New Jersey – Detroit 3:2 (po pr.) | Pittsburgh – Los Angeles 2:3 (1:2 po s.n.) | Chicago – Winnipeg 2:0 (kon.)
Dallas – Philadelphia 3:1 (kon.) | Arizona – Minnesota 2:1 (po pr.) | Edmonton – NY Rangers 7:5 (kon.)
Anaheim – Carolina 1:5 (kon.) | Boston – Florida 3:1 (kon.)
konec
Boston Bruins
3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Florida Panthers
Sobota 12.12.2015, 19:00 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Příjemný večer přeji všem fanynkám a fanouškům toho nejkvalitnějšího hokeje! NHL pokračuje hned deseti zápasy a my se v tomto online přenosu zaměříme na ten, který dnešní program odstartuje – Boston Bruins v něm hostí Floridu Panthers. Začínáme v 19:00, tak u toho buďte společně s námi!
     
    Boston Bruins

    Bostonu se zatím poměrně dobře daří odčinit loňskou nepovedenou sezónu, v níž Bruins nepostoupili ani do vyřazovacích bojů. Letos se však obměněné mužstvo Medvědi předvádí v poměrně dobrém světle. Zatím celek ze státu Massachusetts posbíral třiatřicet bodů, což mu tabulce Východní konference stačí na sedmou pozici, v Atlantické divizi jsou svěřenci kouče Juliena třetí.

    Momentální forma Bruins není ale vůbec k zahození, z posledních deseti zápasů vyhráli Bostonští hned v sedmi případech. Naposledy se celek z východu Spojených států amerických představil na ledě svého rivala z Montrealu, odkud si nakonec odvezl velice cenné vítězství 3:1. V následujících duelech se od Medvědů rozhodně budou čekat body, z příštích jedenácti mačů se totiž svěřenci parta kolem zkušeného zadáka Cháry představí hned devětkrát v domácí TD Garden.

    Tři nejproduktivnější hráči

    1. David Krejčí 9+18
    2. Patrice Bergeron 9+17
    3. Loui Eriksson 11+14

    Brankářské statistiky

    Tuukka Rask 20 odchytaných zápasů, úspěšnost zákroků 91 %, počet obdržených branek na zápas 2,63
    Jonas Gustavsson 8 odchytaných zápasů, úspěšnost zákroků 90,8 %, počet obdržených branek na zápas 2,57
     
    Florida Panthers

    Mladý floridský celek se v letošní sezoně zatím neustále pohybuje na hranici posledních míst zajišťujících účast v bojích o pohár lorda Stanleyho. Po devětadvaceti odehraných utkáních mají Panteři na svém kontě dvaatřicet bodů, což jim v tabulce Východní konference zatím stačí desátou, tedy druhou nepostupovou příčku.

    Momentálně svěřenci kouče Gallanta prožívají asi nejlepší období, co se výsledků týče, v dosavadním průběhu tohoto ročníku. Z posledních deseti mačů Florida šestkrát vyšla jako vítěz, v noci ze čtvrtka na pátek si navíc připsala velice cenný skalp zatím výborně hrajícího Washingtonu, který přehrála poměrem 4:1. Na tomto vítězství se jednou brankou podílel i Jaromír Jágr, pro českou legendu to byl gól s pořadovým číslem 732, čímž kladenský odchovanec v historické tabulce střelců vyrovnal čtvrtého Marcela Dionnea.

    Tři nejproduktivnější hráči

    1. Jaromír Jágr 9+12
    2. Jussi Jokinen 6+13
    3. Vincent Trocheck 8+9

    Brankářské statistiky

    Roberto Luongo 23 odchytaných zápasů, úspěšnost zákroků 92,3 %, počet obdržených branek na zápas 2,36
    Al Montoya 7 odchytaných zápasů, úspěšnost zákroků 92,9 %, počet obdržených branek na zápas 1,91
     
    Poslední vzájemné utkání

    30.10. 2015 Florida Panthers:Boston Bruins 1:3

    Branky a nahrávky: 32. Bjugstad (Bolland, Pirri) – 10. Marchand (Chára, C.Miller), 28. Marchand (Krug, Bergeron), 30. Chára (Krejčí, Bergeron)
     
    Češi a Slováci v akci

    David Krejčí (BOS) 27 zápasů, 9+18, +4
    Zdeno Chára (BOS) 25 zápasů, 5+11, +10
    Jaromír Jágr (FLA) 27 zápasů, 9+12, -1
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    V TD Garden probíhá rozcvička obou celků.

