Česko – Washington Pride 4:2 (kon.)
konec
Česko
4:2 (1:0, 2:2, 1:0)
Washington Pride
Neděle 15.02.2015, 12:30 • Zimní stadion Slaný • Reprezentace žen
Partner:
     
    59:10
    Washington to zkusí v šesti bez brankářky.
     
    59:10
    Oddechový čas si tentokrát vybírá český kouč Jiří Vozák.
     
    59:01
    Bucifalová, Lédlová a ještě Zedníková už sedí na trestné. Z týmu soupeřek jsou vyloučeny McLaughlinová, Pellowitzová a Farrandová. Přesné tresty vám teď neřeknu, ale pokračujeme pět na pět.
     
    59:01
    Američanky tvrdě dorážely na Jandovou, a to si český tým nemohl nechat líbit. Lédlová s Bucifalovou umí být hodně důrazné a teď to jasně ukázaly.
     
    58:45
    A Bucifalová mohla přidat další trefu! Lédlová ji z rohu našla famózním způsobem, jenže pak se znovu vytáhla Gianna Meloniová.
     
    58:39
    Washington si vybírá oddechový čas.
     
    58:39
    Další šance české reprezentace, která chce dohrát utkání bez zbytečných vrásek. Meloniová vykopla dorážku Hymlárové, jejíž výkon se mi dneska moc líbí.
     
    56:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ufff!! Tahle přesilovka si gólové využití zasloužila a dovolím si říct, že teď už naše hokejistky vítězství nepustí. Střelu Lédlové vyrazila skvěle chytající Meloniová před sebe, kde čekala VERONIKA BUCIFALOVÁ. Kapitánka loňské patnáctky se z dorážky raduje ze svého prvního gólu za seniorskou reprezentaci a hned si od rozhočích vyžádala puk – 4:2! Asistence: Aneta Lédlová, Debora Bartošová.
     
    55:45
    Bucifalová před brankovištěm skvěle tečovala ránu Zíkové, ale Meloniová nepropustila puk výstrojí!
     
    55:19
    Další faul na americké straně nám přináší početní výhodu. Kaitlin Parentová (WAP) vyloučena za hákování na Dominiku Vopravilovou.
     
    51:44
    Vyloučení na obou stranách. Maggie McLaughlinová nepochopitelně krosčekovala Anetu Lédlovou, kterou chtěla pomstít Veronika Bucifalová. Ta je vyloučena za hrubost, jde se tedy opět hrát čtyři na čtyři.
     
    49:34
    Jančová se naštěstí postarala o hokejku McLaughlinové, která měla puk pod nohama, ale dorážet nemohla.
     
    46:36
    Početní výhoda je minulostí. Mimo hru přibrousila Dominika Forejtová (CZE), jež si odsedí menší trest za hrubost.
     
    46:04
    Český tlak ale rezultuje v další přesilovku, kterou bychom už potřebovali využít! Veronika Petteyová (WAP) – 2 minuty za hákování.
     
    45:41
    Perfektní česká kombinace skončila u volné Kláry Hymlárové. Když ale chtěla brankářce nasadit kličku, v posledním momentu jí skočila pod nohy soupeřka.
     
    42:54
    Češky si zahrají sedmou přesilovku zápasu. Bridget Shermanová (WAP) pyká za hákování.
     
    42:27
    Prudkou střelu vyrazila Meloniová jen před sebe, kam už zase sjížděla Tereza Topolská. V posledním možném okamžiku se jí ale vrhla pod nohy soupeřka, a tak Topolská nemohla svou dorážku předvést podle představ.
     
    Tak z české kabiny přišla dobrá zpráva, Klára Hymlárová je v pořádku a do třetí třetiny se vrátí na led.
     
    39:54
    Zajímavé, Američanky dokonce odvolávají gólmanku!
     
    39:54
    Aneta Lédlová (CZE) má z celého českého týmu nejlepší fyzické parametry. Teď od ní odletěla jedna ze soupeřek a naše útočnice je vyloučena za hru tělem.
     
