Česko – Washington Pride 4:2 (kon.)
konec
Česko
4:2 (1:0, 2:2, 1:0)
Washington Pride
Neděle 15.02.2015, 12:30 • Zimní stadion Slaný • Reprezentace žen
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    Podruhé o víkendu vás zdravím ze Slaného. České hokejistky si včera výborně poradily s prvním zápasem proti americkému středoškolskému týmu Washington Pride U19, když zvítězily 4:1. Dneska máme na programu odvetu, ve které se Američanky jistě budou chtít vytáhnout.
     
    Našemu týmu se včera podle představ určitě nepovedla první desetiminutovka, v jejímž závěru se soupeřky dostaly do vedení. Potom ale šly poprvé na trestnou a právě od téhle přesilovky byl český tým zkrátka a dobře lepší. Vyrovnání zařídila krátce před přestávkou Dominika Forejtová a vytrvalou aktivitu nakonec naše reprezentace přetavila ve tři góly. Sice přišly až v závěrečné části, ale rozhodně po zásluze.

    Česká republika – Washington Pride U19 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)

    Branky a nahrávky: 19. Forejtová (Zíková, Vopravilová), 46. Zíková (Jůzková), 49. Vanišová (Bucifalová, Lédlová), 59. Zíková (Kosinová) – 9. Pellowitzová.
    „Určitě to byla zasloužená výhra. A myslím, že jsme mohly dát víc gólů a vyhrát vyšším rozdílem,“ soudí Anna Zíková. I jako obránkyně do toho má rozhodně co mluvit, vždyť zařídila vítěznou trefu a pak i poslední gól do prázdné brány!

    České pokyny byly jasné, a hlavně byly na ledě vidět. „Měly jsme hodně chodit do brány a střílet. A taky si přesně přihrávat,“ říká Zíková. Hokejistky nic zbytečného nevymýšlely, jakmile to šlo, pálily puky na americkou gólmanku. Tak jako právě karvinská hokejistka. „První gól jsem dala z dorážky, druhý do prázdné branky z poloviny hřiště,“ popisuje.

    Dnes se dá očekávat zvýšená motivace soupeřek, které se budou chtít pomstít za první výsledek. Češky si tak rozhodně musejí dát pozor na start utkání. „Začátek bychom určitě měly zlepšit. Jinak si myslím, že to bylo včera dobré,“ doplňuje Anna Zíková. Podobného názoru je i český kouč Jiří Vozák, jehož ohlas si můžete poslechnout na videu.

     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Jandová (Zechovská) – Zíková, Holá, Zedníková, Černá, Kosinová, Jančová, Bartošová – Vopravilová, Bucifalová, Lédlová – Pátková, Forejtová, Topolská – Kaplanová "C", Jůzková, Hymlárová. Trenér: Jiří Vozák.

    Washington Pride: Meloniová (Nasrová) – Pellowitzová, Kobernicková, Renbergová, Parentová, Hudsonová, Buckleyová, Solomonová "C", McNeallyová, Petteyová, Erbeová, Pekinsová, Cholishová, McLaughlinová, Fisherová, Cave-Hawkinsová, Farrandová, Shermanová, McDowellová. Trenér: Kush Sighu.
     
    Čeští trenéři dnes v sestavě provedli dvě změny. Duel tentokrát odchytá Denisa Jandová a z první formace vypadla Tereza Vanišová, která si už musí plnit klubové povinnosti v Příbrami. Její místo zaujme Dominika Vopravilová, národní tým se musí obejít s pouhými devíti útočnicemi.
     
    Na zimním stadionu ve Slaném dozněly hymny a zápas může začít!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:49
    Jen co se na led vrhla naše druhá formace, Kristýna Pátková vystihla špatnou rozehrávku soupeřky. Ta ale následnou střelu zblokovala.
     
