Košice – Zvolen 3:1 (kon.) | Banská Bystrica – Martin 2:0 (kon.) | Nitra – Piešťany 4:2 (kon.)
Žilina – Poprad 1:4 (kon.) | Skalica – Trenčín 7:1 (kon.)
konec
HC Košice
3:1 (3:0, 0:1, 0:0)
HKM Zvolen
sk Úterý 22.12.2015, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vážení športoví priaznivci, vítame vás pri pokračovaní našej najvyššej hokejovej súťaže, Tipsport ligy. „Vianočné“ 31. kolo ponúkne v košickej Steel aréne šláger kola medzi tretím HC Košice a lídrom HKM Zvolen. Vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu vám zo stretnutia neunikne nič podstatné.

    HC Košice sa v ostatných kolách poriadne rozbehol. Pri Košiciach je pritom známe, že ak držia sériu víťazných zápasov, je len veľmi ťažké ich poraziť. Podarilo sa to až Banskej Bystrici, ktorá nedovolila Košičanom pripísať si 10. víťazstvo v rade. Aj preto patrí Oceliarom „len“ priebežná tretia priečka tabuľky, ktorú domáci celok okupuje so ziskom 59 bodov za celkovo 15 výhier po riadnej hracej dobe. V 5 prípadoch sa pritom Košice tešili z dvoch bodov, zo štyroch stretnutí si odviezli bod. Oceliari sa môžu pýšiť najlepšou obranou v súťaži, keď inkasovali len 54 gólov, pričom sami ich strelili 89.

    Posledné 3 zápasy Košíc:

    MsHK Žilina – HC Košice 3:4
    HC Košice – HK Nitra 5:1
    HC '05 B. Bystrica – HC Košice 3:0

    HKM Zvolen patrí doposiaľ k najväčším prekvapeniam sezóny 2015/2016. Len málokto by totiž pred aktuálnym ročníkom povedal, že práve „Bryndziari“ budú tými, kto bude kraľovať celej tabuľke. So ziskom 61 bodov majú pritom hosťujúci hokejisti dvojbodový náskok pred Nitrou i Košicami, prvú priečku teda nemajú vôbec pevne vo svojich rukách. HKM sa z výhry tešil dovedna 20-krát, pričom v 17 prípadoch išlo o víťazstvo za 3 body a v troch stretnutiach získal Zvolen aspoň dva body. Čo sa prehier po predĺžení týka, tých má hosťujúci celok na svojom konte celkovo 3. Skóre 113:79 vraví jasne v prospech Zvolena.

    Posledné 3 zápasy Zvolena:

    HKM Zvolen – HK Poprad 1:3
    HK NItra – HKM Zvolen 3:4
    HKM Zvolen – Dukla Trenčín 3:2 pp a sn

    Už v tomto stretnutí sa môže HC Košice vyšvihnúť na prvú priečku tabuľky. To však za predpokladu, že sa mu nad svojím súperom zo Zvolena podarí zvíťaziť a Nitra zaváha v stretnutí s Piešťanmi. Ak sa tak nestane a Nitra si s „Havranmi“ poradí, Košice sa dostanú aspoň na druhú priečku. Výrazne polepšiť si môže aj Zvolen, ktorý sa môže Nitre utrhnúť na rozdiel 3 a Košiciam až na rozdiel 5 bodov.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Melicherčík – Deyl, Cebák, Macejko, Mikuš, Šedivý, Dudáš, Pavúk – Bartánus, Suja, Bicek – Bartoš, Jenčík, Lelkeš – Boltun, Češík, Hričina – Bortňák, Hrnka, Chovan

    HKm Zvolen: Baroš – Juraško, Bagin, Andersons, Krejči, Pokovič, Demiters, Ivan, F. Fekiač – Zuzin, Brabenec, Semorad – Škvaridlo, Klíma, Obdržálek – Jurík, Mráz, Klhůfek – Žilka, V. Fekiač, Ďaloga

    Rozhodca: D. Konc, J. Kubuš – R. Bednár, R. Gavalier.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vážení športoví priaznivci, ešte raz vás srdečne pozdravujeme z košickej Steel aréne, na ktorej hlavnej ľadovej ploche už stoja nastúpení hráči oboch celkov. Hokejisti Zvolena si dnes priniesli bielu sadu dresov, domáci nastúpia v modrom. My si ešte počkáme na hymnu Slovenskej republiky, po ktorej už úvodnému buly nebude nič brániť.
    Hráči oboch celkov počas hymny Slovenskej republiky
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Úvodné buly bolo vhodené. Puk poputoval na hokejky domácich hokejistov, ktorí sa s ním čo pokúsia o čo najrýchlejší prechod až do útočnej tretiny.
     
