Rayo Vallecano – Sevilla 0:1 (kon.) | Barcelona – Espanyol 5:1 (kon.) | Villarreal – Real Sociedad 4:0 (kon.)
Granada – Valencia 1:1 (kon.)
konec
FC Barcelona
5:1 (1:1)
RCD Espanyol Barcelona
Neděle 07.12.2014, 17:00 • Camp Nou (Barcelona) • Španělská LaLiga
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji Vám hezký zbytek nedělního večera. (18:54:48)
     
    Je za námi městské derby, které ovládli jednoznačně lépe hrající hráči FC Barcelony. Favorit však musel v prvním poločase otáčet nepříznivý vývoj, neboť od 13. minuty prohrával brankou Garcíi. Ve zbytku zápasu se ale Barcelonští dokázali prosadit hned pětkrát a nakonec si tak dokráčeli pro pohodovou výhru 5:1, na které se navíc hattrickem podílel hvězdný kanonýr Lionel Messi.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hráči barcelonského velkoklubu nepřestávali kombinovat u šestnáctky hostů, defenziva Espanyolu však k fotbalistům přistupovala natěsno a nedovolila jim vysoký náskok navýšit.
     
    90+1
    U míče jsou stále domácí borci, kteří stále kombinují v těsné blízkosti pokutového území hostujícího celku. Po chvíli se o nepřesný centr postaral Xavi. Odkop provede Casilla.
     
    90
    Hlavní arbitr Ignacio Iglesias se rozhodl nastavit dvě minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    88
    Andrés Iniesta nedokázal míč přesně odcentrovat do pokutového území, z útočné akce domácího celku tak bude pouze odkop od brány Espanyolu, který provede Casilla.
    Messimu se podařilo dovršit hattrick a jeho tým směřuje k dalšímu vítězství.

     
    86
    Míč se nachází stále na kopačkách domácího celku, který si dnes se stoprocentní jistotou vylepší střeleckou produktivitu. Hosté jsou nuceni bránit se neustálému ataku ze strany Barcelony.
     
    84
    Domácí jsou stále u pokutového území Espanyolu, kde hosty sevřeli do pomyslných kleští.
     
    83
    Střídání v celku FC Barcelona: Busquetse vystřídá Mathieu.
     
    83
    Střídání v celku Espanyol Barcelona: odchází Bertrand, přichází González Abraham.
    Lionel MESSI - 5:1
     
    81
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Odpověď zní: Ano! LIONEL MESSI si v pokutovém území narazil míč s jedním ze svých spoluhráčů a poté už pro něj nebyl problém přesně zakončit. Střelec gólu je také zároveň autorem hattricku.
     
    80
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut, podaří se domácím hráčům naložit Espanyolu na cestu "bůra"?
     
    79
    Žlutou kartou byl potrestán hostující obránce Arbilla.
    PEDRO - 4:1
     
    77
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Barcelona odskakuje Espanyolu na rozdíl již tří branek: Na hranici ofsajdového postavení se nacházel Messi a PEDRO, právě druhý jemnovaný si zpracoval míč a se svým spoluhráčem postupovali vpřed na brankáře Casilla. PEDRO se rozhodl vzít odpovědnost na sebe a udělal dobře, když přesnou střelou zvýšil náskok svého týmu.
     
    77
    Hosté se skutečně dostali až před šestnáctku Barcelony a vybojovali autové vhazování, poté ale o míč přišli.
     
    76
    U míče jsou fotbalisté Espanyolu Barcelona, kteří ale prozatím kombinují jen na vlastní polovině hrací plochy, odkud se pokusí založit útočnou akci.
     
    74
    Centr do pokutového území se snažil propasírovat Iniesta, ale soupeř jeho záměr přečetl a míč odvrátil do bezpečí.
     
    73
    Střeleckým pokusem se zpoza pokutového území prezentoval Iniesta. Nový muž na hřišti ale nedokázal prostřelit hradbu těl před sebou a jeho pokus byl zblokován.
     
    71
    Střídání v celku Espanyol Barcelona: Stuani nahradí Caiceda.
     
    71
    Barcelona měla výhodu přímého volného kopu z nadějné pozice. K jeho exekuci se postavil Lionel Messi, jehož rána proletěla jen těsně nad břevnem.
     
