Freiburg – Augsburg 0:3 (kon.) | Vik. Köln – Leverkusen 0:6 (kon.) | Dortmund – Paderborn 7:1 (kon.)
Carl Zeiss Jena – Stuttgart 0:2 (kon.) | Schalke – Mönchengladbach 0:2 (kon.) | W. Brémy – Kolín nad Rýnem 1:0 (kon.)
konec
FC Schalke 04
0:2 (0:1)
Borussia Mönchengladbach
Středa 28.10.2015, 20:30 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Německý pohár • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90
    Rakouský brankář Gspurning svým dlouhým nákopem našel na útočné polovině Leroye Saného, který podnikl parádní průnik do vápna, a následně poslal nebezpečnou přihrávku před branku. Ke střele se dostal Meyer, tu však zablokoval Nordveit. Následně střílel i Goretzka, i jeho střela však byla zablokovaná!
     
    84
    André Breitenreiter provádí své poslední střídání v tomto zápase. Po velmi dobrém výkonu odchází ze hřiště brazilský středopolař Júnior Caicara, kterého na hřišti na poslední minuty nahrazuje Choupo-Moting!
     
    82
    Mahmoud Dahoud krásně přenesl hru na pravou stranu, kam si naběhl Tony Jantschke. Německého orbánce následně poslal k zemi střídající Højbjerg, který vidí od hlavního rozhodčího zaslouženou žlutou kartu!
     
    73
    Mönchengladbach opět zahrozil z rychlého protiútoku! Granit Xhaka velmi povedenou přihrávkou vysunul Ibrahimu Traorého, který to zkusil z velké dálky. Jeho následná střela skončila těsně mimo!
    66. Nebezpečná střela Thorgana Hazarda
     
    66
    Thorgan Hazard je ve druhém poločase velmi aktivní! Tentokrát se belgický středopolař dokázal uvolnil ze souboje s Aogem, a nebezpečně vystřelil ze střední vzdálenosti. Brankář Gspurning jeho střelu vyrazil na rohový kop!
     
    64
    Trenér André Schubert provádí své druhé střídání ve dnešním zápase! Ze hřiště odchází obránce Julian Korb, který se snažil "tahat" čas při svém stířádní. Na jeho místo přichází Álvaro Domínguez, který by se měl plnil zejména defenzivní úkoly!
     
    62
    Havard Nordveit se dokázal na pravém křídle krásně uvolnit ze souboje s Leonem Goretzkou. Norský záložník následně krásně našel ve vápně centrem Hazarda. Belgičan se pokoušel patičkou dostat míč do branky, nicméně těsně minul!
     
    56
    Velmi ostrý zákrok předvedl ve středu hřiště Júnior Caicara, který poslal k zemi Oscara Wendta. Následně viděl od hlavního rozhodčího žlutou kartu!
     
    56
    Jak jsem již avizoval, Schalke provádí své první střídání v tomto zápase. Ze hřiště odchází obránce Sascha Riether, kterého nahrazuje ofenzivní křídelník Leroy Sané!
     
    55
    Nahoru, dolů! Poslední minuty nabízí krásný fotbal! Po nepovedeném rohovém kopu domácího celku se dostal k míči Ibrahima Traoré, který postupoval po pravé straně směřem vpřed. Jeho následná střela z hranice vápně skončila těsně mimo!
     
    54
    Na druhé straně mohl domácí celek velmi rychle srovnat! Krásnou přihrávku od Goretzky dostal na hranici vápna Huntelaar, jehož ránu však vyrazil Yann Sommer nad branku!
    53. Thorgan HAZARD - 0:2
     
    53
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Gladbach se dostává do dvoubrankového vedení! K penaltovému puntíku se postavil THORGAN HAZARD, který však, narozdíl od svého bratra, penaltu proměnil! Gspurning však vystihl stranu, a málem míč vyrazil!
    52. Zákrok Gspurninga na Larse Stindla
     
    52
    Gladbach se však velmi rychle dostal do protiútoku, a za dlouhým míčem do vápna směřoval Lars Stindl. Už to vypadalo, že u míče bude první brankář, nicméně Stindl si míč chytře "píchl", a je z toho penalta!
     
