Buffalo – Arizona 5:2 (kon.) | Columbus – Florida 1:2 (1:2 po s.n.) | New Jersey – Philadelphia 3:4 (po pr.)
NY Islanders – St. Louis 2:1 (2:0 po s.n.) | Calgary – Boston 5:4 (po pr.) | Edmonton – Dallas 2:1 (po pr.)
Anaheim – San Jose 1:0 (kon.) | Winnipeg – Washington 2:1 (po pr.) | Los Angeles – Pittsburgh 5:3 (kon.)
po prodl.
Winnipeg Jets
2:1 (1:0, 0:1, 0:0 - 1:0)
Washington Capitals
Sobota 05.12.2015, 21:00 • MTS Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním toho, že na dnešní mač si do MTS Centre našlo cestu 15 294 diváků se s Vámi loučím! Přeji dobrou noc a u dalších online přenosů se budu těšit na počtenou! (00:14:55)
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Connor Hellebuyck (WPG) 37 zákroků, úspěšnost 97,4 %
    2. Braden Holtby (WSHÚ 34 zákroků, úspěšnost 94,4 %
    3. Tyler Myers (WPG) 0+0

    Československá stopa v utkání

    Do tohoto zápasu nezasáhl ani jeden z českých či slovenských hokejistů.
     
    Utkání je u konce, Winnipeg nakonec poráží Washington 2:1 po prodloužení, čímž utíná vítěznou sérii Caps, která se tak zastavila na šesti výhrách v řadě. Byl to spíše bojovný zápas, oba týmy spolu hrály vyrovnanou partii, do vedení se na konci prvního dějství díky přesilovkové trefě Andrewa Ladda dostali Jets. Ve druhé třetině byli mírně aktivnějším celkem hosté, kteří zásluhou Nicklase Bäckströma zcela zaslouženě vyrovnali. V poslední dvacetiminutovce jsme viděli jednu velkou šanci na obou stranáích, nejprve Byfuglien trefil břevno, chvíli nato Oshie minul úplně prázdnou svatyni soupeře. O vítězi tak muselo rozhodnout prodloužení, v němž dvacet vteřin před jeho skončením bod navíc Winnipegu přisoudil Mark Scheifele!
     
    Konec zápasu.
    SCHEIFELE - 2:1
     
    64:40
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Po téměř osmiminutovém prohlížení záznamu hry je nakonec gól uznán, Jets vítězí! Wheeler si v rohu kluziště vyměnil kotouč s Troubou, který jej zavezl za branku soupeře, odkud přesným pasem našel MARKA SCHEIFELEHO, jenž ranou k levé tyči prostřelil marně se natahujícího Holtbyho! Asistence: Jacob Trouba, Blake Wheeler.
     
    64:20
    Domácí se mohli hnát do přečíslení 2 proti 1, ale Troubu famózním vypíchnutím kotouče zastavil vracející se Orlov.
     
    63:48
    Už hodně unavená trojice Jets teď vůbec nestíhala, Bäckström lehkou žabičkou oslovil Alexandera Ovečkina, jenž však také na Hellebuycka nedokázal vyzrát.
     
    63:02
    Fantasticky to teď udělal Kuzněcov, jenž se parádně zbavil svého strážce a nádherným pasem našel před brankou bojujícího Williamse, který si ale tváří v tvář na Hellebuycka nepřišel!
     
    62:30
    Hellebuyck se sám ujal rozehrávky a vyslal na zteč Myerse, který ještě přiťukl na Littlea, ten ale prostor mezi třemi tyčemi netrefil.
     
    61:48
    Perreault přišel o hokejku a před Justinem Williamsem se otevřelo moře volného prostoru, ovšem bývalý forvard Los Angeles trefil pouze břevno!
     
    61:26
    Po Byfuglienově zaváhání se kupředu hnal Bäckström, který po přejetí modré čáry ještě nahrával Ovečkinovi, ten však trefil pouze na správném místě stojícího Hellebuycka.
     
    61:00
    S protiakcí přispěchal Kuzněcov, avšak jeho pokus mířil pouze doprostřed branky, kde číhal připravený Hellebuyck.
     
    60:26
    Jako první se snažili zaútočit domácí, ovšem Little si v důležitém momentu neporozuměl s Myersem.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí třetina, která příliš hokejové krásy nenabídla, je za námi. Jelikož je skóre i po šedesáti minutách nerozhodné, o vítězi rozhodne pětiminutové prodloužení 3 proti 3, případně samostatné nájezdy!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:34
    Teď měli domácí i trochu štěstí, nahození od Matta Niskanena totiž Kuzněcov tečoval jen kousek vedle pravé tyče Hellebuyckovy pokladnice!
     