    70
    Střídání v celku FC Barcelona: ze hřiště odchází Luís Suárez, na jeho místo přichází Pedro.
     
    69
    Žlutou kartou byl potrestán hostující Álvaro González.
     
    68
    Centr Jordiho Alby do pokutového území Espanyolu odvrátila pozorná obrana hostujícího celku, která odhlavičkovala míč do bezpečí mimo šestnáctku.
     
    66
    Barcelona opět založila útočnou akci, ale v ofsajdovém postavení byl již po několikáté přistižen Luís Suárez.
     
    65
    Střídání v celku FC Barcelona: hřiště opouští Rakitić, místo něj přichází na hrací plochu Iniesta.
     
    64
    K dorážce z hranice pokutového území se dostal Ivan Rakitič, ale jeho střelecký pokus zblokoval jeden z bránících hráčů, který ho odvrátil do bezpečí.
    Dokážeš Messi završit hattrick ?

     
    62
    Neymar s Messim si naráželi míč v těsné blízkosti pokutového území, Neymar pak ale útočnou snahu překombinoval a útočníci Barcy o míč přišli.
     
    60
    Střídání v celku Espanyol Barcelona: nastupuje Moreno, ze hřiště odchází Cañas.
     
    59
    Následný rohový kop byl rozehrán nakrátko, ale Barcelona z něj nedokázala vytěžit vůbec nic, navíc se v ofsajdovém postavení nacházel Messi.
     
    58
    Messi se prodral až do pokutového území, kde jej křižoval obránce, který útočnou snahu Messiho zastavil jen za cenu rohového kopu.
     
    57
    Hosté vybojovali rohový kop, který byl zahrán na zadní tyč, nabíhající útočník však už nedokázal balon poslat zpět a ten skončil vedle brány.
     
    56
    Domácí poté založili útočnou akci, kterou ale zastavil zdvižený praporek asistenta sudího. V ofsajdu se nacházel Neymar.
     
    55
    Rohový kop zahrávali na opačné straně také hosté, ale nepodařilo se jim z něj ohrozit bránu soupeře.
    Gerard PIQUÉ - 3:1
     
    53
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Fotbalisté barcelonského velkoklubu odskakují svému soupeři na rozdíl dvou branek! Na rohový kop si nejvýše naskočil GERARD PIQUÉ a svou hlavičku umístil přesně za záda gólmana Casilla.
     
    52
    Lucas Vázquez byl potrestán žlutou kartou.
    Lionel MESSI - 2:1
     
    50
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Domácí otáčejí průběh zápasu a poprvé je vedení na jejich straně! Suárez z levé strany poslal míč před vápno LIONELU MESSIMU, který obskočil bránícího hráče a poté vyslal směrem na bránu nechytatelnou ránu, na kterou už Casilla nedokázal včas zareagovat.
     
    49
    Do pokutového území vtrhl Neymar, který po kontaktu s protihráčem Bertrandem upadl. Hlavního rozhodčího však celá záležitost nechala ledově klidným, pokutový kop k nevoli domácích hráčů i příznivců odpískán nebyl.
     
    48
    Luís Suárez se podle názoru rozhodčího provinil útočným faulem na Gonzálezovi.
     
    47
    Druhá půle začala přímým volným kopem domácích. Po centrovaném míči za obranu se natahoval Piqué, ale ten na míč nedosáhl. Odkop od brány tak provede Casilla.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Fotbalisté obou celků se již trousí zpět na hrací plochu, aby nastoupili do závěrečného poločasu.
     
    Je za námi úvodní poločas zajímavého zápasu. V něm měli herní převahu fotbalisté domácí Barcelony. Byli to ovšem paradoxně oni, kdo inkasoval. Hosté se totiž dostali do vedení již ve 13. minutě zásluhou Sergia Garcíi. Domácí si poté vytvářeli nebezpečné šance, gólem ale skončila až ta poslední, kdy už v nastavení vyrovnal hvězdný kanonýr Lionel Messi. Stav po úvodním dějství je tak nerozhodný 1:1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
    Lionel MESSI - 1:1
     
    45+1
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Již v nastaveném čase se domácím fotbalistům podařilo vyrovnat! Gól do šatny vstřelil LIONEL MESSI, který napřáhl z hranice šestnáctky a střelou k levé Casillovy tyči propálil vše, co mu stálo v cestě.
     
