NY Rangers – Anaheim 3:2 (po pr.) | Boston – St. Louis 0:2 (kon.) | Detroit – New Jersey 3:4 (kon.)
Tampa – Vancouver 1:2 (kon.) | Florida – Ottawa 2:1 (2:0 po s.n.) | Minnesota – Montreal 2:1 (kon.)
Dallas – Chicago 4:0 (kon.) | Calgary – Winnipeg 4:1 (kon.) | Arizona – Toronto 3:2 (kon.)
Los Angeles – San Jose 3:5 (kon.)
konec
Detroit Red Wings
3:4 (1:3, 1:0, 1:1)
New Jersey Devils
Středa 23.12.2015, 01:30 • Joe Louis Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
    Staňte se fanoušky stránky NHL.cz.

    Máte rádi NHL? Staňte se fanoušky NHL.cz a nic vám neuteče! (y) :-)

    Zveřejnil(a) Hokej dne 20. prosinec 2015
     
    Dalšími zápasy pokračuje slavná NHL. Detroit Red Wings na svém ledě přivítá New Jersey Devils. Rudá křídla jsou aktuálně na šesté pozici v konferenci a na svého dnešního soupeře mají čtyřbodový náskok. Jestli se jim jej povede navýšit můžete sledovat od půl druhé prostřednictvím našeho online přenosu.
     
    Detroit Red Wings jsou aktuálně na šesté pozici Východní konference a putují tam, kam již několik sezón zasebou patří, a to do play-off. Naposledy Red Wings porazili Calgary a ukončili tak sérii tří proher v řadě. Klubové bodování vede Henrik Zetterberg, kterému se povedlo nasbírat již solidní šestadvacet bodů. O tři body méně nasbíral talentovaný útočník Dylan Larkin, který je tak horkým favoritem na zisk Calder Memorial Trophy pro nejlepšího nováčka NHL.
     
    New Jersey Devils balancují na hraně play-off, ale i to je pro tento podceňovaný a experty nízko hodnocený celek úspěch. Ďáblové jsou aktuálně na desáté pozici, přičemž na osmé místo, kde je Ottawa, ztrácí dva body. Devils chtějí v dnešním utkání ukončit také tři prohry v řadě. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Mike Cammalleri, kterému se povedlo nasbírat dvaatřicet bodů a drží téměř bod na zápas.
     
    Letošní poslední vzájemný zápas

    12.12.2015, Prudential Center
    New Jersey Devils 3:2pp. Detroit Red Wings
    43. Severson (Tootoo, Gionta), 55. Kalinin (Palmieri, Tootoo), 65. Palmieri (Stempniak) – 29. Nyquist (Zetterberg, Kronwall), 37. Tatar (Richards, Greeen)
     
    Československá stopa v utkání

    Jiří Tlustý (NJD) – 22 zápasů, 2+2
    Patrik Eliáš (NJD) – 13 zápasů, 1+4
    Petr Mrázek (DET) – 19 zápasů, 92,5% úspěšnost zákroků
    Jakub Kindl (DET) - 19 zápasů, 2+3
    Tomáš Tatar (DET) – 33 zápasů, 11+11
    Tomáš Jurčo (DET) – 12 zápasů, 1+1

    Ďáblové se dnes představí na ledě Detroit Red Wings od 1:30! Na domácí zápas zatím vzpomínají v dobrém, kdy dokázali otočit z 0:2.Jak utkání dopadne tentokráte? Tipujte!

    Zveřejnil(a) New Jersey Devils CZ/SK dne 22. prosinec 2015
     
    Předpokládané sestavy

    Detroit Red Wings: Howard (Mrázek) – DeKeyser, Kronwall, Green, Smith, Marčenko, Kindl – Abdelkader, Zetterberg, Larkin – Richards, Dacjuk, Helm – Tatar, Sheahan, Nyquist – Andersson, Glendening, Jurčo

    New Jersey Devils: Schneider (Kinkaid) – Larsson, Greene, Severson, Moore, Schlemko, Merrill – Stempniak, Henrique, Cammalleri – Palmieri, Zajac, Tlustý – Kennedy, Josefson, Kalinin – Tootoo, Gionta, Ruutu
     
    Úvodní sestavy:

    Detroit Red Wings: Howard (Mrázek) – DeKeyser, Kronwall, Green, Smith, Marčenko, Kindl – Abdelkader, Zetterberg, Larkin – Richards, Dacjuk, Helm – Tatar, Sheahan, Nyquist – Andersson, Glendening, Jurčo