    59:05
    Na druhé straně se utrhl Perreault, avšak počínal si na vlas stejně jako John Carlson před několika sekundami. Vypadá to, že šedesát minut hrací doby vítěze tohoto duelu neurčí.
     
    58:44
    Další pokus hostí, tentokráte své štěstí od modré čáry zkusil Carlson, ale branku Jets o nějaký ten kousek přestřelil.
     
    58:32
    Po sérii odrazů se puk šťastně dostal až do míst, kde si sjížděl Burakovsky, po jehož prudké ráně na bližší tyč ale kotouč končí v lapačce připraveného Connora Hellebuycka.
     
    58:13
    Tentokráte si v rozehrávce neporozuměli svěřenci trenéra Barryho Trotze, hra se tedy stěhuje před Holtbyho.
     
    58:00
    Běží poslední dvě minuty třetí třetiny tohoto střetnutí!
     
    57:21
    Ovečkin po Bäckströmově přihrávce přenechal touš Schmidtovi, jehož rána nebyla špatná, ale svůj cíl o kousek minula.
     
    56:39
    Burmistrov udržel puk proti dvojnásobné přesile a dokázal jej i přiklepnout na Stuarta, který si však svá mířidla neseřídil ale vůbec přesně.
     
    56:16
    Další ofsajd Jets. Dočkáme se do konce třetí třetiny ještě nějakého gólu?
     
    56:02
    Byfuglien dlouhým pasem hledal Perreaulta, ten na něj ale nedosáhl, tudíž musí být pískáno zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po pravici Connora Hellebuycka.
     
    55:34
    Oshie už neměl komu nahrát, proto se rozhodl puk pouze nahodit a následoval své spoluhráče směrem na střídačku.
     
    55:18
    Tentokráte se Andrew Ladd už dostal ke střele, ale do dráhy letu kotouče vložil hůl Niskaen a zblokoval jej do ochranné sítě.
     
    55:01
    A nesáhne si na něj ani teď, Little se totiž v útočné třetině ocitl o chvilku dříve než s pukem na holi jedoucí Andrew Ladd – ofsajd.
     
    54:36
    Ne, domácím se směrem dopředu ve třetí třetině ale vůbec nedaří. Ani jejich další útočné snažení nekončí střelou, Holtby si už na puk několik minut nesáhl.
     
    53:36
    Perreault přišel o puk, proti Carlsonovi o něj však ještě zabojoval Scheifele a nakonec i uspěl, ovšem o chvíli později si vylámal zuby na důrazném Schmidtovi.
     
    52:59
    Alzner se šikovně zbavil Chimery, po modré čáře přenesl hru na Matta Niskanena, jehož ukryté nahození si ale Hellebuyck našel a ukryl kotouč ve své lapačce.
     
    52:28
    Směrem dopředu si v dnešním utkání oba celky příliš dobře nevedou, k vidění je řada nepřesností a myslím, že můžeme s jistotou říci, že o vítězi rozhodne příští vstřelená branka.
     
    51:04
    Tohle měl být gól! Po Carlsonově nahození si Hellebuyck nevedl úplně stoprocentně a vyrazil touš jen k Ovečkinovi, který ještě hledal volného Oshieho, avšak americký šikula před prázdnou brankou pohrdl možností poslat Caps do vedení!
     
    50:33
    Galijev se chtěl protáhnout po levé straně, ale narazil do pevné zdi v podobě Marka Stuarta.
     
    49:46
    Blake Wheeler nyní přišel o puk v ten nejméně vhodný moment, následně však obětavým zákrokem odzbrojil na samostatný únik se chystajícího Johna Carlsona.
     
    49:13
    Kuzněcov si narazil puk s Burakovskym, jeho rána však gólové parametry neměla, ovšem Hellebuyck ji zkrotil až na druhý pokus.
     
    48:59
    Oba týmy teď hrají velice nepřesně, pro fanoušky, kteří od dnešního mače očekávali ofenzivní bitvu, to zatím musí být značné zklamání.
     
    48:00
    Staffordovo nahození dokázal dojet Scheifele, u puku se však příliš dlouho neohřál, tvrdým hitem jej od něj totiž odstavil John Carlson.
     
    47:25
    Tady scházely centimetry! Little parádním křížným pasem našel úplně osamoceného Dustina Byfugliena, který tvrdou ranou orazítkoval břevno Holtbyho branky!
     
    46:52
    S ranou z hole Jevgenije Kuzněcova neměl Hellebuyck příliš práce, hra se přerušuje a znovu pokračovat se bude až po komerční přestávce.
     
