Neapol – Empoli 2:2 (kon.) | Atalanta BC – Cesena 3:2 (kon.) | Janov – AC Milán 1:0 (kon.)
Parma – Lazio 1:2 (kon.) | Inter – Udinese 1:2 (kon.)
konec
Atalanta Bergamo
3:2 (1:2)
AC Cesena
Neděle 07.12.2014, 15:00 • Stadio Atleti Azzurri d'Italia, Bergamo • Italská Serie A
Předzápasové kurzy
     
    Je dobojováno, u konce je strhující utkání. Cesena získala v první půli dvoubrankový náskok, avšak domácí stihli ještě vsítit kontaktní branku. V úvodu druhého poločasu pak dvěma slepenými góly zvrátili utkání ve svůj prospěch. Prosadili se Stendardo a Moralez. Tento stav vydržel až do konce utkání. Bergamo tak zcela zaslouženě zdolalo Cesenu 3:2. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on.line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 6:3 (16:53:01)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Na úrovni půlící čáry si nyní navíc hosté pomohli nedovoleně, čímž darovali Bergamu další cenné sekundy. Fotbalisté v pruhovaném se nikam neženou.
     
    90+1
    Atalanta volí nejlepší obranu, stále se tlačí dopředu. Cesena se nedostala za polovinu, což domácím plně vyhovuje. Zápas se nemilosrdně chýlí ke konci.
     
    90
    K základní hrací době se budou nastavovat tři minuty. Co přinesou?
     
    90
    Další žlutá karta. Renzetti (CSN) chtěl uhasit rychlý protiútok, což se mu pdoařilo pouze za cenu žluté karty. Rozehrávat bude domácí celek.
     
    89
    Moralez adresoval centr do velkého vápna, kde se do míče opřel Bianchi. Zakončoval však v záklonu, proto nemohl dát balonu optimální razanci. Nepříliš ostrý pokus tak Leali v poklidu lapil.
     
    88
    Dělová rána hostí končí mimo branku. Do konce základní hrací doby již skutečně moho času nezbývá. Sportiello s výkopem pochopitelně nepospíchá.
     
    87
    Moralez se dostal do slibné pozice, kterou chtěl vyřešit obloučkem, jímž by přehodil Lealiho. To se mu ale nepovedla, poslal svůj projektil vysoko nad.
     
    86
    Nyní se hraje převážně v okolí středového kruhu. Nic nenasvědčuje tomu, že by se Cesena tlačila do finálního tlaku. Bergamo zatím hru kontroluje velezkušeně.
     
    84
    Poslední střídání na straně Ceseny. Odpočinout si odchází Cascione, místo kterého si zahraje Tabanelli.
     
    83
    Bude se udělovat žlutá karta. Benalouane (ABC) podťal svého soka jako dobře rostlý dub, za což dostává žlutou kartu.
     
    82
    Tentokráte si domácí nerozumněli, míč doputoval do zámezí. Následovat bude odkop od hostující branky. Leali balon posílá daleko za půlící čáru.
     
    81
    Hosté střídají. Místo Brienzy naskočí do hry Almeida.
    Stendardo selhal ve stoprocentní příležitosti
     
    80
    Absolutně neskutečná situace. Po rohovém kopu z pravé strany hrací plochy hlavičkoval Migliaccio do levé tyče. Balon se poté odrazil ke Stendardovi, který měl zcela odrkytou branku. Z těsné blízkosti však nepochopitelně minul!
     
    79
    Bianchi se téměř dostal do slibné pozice. Tváří v tvář Lealimu však na psolední chvíli zasáhl hostující zadák, který balon vypích na rohový kop.
     
    78
    Opět hlavičkoval Bianchi. Ani tentokráte ale svou hlavičku nenasměroval mezi tři tyče. V ochozech to jen zahučelo.
     
    77
    Nepovedená akce Ceseny končí u Sportiella, který si nepříliš prudký balon stáhl do své moci. Poté dlouhým výkopem rozehrál. Hostujícímu celku již příliš mnoho času nezbývá.
     
    76
    Domácím je odpískáno postavení mimo hru. O rozehrávku se tak postarají fotbalisté Ceseny, konkrétně pak Leali.
     
    75
    Bianchi prudký pas od spoluhráče na hrací ploše nezastihl. Přesto tento pokus odměnil potleskem. Následovat bude odkop od hostující branky.
     
