Třinec – Mountfield HK 8:6 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
8:6 (2:2, 2:2, 4:2)
Mountfield HK
Pondělí 12.01.2015, 17:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:22
    Galvas poslal puk přes všechny čáry a bylo odpískáno zakázané uvolnění. Vhazuje se před Hrubce, Kacetl opouští svou branku a Mountfield to zkouší se šesti bruslaři.
    Jaroslav KUDRNA - 8:6
     
    57:22
    Hradec právě vstřelil branku!
    Další šance Mountfieldu už ale končí gólem! Linhart se ještě nestihl vrátit z trestné lavice, aby zabránil kombinaci hostů. Šimánek přihrál kolem ležícího Klesly před odkrytou klec JAROSLAVU KUDRNOVI a Hrubec v tomto případě neměl absolutně žádnou šanci – 8:6! Asistence: Jiří Šimánek, Tomáš Mertl.
     
    56:49
    Šimánek viděl na zadní tyči najíždějícího Kudrnu a také mu přesně přihrál! Kudrna užuž zasouval do branky, ale Hrubec se stihl přesunout a šanci zlikvidovat!
     
    55:18
    Třinec musí do čtyř. Tomáš Linhart (TRI) zastavil unikajícího Pospíšila jen za cenu dvouminutového vyloučení za hákování. Hradec Králové hraje přesilovku, ale dnes už při této situaci také dvakrát inkasoval.
     
    50:03
    Šance na devátý třinecký gól je tady. Tomáš Mertl (HKM) později Adamského fauloval a bude si muset odsedět dvě minuty za podražení.
    David CIENCIALA - 8:5
     
    46:56
    Třinec právě vstřelil branku!
    Brankové hody zdaleka nekončí a Třinečtí přidávají osmý zářez na střeleckou pažbu! Matuš objel branku, vytvořil si střeleckou pozici a vypálil. Jeho ránu tečoval mimo dosah Kacetla DAVID CIENCIALA a vrátil Ocelářům tříbrankový rozdíl – 8:5! Asistence: Radim Matuš.
    Tomáš KNOTEK - 7:5
     
    44:20
    Hradec právě vstřelil branku!
    To je mi přestřelka! Třinecká Werk Arena viděla už dvanáctý gól, ale tentokrát z něj domácí fanoušci radost neměli. První střelu TOMÁŠE KNOTKA z mezikruží Hrubec vyrazil, ale střelec Mountfieldu dostal ještě druhou příležitosti, už se nemýlil a zakončil za přesunujícího se gólmana Slezanů – 7:5! Bez asistence.
    Jakub KLEPIŠ - 7:4
     
    43:44
    Třinec právě vstřelil branku!
    Smršť třineckých branek pokračuje a poprvé inkasuje také Kacetl! Plíhal se zmocnil puku ve středním pásmu, prokličkoval mezi královéhradeckými beky a naservíroval kotouč před JAKUBA KLEPIŠE! Ten se dlouho nerozmýšlel, napřáhl a puk skončil v síti – 7:4! Asistence: Tomáš Plíhal, Jakub Orsava.
     
    41:07
    Mountfield reaguje na hrozivý vstup do třetí třetiny střídáním gólmanů. Pavla Kantora střídá v brance Ondřej Kacetl.
    Martin ADAMSKÝ - 6:4
     
    41:07
    Třinec právě vstřelil branku!
    To je neskutečné, druhý gól Slezanů v oslabení během sedmnácti sekund! To je zase vstup do třetí třetiny jako hrom! Plíhal napadal hostující rozehrávku, puk se odrazil přímo do jízdy MARTINU ADAMSKÉMU, který jel sám na Kantora a procedil mu kotouč mezi betony – 6:4! Bez asistence.
    Marek RŮŽIČKA - 5:4
     
    40:50
    Třinec právě vstřelil branku!
    Nezapomínejme však na třinecká oslabení! Oceláři přidávají již dvanáctý gól v početní nevýhodě v této sezoně a odskakují opět do vedení! Dravecký vybojoval kotouč u mantinelu, přihrál volnému MARKU RŮŽIČKOVI, jenž si vybruslil na osu kluziště a zamířil přesně do horního růžku – 5:4! Asistence: Vladimír Dravecký.
     
