Švédsko – Japonsko 3:2 (kon.) | Rusko – Česko 3:1 (kon.) | Finsko – Švýcarsko 0:2 (kon.)
konec
Švédsko
3:2 (1:0, 0:1, 2:1)
Japonsko
Pondělí 05.01.2015, 18:00Mistrovství světa žen do 18 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Na počest vítězů si vyslechneme švédskou hymnu. Program prvního dne mistrovství světa je teprve na začátku, již za několik okamžiků se proti sobě postaví v repríze loňského souboje o bronzové medaile hokejistky Česka a Ruska! (20:07:12)
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Švédsko – 13 (25)
    Japonsko – 8 (28)
     
    Nejlepší hráčky dnešního zápasu:

    Švédsko – Emma Söderbergová
    Japonsko – Haruka Toková
     
    Japonky byly hodně blízko překvapení hned v úvodním zápase světového šampionátu, o nadějný remízový stav však přišly necelou minutu před koncem. Švédsko si připisuje do tabulky úvodní tři body.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Moe Cukimotová přece jen ještě vybojovala vhazování v útočné třetině, brankářka Tonosakiová míří na střídačku! Japonsko hraje power-play!
     
    59:40
    Švédský výběr drží puk v útočné třetině a vůbec nedovoluje soupeři možnost odvolat brankáře.
     
    59:22
    Útočná akce Švédek je znovu zastavena pro postavení mimo hru.
     
    59:02
    Time out si vybral také japonský kouč. Podaří se ještě něco Japonkám vymyslet?
    Hanna OLSSONOVÁ - 3:2
     
    59:02
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Krátce po začátku poslední minuty se Švédky potřetí v dnešním střetnutí dostávají do vedení! Parádní kombinační akce skončila na prostoru kruhů, odkud příklepem poslala puk přímo pod břevno bezmocné Tonosakiové HANNA OLSSONOVÁ – 3:2! Asistence: Emma Johanssonová.
     
    58:57
    Pád Cukimotové ve středním pásmu mohl přijít Japonky hodně draho! Emma Johanssonová se totiž dostala k jedovaté střele z mezikruží a také následným dorážkám, Tonosakiová ale udržela stav nerozhodný!
     
    58:31
    Švédský přechod do útočné třetiny nebyl v souladu s pravidly, akce favorita je tedy přerušena píšťalkou čárového sudího.
     
    58:16
    Japonky pouze nahazují kotouč a znovu se stahují do své obranné ulity.
     
    57:33
    Hráčky Tre Kronor se ze všech sil snaží o strhnutí skóre zpět na svoji stranu, Japonky ale brání velmi houževnatě a každou vteřinou se přibližují k zisku nečekaného bodu.
     
    56:58
    Důležitý zákrok nyní předvedl Tonosakiová po prudké střele Gradinové od modré čáry. Švédky však zůstanou usazeny v útočném pásmu.
     
    56:10
    Švédský kouč si po inkasované brance okamžitě vybírá oddechový čas!
     
    56:10
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Japonská skupinka fanoušků v hale vyskočila radostí, Japonky totiž necelé čtyři minuty před koncem dotahují ztrátu! Laxnost švédské defenzívy skvěle potrestala MOE CUKIMOTOVÁ, která se na hranici brankoviště dostala ke kotouči a bleskurychle ho zametla za záda Söderbergová – 2:2! Asistence: Ai Otaová.
     
    55:52
    Tempo hry začíná s blížícím se koncem gradovat, Japonsko cítí šanci na bodový zisk.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 3. Olssonová, 42. Adolfssonová (E. Johanssonová), 60. Olssonová (E. Johanssonová) – 38. Toková (Cukimotová), 57. Cukimotová (Otaová)


    Švédsko: Söderbergová (Reidebornová) – Brolinová, Adolfssonová "C", Strandbergová, Linderová, Bäckebová, Gradinová, Bergstromová – W. Johanssonová, Sköldová, Wesslingová – E. Johanssonová, Olssonová, Murenová – Armborgová, Tedenbyová, Hjalmarssonová – El Mahmadiová, Af Bjurová, Svenssonová – Vernblomová. Trenér: Henrik Cedergren.
    Japonsko: Tonosakiová (Kondová) – Sekiová, Šigaová, Takenakaová, K. Otaová, Sugimotová, Sonodaová, Itová, Sakuraiová – Mijazakiová, A. Otaová, Toková "C" – Cukimotová, Hinataová, Sanová – Miuraová, Otakiová, Išidaová – Nišiová, Enomotová, Sakamotová. Trenér: Jošifumi Fudžisawa.

    Rozhodčí: Cugliettaová (GBR) – Te-Ri (KOR), Strohmengerová (GER).
    bahis siteleri