    00:25
    Domáci sa veľmi rýchlo dostali až pred Baroša, kde si v priestore medzikružia puk pýtal Suja, ten ho však dostal len na korčuľu, ktorou ho neodkázal spracovať.
     
    00:35
    Ale pozor! Úvodné sekundy totiž mohli priniesť prvý gól v sieti Zvolena, ktorý si teraz neustrážil Lelkeša a ponúkol mu priveľa priestoru, našťastie pre hostí zaúradoval Baroš, ktorý puk po strele včas vyrazil pred seba.
     
    01:35
    Dopredu nazreli aj hostia, tí to ale skúšali len prihrávkou smerujúcou k zadnému mantinelu, kde bola prevaha hráčov odetých v modrom.
     
    02:10
    Aj preto sa Cebák odvážil na ďalší útočný výpad, ktorý napokon znamenal prihrávku na hokejku Chovana, ktorý to skúšal ranou švihom spoza Ivana, ten jeho pokus ale dobre prečítal a zblokoval.
     
    02:50
    Zvolen v tejto chvíli kombinoval pri zadnom mantineli, tam však o puk prišiel hneď po tom, čo sa dvojica brániacich hokejistov Košíc presunula od striedačky opäť do centra diania.
     
    03:20
    Vhadzovalo sa po pravici Baroša a hoci hostia túto situáciu zdanlivo zvládli, s vyhodením puku to nemali také jednoduché. Priestor ľavého kruhu bol totiž poriadne prehustený a štrbinka na puk skutočne malá.
     
    03:40
    Hra sa teraz prelieva zo strany na stranu. Po šanci Zvolena to chcel odkázať aj Hričina, ktorý s pukom korčuľoval v ústrety gólu, na poslednú chvíľu bol ale dobre zblokovaný, aj preto jeho rana skončila len na zadnom mantineli.
     
    04:40
    Na opačnej strane opätovná snaha hostí, ktorí to nemyslia vôbec zle, ich kombinácii ale chýba istá dávka presnosti. Aj preto to Zvolen skúšal aspoň nahodením na Melicherčíka, takéto puky ale gólman domácich chytá.
     
    05:40
    Bortňák si teraz chcel proti Demitersovi dovoliť skutočne veľa, keď sa puk niekoľkokrát pokúsil dostať pomedzi jeho korčule, dobrý úmysel sa ale úspešne neskončil.
     
    06:32
    Košice dali gól!
    Domáci celok otvára skóre. Suja s Bicekom sa teraz rútili do prečíslenia, prvý menovaný pritom chcel pred bránkou nájsť svojho dobre postaveného spoluhráča a hoci sa mu to na prvýkrát nepodarilo, domácim to vyhovovalo. Pri reparáte mal totiž JiŘÍ BICEK veľa priestoru a pomýliť sa už nemohol. Asistencie: Jakub Suja, Marek Bartánus.
    Jiří BICEK - 1:0
     
    07:14
    Domáci sú pri chuti a naďalej sa veľmi dobre tlačia pred Baroša, ktorý teraz skončil na zemi a musel sa mať na pozore, jeho spoluhráči ale napokon celú situáciu dobre ustáli.
     
    08:05
    Ani na druhej strane to však pre gólmana nebolo vôbec ružové, strely spoza obrancu predstavujú azda najväčšie nebezpečenstvo. Uvedomoval si to aj Melicherčík, ktorý teraz puk pohľadom vytlačil do ochrannej siete.
     
    08:35
    Suja chcel na malom priestore zakombinovať so svojimi spoluhráčmi a hoci to nemyslel vôbec zle, jeho „žabka“ sa napokon nestretla s pochopením a našla len hokejky súpera.
     