    45
    Neymar teď tak dlouho otravoval život jednomu z obránců, až jej na útočné polovině obral o míč. Díky němu ofenzivné aktivita domácího celku stále trvá.
     
    43
    Domácí zahrávali rohový kop, ale jejich útočná akce skončila nedovoleným zákrokem, s míčem tak budou hrát hosté.
     
    42
    Rušno však bylo také před brankářem Bravem, který musel vyběhnout proti sprintujícímu hráči. K míči se domácí gólman nakonec dostal včas. Kdyby se tak nestalo, mohla z toho být velká šance hostujícího celku.
     
    41
    Domácí sevřeli hráče Espanyolu u jejich pokutového území, Barceloně se však nedaří překonat brankáře Casilla, který má před sebou velmi spolehlivou obranu.
    Jordi Alba nedokázal propálit dobře postaveného Casillu.
     
    38
    Přihrávku za obranu obdržel Jordi Alba, který neváhal a z bezprostřední blízkosti okamžitě vypálil. Mířil však jen do vyběhnuvšího brankáře Casilla, od kterého se míč odrazil zpět ke kopačkám Alby, ten ale odraz nečekal a svou druhou ránu poslal mimo zařízení.
     
    38
    Hra se nyní odehrává ve středu hřiště, kde probíhají četné souboje o míč, z nich nakonec vycházejí vítězně hráči věhlasného barcelonského celku.
     
    36
    Rakitić poslal kolmou přihrávku do vápna, kde míč jeden z jeho spoluhráčů přiťukl nabíhajícímu Suárezovi, který vyslal přízemní ránu, která těsně minula pravou tyč!
     
    35
    Na opačné straně hrací plochy se o centr do vápna zasloužil Vázquez, míč ale pokutovým územím pouze proletěl.
     
    34
    Další ofenzivní akce domácího celku končí zdviženým praporkem jednoho z asistentů rozhodčího, v ofsajdu se nacházel Suárez.
     
    33
    Messi prokličkoval mezi několika obránci až do pokutového území, kde se pokoušel zakončit. Jeho ránu v pádu však zbrzdil jeden z obránců, který ho hlídal natěsno.
     
    32
    Kombinaci Messiho s Rakitićem přerušila obrana hostů, která srazila centrovaný míč na roh. Po něm se do hlavičkového zakončení prodral Pique, ale mířil jen do středu brány, kde se nacházel Casilla.
    Messi nastřelil břevno!
     
    30
    K exekuci přímého volného kopu z velice dobré pozice se postavil Messi, který mířil do pravého horního rohu Casillovy svatyně. Trefil však pouze její horní konstrukci. I tak to byla doposud největší gólová příležitost domácího celku!
     
    29
    Na opačné straně byl před pokutovým územím sražen k zemi Messi a Salva Sevilla za svůj zákrok proti pravidlům uviděl karetní trest žluté barvy.
     
    28
    Hosté se soustředí na defenzivní část hry a svou práci odvádějí opravdu precizně. Dokonce se jim podařilo založit jednu z mála ofenzivních šancí, ale kapitán García vyslal velmi slabou střelu, která Bravovi nenadělala příliš potíží.
     
    27
    Kombinace před pokutovým územím mezi Xavim, Messim a Danim Alvésem nakonec úspěšná nebyla, jelikož posledně jmenovanému v poslední chvíli míč odskočil od nohy a zmocnil se jej brankář hostujícího týmu Casilla.
     
    25
    Centr do vápna Espanyolu přišel také z pravé strany z kopačky Jordiho Alby, míč ale pokutovým územím jen proletěl a poté se jej zmocnili hráči hostujícího celku.
     
    24
    Neymar vyslal do pokutového území centr, který dokázal zpracovat Rakitić, jeden z obránců ale před ním stačil zasáhnout včas a odvrátil tak vznikající nebezpečí.
     
    22
    Felipe Caicedo se po souboji s jedním z protihráčů ocitl na trávníku v nepříjemné pozici a musí být ošetřen.
    Domácí hráči hledají skuliny v obraně Espanyolu.