    01:42
    Kapitánka Katka Kaplanová hledala spoluhráčku zpoza branky, přihrávka ale neměla moc nadějí, aby prošla.
     
    02:10
    První přerušení zápasu přichází poté, co puk zůstal v chumlu před střídačkou Washingtonu. Češky začaly dobře, vychází jim důrazný forčeking.
     
    02:47
    Podobná situace vzápětí přišla u střídačky našeho týmu a vhazuje se v neutrální zóně.
     
    03:19
    Teď ale česká defenzíva zaváhala a dvě Američanky ujely do přečíslení. Cave-Hawkinsová ho řešila střelou doprostřed brány, která se stala kořistí Jandové.
     
    03:59
    S reakcí přispěchala Debora Bartošová, její chytrou nabídku od hrazení tečovala Katka Kaplanová. Na překvapení gólmanky to ale nestačilo.
     
    04:27
    Výživný pokus Aničky Zíkové. Autorka včerejších dvou tref vyslala od modré čáry kotouč, který mohla mít Meloniová trochu skrytý, ale neomylně ho u druhé tyče schovala do lapačky.
     
    05:13
    Forejtová poslala ve středním pásmu křižný pas Topolské, její střela byla zblokována. Američanky střídají a aktivnější český tým to zkusí znovu.
     
    06:03
    Hokejistky ze zámoří vydržely za naší brankovou čárou jen pár sekund, pak jsme se velmi snadno osvobodili.
     
    06:30
    Tohle vymyslely české hokejistky parádně! Adéla Jůzková našla zpoza branky Katku Kaplanovou, která zůstala před Meloniovou úplně sama. První i druhý pokus ale nasměrovala do jejího betonu!
     
    06:47
    Vzápětí bohužel přišel menší tlak Američanek a faul Michaely Jančové (CZE). Dvě minuty za hákování, jdeme na první oslabení.
     
    07:26
    Denisa Jandová neviděla zhola nic, když od modré vyslala puk na branku Pellowitzová. K úlevě české střídačky skončil na tyčce!
     
    08:02
    Teď už to Jandová přece jen měla s výhledem lepší a po ráně Erbeové jí pomohly spoluhráčky, které nedovolily dorážku.
     
    08:43
    V samotném závěru přesilovky hledala křižným pasem svou spoluhráčku Solomonová, ale nebyl to přesný kotouč.
     
    09:21
    Přestože Ivana Černá v reprezentaci teprve sbírá zkušenosti, teď si poradila jako mazák a byla sama před Meloniovou. Bližší tyčku ale o kousek minula!
     
    09:46
    Po chvilce přichází naopak první početní výhoda pro náš tým. Diana Buckleyová (WAP) – 2 minuty za vražení na hrazení.
     
    10:12
    Meloniová si poradila s kotoučem, který se k ní snesl ze vzduchu. Po buly Češky dál kombinují.
     
    10:33
    Skončilo to pokusem Terezy Topolské. Kdyby ho americká brankářka pustila před sebe, mohlo by to pro nás být hodně zajímavé, leč nestalo se.
     
    10:52
    Klára Hymlárová na levém kruhu skvěle věděla o Adéle Jůzkové, a tak jí poslala střílenou přihrávku. Jůzková ji tečovala do břevna!
     
    11:46
    Česká přesilovka je minulostí, ale byla výtečná! Ivana Černá znovu ukázala své sebevědomí, ale její kotouč byl bohužel zblokován mimo. A se střelou Bucifalové si poradila brankářka.
     
    12:46
    Možná trochu zbytečně teď Češky ztratily kotouč a od modré ho na bránu poslala Kobernicková, nicméně padáček chytla a nepustila.
     
    13:45
    Kotouč u hrazení vyskočil Adéle Jůzkové až do helmy, reprezentace bohužel pásmo neudržela a musí to zkusit znovu.
     
    14:40
    Další dobrá přihrávka z rohu. Mezi kruhy chyběl kousek Kaplanové, tak se k puku dostala Topolská, jenže napálila chrániče první soupeřky.
     