    38:58
    Petteyová s McLaughlinovou ujely do přečíslení, druhá jmenovaná naštěstí nepracovala přihrávku.
     
    38:03
    Česko právě vstřelilo branku!
    A tady je odměna za to, že holky nepřestaly hrát ani v psychicky náročné situaci. Michaela Jančová vyslala v útočném pásmu ANETU LÉDLOVOU, která natáhla ke střele do ideálního prostoru mezi betonem a vyrážečkou pravačky Meloniové. A trefila přesně, znovu vedeme – 3:2! Asistence: Michaela Jančová.
     
    32:29
    Dobrou palebnou pozici měla Libuše Holá, branku však minula. Potom si na křižnou přihrávku počkala Adéla Jůzková, jenže Meloniová se proti ní výborně přesunula!
     
    31:32
    Špatné střídání Američanek nám nabízí další početní výhodu. Menší trest za hru v šesti odpyká Emma McDowellová (WAP).
     
    31:02
    Washington Pride právě vstřelil branku!
    Aktivita našich soupeřek bohužel vede k vyrovnání, které se zrodilo prakticky stejně jako předchozí gól. VERONIKA PETTEYOVÁ opět našlápla k velkému sólu, které zakončila kličkou a střelou za beton bezmocné Jandové – 2:2. Asistence: Zoey Pellowitzová.
     
    30:39
    Podobně jako při první trefě se puk odrazil k Tereze Topolské. Dorážka jí však nesedla a Američanky jsou kompletní.
     
    28:35
    Oba týmy jsou kompletní, ale ten český si zahraje přesilovku. Grace Fischerová (WAP) – 2 minuty za držení.
     
    28:15
    Washington Pride právě vstřelil branku!
    Ještě ta samá situace ale vede k americkému snížení. České hokejistky nedokázaly pokrýt VERONIKU PETTEYOVOU, která se přes ně prohnala a zblízka pak dokázala svižnou střelou překonat Jandovou po ledě – 2:1. Bez asistence.
     
    27:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Hrozně moc důležitý gól! Češky byly ve hře čtyř proti čtyřem pod tlakem, ale pak ujely dopředu v přečíslení. Po pravém mantinelu potáhla puk Katka Kaplanová, jež vyzvala DOMINIKU VOPRAVILOVOU, a ta zakončila neomylně zpátky nad vyrážečku Meloniové – 2:0. Asistence: Katka Kaplanová.
     
    26:35
    Lédlová s Pekinsovou se v dalším střídání potkaly znovu. U hrazení poněkud přiostřily a obě si odpykají menší trest za hrubost. Čtyři na čtyři.
     
    26:25
    Parentová se dostala na brankovišti ke zbloudilému puku, který musela Jandová jemně vytáhnout pravým betonem.
     
    24:46
    V pořádku bohužel není otřesená Klára Hymlárová, která odchází do kabin.
     
    23:53
    Měli jsme hrát další přesilovku, ale teď hlavní rozhodčí hodně zaváhala. Buckleyová dohrála střílející Hymlárovou tvrdým zákrokem tělem, za který by si v mužském hokeji vysloužila oprávněné ovace, ale sem to určitě nepatří.
     
    23:25
    Washington je kompletní, ale ještě nestihl zabránit dalšímu průniku v podání Kláry Hymlárové. Karvinská útočnice hledala mezeru mezi betony a našla ji, ale Meloniová se štěstím zabránila puku, aby šel za čáru.
     
    21:44
    Střelu Zíkové dorážela Lédlová, puk proskákal brankovištěm. Po dalším pokusu vytáhla dorážku Bucifalové špičkou betonu Meloniová!
     
    21:23
    A jdeme hrát 1:36 dvojnásobné přesilovky! Zoey Pellowitzová (WAP) marně stíhala unikající Kláru Hymlárovou, tak ji musela zpomalit háčkem.
     
    20:59
    Americké hokejistky vstoupily do druhé části hodně namotivované. A trochu to přehnala Maggie McLaughlinová (WAP), která jde pykat za podražení. Třetí přesilovka českého týmu.
     