     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: Rask (Gustavsson) – Chára "C", McQuaid, Seidenberg, C. Miller, Krug, K. Miller – Marchand, Bergeron, Connolly – Beleskey, Krejčí, Eriksson – Vatrano, Spooner, Hayes – Rinaldo, Talbot, Ferraro

    Florida Panthers: Luongo (Montoya) – Campbell, Mitchell "C", Olsen, Ekblad, Gudbranson, Kulikov – Huberdeau, Barkov, Jágr – Pirri, Trocheck, Smith – Jokinen, MacKenzie, Shaw – Thornton, Bolland, Brickley

    Rozhodčí: Kelly Sutherland, Ghislain Hebert – Brandon Gawryletz, David Brisebois.
     
    Utkání v Bostonu začne, jak je již dobrým zvykem, opět o něco později.
     
    Oba týmy už jsou na ledové ploše před solidně zaplněnou TD Garden, před úvodním vhazováním však přednost dostává americká státní hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Na úvodním vhazování si lépe vedli domácí, kteří ihned vyrážejí kupředu!
     
    00:37
    Od úvodu zápasu proti sobě nastoupili obě čtvrté formace, k vidění tedy byla především řada tvrdých soubojů, střela zatím nikoliv.
     
    01:12
    Až nyní Bergeron zpoza branky hledal Connollyho, kterého ale v pohodě vychytal Luongo a připsal si první úspěšný zákrok večera.
     
    01:50
    Domácí následně ale zaspali s návratem, nejprve pálil Barkov, chvíli nato dorážel Jaromír Jágr, ale Rask byl v obou případech na svém místě. Bostonští vzápětí pouze vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    02:02
    Trocheck se za brankou zbavil Millera, jeho následné nahození z ostrého úhlu ale nenadělalo Raskovi žádné starosti.
     
    02:36
    Krejčí už neměl s kým kombinovat, proto puk jen nahodil a odešel střídat. Za vlastní brankou se rozehrávky ujal sám Luongo a vyslal Ekblada směrem vpřed.
     
    03:30
    Spooner našel Cháru, který ustál souboj s Mitchellem a poslal kotouč na modrou čáru, kde však Krugovi puk přeskočil přes hokejku a domácí musel začít znovu.
     
    04:04
    Parádní akce v podání Brada Marchanda, který se nádherně uvolnil a mezi kruhy našel Connollyho, jehož ránu Luongo jen tak tak stačil vytěsnit mimo tři tyče!
     
    04:50
    Domácí se hnali do přečíslení 4 proti 2, Ferrarův pas na kolegu Talbota přesný nebyl, Logan Shaw si však počínal stejně nešťastně a zahrál kotouč jen na další icing. Vhazování po pravici brankáře Luonga.
     
    05:14
    Krug chyboval v rozehrávce a nabídl dobrou šanci pro Pirriho, který však ještě hledal Trochecka, jemuž před brankou puk utekl od hole, Rask tak zasahovat nemusel.
     
    05:46
    Opět Brandon Pirri. Hostující kanonýr tentokráte šikovnou nabídkou na teč oslovil Smithe, ten však branku netrefil.
     
    06:13
    Sám se dopředu vydal mladičký Vatrano, daleko ale příliš nedojel, poněvadž mu tvrdým hitem ráznou stopku vystavil obránce Campbell.
     
    06:55
    Huberdeau zavezl touš do útočné třetiny, kde pěkným křižným pasem našel Jaromíra Jágra, ten si ale svá mířidla neseřídil přesně.
     
    07:19
    Znovu v akci český veterán, který se teď u mantinelu vyhnul obrovitému Chárovi, následně mu však puk ujel, čehož ihned využil pozorný Marchand.
     
    07:42
    Kevan Miller si neporozuměl se Spoonerem – píská se zakázané uvolnění, hra se stěhuje před Tuukku Raska.
     
    08:22
    Panteři se nemohli dlouho dostat z vlastní obranné třetiny, všemu korunu nasadil Kulikov, který nahrál Rinaldovi, jehož rána na zadní tyč ale úspěšná nebyla.
     