     
    21
    Útočné tažení domácího celku bylo zastaveno jen za cenu faulu. Domácí rozehráli přímý volný kop nakrátko, poté došlo k nepřesnému střeleckému zakončení.
     
    19
    Hra se na chvíli uklidnila, domácí borci drží míč na svých kopačkách na vlastní polovině a hledají skulinu, kudy by prošli hlouběji do pole.
     
    18
    Fotbalisté barcelonského velkoklubu znovu kombinovali v blízkosti pokutového území, jejich typické narážečky na jeden dotek ale tentokrát úspěch v podobě nebezpečného zakončení nepřinesly.
     
    17
    Cañas se prezentoval nepřesnou přihrávkou ve středu hracího pole, po které se domácím hráčům podařilo založit rychlou útočnou akci, která ale ke kýženému zakončení nevedla.
     
    15
    Domácí jsou nepříznivým vývojem pochopitelně zaskočeni, ale jsou v držení míče a snaží se něco vymyslet na defenzivu vedoucího celku.
    Sergio GARCÍA - 0:1
     
    13
    Espanyol právě vstřelil branku!
    Hosté se v městském derby ujímají překvapivého vedení! Jordi Alba podpořil útočnou akci svého týmu, ale o míč byl obrán. Hráči Espanyolu poté založili rychlý protiútok, na jehož konci bylo zakončení SERGIA GARCÍI, který povedenou střelou překonal domácího brankáře Brava.
     
    12
    Na opačné straně ubránil před pokutovým územím Jordi Alba útočícího hráče, který se dral k míči.
     
    10
    Domácím hráčům se po chvíli podařilo dostat se na útočnou polovinu a na přihrávku do vápna si nabíhal Messi, který ale přepadl přes padajícího bránícího hráče. Penalta se však nepískala, píšťalka hlavního arbitra zůstala němá.
     
    9
    Barcelona stále kombinuje s míčem u nohou, ale zatím se jí nedaří proniknout přes střed hřiště, který je střežen hostující záložní řadou.
     
    8
    Na polovinu soupeře se vydali také hráči Espanyolu, kteří si taktéž vyzkoušeli centr do vápna, který ale nebyl úspěšný. Nyní už jsou u míče opět domácí fotbalisté.
     
    7
    Z následného rohového kopu se domácím fotbalistům nepodařilo zakončit, defenziva Espanyolu zapracovala efektivně a centrovaný míč Xaviho odvrátila do bezpečí.
     
    6
    V držení míče jsou stále domácí, Rakitić se následně rozhodl poslat centr z prava do velkého vápna, kde číhal Suárez, ale míč se k němu nakonec nedostal, jelikož ho na roh odvrátil jeden z obránců.
     
    5
    Fotbalisté domácí Barcelony opět kombinovali v blízkosti pokutového území Espanyolu, k ohrožení brány, kterou hájí Casilla, však nedošlo.
     
    4
    Luís Suárez se prodral s míčem až do pokutového území, kde byl ale o něj v souladu s pravidly obrán. Obrana hostujícího celku si zatím počíná bezchybně.
     
    2
    Útočnou akci po levé straně založili hráči Barcelony, jejich ofenzivní snaha však skončila přihrávkou do ofsajdového postavení, v němž byl přistižen Luís Suárez.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali fotbalisté domácího celku, kteří do utkání nastoupili ve svých tradičních dresech, hosté zvolili modrobílou kombinaci dresů.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    V těchto chvílích dochází k úvodním pozdravům, za malou chvíli proběhne také úvodní los mezi kapitány obou celků.
     
    Fotbalisté obou celků jsou již připraveni v tunelu a za malou chvíli za doprovodu rozhodčích vstoupí na hrací plochu.
    V kabině domácích je vše nachystané, za malý okamžik začne zápas.

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Barcelona: Bravo – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Xavi, Busquets, Rakitić – L. Suárez, Messi, Neymar.
    Náhradníci: ter Stegen – Iniesta, Pedro, Rafinha, Adriano, Munir, Mathieu.

    Espanyol Barcelona: Casilla – Arbilla, Álvaro González, Bertrand, Fuentes – Vázquez, V. Sánchez, Cañas, Sevilla – S. García, Caicedo.
    Náhradníci: Pau – Stuani, V. Álvarez, Abraham González, H. Moreno, J. López, Colotto.