    09:27
    Hričina si teraz spoza bránky nakorčuľoval až do priestoru pravého kruhu na vhadzovanie, svoju krásnu individuálnu akciu pritom zakončil ešte krajšou strelou do protipohybu gólmana, celú situáciu napokon vyšperkoval skvelý zákrok Baroša.
     
    10:00
    Na opačnej strane veľká šanca Zvolena, ktorého hokejisti už pomaly zdvíhali ruky nad svoju hlavu. Melicherčík totiž vôbec nevedel, kde má puk a hádzal sa po ňom smerom k bránkovej čiare, to napokon potrebné nebolo.
     
    10:55
    Košice dali gól!
    Na svete je druhý exkluzívny gól Košíc, ktorý rozjasal domáce tribúny. Postaral sa oň JAKUB SUJA, ktorý zúžitkoval neuveriteľnú prácu hokejkou Bartánusa, ten rozobral obranu súpera na drobné a puk poslal Sujovi ako na striebornom podnose. Asistencie: Marek Bartánus, Juraj Cebák.
    Jakub SUJA - 2:0
     
    12:20
    Košice sa dnes prezentujú skvelou produktivitou, z troch väčších šancí využili zatiaľ dve a majú dobre nakročené k trojbodovému zápisu.
     
    13:00
    Snahu ale odoprieť nemožno ani hosťujúcemu celku, ktorý sa teraz na malý moment usadil v priestore pred Melicherčíkom, tam však presnejšie zakombinovať nedokázal, aj preto sa bude musieť opäť brániť.
     
    13:45
    Napokon z toho boli len nepresnosti ako na strane domácich, tak aj na strane Zvolena. Pokračovať teda budeme v hre v strede poľa, puk na hokejkách majú Košice.
     
    14:20
    Tie sa po krátkej kombinácie odhodlali k útočnému výpadu, s príchodom modrej čiary ale prišiel hvizd postranného arbitra, ktorú už predtým avizoval postavenie mimo hry.
     
    14:35
    Richard Jenčík predviedol istú dávku exkluzivity, keď sa svojimi fintičkami skvele pohral s obranou súpera, napokon sa ale dostal len do pozície, odkiaľ strela neprichádzala do úvahy.
     
    15:10
    Domáci hokejisti poriadne zavarili svojmu súperovi, najskôr sa do puku oprel Peter Bartoš, ktorého ranu ešte Baroš zrazil, avšak len pred seba, kde stál Jenčík, ktorý z otočky nedokázal trafiť priestor troch žrdí.
     
    16:00
    Jenčíkova formácia teraz poriadne zamestnala obranu Zvolena, prejavilo sa to však ja na jej únave, preto si zaslúžene odchádza odpočinúť. Trénersky tandem Čada – Šimurda pošle na ľadovú plochu čerstvé sily.
     
    16:40
    Vhadzovalo s apo pravici Marcela Melicherčíka, celej situácii predchádzalo zakázané uvoľnenie domáceho celku. Košice napokon buly zvládli lepšie a puk podržia na svojich hokejkách.
     
    17:20
    Hostia sa budú brániť. Na trestnú lavicu smeruje Obdržálek – 2 minúty za seknutie.
     
    17:40
    Košice dali gól!
    Dlho sa tam napokon neohrial, domáci totiž veľmi rýchlo využili výhodu presilovej hry a pridali už tretí presný zásah do siete Baroša. Postaral sa oň JAKUB SUJA, ktorý šikovným tečom Bicekovej strely nedal Barošovi šancu na zákrok. Asistencie: Jiří Bicek, Radek Deyl.
    Jakub SUJA - 3:0
     
    18:45
    Zvolen si takto úvodnú tretinu zápasu nepredstavoval ani v najhoršom sne a ak chce dnes v súčasnosti prvý tím tabuľky pomýšľať na bodový zápis, na svojej hre by mal rozhodne niečo zmeniť.
     