    08:59
    Domácí jsou zatím jasně aktivnější, další střelecký pokus vyprodukoval Loui Eriksson, Luongo si ale letící kotouč našel a schoval jej ve své připravené lapačce. Pokračovat budeme po komerční přestávce.
     
    09:28
    Campbellovo nahození po mantinelu nakonec dojelo až k Trcoheckovi, který se s pukem vrhl mezi dva protihráče, ale byl odstaven důrazným McQuaidem.
     
    10:00
    Smith špatně rozehrál a kotouč se ujal Matt Beleskey, jehož ránu z otočky avšak Luongo vytěsnil mimo tři tyče svým levým betonem.
     
    10:33
    Další práce pro gólmana Panterů, od modré čáry se k nahození odhodlal Chára, zkušený Luongo však puk opět dokázal vyrazit.
     
    10:57
    Brett Connolly se prosmýkl po pravé straně, do jeho přízemní rány ale zvládl vložit hůl vracející se Barkov a puk se odrazil do ochranné sítě. Následuje další komerční brejk.
     
    11:24
    Domácí opět tlačili svého soupeře, ke střele se po Chárově pasu dostal Connolly, který však ve velké šanci trefil pouze clonícího Huberdeaua!
     
    11:35
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí tým se zcela zaslouženě ujímá vedení! Bolland zbytečně zazmatkoval a nedokázal kotouč vyhodit, na modré jej zastavil Krug, jehož nahození za Luongova záda šikovnou tečí usměrnil RYAN SPOONER! Nutno poznamenat, že útočník Bruins puk zasáhl někde na úrovni horní tyčky – hlavní sudí však po konzultaci s kolegou u videa gól uznal! Asistence: Torey Krug.
    11:35 Ryan SPOONER - 1:0
     
    11:54
    Florida chtěla přispěchat s okamžitou odpovědí, od mantinelu své štěstí zkusil Shaw, ale Rask byl na svém místě.
     
    12:15
    Mezi kruhy byl jasně podražen Loui Eriksson, sudí však, k nespokojenosti domácích fanoušků, faul neodpískal a nechává hru plynout.
     
    12:39
    Další nepřesnost v kombinaci Floridy a domácí se vydali do přečíslení, na jehož konci Colin Miller hledal před branku si najíždějícího Erikssona, ten však puk protečoval těsně vedle.
     
    13:29
    Marchandovi s dobrou formou hodně narostlo sebevědomí a na jeho herním projevu je to vidět! Známý provokatér se hezky protáhl po pravé straně a chytře myšlenou přihrávkou hledal mezi kruhy volného Bergerona, ten však v dobré pozici promáchl.
     
    14:00
    Do další šance domácích se hnal Talbot, zastavil jej ale hvizd sudího, který správně viděl ofsajdové postavení Zaca Rinalda.
     
    14:11
    A ofsajd je k vidění i na druhé straně, tentokráte si přechod přes modrou čáru nepohlídal Jussi Jokinen. Pokračovat budeme po další komerční pauze.
     
    14:37
    Pirri si vyměnil kotouč s Trocheckem a následně našel z druhé vlny si sjíždějícího Gudbransona, jenž ale svůj cil minul.
     
    15:08
    Bolland si nerozuměl s Thortonem, domácí uklidňují hru – Zdeno Chára za vlastní brankou vyčkává na čerstvé spoluhráče.
     
    15:43
    Famózní Luongo! Po Ekbladově chybě se k puku dostal Connolly, jehož rána mířila do horní poloviny svatyně Panthers, brankář hostí však předvedl parádní zákrok a podržel svůj tým!
     
    16:07
    Mitchell za účelem získání útočného pásma nahodil kotouč přesně na Raska a ten jej před dotírajícím Barkovem radši ponechal ve své moci.
     
    16:31
    Vatrano zavezl touš do útočné třetiny a na modré jej přenechal Spoonerovi, jenž solidně protáhl Luonga, ten však puk za svá záda nepustil.
     
    17:01
    Shawn Thornton tvrdě atakoval Hayese, ten se skácel k zemi jako podťatý, ale nelze se tomu divit, když dostal loktem do hlavy. Tady sudí domácím upřeli jasnou přesilovku.
     
    17:30
    Kulikov našel volného Brandona Pirriho, který se nijak nerozmýšlel a vypálil, do jeho rány však hokejku vložil Colin Miller a ztečoval touš do ochranné sítě.
     