    74
    Tentokráte v okolí středového kruhu fauloval Rodríguez. Karta se však udělovat nebude, atak nebyl vážnějšího charakteru. Žluté napomenutí dostává za podražení soupeře až De Feudis (CSN).
     
    73
    Domácí využívají i poslední možnost střídání. Hrací plochu opouští kapitán Denis. Atmosféru klání okusí Migliaccio.
     
    72
    Sporitello přizvedl zdánlivě lehký centr nad branku, což znamenalo rohový kop pro Cesenu. Kop od rohového praporku ale pozorná defenziva odklidila.
     
    71
    Denis natáhl z velké vzdálenosti ke střele. Ta ale neprošla obranným valem Ceseny. Poté si domácí pomohli nedovoleným způsobem, a tak bude opět rozehrávat mužstvo v bílém.
     
    70
    Defrel se hnal za dobrým centrem, ovšem u balonu byli jako první hosté, kteří jej ihned odehráli do bezpečí. Momentálně se pohybují na útočné polovině.
     
    69
    Cesena střídá. ze hřiště odchází Giorgi, kterého nahradí Rodríguez.
     
    67
    Až nyní se hostující fotbalisté podívali vpřed. Lehký centr z pravé strany ale Sportiello lapil. Ceseně nyní bude utíkat čas stále rychleji.
     
    66
    Begamo se pohybuje na útočné polovině, kde ale žádné nebezpečí netvoří. Cesena se zatím v poklidu brání. Že by se však hosté tlačili kupředu, o tom nemůže být řeč.
     
    64
    Rohový kop Ceseny domácí fotbalisté v poklidu odvrátili a zabránili tak nebezpečí. Atalanata má nadále více ze hry a opět se tlačí dopředu.
     
    63
    Přímý kop ale do řad Ceseny žádné výraznější nebezpečí nevnesl. Hosté si celou situaci v poklidu pohlídali. hrát ale budou opět hosté.
     
    62
    Bude se opět trestat. Za tvrdé nakopnutí soupeře je karetně napomenut Giorgi (CSN). Bergamo bude rozehrávat volný kop.
     
    61
    Po delší době se domácí opět dostali kupředu, ovšem Moralez balon nezískal. Následovat bude odkop od branky, o který se postará Leali.
     
    59
    Volný kop se ale domácímu celku vůbec nepodařil, balon získal do své moci Sportiello, který poté uklidnil hru. Následně dlouhým výkopem poslal míč do hry.
     
    58
    De Feudis se pokusil vypálit z poměrně velké vzdálenosti, ovšem rána byla zblokována. Poté domácí faulovali, a tak bude mít Cesena volný kop.
     
    57
    Ze zcela nudného zápasu se zrodila vynikající podívaná. Trumfy nyní drží Atalanta, která má jednobrankový náskok. Podaří se ho uhájit i nadále?
     
    56
    Domácí pelášili do další slibné příležitosti, kterou ale nedokázali využít, neboť se velmi obětavě vrátili hosté. Nakonec se Bergamo dopustilo faulu.
     
    55
    Cesena se nadále snaží útočit, leč zatím se jí nic nevede. Snaha se jí ale nedá upřít. Uvidíme, co přinesou následující minuty.
     
    53
    Hosté jsou vývojem zápasu velmi zaskočeni, přesto se neustále tlačí kupředu. Jejich akce po pravé straně hrací plochy ale neměla dlouhého trvání.
    Maximiliano MORALEZ - 3:2
     
    52
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Domácí družina otáčí skóre. Leali si nerozumněl se stoperem, načež balon nezasáhl ani jeden. Míč se tak dostal ke zcela volnému MAXIMILIANOVI MORALEZOVI, který jej neměl problém uklidit do odkryté klece.
    Guglielmo STENDARDO - 2:2
     
    50
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Tak to je vynikající odpověď domácích. Atalanta hned v úvodu druhé půle vyrovnává. Centr z volného kopu poslal Cherubin pouze do Sportiella, ovšem dorážející GUGLIELMO STENDARDO se již nemýlil.
     
    49
    Lucchini (CES) velmi nevyíravým zákrokem zastavil unikajícího D'Alessandra. za svůj porin dostává žlutou kartu.
    Bianchiho příležitost
     
    48
    Bianchi byl velice blízko vyrovnání. Denis poslal do velkého vápna povedený centr, na který si naskočil nově příchozí forvard. Hlavičkou ale nezamířil přesně, kulatý nesmysl poslal těsně vedle levé tyče.
     