    15:28
    Národní tým má ponechanou výhodu, bude hrát další přesilovku. Před vlastní prázdnou bránou si teď solidně zahrával s ohněm...
     
    15:53
    Už je odpískáno. Madison Farrandová (WAP) – 2 minuty za podražení.
     
    15:59
    Není na co čekat! Hned po vyhraném vhazování opět pálila Černá, o dorážku se postarala Hymlárová. Ale Gianna Meloniová předvedla vynikající zákrok lapačkou.
     
    16:28
    Vzápětí se Washington osvobozuje a nedaří se nám rozehrát.
     
    16:41
    Skončilo to až nebezpečnou střelou rozjeté McLaughlinové, Jandová si musela pohlídat bližší tyč.
     
    17:22
    Zíková poslala od modré čáry nabídku Forejtové, před ní ale zasáhla blokující hokejistka.
     
    17:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Našim přesilovkám je zatím málo co vytknout a druhá možnost vede k zasloužené úvodní brance. Dominika Forejtová napálila puk z levého kruhu a vyrážečka Meloniové ho poslala přímo na hokejku dojíždějící TEREZY TOPOLSKÉ, jejíž dorážka do bližšího růžku byla neomylná – 1:0! Asistence: Dominika Forejtová.
     
    18:25
    Trenéři ale budou v kabině upozorňovat na okénka v defenzívě. Jedno takové mohla využít Petteyová, naštěstí uháněla na bránu trochu z úhlu a na Denisu Jandovou si opět nepřišla.
     
    19:35
    Aktuální střídání patří Dominice Forejtové, která vybojovala puk, prostrčila si ho přes trojici soupeřek, a pak ještě založila nebezpečnou kombinaci. V klíčovém okamžiku při nahození Černé ale chyběla před bránou jedna hokejistka.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Na útočné polovině českého týmu se oproti včerejšímu zápasu nezměnilo téměř nic. Naše hokejistky jsou výrazně aktivnější, snad by se jen mohly víc tlačit za dorážkami, ale to se mi povídá snadno.

    Slabší je to bohužel kolem obranné modré čáry, kde jsme několikrát propadli a nechali Američanky ujet. Naštěstí nedokázaly zvolit žádné řešení, které by překvapilo velmi dobře chytající Denisu Jandovou. A tak platí zasloužené české vedení díky trefě Terezy Topolské z přesilové hry.

    Druhá třetina začne přibližně ve 13:14.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Česko – 14
    Washington – 8
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:59
    Americké hokejistky vstoupily do druhé části hodně namotivované. A trochu to přehnala Maggie McLaughlinová (WAP), která jde pykat za podražení. Třetí přesilovka českého týmu.
     
    21:23
    A jdeme hrát 1:36 dvojnásobné přesilovky! Zoey Pellowitzová (WAP) marně stíhala unikající Kláru Hymlárovou, tak ji musela zpomalit háčkem.
     
    21:44
    Střelu Zíkové dorážela Lédlová, puk proskákal brankovištěm. Po dalším pokusu vytáhla dorážku Bucifalové špičkou betonu Meloniová!
     
    22:18
    Proti ráně Ivany Černé se sice brankářka musela přesunout, ale díky dobrému výhledu si poradila. Čas nám utíká.
     
    22:29
    Česká defenzíva přišla o kotouč a musíme do pásma znovu.
     
    23:09
    Zbytek přesilovky pět na tři bohužel naše hokejistky doslova prováhaly a musely dávat pozor na zadní vrátka. Američankám naštěstí puk uskočil.
     
    23:25
    Washington je kompletní, ale ještě nestihl zabránit dalšímu průniku v podání Kláry Hymlárové. Karvinská útočnice hledala mezeru mezi betony a našla ji, ale Meloniová se štěstím zabránila puku, aby šel za čáru.
     