    19:45
    Na záver ešte sympatická snaha Košíc, Boltun s Hričinom puk predostreli Češíkovi, ktorý ale tiesnený pálil len do obrany súpera.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa prvá tretine stretnutia medzi Košicami a Zvolenom, ktorú jednoznačne ovládli domáci hokejisti a po troch góloch odídu do šatní s psychickou výhodou. V úvodnej dvadsaťminútovke sa presadil dvakrát Suja, raz skóroval Bicek.

    Pomer striel po prvej tretine: 12:3

    Druhá tretina sa začne približne o 18:17.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Úvod prostrednej časti zápasu prinesie ako prvé útočné snaženie Zvolena, ktorý v tejto chváli s pukom kombinuje v tretine svojho súpera.
     
    20:40
    Puk napokon musel skončiť až v lapačke Melicherčíka, Košice v tejto chvíli nechali súperovi dostatok priestoru na to, aby dokázal pred gólmanom súpera presnejšie zakombinovať.
     
    20:59
    Zvolen sa bude brániť. Obdržálek teraz nedovoleným spôsobom zastavil Jenčíka a po seknutí si odpočinie ja dve minúty.
     
    21:20
    Košičanom sa v úvode presilovej hry nedarí usadiť v útočnej tretine, naopak, nebezpečne vyzerajúci vyhodený puk musel do svojej lapačky uchopiť Melicherčík.
     
    21:57
    Hra teraz poriadne stratila na tempe, svedkami sme len veľkého počtu nepresností, predovšetkým ide o nepresvedčivé prihrávky z obrannej tretiny, ktorými to skúšajú oba celky.
     
    22:40
    Až v tejto chvíli sa domácim darí usadiť v obrannej tretine svojho súpera, kde sa pokúsia o roztočenie presilovkového kolotoča.
     
    23:10
    Zvolen dal gól!
    Hosťom sa darí znížiť. PETR OBDRŽÁLEK sa po svojom treste zapojil do diania na ihrisku, unikol obrane súpera a puk zavesil pod hornú žrď. Asistencie: Pavel Klhůfek, Lubor Pokovič.
    Petr OBDRŽÁLEK - 3:1
     
    24:07
    Klíma (ZVO) – 2 minúty – podrazenie.
     
    24:45
    Košičania sa v úvode svojej presilovej hre usadili v pásme Zvolena, kde sa pokúsia o kombináciu, ktorá by dokázala rozhodiť obranné rady ich súpera.
     
    25:30
    To sa im do tejto chvíle však nedarí, naopak, po strele Komínka sa musel mať na pozore Melicherčík, ktorý puk zbytočne neprikryl a okamžite ho vhodil späť do hry.
     
    25:55
    Až v tejto chvíli sa Košice usadili pred Barošom, kde budú mať k dispozícii aj vhadzovanie.
     
    26:20
    A hoci získal domáci tím puk na svoje hokejky, jeho kombinácia popri mantineli nepriniesla žiadne nebezpečenstvo, ktoré by mohlo priniesť štvrtá gól v sieti Baroša.
     
    26:40
    Domáci celok ale teraz ostáva natlačený pred bránkou svojho súpera, medzičasom hráme opäť piati proti piatim.
     
    27:20
    Martin Dudáš teraz zbytočne neváhal a od modrej čiary sa poriadne oprel do puku, jeho úmysle bol ale napokon dobre prečítaný a strela včas zblokovaná do bezpečnej zóny.
     
    27:34
    Jurík si teraz v obrannej tretine súpera vytvoril dostatočne veľký priestor na strelu, preto sa s pukom ešte posunul bližšie k Melicherčíkovi, aj napriek tomu ho ale poslal len priamo do hrude skúseného gólmana.
     
    28:05
    Zuzin s Brabencom pohrozili svojmu súperovi, prvý menovaný posielal nevinne vyzerajúci puk do priestoru ľavého kruhu, kde už stál na strelu pripravený Brabenec. Jeho ranu musel Melicherčík vytesniť betónom.
     
    28:45
    Na druhej strane šanca Košíc, v ktorej sa ocitol Jakub Suja, ktorý dnes mohol zavŕšiť hetrik, proti bol ale dobre postavený Baroš, ktorý zneškodnil jeho strelecký pokus.
     