    18:25
    Trenéři ale budou v kabině upozorňovat na okénka v defenzívě. Jedno takové mohla využít Petteyová, naštěstí uháněla na bránu trochu z úhlu a na Denisu Jandovou si opět nepřišla.
     
    17:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Našim přesilovkám je zatím málo co vytknout a druhá možnost vede k zasloužené úvodní brance. Dominika Forejtová napálila puk z levého kruhu a vyrážečka Meloniové ho poslala přímo na hokejku dojíždějící TEREZY TOPOLSKÉ, jejíž dorážka do bližšího růžku byla neomylná – 1:0! Asistence: Dominika Forejtová.
     
    16:41
    Skončilo to až nebezpečnou střelou rozjeté McLaughlinové, Jandová si musela pohlídat bližší tyč.
     
    15:59
    Není na co čekat! Hned po vyhraném vhazování opět pálila Černá, o dorážku se postarala Hymlárová. Ale Gianna Meloniová předvedla vynikající zákrok lapačkou.
     
    15:53
    Už je odpískáno. Madison Farrandová (WAP) – 2 minuty za podražení.
     
    14:40
    Další dobrá přihrávka z rohu. Mezi kruhy chyběl kousek Kaplanové, tak se k puku dostala Topolská, jenže napálila chrániče první soupeřky.
     
    11:46
    Česká přesilovka je minulostí, ale byla výtečná! Ivana Černá znovu ukázala své sebevědomí, ale její kotouč byl bohužel zblokován mimo. A se střelou Bucifalové si poradila brankářka.
     
    10:52
    Klára Hymlárová na levém kruhu skvěle věděla o Adéle Jůzkové, a tak jí poslala střílenou přihrávku. Jůzková ji tečovala do břevna!
     
    09:46
    Po chvilce přichází naopak první početní výhoda pro náš tým. Diana Buckleyová (WAP) – 2 minuty za vražení na hrazení.
     
    09:21
    Přestože Ivana Černá v reprezentaci teprve sbírá zkušenosti, teď si poradila jako mazák a byla sama před Meloniovou. Bližší tyčku ale o kousek minula!
     
    07:26
    Denisa Jandová neviděla zhola nic, když od modré vyslala puk na branku Pellowitzová. K úlevě české střídačky skončil na tyčce!
     
    06:47
    Vzápětí bohužel přišel menší tlak Američanek a faul Michaely Jančové (CZE). Dvě minuty za hákování, jdeme na první oslabení.
     
    06:30
    Tohle vymyslely české hokejistky parádně! Adéla Jůzková našla zpoza branky Katku Kaplanovou, která zůstala před Meloniovou úplně sama. První i druhý pokus ale nasměrovala do jejího betonu!
     
    03:19
    Teď ale česká defenzíva zaváhala a dvě Američanky ujely do přečíslení. Cave-Hawkinsová ho řešila střelou doprostřed brány, která se stala kořistí Jandové.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 18. Topolská (Forejtová), 28. Vopravilová (Kaplanová), 39. Lédlová (Jančová), 57. Bucifalová (Lédlová, Bartošová) – 29. Petteyová, 32. Petteyová (Pellowitzová)


    Česko: Jandová (Zechovská) – Zíková, Holá, Zedníková, Černá, Kosinová, Jančová, Bartošová – Vopravilová, Bucifalová, Lédlová – Pátková, Forejtová, Topolská – Kaplanová "C", Jůzková, Hymlárová. Trenér: Jiří Vozák.
    Washington Pride: Meloniová (Nasrová) – Pellowitzová, Kobernicková, Renbergová, Parentová, Hudsonová, Buckleyová, Solomonová "C", McNeallyová, Petteyová, Erbeová, Pekinsová, Cholishová, McLaughlinová, Fisherová, Cave-Hawkinsová, Farrandová, Shermanová, McDowellová. Trenér: Kush Sighu.
    bahis siteleri