    46:07
    Druhá útočná trojice Jets je dnes mimořádně nebezpečná! Scheifele se přes nedůrazného Alznera natlačil až před Holtbyho, kterého ale, stejně jako z následné dorážky Perreault, prostřelit nedokázal.
     
    45:53
    Po Carlsonově přihrávce se vstříc brance Jets rozjel Nate Schmidt, po jehož ráně mířené k levé tyči schoval Hellebuyck kotouč v lapačce.
     
    45:25
    Hosté se sice zhruba na minutu usadil v útočném pásmu, ovšem vzhledem k řadě nepřesností se nakonec nedostali ani k jedné střele.
     
    44:30
    Orlovovu rozehrávku vystihl Tyler Myers, jenž následně hledal volného Burmistrova, který mu o chvíli později chtěl puk vrátit, ale počínal si nepřesně.
     
    43:36
    Po Myersově nahození před Holtbym vznikl nepříjemný závar, na jehož konci těsně vedle pálil Mathieu Perreault. Caps se osvobozují jen za cenu icingu, hra se tak opět postěhuje před Holtbyho svatyni.
     
    42:43
    Enström si nyní při rozehře zahrával s ohněm, následně ještě navíc zasáhl hokejkou do obličeje napadajícího Wilsona, ovšem sudí tento prohřešek proti pravidlům zřejmě přehlédli.
     
    42:18
    Orlov dlouho váhal s rozehrávkou a nakonec to provedl velmi špatně, když našel přesně hokejku Nikolaje Ehlerse, jenž svou ranou na vzdálenější tyč donutil Holtbyho k dobrému zásahu lapačkou.
     
    41:40
    Nejprve si Holtby musel poradit s ránou z hole Pelusa, o malou chvíli později na něj dobrou ránu od modré vyslal Jacob Trouba, ale brankář Caps byl opět připraven.
     
    41:13
    Ihned po buly se k puku dostal Jay Beagle, který se vytočil zpoza branky před Hellebuycka, jehož chtěl překvapit ranou na bližší tyč, ovšem nepochodil.
     
    41:03
    O první střelu této třetiny se postaral André Burakovsky, jehož nahozená možná ještě těsně před Hellebuyckem tečoval Kuzněcov, americký brankář Jets byl však opět na svém místě.
     
    40:32
    Ani jedna z první formací se ke střele nedostala, po nedorozumění na obou stranách puk jen nahodil Wheeler, oba týmy střídají.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Odehráno je čtyřicet minut, skóre je zatím vyrovnané 1:1! Druhé dějství nabídlo podobný obrázek jako to předchozí, s tím rozdílem, že tentokráte to byli domácí, kdo tahal za kratší část provazu. Washington dlouho narážel na výborného Hellebuycka, nakonec jej ale překonat dokázal, což se povedlo Nicklasi Bäckströmovi, který přesnou ranou využil přesilovku a dostal Caps zpět do zápasu. Třetí třetina bude jistě velmi napínavá, proto si její začátek, který je plánován zhruba na 23:08, rozhodně nenechte ujít!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:31
    Perreault je dnes hodně vidět. Drobný útočník Jets nyní odvedl dobrou práci za brankou soupeře, kde kotouč přenechal Scheifelemu, jenž se s ním vytočil až před Holtbyho, jehož pokladnici však o kousek minul.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta prostřední dvacetiminutovky!
     
    38:26
    Niskanen chytře myšleným pasem našel Bäcsktröma, který si troufl hned na dvojici oponentů, ovšem od puku byl odstaven o hlavu vyšším Tylerem Myersem.
     
    38:10
    Po kratší odmlce mohli zahrozit i Tryskáči, avšak Ladd si nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    37:48
    Dobrou práci odvedl Jay Beagle, který s pukem na holi obkroužil téměř celé útočné pásmo a na modré čáře jej nakonec přenechal Carlsonovi, jehož pokus však Hellebuyck dokázal vyrazit do ochranné sítě.
     
    37:16
    Domácí v plném počtu, Thorburn naskakuje zpět na ledovou plochu.
     
    37:05
    Kuzněcov svou zadovkou hledal Carlsona, ovšem jeho záměr přečetl Little a dalším vyhozením znovu osvobodil Tryskáče.
     
    36:43
    Sám na sebe to teď vzal Jevgenij Kuzněcov, ovšem rána mu ale vůbec nesedla a tato přesilová hra se Washingtonu i nadále nedaří.
     
    36:21
    Až nyní měl ideální střeleckou pozici Ovečkin, ovšem tomu to dnes ale vůbec nelepí, puk mu opět přeskočil přes čepel a domácí se následně osvobozují.
     
    35:55
    Hosté zatím stále kombinují v útočném pásmu, ke střele se však nikdo z nich ne a ne dostat.
     