    New Jersey Devils: Schneider (Kinkaid) – Larsson, Greene, Severson, Moore, Schlemko, Merrill – Stempniak, Henrique, Cammalleri – Palmieri, Zajac, Tlustý – Kennedy, Josefson, Kalinin – Tootoo, Gionta, Ruutu

    Rozhodčí: O'Halloran, Pochmara – Devorski, Driscoll.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Krásné ráno přeji všem hokejovým šílencům. Za pár chvilek se proti sobě postaví celky Detroitu a New Jersey. Hosté chtějí ukončit nelichotivou sérii, domácí by rádi přidali další výhru. Začínáme pár minut po půl druhé.
     
    Sice je už půl druhé ráno, ale start utkání se samozřejmě spozdí. Na úvodní buly si počkáme ještě minimálně pět minutek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Buly vyhráli hostující hokejisté, kteří si následně připsali i první střelu. Jimmy Howard byl proti tomuto pokusu pozorný.
     
    01:01
    První zákrok také pro brankáře Schneidera. Ten řešil pokus z levé strany, který jej ovšem moc neohrozil. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    01:34
    Darren Helm se prodral do útočné třetiny, ale ke střele se neodhodlal. Viděl bránící hráče a puk raději jen nahodil na branku.
     
    02:24
    Po neúspěšném útoku hostů se dopředu dostali domácí. Gustav Nyquist poslal puk na pravou stranu, odkud Andersson nahazoval kotouč před branku, ale tam nikoho nenašel.
     
    03:09
    Detroit podruhé za posledních devět sekund vyhazuje na zakázané uvolnění. Devils jsou směrem dopředu ovšem neaktivní.
     
    03:52
    Dylan Larkin nahazoval puk na Schneiderovu branku. Hostující brankář puk vyrazil jen před dotírajícího hráče, kterému se ale nepovedlo ideálně zakončit.
     
    04:37
    Niklas Kronwall posílal puk na hokejku Pavla Dacjuka, ale tato kombinace úspěch neslavila. Ruský forvard puk rychle ztratil.
     
    05:22
    Poprvé byl na ledě více vidět Tyler Kennedy. Útočník Devils si ve středu hřiště vyšlápl na Alexeje Marčenka, kterého povedeným hitem povalil na zem.
     
    06:19
    Veliká šance domácích! Jeden z hráčů se dostal k puku a z otočky zkoušel dát branku, ale Schneider jeho pokus vyrazil před sebe. Tam se ovšem zjevil Joakim Andersson, který puk posílal do odkryté branky. Na poslední chvíli se ale do dráhy střely lehl brankář Cory Schneider, jenž předvedl první zázračný zákrok večera!
     
    07:04
    Henrik Zetterberg se prodíral do útoku a svou akci vedl za brankou. Tam si na něj ovšem počkali bránící hráči Devils, kteří švédského útočníka zastavili.
     
    07:57
    Jimmy Howard musel být nyní v pozoru. Do puku se na modré čáře totiž opřel John Moore, který ale svou střelou po zemi nedokázal překvapit, či ohrozit zkušeného brankáře.
     
    08:35
    Další útok New Jersey byl ukončen dříve, než se něco mohlo stát. Jon Merrill najel s pukem do útočné třetiny v momentě, kdy už tam jeden ze spoluhráčů byl.
     
    08:51
    Hokejisté z Newarku aktivně napadali a domácí bránící hráči byli donuceni jen k vyhození puku přes všechny čáry. Píská se zakázané uvolnění.
     
    09:11
    Nejproduktivnější Ďábel Mike Cammalleri kroužil v útočném pásmu, ale hodně snadno jej domácí hráči o puk obrali a zabránili tak potencionálnímu nebezpečí.
     
    10:00
    Přesně v polovině první třetiny uvidíme první přesilovku. Kapitám hostů Andy Greene fauloval jednoho z domácích a dostává tak dvouminutový trest.
     
    10:07
    Cory Schneider si hned připsal první zákrok v oslabení. Překvapit se jej pokusil Henrik Zetterberg, ale ten byl neúspěšný.
     
    10:27
    Hostující brankář musel řešit další střelu. Jeden z hráčů ovšem trefil jen jeho pravý beton a Zetterberg se k následné dorážce nedostal.
     