    17:57
    Jaromír Jágr se zbavil Seidenberga a s pukem na holi se obtočil kolem domácí branky, po jeho bekhendovém pokusu ale Rask zasahovat nemusel.
     
    18:27
    Hostující první lajna tlačila i dál, jejich snažení nakonec vyústilo v ránu od Jonathana Huberdeaua, kterou Rask jen tak tak vytěsnil do rohu kluziště.
     
    18:47
    Campbell svým pasem dostal kolegu Mitchella do nepříjemné situace, na to konto Connolly vybojoval kotouč pro Kruga, jehož nahození Roberto Luongo schoval ve své výstroji.
     
    19:01
    Hlasatel v TD Garden ohlásil poslední minutu prvního dějství.
     
    19:25
    Luongo špatně rozehrál, načež Bergeron z otočky našel na modré kapitána Zdena Cháru, který vypustil svou obávanou bombu, hostující strážce svatyně však stihl včas zareagovat.
     
    19:53
    Trmu – vrmu ve středním pásmu ukončil Jágr, který šikovnou žabičkou vyslal na zteč Barkova, ten se snažil natlačit před branku, ovšem díky dobré obranné práci McQuaida se mu to nepodařilo.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je za námi! Zatím sledujeme poměrně svižný hokej, bruslivějším a zároveň i aktivnějším celkem jsou zatím domácí, kteří svým dravým napadáním obráncům Floridy výrazně znepříjemňují život! Zatím nejvíce viditelným mužem je Brett Connolly, který se ocitl hned ve dvou dobrých šancích, v ani jedné z nich ale na Luonga nevyzrál. To se zatím povedlo jen Ryanu Spoonerovi, který ve dvanácté minutě tečoval Krugovo nahození a stanovil aktuální skóre utkání. Druhé dějství začne zhruba ve 20:05.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Tentokráte proti sobě na úvodním buly stanuly elitní formace obou celků, úspěšnější byl domácí Patrice Bergeron, který se však následně dostal do ofsajdu.
     
    20:41
    Dmitrij Kulikov přejel polovinu kluziště a nahrál na útočné modré stojícímu Jágrovi, ten však byl v pásmu dříve než kotouč – pískán ofsajd.
     
    21:02
    Pirri dojel téměř ztracený puk, zakázané uvolnění se tedy pískat nemohlo, chvíli nato byl však od kusu černé pryže odstaven Chárou.
     
    21:39
    Pěkný hokejový moment. Logan Shaw si chtěl obhodit McQuaida, ten jej však k zemi poslal parádním bodyčkem.
     
    22:01
    Kevan Miller tvrdě vypálil a trefil do kolene hostujícího MacKenzieho, který nevypadá úplně v pořádku a je odveden do šany.
     
    22:22
    Další ofsajd, tentokráte v něm byl Maxime Talbot. Vhazování proběhne ve středním pásmu.
     
    22:51
    Na sóloakci si nyní troufl Brett Connolly, na jejím konci byl však tvrdě, ovšem čistě zastaven obránce Olsenem. Hra je teď plná nepřesností z obou stran.
     
    23:13
    To platí i nadále, na Chárův pas neměl šanci Marchand dosáhnout – zakázané uvolnění.
     
    23:43
    Beleskey nahrál rozjetému Krejčímu, který se natlačil do brankoviště, kde svému spoluhráči ještě chtěl puk vrátit, ovšem Luongo mu jej vypíchl.
     
    24:13
    Krečjí si protáhl střídání a na útočné modré přenechal touš Krugovi, jehož rána nebyla vůbec k zahození, ale Luongo byl připraven.
     
    25:02
    Spooner nahrál Vatranovi, jeho střelecký pokus ale zablokoval Aaron Ekblad, který za vlastní brankou vyčká na čerstvé síly.
     
    25:36
    Chárovi se ani napodruhé nepodařilo vyhodit kotouč do bezpečí, nakonec mu to ale vadit nemuselo, v rohu kluziště mu totiž proti dvojnásobné přesile pomohl Marchand.
     
    25:53
    Florida opět nezvládla přechod přes útočnou modrou – ofsajd si znovu nepohlídal český útočník Jaromír Jágr.
     
    26:19
    Kulikov se vydal na ofenzivní výlet a zpoza branky hledal před brankou Logana Shawa, který ale kotouč zasáhnout nedokázal.
     