    35:16
    Domácí si celou situaci komplikují, Wilson tvrdě, avšak čistě atakoval Thorburna, který neudržel nervy a zbytečně oplácel. Tvrďák z domácího týmu dostává dvě minuty za hrubost.
     
    34:41
    Hellebuyck musel vytáhnout další zákrok proti ráně Justina Williamse, před jeho brankou se chvíli nato strhl další potyčka, ta se však nyní obešla bez vyloučení.
    BÄCKSTRÖM - 1:1
     
    34:25
    Washington právě vstřelil branku!
    Nyní už jsou Caps úspěšní, přesilovou hru bleskově využívají a srovnávají skóre tohoto klání! NICKLAS BÄCKSTRÖM si několikrát vyměnil kotouč s Carlsonem a nakonec ukrytou střelou překvapil Hellebuycka, kterému kotouč mezi rukou a tělem propadl až do sítě! Asistence: John Carlson, André Burakovsky.
     
    34:13
    Washington má další šanci na vyrovnání, Winnipeg svému soupeři totiž nabízí už třetí přesilovou hru. Po tvrdém hitu na Laicha si dvě minuty odpočine Anthony Peluso, jenž se proti pravidlům provinil hrubostí.
     
    33:39
    Orlov si nerozuměl s Chorneym a jejich zaváhání se jal využít Perreault, který však místo střely ještě hledal Stafforda, jehož ránu ale Holtby eliminoval.
     
    32:57
    Kotouč vyletěl na střídačku Jets, vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    32:19
    Další situace 2 na 1, ovšem nyní na straně Washingtonu. Bäckström měl teď střílet, ovšem místo toho ještě hledal svého spoluhráče Ovečkina, ke kterému se puk díky včasnému návratu Myerse nedostal.
     
    31:30
    Dnes zatím velice dobře hrající Myers výborným pasem našel Wheelera, jehož rána na vzdálenejší tyč byla pro Holtbyho nepříjemná, ale brankář Caps nakonec puk dokázal s vypětím všech sil vyrazit.
     
    31:12
    Další ofsajd, tentokráte ale na druhé straně, přejezd přes modrou čáru si nepohlídal Beagle. Vhazování ve středním pásmu.
     
    30:51
    Perreault a Stafford se nyní řítili do přečíslení 2 proti 1, první jmenovaný naznačil střelu, nakonec ale ještě hledal svého kolegu, jenže ten na jeho prudký pas o kousek nedosáhl.
     
    30:37
    A další neplatný přechod přes útočnou modrou v podání domácího celku, tentokráte si ofsajdové postavení nepohlídal Alexander Burmistrov.
     
    30:12
    V dalším ofenzivním výpadu Winnipeg zastavilo Coppovo ofsajdové postavení, pokračovat se bude po komerčním brejku.
     
    29:58
    Hosté v plném počtu.
     
    29:34
    Tyler Myers se rozjel s další akcí Jets, narazil si puk se Staffordem a následně i zvládl vypálit, ale Holtby byl připraven.
     
    28:54
    Dustin Byfuglien dělal co mohl, ale puk před překročením přes modrou čáru už zastihnout nedokázal – Jets musí začít zase od píky.
     
    28:-13
    Byfuglien naznačil střelu, pak ale kotouč posunul na Wheelera, jenž chtěl využít Laddovy perfektní clony před Holtbym, ale branku minul.
     
    27:58
    Dobrá šance pro Jets! Ehlers zavezl touš do útočné třetiny, kde jej zadovkou přenechal Burmistrovovi, který ale bekhendem na Holtbyho nevyzrál. Navíc se bude vylučovat, dvě minuty za hákování si odsedí Jevgenij Kuzněcov.
     
    27:34
    A další nedorozumění v kombinaci Caps, tentokráte Schmidtův záměr nepochopil Williams – další icing.
     
    27:26
    Schmidt nepřesně nahrál Carlsonovi, který před dotírajícím Laddem puk jen odpálil na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po Holtbyho pravici.
     
    26:59
    Washington je v druhé třetině jasně lepším celkem, potvrzoval to i nyní, když si Bäckström několikrát narazil s Ovečkinem a následně pěknou ranou prověřil Hellebuycka, ten však letící touš nadvakrát dokázal zkrotit.
     
    26:22
    Další dobrá možnost hostí! Po sérii odrazů se puk dostal až k na hranici brankoviště číhajícímu Wilsonovi, který však před poloprázdnou svatyní soupeře trefil jen boční síť!
     
    25:42
    Pohledná individuální akce byla k vidění i na druhé straně, když se po pravé straně prodra Beagle, ale v souboji 1 na 1 nakonec na Hellebuycka nevyzrál.
     