    29:50
    Hra opäť naberá tempo, na ktoré boli diváci zvyknutí z prvej tretiny. Vtedy to však bolo o hre jedného tímu, zatiaľ čo teraz sa striedajú šance na oboch stranách.
     
    30:35
    Juraško sa pred bránkoviskom ocitol vo veľkej šanci, kedy si s pukom vylepšoval strelecký uhol a donútil tak Melicherčíka vykorčuľovať z bránky, včas tam ale doskočil Češík, s ktorého pomocou to gólman Košíc zvládol.
     
    31:52
    O puk sa v tejto chvíli urputne bojovalo pri zadnom mantineli na strane Zvolena, tam ho chceli domáci posunúť bližšie smerom k modrej čiare, trafili ale len ochrannú sieť.
     
    32:40
    Marek Bartánus teraz po krížnej prihrávke Boltuna cez stred poľa naštartoval všetky motory, s pukom prešiel útočnou modrou čiarou a nebezpečnou ranou chcel vymiesť pavučinu z Barošovej bránky, napokon však ale priestor troch žrdí nezasiahol.
     
    33:10
    Košice ale pred gólmanom Zvolena ostanú. bude sa tam totiž vhadzovať.
     
    33:20
    Celá situácia napokon vyznela lepšie v prospech Zvolena, ktorý sa ale teraz s prihrávkou smerom dopredu zbytočne unáhlil a neubránil sa tak ofsajdovému postaveniu.
     
    33:45
    Semorad sa teraz poriadne hneval predovšetkým sám na seba, keďže prihrávku bezprostredne pred bránkoviskom nedokázal dobre trafiť a puk tak do siete neposlal.
     
    34:30
    Zvolen to teraz skúša prakticky zo všetkých pozícii, výnimku netvorí ani modrá čiara, odkiaľ sa puk dobre nahadzuje na teč, Melicherčík má ale do tejto chvále dobrý výhľad.
     
    35:20
    Rýchla hra zo strany na stranu priniesla aj vzrušenie pred Barošom, ten ale po štvrtýkrát puk zo svojej siete loviť nemusel, čo je pre hostí nepochybne dobrá správa.
     
    36:00
    Melicherčík ranu po ľade nečakal, aj preto svoju lapačku reflexívne vymrštil do vzduchu. Puk však zasiahol jeho na poslednú chvíľu dobre uložené betóny.
     
    36:05
    Košice sa budú brániť. Na lavicu hanby smeruje Češík – 2 minúty za nedovolené bránenie v hre.
     
    36:20
    Košičanom netrebalo veľa času na to, aby jednoduchým vyhodením puku cez všetky čiary donútili svojho súpera opustiť útočnú tretinu.
     
    36:50
    Onedlho sa celá situácia zopakovala ešte raz, Zvolenu sa v tejto chvíli nedarí usadiť pred Melicherčíkom.
     
    37:30
    Aj naďalej pokračujú Košice v dobrej obrannej hre, ktorá absolútne nezodpovedá faktu, že domáci celok momentálne hrá len so 4 korčuliarmi.
     
    38:10
    Domáci celok je už v plnom počte, Češík sa okamžite zapojí do akcie, ktorú po pravej strane ťahá Lelkeš.
     
    38:30
    Napokon z toho bolo len nahodenie na Baroša, Košice tak po prestriedaní unavenej formácie môžu pokračovať v prípadnom útočnom snažení.
     
    38:55
    Zvolen sa teraz niekoľkokrát musel mať poriadne na pozore, ich súper totiž nebezpečne kombinoval na dostrel svätyne, gólová strela z toho ale napokon nebola.
     
    39:40
    V záverečných sekundách si Košice vytvorili napokon ešte niekoľko dobrých príležitostí na skórovanie, puk ale bránkovú čiaru nepreťal, preto sa do šatní pôjde za stavu 3:1.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Máme za sebou prostrednú pasáž hry, ktorá priniesla lepšiu hru Zvolena, ako tomu bolo v prípade prvej tretiny. Hostia svoje lepšie korčuľovanie i presvedčivejšie kombinácie korunovali jedným gólom, o ktorý sa postaral Obdržálek.