    26:24
    Poprvé v tomto utkání se bude vylučovat, na trestnou lavici usedá Aaron Ekblad, který se proti pravidlům provinil podražením. Obránce hostí se následně ještě pustil do potyčky se Zacem Rinaldem, za což oba dostávají dvě minuty za hrubost. Druhý dvouminutový trest za Ekblada odsedí Brandon Pirri, přesilovku tedy mají k dispozici domácí Bruins.
     
    26:48
    Domácí tedy mají k dispozici přesilovku. Torey Krug jen tak nazdařbůh nahodil puk na Luonga, ovšem branku Floridy těsně minul.
     
    27:20
    Eriksson zvedl hlavu a hezky nahrál na Krejčího, tomu však před poloprázdnou brankou puk utekl od hole.
     
    27:46
    Po Krugově dalším nahození se před Luongem rozpoutal nemalý závar, ve kterém byl nejaktivnější Eriksson, ale puk do branky propasírovat nedokázal.
     
    28:00
    Bruins právě vstřelili branku!
    Boston opět potvrzuje, proč má nejlepší přesilovky v celé lize, a odskakuje svému soupeři na rozdíl dvou branek! Krejčí nahrál Bergeronovi, který z první puk poslal na RYANA SPOONERA a ten přesnou ranou trefil mezírku mezi betony brankáře Luonga. Pro domácího útočníka je to druhá přesná trefa v tomto utkání! Asistence: Patrice Bergeron, David Krejčí.
    Ryan SPOONER - 2:0
     
    29:10
    Huberdeau mohl těžit z Jágrovy nahrávky a z prostoru mezi kruhy jen těsně minul levou tyč domácí svatyně.
     
    29:47
    Jokinen si nerozuměl s Barkovem a nechtěně vyslal dopředu Vatrana, který se odhodlal k ráně z hranice levého kruhu, ovšem Luongo byl nyní pozorný.
     
    30:08
    Teď už si Jokinen vedl daleko lépe, když nabídkou na teč oslovil Jágra, ten však puk usměrnil těsně vedle.
     
    30:47
    Bolland přenechal kotouč Smithovi, který se protáhl po pravé straně a poměrně povedenou ranou donutil Raska k dobrému zákroku.
     
    31:04
    Další práce pro finského strážce svatyně Bruins, ten si nyní musel poradit s nahozením od Dylana Olsena, ovšem letící puk dobře viděl a schoval jej ve své lapačce. Následuje další komerční přestávka.
     
    31:25
    Rask se v posledních okamžicích musí mít na pozoru, těsně před ním totiž Ekbladovo nahození tečoval Barkov, finský brankář si však se zakončením svého krajana taktéž poradil.
     
    31:46
    Zdeno Chára napřáhl na modré čáře a tvrdou ranou zasáhl někam do kolene svého spoluhráče Marchanda, který s bolestivou grimasou jen tak tak odjel na střídačku.
     
    32:39
    Spooner teď špatně rozehrál a nabídl dobrou šanci pro Trochecka, jenž akci ještě chtěl vylepšit pasem na Gudbransona, ovšem Rask zatím drží svůj tým.
     
    33:08
    Další nahození vyprodukoval Erik Gudbranson, nyní mu však scházelo hodně přesnosti, Tuukka Rask zasahovat nemusel.
     
    33:47
    Beleskey nejprve trefil před sebou stojícího Olsena, poté nahrál na modré stojícímu Krugovi, jehož nahození však obětavě zablokoval padající Connor Brickley.
     
    34:17
    Torey Krug dnes hraje ve velké pohodě. Vzrůstem malý zadák teď projel až do útočné třetině, kde byl, dle mého názoru jasným faulem, zastaven Mitchellem, ovšem sudí zůstávají v klidu.
     
    35:02
    Beleskey s Krejčím dlouho operovali za brankou soupeře, nakonec si však neporozuměli v kombinaci a s protiakcí může přispěchat Gudbranson.
     
    35:19
    První přesilovou hru si zahraje i Florida. Patrice Bergeron jasně podrazil obránce Kulikova, tady není o čem diskutovat. Pokračovat budeme po komerčním brejku. Dokážou Panteři snížit?
     
    35:40
    Domácí vyhráli buly a Chárovi se nakonec podařilo vyhodit – domácí mohou vystřídat.
     
    36:01
    Po Jágrově nabídce tvrdě vypálil Brian Campbell, ovšem puk nezamířil mezi tři tyče a Boston se následně opět osvobozuje.
     