    25:19
    Po další ne úplně povedené rozehrávce Holtbyho nejprve pálil Trouba, ovšem branku přestřelil. Puk se však po mantinelu došoural až ke Stuartovi, jehož pokus ale brankář Caps schoval ve své lapačce.
     
    24:57
    Fantastický Hellebuyck! Oshie velice chytrou nabídkou na teč oslovil Bäckströma, ale strážce svatyně Jets se bleskově přesunul a puk vykopl svým pravým betonem!
     
    24:33
    Hellebuyck teď musel řešit hned několik nepříjemných situací, po nahození od Orlova se o dorážku mocně snažili Chimera a Burakovsky, ovšem americký mladík v brankách Jets zatím zůstává neprůstřelný.
     
    24:01
    Tohle byla paráda v podání Andrewa Ladda, který se šikovným manévrem zbavil Carlsona, ovšem v souboji tváří v tvář Holtbymu branku bekhendem o kousek přestřelil!
     
    23:41
    Domácí v plném počtu.
     
    23:05
    Kuzněcov to vzal sám na sebe, avšak střelou z ostrého úhlu si na Hellebuycka nepřišel. Caps však stále zůstávají v útočném pásmu.
     
    22:36
    Winnipeg zatím oslabení zvládá fantasticky, o další vyhození se postaral Tyler Myers – Jets mohou v klidu vystřídat.
     
    22:11
    Carlos nabil Ovečkinovi, kterému však kotouč přeskočil přes hokejku a domácí se následně osvobodili.
     
    21:41
    Washington má k dispozici další přesilovku, na dvě minuty za podražení je vyloučen Chris Thorburn.
     
    21:32
    Puk vyletěl mimo hrací plochu, domácí se ještě domáhali vyloučení Matta Niskanena, avšak sudí se přemluvit nenechal.
     
    21:19
    První zákrok ve druhé třetině si připisuje i Hellebuyck, který za svá záda nepustil nenápadné nahození od modré čáry v podání Natea Schmidta.
     
    21:07
    Po levé straně se utrhl Justin Williams, který ale svá mířidla neseřídil přesně a prostor mezi třemi tyčemi minul.
     
    20:23
    Holtby se sám ujal rozehrávky, ale neprovedl to úplně ideálně, protože puk poslal přesně na hůl Myerse, který se nakonec přes Ovečkina dokázal nacpat až do brankoviště, kde al neuspěl.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První dějství je za námi! Zatím sledujeme velice bojovný duel, mírně aktivnějším celkem jsou domácí, kteří měli hned několik dobrých šancí a hlavně přesilových her, v nichž však všechny jejich pokusy pochytal Holtby. To platilo až do času 19:54, kdy jej ranou z hranice levého kruhu prostřelil Andrew Ladd, a poslal tak Jets do vedení. Capitals nám toho zatím příliš nepředvedli, v jejich největší a zároveň jediné příležitosti to však zavánělo gólem, když Ovečkin trefil tyč! Druhá třetina začne přibližně ve 22:13.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
    LADD - 1:0
     
    19:53
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Winnipeg nakonec početní převahu využívá a sedm vteřinek před první sirénou se dostává do vedení! Byfuglienova rána opět zamířila mimo tři tyče, ovšem puk se od zadního mantinelu odrazil na hůl Littlea, který ještě našel lépe postaveného ANDREWA LADDA a kapitán Jets ranou do šibenice nedal Holtbymu šanci zasáhnout! Asistence: Bryan Little, Dustin Byfuglien.
     
    19:29
    Jets se tato přesilovka nedaří, usazení se v útočném pásmu se pro ně zatím zdá být nadlidským úkolem.
     
    19:05
    Běží poslední minuta první třetiny!
     
    18:57
    Latta a Trouba podle očekávání dostávají za bitku pětiminutový trest. Sudí však rozdávali i další tresty: 2+2 minuty za hrubost si odsedí Tom Wilson, na straně domácích musí na trestnou lavici ještě obránce Mark Stuart, jenž taktéž inkasuje dvě minuty za hrubost. Winnipeg si tedy zahraje další přesilovou hru.
     
    18:57
    Tak pozor máme tu bitku! Po zákroku na Scheifeleho se do role mstitele pasoval Jacob Trouba, jehož pěstní souboj s Michaelem Lattou nakonec vítěze nepoznal. Kromě nich se uskupilo ještě pár bojujících skupinek, uvidíme, jak sudí rozdělí tresty.
     
    18:18
    Domácí toto oslabení zatím sehrávají parádně, Lowry tak dlouho dotíral na rozehrávajícího Niskanena, až jej o kotouč úspěšně obral a pro Tryskáče získal velice cenné vteřinky.
     