    Pomer striel po druhej tretine: 23:12

    Tretia tretina sa začne približne o 19:04.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:10
    Úvodné uly tretej tretiny bolo vhodené. Puk získali na svoje hokejky domáci hráči, ktorí sa s ním pokúsia o prechod do útočnej tretiny.
     
    40:30
    Napokon z toho ale bol len nepresný pokus o strelecký pokus, aj preto sa k puku dostane aj Zvolen, ktorý za vlastnou bránkou vymýšľa, čo s ním.
     
    41:00
    Opatrný úvod v prvej minúte poslednej časti riadnej hracej časti nepriniesol nič zaujímavé, oba celky sa zamerali skôr na obranu a dopredu sa nepúšťali.
     
    41:45
    Zmenili to až Košice, konkrétne formácia na čele s Češíkom, ktorá poriadne ponaháňala obranu svojho súpera, strela napokon z tejto situácie neprišla.
     
    42:50
    Hrnka sa teraz pozrel cez rameno, kde zahliadol Cebáka, ktorému okamžite posielal puk za kruhy, rana skúseného obrancu len tesne preletela ponad hornú žrď Barošovej svätyne!
     
    43:35
    Zvolen v obrannej tretine upokojí hru, Košice potrebujú prestriedať, aj preto sa puk za Barošom ešte istý čas zdrží.
     
    44:14
    Na opačnej strane bol v plnej pohotovosti Melichertčík, ktorý prikrýval strelu po ľadovej ploche. Tej síce chýbali gólové parametre, pred bránkou ale dobiedzali ešte niektorí z korčuliarov hostí, ktorí chceli doraziť do siete.
     
    44:45
    Pokovičovi teraz spracovanie puku v strednom pásme absolútne nevyšlo a korčuľou ho kopol až k zadnému mantinelu, kam ho už smerujú zbierať domáci hokejisti.
     
    45:30
    Napokon sa celá situácia skomplikovala a hostia sa k puku predsa len vrátili, preto neváhali a pokúsili sa o priame ohrozenie Melicherčíka, ktorý ale dnes pôsobí stabilným dojmom a jednoduché nahadzované puky za svoj chrbát púšťať nebude.
     
    46:00
    Bicek teraz chcel nájsť v priestore medzikružia Suju bez toho, aby zodvihol hlavy a svoj úmysel tak prezradil súperovi. To sa mu napokon takmer aj poradilo, puk ale predsa len skončil na hokejke obrancu.
     
    46:55
    Hrá sa prevažne v strednom pásme, kde majú puk na hokejkách častejšie domáci, tí sa ale nedokážu presunúť cez prehustenú útočnú modrú čiaru.
     
    47:10
    Podobné je to aj na opačnej strane klziska, preto to oba celky skúšajú v tejto chvíli skôr akýmisi nahadzovanými pukmi, ktoré ale postrádajú presnosť.
     
    47:44
    Hričina sa dostal k odrazenému puku, ktorý vykopol Baroš po Češíkovej rane smerom k mantinelu, následná strela ale bola dobre zblokovaná na ochrannú sieť.
     
    48:30
    Hrnka teraz využil svoje skvelé fyzické parametre, telom si prikryl puk a naštartoval tak útočné snaženie svojich spoluhráčov, ktoré ukončil Šedivý, ktorý sa obtočil okolo bránky, strelou po ľade však Baroša neprekvapil.
     
    49:20
    Hra sa opäť prelieva zo strany na stranu, oba celky sú vyčerpané, preto pošlú na ľadovú plochu čerstvé sily.
     
    49:50
    Tento počin sa ale Košiciam mohol vypomstiť, keďže ich obrana bola teraz rozhodená, čo znamenalo šancu pre Zvolen. Bryndziari ale dnes z efektivity absolútne prepadávajú.
     
    50:51
    Postavenie mimo hry, Zvolen sa smerom dopredu náhlil zbytočne.
     
    51:10
    Bortňák sa s pukom náhlil pokrytý Andersonsom smerom k bránke Baroša, hráč Košíc bol ale zastavený čistým spôsobom a k priamemu ohrozeniu bránky tak napokon neprišlo.
     