    23:53
    Měli jsme hrát další přesilovku, ale teď hlavní rozhodčí hodně zaváhala. Buckleyová dohrála střílející Hymlárovou tvrdým zákrokem tělem, za který by si v mužském hokeji vysloužila oprávněné ovace, ale sem to určitě nepatří.
     
    24:46
    A další bolestivý moment přichází vzápětí. Nahozený kotouč dojížděly Lédlová s Pekinsovou a druhá jmenovaná bolestivě narazila do mantinelu. Naštestí bude v pořádku.
     
    24:46
    V pořádku bohužel není otřesená Klára Hymlárová, která odchází do kabin.
     
    25:46
    Teď už by to zase chtělo nějaké hokejové akce. Výbornou přihrávku přijala na pravé straně Topolská, puk si ale na hokejku rovnala déle, než by bylo pro gólovou možnost vhodné.
     
    26:25
    Parentová se dostala na brankovišti ke zbloudilému puku, který musela Jandová jemně vytáhnout pravým betonem.
     
    26:35
    Lédlová s Pekinsovou se v dalším střídání potkaly znovu. U hrazení poněkud přiostřily a obě si odpykají menší trest za hrubost. Čtyři na čtyři.
     
    27:05
    V zápřahu je opět Denisa Jandová, už musela pokrýt dvě americké střely.
     
    27:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Hrozně moc důležitý gól! Češky byly ve hře čtyř proti čtyřem pod tlakem, ale pak ujely dopředu v přečíslení. Po pravém mantinelu potáhla puk Katka Kaplanová, jež vyzvala DOMINIKU VOPRAVILOVOU, a ta zakončila neomylně zpátky nad vyrážečku Meloniové – 2:0. Asistence: Katka Kaplanová.
     
    28:15
    Washington Pride právě vstřelil branku!
    Ještě ta samá situace ale vede k americkému snížení. České hokejistky nedokázaly pokrýt VERONIKU PETTEYOVOU, která se přes ně prohnala a zblízka pak dokázala svižnou střelou překonat Jandovou po ledě – 2:1. Bez asistence.
     
    28:35
    Oba týmy jsou kompletní, ale ten český si zahraje přesilovku. Grace Fischerová (WAP) – 2 minuty za držení.
     
    29:36
    Vopravilové chybělo málo k dorážce, další momenty už patří bránícímu se týmu. Washington se po přestávce výrazně zvedl.
     
    30:39
    Podobně jako při první trefě se puk odrazil k Tereze Topolské. Dorážka jí však nesedla a Američanky jsou kompletní.
     
    31:02
    Washington Pride právě vstřelil branku!
    Aktivita našich soupeřek bohužel vede k vyrovnání, které se zrodilo prakticky stejně jako předchozí gól. VERONIKA PETTEYOVÁ opět našlápla k velkému sólu, které zakončila kličkou a střelou za beton bezmocné Jandové – 2:2. Asistence: Zoey Pellowitzová.
     
    31:32
    Špatné střídání Američanek nám nabízí další početní výhodu. Menší trest za hru v šesti odpyká Emma McDowellová (WAP).
     
    32:29
    Dobrou palebnou pozici měla Libuše Holá, branku však minula. Potom si na křižnou přihrávku počkala Adéla Jůzková, jenže Meloniová se proti ní výborně přesunula!
     
    33:40
    Bohužel ani tuto přesilovou hru národní celek nevyužil a teď už zase bude muset dávat velký pozor na ohromně nabuzené soupeřky.
     
    34:21
    Holkám naštěstí vydržela aktivita, dva pokusy vyslala Karolína Kosinová. První o kousek přeletěl druhý růžek branky, druhý Meloniová bez větších potíží zlikvidovala.
     
    35:21
    Další tvrdší dohrání inkasovala Anna Zíková, ale zdála se aspoň trochu připravená a ze situace odjela bez komplikací.
     