    17:46
    Na ledě už je ranař Ovečkin, ovšem na svou šanci si zatím ještě musí počkat, protože Byfuglien vystihl rozehrávku Caps a opět vyhazuje.
     
    17:14
    Kuzněcov dlouho vymýšlel, co s pukem provede, nakonec se rozhodl vypálit, ale trefil jen blokujícího Troubu, jemuž se následně podařilo vyhodit.
     
    16:39
    Svou první početní převahu si zahrají i hosté, Alexander Burmistrov totiž vyhodil kotouč do hlediště a po právu dostává dvě minuty za zdržování hry.
     
    16:07
    Po dlouhé odmlce musí zasahovat i Connor Hellebuyck, ovšem rána z ostrého úhlu v podání Oshieho pro něj nepředstavovala vážnější problém.
     
    15:59
    Další zákrok pro Holtbyho, ten si na nedostatek práce v prvním dějství rozhodně stěžovat nemůže. Chimerův trest už vypršel, Washington je v plném počtu. Jets tato nevyužitá početní převaha musí hodně mrzet, pokračovat budeme po další komerční přestávce.
     
    15:10
    Myers šikovnou nabídkou na teč oslovil Scheifeleho, ovšem Holtby byl na svém místě. Puk však vyrazil jen na hůl Stafforda, který ale ani nadvakrát uspět nedokázal.
     
    14:33
    Galijev se vrací zpět na ledovou plochu, hosté jsou ve čtyřech.
     
    14:23
    Nejprve to od modré zkusil bombarďák Bufyglien, ale minul. Akce Jets ovšem pokračovala, na jejím konci z mezikruží vypálil Andrew Ladd, ale Holtby jeho pokus eliminoval.
     
    13:57
    Domácí si šestatřicet vteřin zahrají dvojnásobnou přesilovku, za podražení je na dvě minuty vyloučen Jason Chimera.
     
    13:44
    Tohle měl být gól! Po závaru před brankou Caps zůstal Holtby na ledě ležet jak široký, tak dlouhý a absolutně nevěděl, kde je puk, ovšem Bryan Little před prázdnou svatyní trefil jen lapačku nic netušícího gólmana Washingtonu!
     
    13:05
    Byfuglien si neporozuměl s kapitánem Laddem, čehož okamžitě využil Tom Wilson, který opět vyhodil a hosté mohou vystřídat.
     
    12:41
    Hosté vyhráli vhazování a Matt Niskanen bez rozmýšlení puk poslal přes všechny čáry.
     
    12:33
    Bude se opět vylučovat a znovu na straně hostí. Andrew Copp si pro tento faul vyloženě došel, potrestán je Stanislav Galijev, jenž si odsedí dvě minuty za hákování.
     
    11:45
    Po poměrně šťastném odrazu se k puku dostal Ovečkin, který ranou přes clonícího obránce Troubu orazítkoval horní tyč Hellebuyckovy svatyně!
     
    11:03
    Trmu – vrmu v blízkosti středového kruhu nakonec utnul Drew Stafford, který se na vlastní pěst vrhl do útočného pásma a jeho nepříjemnou bombu musel Holtby vyrazit ramenem.
     
    10:29
    Williams byl teď až příliš rychlý a do útočné třetiny se vydal o chvilku dříve než s pukem na holi jedoucí Jevgenij Kuzněcov – pískán ofsajd.
     
    10:01
    Poprvé v tomto mači o sobě dal vědět Alexander Ovečkin, který tvrdým, ovšem čistým hitem u mantinelu poslal k zemi nic netušícího Stuarta.
     
    09:35
    Tady příliš nechybělo! Stafford nahrál na modrou čáru, odkud puk směrem k Holtbymu nahodil Myers. Brankář celku z hlavního města USA puk vyrazil jen před sebe, kde se o dorážku snažil Scheifele, ale puk za brankovou čáru nepropasíroval!
     
    09:16
    Hosté v plném počtu.
     
    08:45
    Byfuglien svou střelou trefil jen blokujícího Wilsona, který se stihl včas oklepat a vyhodil touš do bezpečí. Caps mohou vystřídat.
     
    08:20
    Little si několikrát vyměnil touš s Byfuglienem a následně se odhodlal ke střele, avšak trefil jen před brankou clonícího kolegu Perreaulta.
     
    07:57
    Po Byfuglienově ráně od modré čáry vyrazil Holtby touš do ochranné sítě – vhazovat se bude po jeho levici.
     
    07:23
    Tohle byla dobrá šance! Po buly se puku ujal Little, který ihned nahrál volnému Perreaultovi, proti jehož projektilu musel Holtby vytáhnout povedený reflexivní zásah!
     