    36:39
    Hostům se zatím nedaří usadit v útočném pásmu, o další vyhození přes všechny čáry se postaral Adam McQuaid.
     
    37:19
    Tato přesilovka se Floridě skutečně nepovedla, Bergeron naskakuje zpět na ledovou plochu a domácí jsou kompletní.
     
    37:42
    Po levé straně prchl Brad Marchand, jehož rána na bližší tyč ale úspěch neslavila – Luongo se natlačil k pravé tyči co to šlo a puk za svá záda nepustil.
     
    38:10
    Ferraro nakonec u mantinelu vybojoval kotouč a zpoza branky jej předkládal mezi kruhy stojícímu Talbotovi, ten však nemířil přesně.
     
    38:52
    Marchand přenechal touš Krugovi, jenž se obtočil kolem branky Roberta Luonga a snažil se jej překvapit ranou z úhlu, ovšem nepochodil.
     
    39:23
    Na druhé straně nebezpečně pálil Brandon Pirri, Rask byl ale na svém místě. Puk se ovšem odrazil ke Campbellovi, ten ale branku domácích zhruba o metr přestřelil.
     
    39:51
    3 na 1 se v samotném závěru druhé třetiny hnali domácí! Eriksson si šikovně položil Kulikova a předložil touš Krejčímu, kterému ale gól z hokejky doslova ukradl famózní Luongo!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je za námi, Boston stále vede nad Floridou! V prostřední dvacetiminutovce tempo hry lehce opadlo, Bruins jsou sice i nadále lepším týmem, už ovšem nemají takovou převahu. Výrazně ubylo i šancí, v podstatě hned z té první vážnější padla branka – to když v přesilové hře Luonga z hranice pravého kruhu prostřelil Ryan Spooner, a přidal tak svou druhou branku večera! V samotném závěru mohli Medvědi své vedení ještě zvýšit, Luongo se však proti dorážce z hole Davida Krejčího opravdu vytáhl! Třetí perioda začne zhruba ve 21:00.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Reilly Smith se snažil pokrýt si puk u mantinelu, byl ovšem tvrdě, ale čistě zbourán Colinem Millerem.
     
    40:36
    Ofsajd a v něm hostující útočník Jussi Jokinen – hra se postěhuje do středního pásma.
     
    41:03
    Rinaldo s Talbotem za brankou bojovali proti přesile, sice pošetřili pár vteřinek, nakonec jim ale kotouč odebral Dave Bolland.
     
    41:44
    Barkov nepřesně nahrál Pirrimu, stejně si však o chvíli později počínal Krug. Jágr se však mezi dvěma protihráči nedokázal prosmýknout, domácí uklidňují hru.
     
    42:09
    Na druhý pokus už Jágr zavezl kotouč do útočného pásma úspěšně, český útočník jej na modré čáře přenechal Kulikovovi, který ale trefil jen připraveného Raska.
     
    42:35
    Asi největší šance Floridy! Po nahození od Campbella vyrazil Tuukka Rask puk jen před sebe, kde se do zakončení před poloprázdnou brankou hnal Mitchell, do jeho rány mu ale hůl vložil Hayes a ztečoval kotouč mimo tři tyče!
     
    43:20
    2 na 1 se nyní řítili Bruins, ovšem Beleskeyho pas byl pro Louie Erikssona příliš dlouhý, a Luongo tak mohl zůstat v klidu.
     
    44:01
    Talbotův pas na Landona Ferrara byl velice nepřesný, píská se zakázané uvolnění a hra se postěhuje před Tuukku Raska.
     
    44:42
    Ekbladův pas byl taktéž nepřesný, puk se však se štěstím odrazil přesně na hůl Willieho Mitchella, který si však ranou z mezikruží na Raska nepřišel.
     
    45:04
    Campbell předvedl hezkou otočku a bekhendem nahazoval kotouč na Raska, těsně před ním jej lehce tečoval Thornton, ovšem usměrnil kus černé pryže pouze nad horní tyč.
     
    45:49
    Krug chyboval za vlastní brankou, před kterou se následně vytočil Jussi Jokinen, ovšem ani nadvakrát Raska překonat nedokázal. Vhazování po levé ruce domácího gólmana.
     
    46:00
    Domácí chtěli přispěchat s protiakcí, ta však končí neslavně – Talbot byl v útočné třetině dříve než s pukem jedoucí Ferraro.
     