    46
    Své první střídání v tomto zápase provádí hostující trenér André Schubert. Ze hry vcelku překvapivě odchází Josip Drmić, kterého na pravé straně nahrazuje americký obránce Fabian Johnson!
    42. Lars STINDL - 0:1
     
    42
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Tak to je pro domácí celek pořádný šok! Ve středu hřiště předvedl pořádnou chybu Joël Matip, který nabídl míč LARSU STINDLOVI. Hostující útočník se dokázal vyhnout i Kolašinacovi, a postupoval na Gspurninga. Stindl rakouskému brankáři nedal šanci, a poslal míč přesně k tyči!
    34. Ani Di Santo Sommera nedokázal překonat
     
    34
    Do další velké šance domácího celku se tentokrát dostal Franco Di Santo. Argentinský útočník následně z hranice pokutového území vypálil! Yann Sommer však předvedl další parádní zákrok!
     
    30
    Ibrahima Traoré fauloval na levé straně Meyera, a Schalke zahrávalo standardní situaci. Centr Aoga našel na zadní tyči Huntelaara, jehož pomalá hlavička skončila na tyči. Schalke pokračovalo v kombinaci, a Riether našel centrem Meyera, jehož hlavičku Sommer vyrazil na rohový kop!
    28. Velkou šanci Huntelaar neproměnil
     
    28
    Ve středu hřiště skvěle zapracoval Júnior Caicara, který přesnou přihrávkou našel za obranou Klaase-Jana Huntelaara. Tentokrát bylo vše v pořádku, a nizozemský střelec se dostal do zakončení. Jeho střelu však skvěle lapil Yann Sommer!
     
    15
    První žlutou kartu dnešního utkání ukázal hlavní rozhodčího hostujícímu Oscaru Wendtovi. Švédský obránce si na pravém křídle nedokázal poradit s Caicarou, kterého poslal k zemi.
    14. Povedený centr Maxe Meyera
     
    14
    Teď to však udělala skvěle na pravé straně Max Meyer, který se uvolnil ze souboje s Korbem, a poslal nadýchaný centr za obranu Gladbachu, na kteý si naběhl Júnior Caicara. Brazilskému záložníkovi však nevyšlo ve skluzu zakončení!
    8. První větší šance Huntelaara
     
    8
    Aktivní Dennis Aogo si udělal prostor na levé straně, a dokázal odcentrovat přes Juliana Korba. Jeho nadýchaný centr našel ve vápně Klaase-Jana Huntelaara, který se dostal k hlavičce, tu však lapil Yann Sommer!

    Jan Havlovic

    Branky: 42. Stindl, 53. Hazard (pen.)

    Karty:   56. Caicara (SCH), 82. Højbjerg (SCH) – 15. Wendt (MNC)


    FC Schalke 04: Gspurning – Riether (55. Sané), Höwedes, Matip, Kolašinac (77. Højbjerg) – Júnior Caicara (84. Chupo-Moting), Goretzka, Aogo, Meyer – Di Santo, Hunterlaar
    Náhradníci: Choupo-MOting, Neustädter, Højbjerg, Ayhan, Sané, Friedrich, Wetklo

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Korb (64. Domínguez), Christensen, Jantschke, Wendt – Hazard (76. Dahoud), Nordtveit, Xhaka, Traoré – Stindl, Drmić (46. Johnson)
    Náhradníci: Álvaro Domínguez, Hrgota, Dahoud, Heimeroth, Elvedi, Schulz, Johnson

    Rozhodčí: Tobias Stieler – Thielert, Heft (vš. Německo)
    bahis siteleri