    07:16
    První vyloučení dnešního utkání, přesilovou hru si zahraje Winnipeg! Po levé straně se snažil protáhnout Lowry, avšak byl za hranicí pravidel zastaven Chorneym, který si na trestné lavici odpyká dvě minuty za nedovolené bránění. Pokračovat budeme po komerční přestávce.
     
    06:37
    Oshie si počkal na ideální chvíli a poté přesným pasem oslovil z druhé vlny si sjíždějícího Alznera, jehož ránu ale Hellebuyck bez vážnějších potíží vyrazil.
     
    06:03
    Ovečkin rozkmital své rychlé nohy a po pravé straně se chtěl prodrat až před Hellebuycka, ovšem proti byl důrazný zadák domácích Myers.
     
    05:54
    Třetí útočná formace domácích zažila povedené střídání, Ehlers v rohu kluziště přenechal touš Burmistrovovi, jenž ještě nabil v lepší pozici stojícímu Troubovi, avšak Holtby se proti jeho bombě včas přemístil.
     
    05:17
    Matt Niskanen podnikl samostatnou akci, na jejímž konci jen tak nazdařbůh nahodil kotouč směrem k Hellebuyckovi, ten však byl připraven.
     
    04:44
    Byfuglien zachytil puk ještě v útočném pásmu a po šikovném manévru jej předložil Chiarotovi, jehož rána nepostrádala razanci, ale trošku té přesnosti ano.
     
    04:13
    Zatím nesledujeme bůhvíjak pohledné utkání, hra se momentálně bez vážnějších šancí a přerušení stěhuje ze strany na stranu.
     
    03:28
    První zákrok pro Holtbyho, ranou z první od modré čáry jej prověřil Tyler Myers, ovšem gólman Caps si letící puk našel a vyrazil jej do rohu kluziště.
     
    02:59
    Ovečkin obral o kotouč nepozorného Enströma a následně ještě hledal kolegu Bäckstroma, jemuž se ale kus černí pryže zamotal mezi bruslemi.
     
    02:20
    Byfuglien jen nahodil kotouč, za kterým se rychle vydal Thorburn, jenž u mantinelu tvrdě atakoval Carlsona. Winnipeg se však ke střele nedostal, Holtby zatím zasahovat nemusel.
     
    01:51
    Další práce pro Hellebuycka, ten musel zkrotit štiplavou ránu z hole Burakovskyho, ovšem opět si počínal naprosto bezchybně. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    01:36
    Perreault přenechal touš Scheifelemu, který šikovně objel Niskanena, následně však narazil do tvrdé zdi v podobě Karla Alznera.
     
    01:01
    Hosté zůstali v držení kotouče, k další střele se ovšem nedostali, poněvadž Williamse v přechodu do útočného pásma zastavil ofsajd.
     
    00:37
    Jets však nedokázali vystřelit, se protiakcí přispěchal T.J. Oshie, jehož rána však neměla gólové parametry a Hellebuyck si připsal první zákrok tohoto mače.
     
    00:05
    Na úvodním buly si lépe vedl domácí Little, Winnipeg startuje svou první akci večera!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hymny jsou za námi, MTS Centre je opět zaplněná do posledního místečka a utkání, od kterého všichni hodně očekáváme, vypukne každým okamžikem!
     
    Jak je už dobrým zvykem, start utkání mezi Winnipegem a Washingtonem se nám o zhruba čtvrthodinku posunul. Nyní ale už oba celky vjíždí na ledovou plochu, na programu však ještě jsou kanadská a americká státní hymna, po nich už budeme moci začít!
    Braden Holtby dnes zasáhne do sedmého duelu v řadě, pro Connora Hellebuycka se jedná o třetí start v nejlepší hokejové lize světa. Naváže držitel bronzové medaile z letošního mistrovství světa na minulé utkání s Torontem, ve kterém vychytal výhru 6:1?

     
    Úvodní sestavy:

    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Hutchinson) – Chiarot, Byfuglien, Enström, Myers, Stuart, Trouba – Ladd "C", Little, Wheeler – Perreault, Scheifele, Stafford – Thorburn, Burmistrov, Ehlers – Lowry, Copp, Peluso

    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Schmidt, Carlson, Alzner, Niskanen, Orlov, Chorney – Ovečkin "C", Bäckström, Oshie – Galijev, Kuzněcov, Williams – Chimera, Beagle, Burakovsky – Laich, Latta, Wilson

    Rozhodčí: Dean Morton, Justin St. Pierre – Mark Wheler, David Brisebois.
    V MTS Centre právě probíhá rozbruslení obou celků!

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Češi a Slováci v akci

    Do tohoto utkání nezasáhne žádný z českých ani slovenských hokejistů.
     
