Nitra – Piešťany 3:1 (kon.) | Košice – Martin 3:2 (po pr.) | Banská Bystrica – Trenčín 2:1 (kon.)
Skalica – Zvolen 2:8 (kon.) | Poprad – Žilina 6:2 (kon.)
konec
HK Poprad
6:2 (2:1, 3:1, 1:0)
MsHK Žilina
sk Neděle 02.11.2014, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V tretej časti hry ešte Poprad zvýšil svoje vedenie, keď v 49. minúte skóroval Arne Kroták počas nariadeného trestného strieľania.
    Poprad teda zvíťazil nad Žilinou 6:2 a dobre sa naladil pred reprezentačnou prestávkou.

    S týmto konštatovaním sa s vami od klávesnice lúčim a prajem príjemný zvyšok večera a aj úspešný vstup do nového pracovného týždňa. (19:08:27)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:54
    Puk majú v moci Žilinčania v obrannom pásme, no nič už s výsledkom neurobia.
     
    59:23
    Fanúšikovia sa teraz mierne búria, no verdikt čiarového rozhodcu, ktorý odpískal ofsajd bol oprávnený. Bartečko vnikol do útočného pásma viditeľne skôr než Tomáš Sýkora.
     
    58:52
    Jan Dresler dokázal puk pretlačiť do stredného pásma, no napokon tam dobre pomohol Bartečkovi Suchý, ktorý puk získal. Aj tak z toho bolo ale žilinské postavenie mimo hry.
     
    58:34
    Do záverečného klaksónu si ešte Poprad zahrá presilovú hru. Za seknutie odchádza na trestnú lavicu Patrik Schroner.
     
    58:09
    Teraz sa mal brankár Kostúr mať poriadne na pozore! Z pravej strany totižto nebezpečne strieľal Kubiš, jeho strelu z tesnej blízkosti dorážal Ondrej Rusnák, no len do Kostúrovho betónu!
     
    57:38
    Po nahodení puku od Štefana Fabiana uvidíme vhadzovanie po pravej ruke gólmana Cibuľu, keďže brankár Žiliny puk prikryl do svojej moci a nedal Nagyovi šancu na dorážku.
     
    57:19
    Takáč posunul puk na pravý kruh Paločkovi, ktorý ešte v medzikruží hľadal Mareka Nagya, no napokon už k nemu puk nedoputoval.
     
    56:30
    Tomáš Sýkora preveril brankára Cibuľu strelou z pravého kruhu, no napokon dokázal náhradný žilinský gólman strelu bezpečne vyraziť za svoj chrbát.
     
    55:50
    Hvila strieľal švihom od modrej čiary, no jeho strelu dokázal Kanko zblokovať smerom do rohu klziska. Následne sa už Žilinčania oslobodili, keďže puk dostali von z obrannného pásma.
     
    55:16
    Popradský obranca Gáborčík podržal puk za brankárom Kostúrom a s prehľadom v hre počkal, kým jeho spoluhráči prestriedajú.
     
    54:19
    Jakub Kubiš vystrelil z medzikružia, no jeho strela nebola príliš presná, keďže smerovala výrazne vedľa pravej žrde.
     
    53:41
    Peter Gápa sa natlačil do tesnej blízkosti Cibuľu, no ten dokázal popradskému útočníkovi puk vypichnúť a nepustil tak ďalší puk do svojej siete.
     
    53:25
    Drevenák posúval z rohu klziska do medzikružia Valáškovi, no jeho strelu zblokovali popradskí hráči mimo brány.
     
    52:57
    Šikovný Matej Valášek prešiel rýchlo cez stredné pásmo, dostal sa na hornú časť ľavého kruhu, odkiaľ vyskúšal pozornosť popradského gólmana, no ten s istotou zachytil puk do svojej výstroje.
     
    52:23
    Žiline sa už príliš nedarí dostať do zakončenia. Poprad bráni naozaj pozorne a hostia to skúšajú nastrelením puku do útočného pásma, čo však neprináša to pravé orechové.
     
    51:08
    Tomáš Sýkora smeroval sebavedomo do útočného pásma, no musel mu tam vletieť skôr jeden z jeho spoluhráčov, keďže čiarový rozhodca odpískal ofsajd.
     
    50:44
    Dresler stratil puk na pravom kruhu, získal ho Radoslav Suchý, ktorý ho len padáčikom poslal von z obranného pásma.
     
    49:59
    Martin Krčula vypálil od modrej čiary, no jeho projektil bol zblokovaný do rohu klziska. Potom ešte hostia chvíľu pobudli v útočnom pásme, no nezakončili.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 11. Paločko (Kroták), 17. Suchý (Hvila, Bartečko), 22. Paločko, 32. Makovský (Takáč, Paločko), 36. Paločko (Takáč, Fabian), 49. Kroták (TS) – 12. S. Hudec (Kristek, Schroner), 35. Haluza (Kristek, Procházka)


    HK Poprad: Kostúr (Sedlačko) – Suchý, Kurali – Fabian ("A"), Gáborčík – Kasík, Makovský – Pitka – Bartečko ("A"), Boltun, T. Sýkora – Paločko, Takáč, Kroták ("C") – Hvila, Paukovček, M. Nagy – Gápa, Mlynčár
    MsHK Žilina: Križan (49. Cibuľa) – Bobček, Dresler – S. Hudec, Bajaník – Ďurkech, Krčula – Bednár, A. Lipovský – Procházka ("A"), Kristek ("C"), Schroner – Haluza, Novotný, Šimko – Valášek, Drábek, Drevenák ("A") – Kubiš, Rusnák, Kanko

    Rozhodčí: Miroslav Štefik – Andrej Bogdaň, Martin Jobbágy

    Diváci: 1277
    thejrc.org