    10:37
    A nyní se síly na ledě vyrovnají. I druhý kapitán totiž míří za katr. Henrik Zetterberg podržel Adama Larssona, a tak dostává jasné dvě minuty.
     
    11:31
    Obránce DeKeyser rozehrál puk zpoza vlastní branky na mladého Larkina, který se rychle prodíral do útoku, ale tam následně o puk obrán.
     
    12:05
    Devils právě vstřelili branku!
    Hodně štastně jdou do vedení ale hosté! KYLE PALMIERI nahodil puk do pravého rohu za brankou a k překvapení všech se kotouč odrazil právě před branku na stejného hráče, jemuž se povedlo bekhendem překonat překvapeného Howarda! To byla krásná asistence od samotného střelce. Asistence: Jon Merrill.
    Kyle PALMIERI - 0:1
     
    12:47
    Devils právě vstřelili branku!
    Další branka v domácí síti! Andy Greene vyslal z levého kruhu střelu směrem na Howarda, která šla sice těsně vedle, ale v brankovišti ještě stál JORDIN TOOTOO, který puk zasáhl lehkou tečí a navýšil tak skóre na 2:0 pro hosty! Asistence: Andy Greene.
    Jordin TOOTOO - 0:2
     
    13:55
    Kyle Palmieri se prodíral po pravé straně do útoku. V pravý moment hledal před brankou volného spoluhráče, ale tomu nakonec puk nedokázal přihrát ideálně.
     
    14:17
    Devils právě vstřelili branku!
    Další branka, to je neskutečné! DAVID SCHLEMKO se s pukem dostal do skvělé střelecké pozice, odkud se mu povedlo střelou tahem skórovat! Asistence: Kyle Palmieri.
    David SCHLEMKO - 0:3
     
    14:17
    Po této brance skončilo účinkování v brance pro Jimmyho Howarda, kterého tak nahrazuje za potlesku tribun Petr Mrázek.
     
    15:08
    Tak to je naprosto snová první třetina pro hostující celek, který před tímto zápasem určitě nebyl favoritem. Nyní si ovšem vybudoval krásné vedení.
     
    15:31
    Následné nahození směrem na branku skončilo jen za ní a rozhodčí odpískal zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po delší době také před Schneiderem.
     
    16:24
    Hosté se každopádně nikam nehrnou a kombinují na vlastní polovině a třetinu chtějí dohrát pokud to půjde bez inkasované branky.
     
    17:18
    Danny DeKeyser se prodral šikovně po pravé straně a následně zkoušel hledat volné spoluhráče, ale žádné se mu najít nepovedlo.
     
    18:02
    Daemon Severson nabízí domácímu Detroitu šanci na vrácení se do zápasu. Před brankou Schneidera nedovoleně bránil jednoho z hráčů a inkasuje za to dvě minuty.
     
    18:15
    Krásnou přihrávku dostal na levý kruh Henrik Zetterberg, který zkoušel střelou tahem překvapit brankáře Schneidera, ale to se mu nakonec nepovedlo.
     
    18:32
    Detroit právě vstřelil branku!
    Následnou střelu ovšem hostující brankář již nemohl chytit. DYLAN LARKIN dostal přihrávku do mezikruží, odkud vyslal svižnou ránu, která skončila v pravé horní části branky! Asistence: Henrik Zetterberg, Niklas Kronwall.
    Dylan LARKIN - 1:3
     
    19:02
    Do rychlého útoku se prodral Stephen Gionta, který mohl přidat další branku, ale v tomto úniku jen nechal vyniknout českého brankáře!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina končí celkem překvapivým stavem. Po aktivitě domácích, kteří svého soupeře nikam nepustili, skórovali Devils hned třikrát po sobě. Nejdříve se po zajímavé odrazu prosadil Kyle Palmieri, jenž si sám přihrál. Pár sekund na to přidával druhou branku bývalý hráč Red Wings, Jordin Tootoo a silnou dvouminutovku zakončoval svižnou střelou David Schlemko. V závěru třetiny ovšem snižoval Dylan Larkin, a tak je stále vše otevřené.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:45
    Druhá třetina začala hodně aktivně a hraje se na obě strany. Následovat bude vyloučení na obou stranách.
     
    20:49
    Justin Abdelkader byl příliš důrazný proti Mikeu Cammallerimu a dostává dvě minuty. Stejně jako Henrique, který chtěl svého spoluhráče pomstít.
     