    Poslední vzájemné utkání

    26.11. 2015 Washington Capitals: Winnipeg Jets 5:3

    Branky a nahrávky: 2. Williams (Carlson, Kuzněcov), 19. Ovečkin (Carlson, Bäckström), 31. Bäckström (Schmidt, Orlov), 37. Orlov (Kuzněcov, Johansson), 54. Kuzněcov (Johansson) – 7. Myers (Ladd, Little), 14. Ladd (Wheeler, Enström), 34. Perreault (Byfuglien, Little)
     
    Washington Capitlas

    Celek z hlavního města Spojených států amerických si v dosavadním průběhu základní části vede nadmíru dobře! Sedmatřicet získaných bodů stačí Caps na druhé místo ve Východní konference, lépe je na tom pouze Montreal, v rámci celé soutěže patří Washingtonu famózní třetí příčka. Na rozdíl od svého dnešního soka si Capitals dobře vedou v defenzivní činnosti, o čemž svědčí jen třiapadesát inkasovaných branek, které svěřence kouče Trotze řadí do pozice druhého nejlépe bránícího celku.

    Momentálně se tým okolo ruského dua ve složení Ovečkin – Kuzněcov nachází na tři utkání trvajícím tripu, naposledy se představil na půdě zatím velice silného Montrealu, kde dvakrát vedli, domácí však vždy dokázali srovnat skóre – vítězství 3:2 pro Caps ve třetí třetině vystřelil T.J. Oshie.

    Tři nejproduktivnější hráči

    1. Jevgenij Kuzněcov 26 bodů (8+18)
    2. Alexander Ovečkin 23 bodů (12+11)
    3. Nicklas Bäckström 21 bodů (8+13)

    Brankářské statistiky

    Braden Holtby 20 odchytaných zápasů, úspěšnost zákroků 92,7 %
    Philipp Grubauer 4 odchytané zápasy, úspěšnost zákroků 90 %
     
    Winnipeg Jets

    Winnipeg to má v tvrdé konkurenci nabité Centrální divize nesmírně složité. Jets zatím vybojovali šestadvacet bodů, což jim v nejsilnější divizi celé NHL stačí až na šesté místo, v rámci Západní konference patří Tryskáčům devátá, tedy první nepostupová pozice. Pokud bychom měli hledat dosavadní slabinu svěřenců kouče Maurice, náš pohled musí být upřen na defenzivní hru Winnipegu, který má druhou nejhorší obranu v nejlepší hokejové lize světa, více gólů inkasovalo pouze Calgary.

    Momentální forma kanadského celku se dá považovat za průměrnou, z posledních deseti mačů vyhrála parta okolo kapitána Ladda čtyřikrát, naposledy si ovšem smlsla na Javorových listech z Toronta, které rozcupovala poměrem 6:1 – pro brankáře Hellebuycka, který se do hlavního týmu dostal díky zranění Ondřeje Pavelce, to bylo první vychytané vítězství v National Hockey League!

    Tři nejproduktivnější hráči

    1. Blake Wheeler 26 bodů (9+17)
    2. Bryan Little 21 bodů (10+11)
    3. Mathieu Perreault 19 bodů (3+16)

    Brankářské statistiky

    Ondřej Pavelec 15 odchytaných zápasů, úspěšnost zákroků 90,6 %
    Michael Hutchinson 13 odchytaných zápasů, úspěšnost zákroků 90,1 %
    Connor Hellebuyck 2 odchytané zápasy, úspěšnost zákroků 95,8 %
     
    Hezký sobotní večer přeji všem fanynkám a fanouškům toho nejlepšího hokeje! Zámořská NHL dnes pokračuje hned deseti zápasy a program otevře utkání, na které se společně zaměříme právě v tomto online přenosu – Winnipeg Jets přivítají ve skvělé formě hrající Washington Capitals. Začínáme ve 21:00, přeji příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Vojtěch Tůma

    Branky a nahrávky: 20. Ladd (Little, Byfuglien), 65. Scheifele (Trouba, Wheeler) – 35. Bäckström (Carlson, Burakovsky)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Hutchinson) – Chiarot, Byfuglien, Enström, Myers, Stuart, Trouba – Ladd "C", Little, Wheeler – Perreault, Scheifele, Stafford – Thorburn, Burmistrov, Ehlers – Lowry, Copp, Peluso
    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Schmidt, Carlson, Alzner, Niskanen, Orlov, Chorney – Ovečkin "C", Bäckström, Oshie – Galijev, Kuzněcov, Williams – Chimera, Beagle, Burakovsky – Laich, Latta, Wilson

    Rozhodčí: Dean Morton, Justin St. Pierre – Mark Wheler, David Brisebois
    bahis siteleri