    47
    Domácí se hned velice aktivně tlačili do ofenzivy, zkusili se kupředu probojovat podél levé postranní lajny. Balon jim ale utekl, a tak bude mít vhazování k dispozici Cesena.
     
    46
    Domácí posílají do druhé půle čerstvé síly. Místo Gómeze naskočí do hry Bianchi, což reflektuje posílení ofenzivy.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi úvodná poločas, který přinesl zpočátku nudnou podívanou. Poté ale dostalo utkání takříkajíc grády. Lepším celkem bylo bezpochyby Bergamo, ovšem dvakrát se zásluhou Grégoireho Deflera prosadila Cesena. V nastaveném čase ještě stihl kontrovat Yohan Benalouane. Jak se bude dramatický duel vyvíjet nadále? Sledujte náš on-line přenos!

    Střely na branku: 1:3
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
    Yohan BENALOUANE - 1:2
     
    45+1
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Atalanta ještě v první půli dává kontaktní branku. YOHAN BENALOUANE si po rohovém kopu zpracoval balon a přesným projektilem rozvlnil síť za Lealim. Hosté se velmi zlobí, ovšem není jim to příliš platné.
     
    45
    K základní hrací době prvního poločasu se bude nastavovat rovná minuta. Co přinese?
     
    44
    D'Alessandro zkusil své štěstí z poměrně velkého úhli. Leali ovšem tento pokus vytěsnil na rohový kop, který příliš nebezpečí nepřinesl.
    Grégoire DEFREL - 0:2
     
    43
    Cesena právě vstřelila branku!
    Hosté dávají Bergamu lekci z produktivity. GRÉGOIRE DEFREL dostal dobrou přihrávku. Poté si seběhl do velkého vápna a střelou přes obránce ke vzdálenější tyči podruhé v utkání překonal Sportiella.
     
    42
    Po nedovoleném zákroku v okolí středového kruhu bude opět rozehrávat hostující družina.
     
    41
    Cesena dlouho kombinovala na útočné polovině. Nakonec se vrátila až ke svému brankáři. Hostující ekipě je jasné, že nemusí pospíchat. Tlačit se dopředu jsou nuceni domácí.
     
    40
    Do konce základní hrací doby první půle zbývá pět minut. Zdá se, že si hostující celek odnese do dalšího poločasu těsný náskok. Bergamu se nedaří cokoliv vymyslet.
     
    39
    Na trávníku je k vidění celá řada nedovolených zákroků. Pohledných fotbalových momentů je spíše poskrovnu. Cesena stále drží těsné vedení.
     
    38
    D'Alessandro naskočil na centr z levé strany hrací plochy a pokusil se zakončit. Nepřesná hlavička ale zamířila nad branku, což znamená další výkop od branky Ceseny.
     
    37
    Po úvodní brance s hra více vyrovnala, Atalanta již nemá tak velkou převahu. Stále je však u míče mnohem častěji než soupeř. Podaří se domácím vyrovnat?
     
    36
    Cigarini natáhl ze zhruba třiceti metrů ke střele, která nakonec zamířila zhruba metr vedle levé tyče. O výkop se tak postará Leali.
     
    35
    D'Alessandro byl na vlastní polovině faulován, což znamená rozehrávku domácích. Karta se ale již udělovat nebude. První poločas pomalu, ale jistě spěje ke svému závěru.
     
    34
    Volný kop se snesl na hlavu Cigariniho, který se tak octl v zajímavé pozici. Pomezní sudí ale odpískali ofsajd, a tak celá šance přišla vniveč.
     
    33
    Střelec branky dostává vzápětí také žlutou kartu, a to po zastavení rychlého útoku Bergama. Defrelův (CSN) zákrok znamená volný kop pro Bergamo.
     
    32
    Domác jsou nuceni vystřídat. Místo Zappacosty naskočí do hry D'Alessandro.
    Grégoire DEFREL - 0:1
     
    31
    Cesena právě vstřelila branku!
    Tak to je pro domácí velký šok. Cesena z ničeho nic otevírá skóre. GRÉGOIRE DEFREL si na hranici velkého vápna uvolnil, načež se pohlednou přízemní střelou trefil přesně k levé tyči z pohledu forvarda hostí.
     
    30
    Ani po půlhodině hry jsme se nedočkali branky. Blíže k ní ale měli domácí fotbalisté, dobrou šanci před malou chvílí spálil Gómez.
     