    21:34
    Jeden z domácích obránců zkoušel pozornost brankáře Schneidera střelou od modré čáry, která ovšem skončila jen vedle brankové konstrukce.
     
    22:49
    Následovala aktivita Devils, která byla zakončena pár střelami, ale ani jedna z nich neskončila v brance. Pokračuje se v rychlém tempu.
     
    23:12
    Je tu ale přesilovka pro Devils. Detroit hrál v šesti, a tak jeho lavička inkasuje dvouminutový trest. Odpyká jej Nyquist.
     
    24:14
    Kyle Palmieri se kličkami prodral až před branku, odkud se mu nepvoedlo zakončit, protože kotouč ztratil. Dostal se k němu ovšem Jacob Josefson, který ale branku z blízkosti netrefil.
     
    24:56
    Adam Henrique nahodil puk za branku, ale tam jej jeho spoluhráči nedokázali zachytit. Detroit vyhazuje a přesilovka Devils tak končí.
     
    25:33
    Detroit se tak pokoušel dostat se do střelecké pozice, ale místo nějaké akce se vystavil jen ofsajdové pozici. Následovat bude buly ve středním pásmu.
     
    26:02
    Jakub Kindl střílel od modré čáry směrem na branku Schneidera, kterou se mu ovšem nepovedlo nějak výrazně ohrozit.
     
    26:03
    Po komerční přestávce bude následovat přesilovka Red Wings. Andy Greene při střele Kindla podržel hůl jednomu z hráčů. Rozhodčí vše viděl a uděluje druhý trest hostujícímu kapitánovi.
     
    26:08
    Hned to zkoušel střelecky aktivní Dylan Larkin. Jeho pokus z pravého kruhu ovšem dokázal brankář Schneider vyrazit. Domácí nadále u puku.
     
    26:58
    Ale to bylo jediné, co domácí zatím vymysleli. Devils se následně osvobodili a Red Wings tak musí kombinovat v obraně a do útoku se dostat až odsud.
     
    27:44
    Stále se to domácímu celku nedaří a hosté se pohodově brání a nejspíše toto oslabení také přežijí. Greene se chystá na led.
     
    28:35
    Za brankou Detroitu se na záda Henriquemu pověsil obránce DeKeyser a snažil se jej povalit na zem. Tento zákrok se nelíbil Cammallerimu, který se do obránce Wings pustil.
     
    28:35
    Danny DeKeyser a Mike Cammalleri míří na lavičku hanby. Oba dostávají dvouminutové tresty, bude se hrát čtyři na čtyři.
     
    29:38
    Oba celky se snaží puk držet spíše na svých hokejkách. V této hře je možné, že jedna chyba znamená zajímavý protiútok.
     
    30:08
    Justin Abdelkader se prodral před branku a z mezikruží zkoušel překonat Schneidera. Jeho pokus ovšem skončil vedle branky a arénou to jen zahučelo.
     
    31:31
    Po neúspěšném útoku New Jersey se do protiútoku ženou domácí hokejisté, kteří budou chtít co nejdříve skórovat.
     
    32:02
    Byla z toho zajímavá šance. Před brankou se snažil zakončovat jeden z hráčů, ale to se mu nepovedlo. Ve větší šance byl na levé straně jeho spoluhráč, ale tomu se puk nepovedlo trefit.
     
    32:02
    Přesilovka pro Detroit. Dalším vyloučeným hráčem je Stephen Gionta, který se faulem provinil právě před brankou, kde byl závar.
     
    32:31
    Detroit právě vstřelil branku!
    Domácí přidávají druhou branku opět v přesilovce a utkání dramatizují! Puk se dostal na levou stranu k úplně volnému MIKEU GREENOVI, který dělovkou na vzdálenější tyčku pohotově skóroval! Asistence: Brad Richards, Pavel Dacjuk.
    Mike GREEN - 2:3
     
    33:34
    Rozehrávka Devils na najíždějícího Cammalleriho byla neúspěšná a nakonec byla posouzena jako zakázané uvolnění. Vhazování před Schneiderem.
     
    33:34
    Ihned po buly se do sebe pustili Lee Stempniak a Dylan Larkin, ale vše bylo zakončeno jen touto strkanicí. Nic více, nic méně.
     
    33:49
    Po dlouhé době vyzkoušel pozornost českého brankáře Lee Stempniak, kterému se ovšem nepovedlo poslat tvrdší střelu. Po této akci následovaly další provokace mezi hráči.
     