    35:55
    Tady je reakce českého týmu na zranění Hymlárové: Osmičku útočnic doplnila obránkyně Debora Bartošová, a tak můžeme hrát na tři formace.
     
    36:50
    Oba soupeři nyní svádějí tuhý boj o kotouč především ve středním pásmu. Češky naštěstí po dvou inkasovaných brankách nezačaly ustupovat, ale drží se vepředu.
     
    37:30
    Úmyslný ofsajd nabídl našim hokejistkám útočné vhazování, teď se pokoušejí rozhýbat americkou obranu. Topolské chyběl kousek k dorážce střely Libuše Holé.
     
    38:03
    Česko právě vstřelilo branku!
    A tady je odměna za to, že holky nepřestaly hrát ani v psychicky náročné situaci. Michaela Jančová vyslala v útočném pásmu ANETU LÉDLOVOU, která natáhla ke střele do ideálního prostoru mezi betonem a vyrážečkou pravačky Meloniové. A trefila přesně, znovu vedeme – 3:2! Asistence: Michaela Jančová.
     
    38:58
    Petteyová s McLaughlinovou ujely do přečíslení, druhá jmenovaná naštěstí nepracovala přihrávku.
     
    39:54
    Aneta Lédlová (CZE) má z celého českého týmu nejlepší fyzické parametry. Teď od ní odletěla jedna ze soupeřek a naše útočnice je vyloučena za hru tělem.
     
    39:54
    Zajímavé, Američanky dokonce odvolávají gólmanku!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Tak ve druhé třetině se diváci na zimním stadionu ve Slaném ani trochu nenudili. Američanky do ní vstoupily s obrovským povzbuzením a i když naše hokejistky stihly navýšit vedení, během tří minut se stalo minulostí.

    Český tým to ale nesrazilo, neslevil na útočných obrátkách. Dál neúnavně napadal a střílel, z čehož vyplynula odměna v podobě rozdílové trefy Anety Lédlové. Bohužel se musíme obejít bez Kláry Hymlárové, která ze hry odstoupila po tvrdém a nepotrestaném zákroku tělem.

    Třetí třetina začne přibližně ve 14:05.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Česko – 17 (31)
    Washington – 8 (16)
     
    Tak z české kabiny přišla dobrá zpráva, Klára Hymlárová je v pořádku a do třetí třetiny se vrátí na led.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:49
    V dohrávaném oslabení zatím český tým předvádí velmi dobrou hru, soupeřky k ničemu nepouští. Tedy pokud teď nepočítáme jejich ofsajd.
     
    41:33
    Reprezentace zastavila i další kombinaci a Michaela Jančová poslala puk do bezpečí.
     
    42:10
    Aneta Lédlová opustila trestnou lavici a hned zaútočila. Její střela před brankářkou možná lehce poskočila, nicméně Meloniová zasahuje.
     
    42:27
    Prudkou střelu vyrazila Meloniová jen před sebe, kam už zase sjížděla Tereza Topolská. V posledním možném okamžiku se jí ale vrhla pod nohy soupeřka, a tak Topolská nemohla svou dorážku předvést podle představ.
     
    42:54
    Češky si zahrají sedmou přesilovku zápasu. Bridget Shermanová (WAP) pyká za hákování.
     
    43:38
    Zatím ale nepřišla žádná možnost, po nepřesné střele od modré se Washington osvobozuje.
     
    44:32
    Šikovně čekala na dorážku Kristýna Pátková. Napoprvé místo u tyčky nenašla, tak se rozhodla klec obkroužit, ovšem další zakončení z toho nebylo.
     
    45:11
    Hokejistky ze Spojených států hrají v plném počtu.
     
    45:41
    Perfektní česká kombinace skončila u volné Kláry Hymlárové. Když ale chtěla brankářce nasadit kličku, v posledním momentu jí skočila pod nohy soupeřka.
     