    46:15
    Zac Rinaldo velice tvrdě sestřelil Brickleyho, do role mstitele se následně pasoval Shawn Thornton, který nic netušícího Rinalda poslal k zemi, víc toho však díky zásahu čárových sudích nestihl. Uvidíme, jaké bude rozdělení trestů.
     
    46:15
    Vyloučeni jsou podle očekávání oba hráči. Shawn Thornton dostává 2+2 minuty za hrubost, Zac Rinaldo inkasuje taktéž dvouminutový trest za hrubost po zákroku na Brickleyho, navíc mu sudí ještě udělil další dvě minuty, ovšem za napadení.
     
    46:56
    Chárovo nahození dojel David Krejčí, následně chtěl ještě nahrávat Erikssonovi, ten však jeho záměr nepochopil a u puku jsou hosté.
     
    47:19
    Puk vylétl mimo hrací plochu, vhazovat se bude po pravici Tuukky Raska.
     
    47:42
    Jágr našel Mitchella, který po modré čáře přenesl puk na Campbella, jehož rána ale postrádala přesnost.
     
    48:15
    Floridští znovu chybovali v kombinaci, kotouč zamířil na zakázané uvolnění a hra se tedy postěhuje před Luonga.
     
    48:32
    Marchand objel celé útočné pásmo a dokázal i vypálit, jeho ránu zastavil Bergeron, jenž si přehodil kotouč do bekhendu, ale nemířil přesně.
     
    49:06
    Dylan Olsen si nepohlídal přechod přes modrou čáru – ofsajd. Třetí dějství nám toho zatím příliš nenabídlo, na obou stranách je k vidění řada nepřesností.
     
    49:40
    Další přečíslení 2 proti 1 v podání Bostonu, Marchand před brankou hledal volného Bergerona, do jeho pasu ovšem vložil hůl Luongo, a zabránil tak hrozícímu nebezpečí.
     
    50:11
    Torey Kruh se ocitl sám proti čtveřici protihráčů, proto puk jen nahodil a následoval své kolegy z lajny při cestě na střídačku.
     
    51:02
    Bolland poslal puk do jízdy rozjetému Bollandovi, ten se vrhl mezi dvojici hráčů soupeře, avšak ukousl si až příliš velké sousto.
     
    51:35
    Tady scházely centimetry! Eriksson si počkal na najíždějícího Krejčího a předložil mu kotouč do ideální pozice, český šikula ovšem branku těsně minul!
     
    52:10
    Na druhé straně nebezpečně pálil Erik Gudbranson, Rask se teď musel opravdu hodně natáhnout, aby kotouč vyrazil. Domácí obrana bude muset zůstat v pozoru, McQuaid totiž zahrál na zakázané uvolnění.
     
    52:49
    Shaw ještě dokázal udržet útočné pásmo, následně však nepřesně přihrál směrem k Barkovovi, puk do bezpečí vyváží Torey Krug.
     
    53:22
    Ryan Spooner se utrhl po levé straně a svižnou střelou zápěstím mířil na zadní tyč, ovšem trefil pouze připravenou lapačku Roberta Luonga. Hostům se rychle krátí čas, jestli budou takto pokračovat i nadále, Boston s udržením vítězství příliš práce mít nebude. Pokračovat budeme po komerční pauze.
     
    53:34
    Po řadě nepřesností z obou stran puk nakonec vyletěl na domácí střídačku – vhazovat se bude před Tuukkou Raskem.
     
    53:56
    Florida právě vstřelila branku!
    Tak pozor, Florida se vrací zpět do hry! Na modré se puku ujal Ekblad, který přihrávkou téměř přes celou šíři kluziště našel REILLYHO SMITHE, po jehož ráně puk nakonec propadl mezi Raskovými betony a došoural se až do branky! Asistence: Aaron Ekblad, Brandon Pirri.
    53:56 Reilly SMITH - 2:1
     
    54:43
    Do situace 2 proti 2 se dostali domácí, Matt Beleskey to vzal celé na sebe, ovšem z dobré pozice nemířil přesně a Luongo zasahovat nemusel.
     
    55:04
    Jussi Jokinen za účelem získání útočného pásma nahodil kotouč na svého krajana Raska a ten jej před dotírajícím Jágrem nakonec ponechal ve své lapačce.
     