    39:13
    Nyní však domácí přesilovka skončila, útočným faulem se provinil Jakub Klepiš (TRI) a je vyloučen za nedovolené bránění. Po jednadvacet sekund se teď bude hrát ve čtyřech.
     
    37:34
    Cienciala upadl v rohu kluziště v souboji s Vydareným. Tam nemohla být o faulu řeč. Pak si ale úplně mimo hru podržel Jaroslav Kudrna (HKM) domácího Růžičku a je vyloučen na dvě minuty.
     
    32:53
    Dvěma nebezpečnými střelami se prezentoval Adamský! Poprvé branku úplně minul, podruhé trefil nejspíš jen brankovou konstrukci!
     
    31:56
    Rastislav Dej (HKM) je vyloučen na dvě minuty za vražení Draveckého na hrazení za Hrubcem. To je šance pro Oceláře, přesilovky jim dnes neobyčejně vycházejí.
    Roman KUKUMBERG - 4:4
     
    27:25
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield gólově zhodnocuje další přesilovku a znovu srovnává stav dnešní přestřelky! Pospíšil nahodil kotouč na Hrubce, hosté vytvořili před jeho brankou závar a ROMAN KUKUMBERG se k puku protlačil nejdříve! Druhý zásah slovenského útočníka znamená vyrovnání na 4:4! Asistence: Tomáš Pospíšil, Bohumil Jank.
     
    25:35
    Ale teď dostane svou příležitost na další srovnání stavu Hradec Králové. Podruhé v zápase míří na trestnou lavici Aron Chmielewski (TRI), jenž odpyká dvouminutový trest pro třineckou střídačku za hru v šesti.
     
    25:11
    Za Kantorem zase pro změnu zvoní tyč, to je hokej! Orsava se protáhl mezi beky až někam k mezikruží, ale svou střelu poslal jen do levé tyče branky hostí!
    Tomáš MERTL - 4:3
     
    23:31
    Hradec právě vstřelil branku!
    Místo toho však přichází rychlé královéhradecké snížení! Mountfield se dostal do útočného pásma, Pláňkovu střelu srazil bránící Klesla smolně jen k volnému TOMÁŠI MERTLOVI a ten poslal kotouč za záda Hrubce – 4:3! Asistence: Martin Pláněk, Jiří Vašíček.
    Radim MATUŠ - 4:2
     
    21:36
    Třinec právě vstřelil branku!
    Po šestnácti sekundách přidávají Oceláři další branku a opozdilce mezi diváky může pozdní příchod na tribunu mrzet. Chmielewski svou kličku ke gólu nedotáhl, od Hrňovy hole se pak kotouč odrazil za záda bezmocného Kantora, RADIM MATUŠ objel branku a doklepl puk bekhendem do sítě – 4:2! Asistence: Erik Hrňa, Aron Chmielewski.
    Martin ADAMSKÝ - 3:2
     
    21:20
    Třinec právě vstřelil branku!
    Slezané vlétli do druhé třetiny s pořádnou vervou a z náporu vytěžili vedoucí branku! Polanský se zbavil svého obránce v rohu a přihrál mezi kruhy MARTINU ADAMSKÉMU. Ten poslal kotouč z prvního doteku do horního růžku brány – 3:2! Asistence: Jiří Polanský, Tomáš Linhart.
    Jiří ŠIMÁNEK - 2:2
     
    19:30
    Hradec právě vstřelil branku!
    Také Mountfield svou přesilovou hru využívá a v poslední minutě úvodní části dotahuje třinecký náskok! Mertl obalamutil při přechodu do útočného pásma třinecké obránce, okolo Galvasových noh přihrál před branku rozjetému JIŘÍMU ŠIMÁNKOVI a kapitán hostí poslal kotouč neomylně pod břevno – 2:2! Asistence: Tomáš Mertl, René Vydarený.
     
    18:49
    Po zakázaném uvolnění Ocelářů a buly v jejich obranném pásmu přichází jejich třetí vyloučení. Za katr musí kapitán Rostislav Klesla (TRI), je vykázán na dvě minuty za krosček na Šimánka.
     
    16:04
    Po střele Foltýna se do dobré příležitosti dostal Chmielewski, ale svůj první kanadský bod v extralize nezaznamenal! Branku Kantora minul také o několik sekund později.
     
