Rozhodca dvíha pravicu a bude sa vylučovať, predtým ale signalizovaná výhoda pre domácich.
     
    02:59
    Zvolen je stále aktívny a pokúša sa o vyrovnanie. Brabenec získal puk za bránkou súpera, hodil si ho na bekhend a chcel ho prepasírovať za čiaru. Proti bol ale pozorný Lakosil, ktorý nič také nepripustil.
     
    02:20
    Zvolenčania sa ihneď pokúšajú o odpoveď. Hostia dostali puk do útočnej tretiny, kde Juraško pálil od modrej čiary, no jeho rana bola zblokovaná iba mimo priestoru troch žrdí.
    H. RUČKAY - 1:0
     
    01:36
    Nitra dala gól!

    Domáci sa dostávajú do vedenia! HENRICH RUČKAY tečoval Slovákovu strelu od modrej čiary, na čo ešte Šimko zareagoval. Následne ale brankár hostí puk vyrazil iba na hokejku úplne osamoteného Ručkaya, ktorý nemal so zakončením žiaden väčší problém. Asistencia: Marek Slovák.
     
    01:17
    Nitra začala bravúrne a takmer sa dostala do vedenia! Veľmi aktívny Mráz sa s pukom na hokejke po buly natlačil až ku bránke, ale tam gólovú akciu zastavil iba Šimkov ľavý betón položený na ľadovej ploche,.
     
    00:52
    Domáci hokejisti začali aktívnejšie a po buly pred Lakosilom súpera do zakončenia absolútne nepustili. Nitra sa ihneď pustila aj do útočenia, ale tam je jej snaha utlačená pri mantineli.
     
    00:15
    Zápas sa začal výherným buly pre domáci tím. Nitrania s ničím nezaváhali a ihneď sa chceli dostať do útoku, ale dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na nitrianskom zimnom štadióne je už všetko pripravené na začiatok duelu. Domáci hokejisti nastúpia v modrých dresoch, hostia zo Zvolena v bielej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Nitra: Lakosil – Nádašdi, Jass, Bednár, M. Novák, Eremenko, Milo, Guoth, Pavlíček – Tománek, Stümpel, L. Novák – Mráz, Slovák, H. Ručkay – Pupák, Štefanka, J. Ručkay – Bajtek. Lelkeš, Piačka

    HKm Zvolen: Šimko – Juraško, Bagin, Pokovič, Hraško, Pichnarčík, Tomko, Ťavoda – Puliš, Brabenec, Podkonický – Škvaridlo, Jurík, Michal Chovan – Žilka, Bortňák, Ďaloga – Síkela, Fekiač

    Rozhodca: Stano, Bednár – Gavalier, Marušin.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní našej najvyššej hokejovej súťaže. Tipsport extraliga má dnes na programe už svoje 14. kolo, v rámci ktorého je na programe aj duel vicemajstrovskej Nitry so Zvolenom.

    Pod Zoborom nás čaká zaujímavý súboj tímov z hornej polovice tabuľky. Paradoxne, aktuálni držitelia striebra sú na tom, čo sa tabuľkového postavenia týka, momentálne horšie ako ich súper. Hokejistom Nitry patrí aktuálne piata priečka v tabuľke, kde sa dnešný domáci tím umiestnil so ziskom 22 bodov v 14 zápasoch. Celkové skóre Nitranov je aktuálne 44:45.

    Hosťom zo Zvolena sa v tejto sezóne darí o čosi lepšie a po 14 zápasoch im patrí tretia priečka v tabuľke. Bryndziari majú na svojom konte aktuálne 28 bodov a celkové skóre 53:44. Aj v prípade prehry sa tak nemusia obávať, že by ich Nitra v tabuľke preskočila.

    Posledné tri ligové zápasy oboch tímov:

    HK Nitra:
    13. kolo Košice – Nitra 4:0
    12. kolo Nitra – Žilina 4:5
    11. kolo Piešťany – Nitra 5:4 sn

    HKm Zvolen:
    13. kolo Zvolen – Žilina 4:2
    12. kolo Poprad – Zvolen 5:2
    11. kolo Zvolen – Skalica 5:4

    Tieto tímy sa už v aktuálnej sezóne raz stretli. Vzájomné meranie síl prinieslo ešte piate kolo, kedy sa nitrianski hokejisti predstavili vo Zvolene. Pod Pustým hradom sa viac darilo práve hosťom, ktorí gólmi Piačku, Michala Nováka, Henricha Ručkaya a Tománka zvíťazili 4:3. Zo Zvolenčanov sa presadili Síkela, Michal Chovan a Puliš.

    Jasným favoritom tohto zápasu je domáca Nitra. Podľa papierových predpokladov by duel mali zvládnuť lepšie práve domáci hokejisti, na triumf ktorých vypísali bookmakeri stávkových kancelárií kurz približne 1,8. Na víťazstvo hosťujúceho Zvolena je to až cca 2,9 a remízu po riadnej hracej dobe si môžete natipovať s kurzovou ponukou pohybujúcou sa okolo čísla 4,3.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 2. H. Ručkay (Slovák), 4. Lelkeš (Piačka), 7. L. Novák (Tománek, Stümpel), 32. Tománek (M. Novák), 36. Štefanka (Pupák, M. Novák), 40. Mráz (H. Ručkay) – 12. Puliš (Brabenec, Bagin), 26. Tomko (Žilka)


    HK Nitra: Lakosil – Nádašdi, Jass, Bednár, M. Novák, Eremenko, Milo, Guoth, Pavlíček – Tománek, Stümpel, L. Novák – Mráz, Slovák, H. Ručkay – Pupák, Štefanka, J. Ručkay – Bajtek. Lelkeš, Piačka
    HKM Zvolen: Šimko – Juraško, Bagin, Pokovič, Hraško, Pichnarčík, Tomko, Ťavoda – Puliš, Brabenec, Podkonický – Škvaridlo, Jurík, Michal Chovan – Žilka, Bortňák, Ďaloga – Síkela, Fekiač

    Rozhodčí: Stano, Bednár – Gavalier, Marušin
    bahis siteleri