    46:04
    Český tlak ale rezultuje v další přesilovku, kterou bychom už potřebovali využít! Veronika Petteyová (WAP) – 2 minuty za hákování.
     
    46:36
    Početní výhoda je minulostí. Mimo hru přibrousila Dominika Forejtová (CZE), jež si odsedí menší trest za hrubost.
     
    47:31
    Americká hráčka přitiskla Anetu Lédlovou k mantinelu a protože byl pod nimi kotouč, rozhodčí musely přerušit hru.
     
    47:35
    Hned po buly střílela od modré Ivana Černá. Vzhledem ke hře ve čtyřech ale před brankou nikdo neclonil.
     
    48:13
    Hostující tým hraje v plném počtu a zbývá mu krátký úsek přesilovky.
     
    48:41
    Teď už je i výběr trenéra Jiřího Vozáka kompletní. Ale divil bych se, kdyby hra pět na pět vydržela delší dobu. Hokejistky jdou do všeho po hlavě.
     
    49:34
    Jančová se naštěstí postarala o hokejku McLaughlinové, která měla puk pod nohama, ale dorážet nemohla.
     
    50:19
    Američanky neústupně dotírají na českou rozehrávku. Stále se snažíme, ale aktuálně se nám nedaří pronikat do útočného pásma.
     
    50:50
    Přichází aspoň uklidňující zakázané uvolnění Washingtonu.
     
    51:29
    Na americké straně vidíme velmi často ve hře Petteyovou a McLaughlinovou. Jde o jasně nejlepší hráčky týmu.
     
    51:44
    Vyloučení na obou stranách. Maggie McLaughlinová nepochopitelně krosčekovala Anetu Lédlovou, kterou chtěla pomstít Veronika Bucifalová. Ta je vyloučena za hrubost, jde se tedy opět hrát čtyři na čtyři.
     
    52:48
    Držíme soupeřky v jejich pásmu. Hymlárová se proti dvěma hráčkám prosadila ke střele, tu ale zvedla vysoko nad branku.
     
    53:25
    Na druhé straně zakopla Petteyová o modrou čáru a české hokejistky zase převzaly kotouč.
     
    53:36
    Rychlé nahození na Meloniovou, přerušení a střídání v českých řadách.
     
    53:54
    Nyní už jsou oba týmy kompletní. Závěr slibuje ještě obrovské drama!
     
    54:15
    A další puk letěl vstříc Gianně Meloniové. Nejde o žádné šance, ale takhle Američanky držíme, aby se nemohly dostat do útoku.
     
    54:50
    Ale dostaly se. Po zaváhání na modré prchla dopředu McLaughlinová, ale byla v úhlu a svůj švih poslala jen do boční konstrukce.
     
    55:04
    Denisa Jandová pak ve vřavě inkasovala pravděpodobně lehký úder do masky a hra je přerušena.
     
    55:19
    Další faul na americké straně nám přináší početní výhodu. Kaitlin Parentová (WAP) vyloučena za hákování na Dominiku Vopravilovou.
     
    55:45
    Bucifalová před brankovištěm skvěle tečovala ránu Zíkové, ale Meloniová nepropustila puk výstrojí!
     
    55:51
    Další puk už vyslala Bucifalová sama. Meloniová má už na kontě přes čtyřicítku zákroků.
     
    56:25
    Aktivitu Forejtové utlumily soupeřky malou domů a hra je znovu přerušena. Tlačíme, jak to jen jde.
     
    56:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ufff!! Tahle přesilovka si gólové využití zasloužila a dovolím si říct, že teď už naše hokejistky vítězství nepustí. Střelu Lédlové vyrazila skvěle chytající Meloniová před sebe, kde čekala VERONIKA BUCIFALOVÁ. Kapitánka loňské patnáctky se z dorážky raduje ze svého prvního gólu za seniorskou reprezentaci a hned si od rozhočích vyžádala puk – 4:2! Asistence: Aneta Lédlová, Debora Bartošová.
     