    14:10
    A Mountfield mohl dokonce okamžitě vyrovnat! Mertl se protáhl po levé straně a nabízel střílenou přihrávku Šimánkovi. Ten byl tísněn obránci a zakončoval vedle.
    Roman KUKUMBERG - 2:1
     
    13:37
    Hradec právě vstřelil branku!
    Po chybě v rozehrávce domácího mužstva se však Hradec Králové vrací zpět do hry! Dej zachytil špatnou přihrávku Růžičky a vedl hostující přečíslení. K puku se dostal ROMAN KUKUMBERG a jeho nepříjemná střela nakonec Hrubcovi propadla až do sítě – 2:1! Asistence: Rastislav Dej.
    Jiří POLANSKÝ - 2:0
     
    12:12
    Třinec právě vstřelil branku!
    Druhá využitá třinecká přesilovka znamená vedení Ocelářů o dvě branky! Klepiš nabil na modrou čáru Noskovi, jehož střelu vyrazil Kantor nešťastně jen před sebe. Tam hlídkoval neobsazený JIŘÍ POLANSKÝ a doklepl puk pod horní tyčku – 2:0! Asistence: David Nosek, Jakub Klepiš.
     
    11:11
    Již čtvrtým vyloučeným hráčem se stává Karel Pilař (HKM). Hosté se budou muset bránit po dvě minuty kvůli jeho sekání. Vhazuje se po pravici Kantora.
     
    07:58
    Matuš zavezl puk do útočné třetiny, tam se však Oceláři neusadili a museli dozadu. Aron Chmielewski (TRI) si pomohl lehkým háčkem a sudí ho nekompromisně trestají dvěma minutami. Polský útočník je již třetím hráčem, vyloučeným za ten samý prohřešek. Přesilovka Východočechů začne po komerční přestávce.
    Jakub KLEPIŠ - 1:0
     
    06:38
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři bleskově svou přesilovku využívají a jdou v zápase do vedení! Už Klesla měl dobrou šanci, ale trefil jen Knotka a podruhé zamířil vedle. V další akci však Slezané obranu Mountfieldu doslova rozebrali na prvočinitele, Hrňa přihrál JAKUBU KLEPIŠOVI před prázdnou branku a pro něj už nebylo zakončení problémem – 1:0! Asistence: Erik Hrňa, Tomáš Plíhal.
     
    06:12
    Je tady vyloučení také na straně hostí. Potrestaným mužem je Stanislav Dietz (HKM), jenž bude pykat po dvě minuty za hákování. Za dvě sekundy začne přesilovka Třince.
     
    04:14
    Možná by tomu mohlo pomoct první vyloučení. Je to trest pro domácího Davida Noska (TRI) na dvě minuty za hákování, kterým si pomohl v defenzivní činnosti.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 7. Klepiš (Hrňa, Plíhal), 13. Polanský (Nosek, Klepiš), 22. Adamský (Polanský, Linhart), 22. Matuš (Hrňa, Chmielewski), 41. Růžička (Dravecký), 42. Adamský, 44. Klepiš (Plíhal, Orsava), 47. Cienciala (Matuš) – 14. Kukumberg (Dej), 20. Šimánek (Mertl, Vydarený), 24. Mertl (Pláněk, Vašíček), 28. Kukumberg (Pospíšil, Jank), 45. Knotek, 58. Kudrna (Šimánek, Mertl)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Nosek, Klesla (C), Galvas, Linhart, Foltýn, M. Doudera, Matyáš – Klepiš, Plíhal, Orsava – Dravecký, Polanský (A), Adamský – Hrňa, Matuš, Chmielewski – Cienciala, Růžička, Rufer. Trenér: Jiří Kalous.
    Mountfield HK: Kantor (od 42. Kacetl) – Dietz, Vydarený (A), Pilař, Jank, Pláněk, Vašíček, Plášil – Kudrna, Mertl, Šimánek (C) – Dej (A), Kukumberg, Pospíšil – Tvrdík, Knotek, Vantuch – Beránek, Troliga, Kopta. Trenér: Peter Draisaitl.

    Rozhodčí: Martin Homola, Tomáš Horák – Vít Lederer, Jiří Gebauer

    Diváci: 4762
    bahis siteleri