    Rozhodčí: Ignacio Iglesias – Alfonso Costoya, Enrique Ramos.
     
    Rozhodčí

    Nezbytnou součástí každého fotbalového utkání jsou také rozhodčí. Hlavním arbitrem dnešního duelu bude Ignacio Iglesias, který v předchozích dvou utkáních rozdal hned dvě červené karty a rozhodně nepatří mezi ty rozhodčí, kteří by šetřili i žlutými. Jeho asistenty budou Alfonso Costoya a Enrique Ramos. Funkci čtvrtého sudího bude plnit Enrique Sanchís.
     
    Poslední vzájemné zápasy

    5 – 0 – 0 (skóre 7:2)

    29.10.14 přát. – Barcelona – Espanyol 2 : 1
    21.05.14 přát. – Barcelona – Espanyol 1 : 0
    29.03.14 liga – Espanyol - Barcelona 0 : 1
    01.11.13 liga – Barcelona - Espanyol 1 : 0
    29.05.13 přát. – Espanyol - Barcelona 1 : 2
     
    Espanyol Barcelona

    Espanyol se ziskem čtrnácti bodů zaujímá dvanáctou pozici a jeho náskok na sestupovou pozici je čtyřbodový. Na venkovních hřištích se však fotbalistům Espanyolu Barcelona vůbec nedaří, když se v této tabulce nacházejí na úplném chvostu se ziskem pouhých dvou bodů a nelichotivým skóre 4:11. Tyto dva bodíky si hráči hostujícího celku připsali za remízu s Almeríou a Córdobou, což jsou celky, které se nacházejí v dolní polovině tabulky. V posledním utkání hostil Espanyol na svém hřišti Levante a přestože od dvanácté minuty prohrával, dokázal nepříznivý stav ještě do poločasu otočit a nakonec zvítězil 2:1.
     
    FC Barcelona

    Katalánskému velkoklubu patří po třinácti odehraných utkáních průběžná třetí příčka, v případě dnešního vítězství či remízy by se však Barcelona posunula před druhý Atlético Madrid, který odehrál o jeden zápas více. Barca se může pyšnit nejlepší defenzivou v soutěži, která inkasovala pouhých šest branek. V ligových utkáních klopýtli hráči domácího celku třikrát. Nejprve bezbrankově remizovali v Málaze, na konci října v ostře sledovaném El Clásicu podlehli Realu Madrid 3:1 a o týden později na domácím hřišti překvapivě podlehli celku Celta Vigo 0:1. K předchozímu utkání zajížděli Barcelonští do Valencie, kde zvítězili gólem Sergia Busquetse ze čtvrté minuty nastavení.
     
    Dobrý podvečer přeji všem fanynkám a fanouškům španělského fotbalu. Primera Division má na programu 14. kolo, v jehož rámci se v městském derby na Camp Nou utkají domácí FC Barcelona a hostující Espanyol Barcelona. Začátek tohoto sledovaného utkání je v 17 hodin a jeho průběhem Vás bude provázet Lukáš Jasoněk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 45+1. Messi (Xavi), 50. Messi (L. Suárez), 53. Piqué, 77. Pedro, 81. Messi (Pedro) – 13. S. García

    Karty:   29. Sevilla (ESB), 52. Vázquez (ESB), 69. Álvaro González (ESB), 79. Arbilla (ESB)


    FC Barcelona: Bravo – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Xavi, Busquets (83. Mathieu), Rakitić (65. Iniesta) – L. Suárez (70. Pedro), Messi, Neymar.
    Náhradníci: ter Stegen – Iniesta, Pedro, Rafinha, Adriano, Munir, Mathieu.

    RCD Espanyol Barcelona: Casilla – Arbilla, Álvaro González, Bertrand (83. Abraham González), Fuentes – Vázquez, V. Sánchez, Cañas (60. H. Moreno), Sevilla – S. García, Caicedo (71. Stuani).
    Náhradníci: Pau – Stuani, V. Álvarez, Abraham González, H. Moreno, J. López, Colotto.

    Rozhodčí: Ignacio Iglesias – Alfonso Costoya, Enrique Ramos

    Diváci: 76057
    bahis siteleri