    57:45
    Aktivita našeho týmu dál pokračuje, už to vypadá dobře. Ivana Černá teď bekhendem nepřekvapila gólmanku.
     
    58:39
    Další šance české reprezentace, která chce dohrát utkání bez zbytečných vrásek. Meloniová vykopla dorážku Hymlárové, jejíž výkon se mi dneska moc líbí.
     
    58:39
    Washington si vybírá oddechový čas.
     
    58:45
    A Bucifalová mohla přidat další trefu! Lédlová ji z rohu našla famózním způsobem, jenže pak se znovu vytáhla Gianna Meloniová.
     
    59:01
    Američanky tvrdě dorážely na Jandovou, a to si český tým nemohl nechat líbit. Lédlová s Bucifalovou umí být hodně důrazné a teď to jasně ukázaly.
     
    59:01
    Bucifalová, Lédlová a ještě Zedníková už sedí na trestné. Z týmu soupeřek jsou vyloučeny McLaughlinová, Pellowitzová a Farrandová. Přesné tresty vám teď neřeknu, ale pokračujeme pět na pět.
     
    59:10
    Zakázané uvolnění českého týmu znamená buly před Jandovou.
     
    59:10
    Oddechový čas si tentokrát vybírá český kouč Jiří Vozák.
     
    59:10
    Washington to zkusí v šesti bez brankářky.
     
    59:19
    Dominika Vopravilová chtěla trefit prázdnou bránu, ale bohužel je z toho další icing.
     
    59:22
    Pokus Petteyové bezpečně skončil v náručí Jandové. Další buly.
     
    59:35
    Jandová zasahuje lapačkou, další střela šla mimo. Osvobozujeme se!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Druhý zápas, druhé vítězství! Už včera se projevila síla českého týmu, dnes se k ní přidal i charakter. Tohle utkání bylo mnohem těžší než včera, Američanky ve druhé třetině výrazně přidaly na aktivitě a tvrdosti. Ale holky ho znovu zvládly a zaslouženě slaví! Klidně mohly dát mnohem víc gólů a svůj triumf zvýraznit.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Česko – 19 (50)
    Washington – 10 (26)
     
    Mladičký národní tým s věkovým průměrem nižším než 17 let si tedy dvakrát poradil s americkým středoškolským výběrem Washington Pride U19. Naše hokejistky stejně jako minulý týden ve Švýcarsku prokázaly, že v těžkých chvílích při absenci zkušených hráček mají trenéři rozhodně kam sáhnout. Reprezentantky si za tenhle víkend jednoznačně zaslouží pochvalu.

    Ode mě je to ze Slaného vše. Díky za pozornost a těším se s vámi zase na počtenou, byť to bude možná až z dubnového mistrovství světa ve Francii. Hezký zbytek neděle! (14:50:52)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 18. Topolská (Forejtová), 28. Vopravilová (Kaplanová), 39. Lédlová (Jančová), 57. Bucifalová (Lédlová, Bartošová) – 29. Petteyová, 32. Petteyová (Pellowitzová)


    Česko: Jandová (Zechovská) – Zíková, Holá, Zedníková, Černá, Kosinová, Jančová, Bartošová – Vopravilová, Bucifalová, Lédlová – Pátková, Forejtová, Topolská – Kaplanová "C", Jůzková, Hymlárová. Trenér: Jiří Vozák.
    Washington Pride: Meloniová (Nasrová) – Pellowitzová, Kobernicková, Renbergová, Parentová, Hudsonová, Buckleyová, Solomonová "C", McNeallyová, Petteyová, Erbeová, Pekinsová, Cholishová, McLaughlinová, Fisherová, Cave-Hawkinsová, Farrandová, Shermanová, McDowellová. Trenér: Kush Sighu.
    bahis siteleri