    55:29
    Teď měl Tuukka Rask poměrně štěstí, poněvadž nahození od modré v podání Campbella příliš dobře neviděl a puk nakonec vyrazil v poslední možný okamžik.
     
    56:12
    Smithovi puk přeskočil přes hokejku, ovšem doklouzal až k Bollandovi, který mířil na přední tyč, ale na Raska nedokázal vyzrát.
     
    56:43
    Tohle byla oborvská šance Bostonu! Beleskey v přečíslení 2 na 1 oslovil Erikssona, proti jehož ráně z první se ale fantasticky dokázal přemístit Roberto Luongo! Parádní zákrok brankáře Panterů.
     
    57:40
    Po řadě nepřesností v obranném pásmu Bruins se nakonec kotouč dostal k hostujícímu kapitánovi Mitchellovi, jehož nahození ale nemělo gólové parametry.
     
    58:30
    Roberto Luongo spěchá na střídačku, hosté to zkusí v šesti!
     
    58:37
    Bruins právě vstřelili branku!
    Ovšem Panterům tento tah vůbec nevyšel! Jágr v útočném pásmu zbytečně přišel o kotouč a přesně v ten moment, kdy Luongo naskočil na střídačku hostí, prázdnou branku trefil BRAD MARCHAND, který nejspíše definitivně rozhodl o dnešní výhře Bostonu! Asistence: Patrice Bergeron.
    58:37 Brad MARCHAND - 3:1
     
    59:10
    Běží poslední minuta třetí třetiny a s největší pravděpodobností i celého utkání.
     
    59:36
    Mohlo to být už 4:1! Mitchell se nechal obrat Ferrarem, který pěkným pasem před branku našel Talbota, ten však při souboji tváří v tvář Luongovi neuspěl!
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce, Boston v dnešním divizním souboji poráží Floridu 3:1, a svému soupeři tak v tabulce odskakuje na rozdíl tří bodů! Asi můžeme říci, že to bylo pro Bruins zasloužené vítězství, domácí byli po většinu zápasu lepším týmem, Panterům dnešní utkání opravdu nevyšlo podle představ. Hlavní postavou je bezesporu útočník Ryan Spooner, který zařídil úvodní dvě branky Bostonu. Jiskřičku naděje pro Panthers ve čtyřiapadesáté minutě vykřesal divákům v TD Garden dobře známý Reilly Smith, v samotném závěru ale hosté nezvládli hru bez brankáře a gólem do odkryté klece dnešní vítězství svěřenců kouče Juliena pečetil v dobré formě hrající Brad Marchand.
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Ryan Spooner (BOS) 2+0
    2. Tuukka Rask (BOS) 26 zákroků, 96,3 %
    3. Patrice Bergeron (BOS) 0+2
     
    Československá stopa v utkání

    David Krejčí (BOS) 0+1, 2 střely, čas na ledě 17:38, +/- 0
    Zdeno Chára (BOS) 0+0, 1 střela, čas na ledě 23:25, +/- 0
    Jaromír Jágr (FLA) 0+0, 0 střel, čas na ledě 17:48, +/- -1
     
    S konstatováním toho, že na dnešní utkání do TD Garden zavítalo 17 565 diváků se s Vámi loučím! Přeji vám hezký zbytek víkendu, u online přenosů se opět někdy budu těšit na počtenou! (21:55:14)

    Vojtěch Tůma

    Branky a nahrávky: 12. Spooner (Krug), 28. Spooner (Bergeron, Krejčí), 59. Marchand (Bergeron) – 54. Smith (Ekblad, Pirri)


    Boston Bruins: Rask (Gustavsson) – Chára "C", McQuaid, Seidenberg, C. Miller, Krug, K. Miller – Marchand, Bergeron, Connolly – Beleskey, Krejčí, Eriksson – Vatrano, Spooner, Hayes – Rinaldo, Talbot, Ferraro
    Florida Panthers: Luongo (Montoya) – Campbell, Mitchell "C", Olsen, Ekblad, Gudbranson, Kulikov – Huberdeau, Barkov, Jágr – Pirri, Trocheck, Smith – Jokinen, MacKenzie, Shaw – Thornton, Bolland, Brickley

    Rozhodčí: Kelly Sutherland, Ghislain Hebert – Brandon Gawryletz, David Brisebois

    Diváci: 17 565 (vyprodáno)
    bahis siteleri