    29
    Rychlá kombinace Ceseny končí u Sportiella, který si tak po dlouhé době opět sáhl na balon. Příliš možností vyniknout zatím domácí muž s rukavicemi neměl.
     
    28
    Domácí se po údajné ruce ve velkém vápně dožadují pokutového kopu, ovšem jediné, co hlavní sudí píská, je nedovolený zákrok Cigariniho.
     
    27
    Nic převratného domácí nevymysleli, míč odhlavičkovala pozorná defenziva Ceseny. Po další akci se dostal ke střele Moralez. Ani jeho pokus ale mezi tři tyče nezamířil. Příchozí fanoušci se ale opět probrali.
     
    26
    Opět domácí, tentokráte byl Zappacostův centr zblokována na rohový kop. Jak si Begamo poradí s touto slibnou příležitostí?
    Gómezova slibná šance
     
    25
    Tak to byla první větší šance domácích. Na centr z levé strany velkého vápna si naskočil Gómez. Krajní záložník Bergama ale hlavou těsně minul pravou tyč. Velká smůla pro Atalantu. Bude se pouze kopat od branky.
     
    24
    Giorgio prudká přihrávka od pravé lajny pouze prolétla velkým vápnem. Následovat bude odkop od branky v podání domácí ekipy.
     
    23
    Po vzdušném souboji zůstal na trávníku ležet hostující stoper Lucchini. Zdá se však, že bude v pořádku a brzy schopen pokračovat ve hře.
     
    22
    Na druhé straně hrací plochy fauloval Carmona, který je od sudího napomínán, neboť již jednu žlutou má. Po poněkud akrobatickém kopu se tak o rozehrávku postará Cesena.
     
    21
    Defrel se dral do slibné šance, ovšem pomohl si nedovleným zákrokem, který neunikl hlavnímu sudímu. Rozehrávat tak bude Atalanta.
     
    20
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka hry, v níž jsme neviděli žádnou větší gólovou možnost. O něco málo více ze hry má ale bezpochyby Atalanta. Uvidíme, co přinesou následující minuty.
     
    18
    Domácí se pokusili přenést hru na levou stranu trávníku, což se ale nepodařilo, prudký míč doskákal až do zámezí. Cesena bude vhazovat.
     
    17
    První zajímavější šance utkání. Moralez poslal obloučkem balon za obranu na nabíhajícího Denise. Kapitán Bergama se ale nakonec k¨zakončení nedostal, na poslední chvílí mu míč vypíchl vrátivší se Volta.
     
    16
    Moralez se na hranici velkého vápna dostal k hlavičce, kterou ale nasměroval nad branku. Bude se kopat od hostující svatyně, o což se postará Leali.
     
    15
    Ani Moralezův centr se neujal, odhlavičkoval jej Lucchini. Atalanta nadále pokračuje na útočné polovině, kde hledá recept na stabilní obranu Ceseny.
     
    14
    Dlouhý centr se snesl pouze do rukavic Sportiella. Ani jeden z brankářů zatím neměl příliš práce, duel je na brankové příležitosti skoupý.
     
    13
    První žlutá karta utkání. Za hru rukou je potrestán Carmona (ABC). Rozehrávat tak bude Cesena, a to na útočné polovině.
     
    12
    Na druhé straně trávníku o sobě dal vědět Đurić. Hlavička z malého vápna ale rozhodně neměla gólové parametry. Sportiello ji v poklidu lapil a poté ihned rozehrál.
     
    11
    Další slibná akce Atalanty byla vedena Gómezem. Krajní záložník si balon přehodil na pravou nohu a ihned vypálil. Projektil však zamířil vysoko nad. V ochozech to jen zahučelo.
     
    10
    Stendardo si při souboji ve vápně pomohl nedovoleným zákrokem, a tak nemá rohový kop valnější význam. Hosté budou vykopávat od branky.
     
    9
    Centr ze středu hrací plochy Volta srazil na rohový kop. Nyní jej tedy rozehraje domácí družina. Stále čekáme na úvodní výraznější brankovou příležitost.
     
    8
    První rohový kop utkání, překvapivě jej získala Cesena. źádné nebezpečí ale z této standardní stiauce nevyvstalo, a tak může Bergamo pohodlně vyvézt balon.
     
