Nitra – Piešťany 3:1 (kon.) | Košice – Martin 3:2 (po pr.) | Banská Bystrica – Trenčín 2:1 (kon.)
Skalica – Zvolen 2:8 (kon.) | Poprad – Žilina 6:2 (kon.)
konec
HK Nitra
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
ŠHK 37 Piešťany
sk Neděle 02.11.2014, 17:00 • Nitra aréna • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Roman Sýkora, tréner ŠHK 37 Piešťany: "Prišli sme do Nitry so snahou o výhru aj napriek tomu, že Nitra je v "laufe". Bohužial zostalo to iba pri tom, čo sme si povedali v šatni. Nitra využila svoje šance, dlho nás držal v hre brankár Šúrek. Aktuálne to je v hlavách, nehráme ten jednoduchý hokej zo začiatku sezóny a preto nie sme úspešný. Spravíme všetko preto, aby sme negatívnu sériu zlomili už v najbližšom zápase."

    Andrej Kmeč, asistent trénera HK Nitra:"Očakavali sme, že to nebude ľahký zápas, čo sa aj potvrdilo. Mali sme veľa nevyužitých šancí, ktoré sme mali riešiť jednoduchšie. Súper znížil, ale viac sme ich do vážnejšej šance nepustili. Dali sme tretí gól a vyhrali sme." (19:26:27)
     
    O malú chvíľu vám prinesieme vyjadrenia trénerov z tlačovej konferencie.
     
    Nitra tak pred reprezentačnou prestávkou je na víťaznej vlne, kedy neprehrala už 5 zápasov v rade, naopak hostia nebodovali v 6 stretnutiach za sebou.
     
    V Nitre sme videli veľmi kvalitné stretnutie plné osobných súbojov, šancí ale aj gólov. Nitra mala po celý zápas prevahu a hostí džal v zápase svojimi skvelými zákrokmi Martin Šúrek. Trikrát bol však prikrátky na zakončenie domácich a tak Nitra zvíťazila nad Piešťanmi 3:1.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:53
    Opäť Šúrek skvelo zasiahol pri bekendovom zakončení Pupáka. Aj napriek 3 inkasovaným gólom je brankár hostí najlepší hráč z hostí v dnešnom zápase.
     
    58:51
    Šúrek drži svojich nad vodou. Slovák s Jakubom Ručkayom v úniku 2 na 1. Stav sa nemení ale pomer síl na ľade áno pri vylúčení Hamráka za hákovanie.
     
    57:31
    Vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    57:12
    Tománek v súboji 1 na 1 neuspel v súboji s Brňákom v útočnom pásme.
     
    55:42
    Perfektná práca Lukáša Nováka s pukom. V strednom pásme sa efektne uvoľnil, doviezol ho až do pásme, kde pozvŕtal obrancov hostí a vynikajúco prihral Jakubovi Ručkayovi, ktorého strela z prvej tesne minula bránku hostí.
     
    55:17
    Nasleduje vhadzovanie pred Lakosilom.
     
    54:33
    Nitra dala gól!
    Piešťany nevyhodili puk z pásma, po Nádašdiho nahodení sa dostal až za bránku odkiaľ nikým nekrytý JURAJ ŠTEFANKA pretlačil puk az za chrbát brankára hostí. Asistencie: Tomáš Nádašdi.
     
    53:44
    Pupák po buly vyviezol puk ale proti trom hráčom hostí nemal nárok a tak zvolil strelu švihom od modrej a vybojoval buly v útočnom pásme.
     
    53:36
    Holovičov útok na dlhšiu dobu pritlačil pred Lakosila. Stav sa nemení a naleduje vhadzovanie po ľavej ruke brankára domácich.
     
    52:41
    Stumpel zakončoval z klbka hráčov, neprepasoval puk poza chrbát brankára hostí.
     
    51:49
    Mezei tvrdo odzbrojil Románeka za domácou bránkou.
     
    50:57
    Hluchov nahadzovaný puk chytá Lakosil do lapačky a ukludňuje hru.
     
    50:00
    Lukáš Novák vo viacerých tvrdých súbojoch s Brňákom a Hamrákom, v hre sa pokračuje bez prerušenia.
     
    49:11
    Bajtek unikol domácej obrane, tiesnený chcel zakončiť avšak Šúrek veľmi dobre mu vypichol puk hokejkou. Pomer síl na ľade ani stav sa nemenia.
     
    48:01
    Na ľade sa aktuálne ocitli až tri hokejky bez svojich majitelľov. Ručkay zakončoval po chybe v rozohrávke hostí.

    Dalibor Sklár

    Branky a nahrávky: 12. Novák L. (Tománek, Stumpel), 25. Nádašdi (Tománek, Novák L.), 55. Štefanka (Nádašdi) – 37. Pašek (Románek, Haring)


    HK Nitra: Lakosil – Mezei, Nádašdi, Milo, Jeremenko, Novák M., Jass, Bednár, Ordzovenský – Tománek, Stümpel, Novák L., Ručkay J., Slovák, Ručkay H., Mráz, Štefanka, Pupák, Bajtek, Lelkeš, Piačka
    ŠHK 37 Piešťany: Šúrek – Šedivý, Škadra, Brňák, Haring, Bučka, Hluch, Srnec, Valjent – Rapáč, Mišura, Klempa, Hamrák, Pašek, Románek, Konečný, Holovič, Kutálek, Hudec, Peško, Toman

    Rozhodčí: Baluška, Bundil – Junek, Šefčík
    thejrc.org