    52:10
    Útočný hokej je korunovaný množstvom akcií na oboch stranách, jednu z nich sa v tejto chvíli pokúsil aj Zvolen, ten však vpredu neodkázal vymyslieť nič zaujímavé.
     
    52:40
    Zahral si aj Baroš, ktorý teraz puk pridržal za svojou svätyňou a naznačil tak svojim spoluhráčom, že ich hru treba upokojiť. Na vyrovnanie ostáva hosťom ešte približne 7 minút.
     
    53:25
    Domáci celok však bude rozhodne proti deľbe bodov, aj preto sa s pukom na malý moment usadil pred Barošom, kde sa ale k presnejšej strele nedostal.
     
    54:40
    Tieto obrázky vyhovujú nepochybne viac domácemu tímu, hra síce nemá príliš veľa hokejových momentov, keďže puk sa len voľne presúva po celej dĺžke klziska, za tohto stavu to ale Košiciam vôbec neprekáža.
     
    55:30
    Navyše, domáci celok dokáže v prípade potreby nazbierať poriadne cenné sekundy aj pred Barošom, inak tomu nebolo ani v tomto prípade, keď Košice puk podržali pri mantineli a svojmu súperovi ho nechceli darovať za žiadnu cenu.
     
    56:20
    Pískalo sa postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku, svätyňa Baroša vypadla zo svojho mieste, po náprave tak budeme pokračovať v hre.
     
    56:40
    Lelkeš sa za každú cenu snažil poslať puk za Baroša, ten mu však nad hokejkou poriadne poskakoval, aj preto ho statný útočník domácich nedokázal ideálne trafiť.
     
    57:00
    Domáci celok poriadne poháňaný domácimi fanúšikmi kombinuje pred Barošom, v tejto chvíli pritom síce nestrieľa, zbiera tam ale cenné sekundy.
     
    58:00
    Od konca riadnej hracej doby nás delia už len 2 minúty. Je len otázkou času, kedy opustí Baroš svoju svätyňu.
     
    58:35
    Zatiaľ sa tak nedeje, puk opustil hraciu plochu, pôjde sa teda po nový. Zvolen je usadený pred bránkou svojho súpera, kde sa pokúsi o presnejšiu kombináciu.
     
    59:00
    Napokon ho ale domáci dokázali vytlačiť aspoň do stredného pásam, čím svojmu súperovi poriadne znepríjemnili život. Baroš je stále vo svojej bránke.
     
    59:20
    Zvolen hrá so šiestimi korčuliarmi, Baroš je na striedačke!
     
    59:45
    Hostia síce puk držali pred Melicherčíkom, tam ale nedokázali nič podstatné vymyslieť. Do konca zápasu ostáva už len 15 sekúnd, zdá sa, že Košice sa už ubránia.
     
    59:45
    Oddychový čas hostí.
     
    59:45
    Vylúčenie na strane Košíc. Na trestnú lavicu odchádza Martin Dudáš – seknutie.
     
    Koniec zápasu.
     
    V záverečnej tretine sa už hosťom duel výraznejšie zdramatizovať nepodarilo a body po veľkom šlágri ostávajú v metropole východu. S týmto konštatovaním sa s vami lúči a za pozornosť ďakuje Lukáš Pancurák. (19:33:25)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 7. Bicek (Suja, Bartánus), 11. Suja (Bartánus, Cebák), 18. Suja (Bicek, Deyl) – 24. Obdržálek (Klhůfek, Pokovič)


    HC Košice: Melicherčík – Deyl, Cebák, Macejko, Mikuš, Šedivý, Dudáš, Pavúk – Bartánus, Suja, Bicek – Bartoš, Jenčík, Lelkeš – Boltun, Češík, Hričina – Bortňák, Hrnka, Chovan
    HKM Zvolen: Baroš – Juraško, Bagin, Andersons, Krejči, Pokovič, Demiters, Ivan, F. Fekiač – Zuzin, Brabenec, Semorad – Škvaridlo, Klíma, Obdržálek – Jurík, Mráz, Klhůfek – Žilka, V. Fekiač, Ďaloga

    Rozhodčí: D. Konc, J. Kubuš – R. Bednár, R. Gavalier
    bahis siteleri