    7
    Po odvrácení ataku ale bude vhazovat Atalanta, která tak nadále zůstává na útočné polovině. Celý její pobyt nakonec hatí postavení mimo hru. O rozehrávku se postará gólman Leali.
     
    6
    Denis zkusil z pravé strany hrací plochy odcentrovat do vápna. Ani tentokráte ale nenašel hledaného adresáta. Balon pouze prolétl a zamířil do zámezí, což znamená aut pro Cesenu.
     
    5
    Úvodní minuty zatím nepřinesly žádnou vážnější příležitost, oba celky se spíše oťukávají. O něco více ze hry má ale přece jenom domácí Atalanta.
     
    3
    Stále stejný obraz hry. Balon na svých kopačkách vlastní fotbalisté Bergama, kteří se nyní přece jenom dostali do zajímavé pozice. Centr z levé strany hrací plochy ale pouze prolétl velkým vápnem.
     
    2
    Atalanta je aktivnější, stále se tlačí kupředu. Zatím ale kombinuje na útočné polovině, kde čeká na vhodný moment k rozvinutí útoku.
     
    1
    Domácí se ihned vydali kupředu, ovšem těsně za polovinou jejich snaha skončila, neboť přehnali svou snahu. Brienza byl zastaven nedovoleným způsobem, což znamená rozehrávku pro Cesenu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky jsou nastoupeny na hrací ploše, utkání bude za malou chvíli zahájeno.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Atalanta Bergamasca Calcio: Sportiello – Del Grosso, Cherubin, Stendardo, Benalouane – Gómez, Cigarini, Carmona, Zappacosta – Moralez – Denis (C).
    Náhradníci: Avramov, Frezzolini – Bellini, Baselli, Bianchi, Biava, D'Alessandro, Grassi, Migliaccio, Molina, Spinazzola, Scaloni.

    AC Cesena: Leali – Capelli, Volta, Lucchini, Renzetti – Cascione, De Feudis (C), Giorgi – Brienza – Defrel, Đurić.
    Náhradníci: Agliardi, Bressan – Cazzola, Carbonero, H. Almeida, Garritano, Coppola, Magnússon, Mazzotta, Rodríguez, Succi, Tabanelli.

    Rozhodčí: Di Bello – Tasso, Padovan.
     
    Pohled do statistik

    Bergamo se nyní nachází na sedmnáctí příčce tabulky, tedy těsně nad sestupovými vodami. Na svém kontě má pouhých 11 bodů. V posledním ligovém duelu získala Atalanta bod za bezbrankovou remízu s Empoli.

    Cesena je v ještě svízelnější situaci. okupuje devatenáctou pozici. Doposud posbírala ještě o tři body méně než její nadcházející sok. V předchozím kole neuspěla na domácí půdě, když podlehla 0:3 Janovu.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Italská Serie A má na programu své čtrnácté kolo. V jeho rámci změří síly celky Atalanta Bergamasca Calcio a AC Cesena. Úvodní výkop je ve středovém kruhu Stadio Atleti Azzurri d'Italia, tedy domovském stánku Begama, vhozeno v 15:00. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Libor Kucza

    Branky: 45+1. Benalouane (Cigarini), 50. Stendardo, 52. Moralez – 31. Defrel (Giorgi), 43. Defrel (Đurić)

    Karty:   13. Carmona (ABC), 83. Benalouane (ABC) – 33. Defrel (CSN), 49. Lucchini (CSN), 62. Giorgi (CSN), 74. De Feudis (CSN), 90. Renzetti (CSN)


    Atalanta Bergamo: Sportiello – Del Grosso, Cherubin, Stendardo, Benalouane – Gómez (46. Bianchi), Cigarini, Carmona, Zappacosta (32. D'Alessandro) – Moralez – Denis (C) (73. Migliaccio).
    Náhradníci: Avramov, Frezzolini – Bellini, Baselli, Bianchi, Biava, D'Alessandro, Grassi, Migliaccio, Molina, Spinazzola, Scaloni.

    AC Cesena: Leali – Capelli, Volta, Lucchini, Renzetti – Cascione (84. Tabanelli), De Feudis (C), Giorgi (69. Rodríguez) – Brienza (81. H. Almeida) – Defrel, Đurić.
    Náhradníci: Agliardi, Bressan – Cazzola, Carbonero, H. Almeida, Garritano, Coppola, Magnússon, Mazzotta, Rodríguez, Succi, Tabanelli.

    Rozhodčí: Di Bello – Tasso, Padovan