    34:37
    Ďáblové byli sice usazeni v útočném pásmu, ale tam se jim nepovedlo ideálně zakončit, či si alespoň konstruktivně přihrát.
     
    35:27
    Danny DeKeyser poslal směrem na branku nahazovaný puk, který se pokoušeli jeho spoluhráči ještě tečovat. To se sice nestalo, ale i tak šlo o nebezpečnou akci.
     
    36:35
    V posledních sekundách bylo vidět hodně nepřesností na obou stranácj, což přerušoval jeden z hostujícíh hráčů nahozením za branku Mrázka.
     
    37:14
    Po dalším tvrdém zákroku na mladého Larkina a poražením Coryho Schneidera, se do sebe pustili Abdelkader a Severson. Oba skončili rychle na zemi a nelze to považovat za bitku, ale spíše jen za menší náznak.
     
    37:14
    Justin Abdelkader dostává dvě plus dvě minuty za předchozí zákrok. Severson inkasuje jen dvě, a tak tu máme přesilovku Devils.
     
    37:52
    K první střele se od modré čáry odhodlal Kyle Palmieri, který byl v této pozici coby falešný útočník. Jeho střela ovšem Mrázkovi problémy nenadělala.
     
    38:05
    Po zákroku u mantinelu se ztratil puk a rozhodčí po pár sekundách hru přerušil. Nakonec se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    38:54
    David Schlemko se nejdříve prodral před branku, ale střelou na zadní tyčku se mu nepovedlo skórovat. Na druhé straně pálil nebezpečně, ale bezúspěšně Glendening.
     
    39:54
    V závěru druhé třetiny se ještě v ofsajdovém postavení nacházel Kyle Palmieri. Devils a Red Wings druhou třetinu dohrají v poklidném tempu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je u konce. Nabídla nám jedinou branku, kterou dali domácí v přesilové hře. Po přihrávce Brada Richardse se tvrdou střelou prosadil Mike Green. Nyní už je to jen o jednu branku, a tak nám třetí třetina nabídne hodně zajímavou podívanou.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Domácí hokejisté byli hned na startu třetí části utkání nalezeni v ofsajdovém postavení, a tak se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    41:14
    Velký závar před brankou Schneidera. Střela Brendana Smitha byla brankářem vyražena před sebe, odkud se žádnému hráči nepovedlo stav utkání vyrovnat.
     
    42:02
    David Schlemko se hned z otočky pokoušel trefit Mrázkovo branku, ale tomu se nepovedlo. Český brankář následně puk, který se odrazil od mantinelu, přikryl v rukavici.
     
    42:24
    Devils právě vstřelili branku!
    A hosté svému soupeři zase odskakují! Po chybě v obraně se k puku dostal Jacob Josefson, který byl sám před Mrázkem, ale ten skvěle zakročil. Na dorážku SERGEJE KALININA byl ovšem krátký a Devils tak opět vedou o dvě branky! Asistence: Jacob Josefson.
    Sergej KALININ - 2:4
     
    43:30
    Následné snažení Detroitu přerušeno poté, co jeden z hráčů vjel do útočné třetiny jinak, než by měl. Píská se ofsajd.
     
    44:16
    Jordin Tootoo rychle přihrál puk na pravou stranu na Ruutua, ale tomu se nepovedlo puk dostat alespoň na branku. Konstrukci jen minul.
     
    45:07
    Po levé straně se do útoku prodral jeden z hokejistů Devils, který pokoušel pozornost brankáře Mrázka. Ten jeho svižný pokus vyrazil hrudí.
     
    46:17
    Justin Abdelkader projel do útočného pásma rychlým tempem a následně přenechával puk Zetterbergovi, který svou střelou nepřekonal Schneider. K dorážce se dostával obránce Marčenko, ale jeho bekhend nebyl příliš razantní.
     
    Dnešní utkání sleduje 20 027 diváků.
     
    46:53
    Po snažení domácích následuje přerušení, protože jedna z nahazovaných střel skončila v ochranné síti. Následovat bude vhazování.
     
    47:25
    Jordin Tootoo našel křížnou přihrávkou na modré čáře Jona Merrilla, jehož nahazovaný pokus byl ovšem spíše propagační a brankou ani netrefil.
     
    47:46
    A Jon Merrill si nyní na trestné lavici odpočine. Za zákrok u branky Schneidera inkasuje dvouminutový trest. Šance pro domácí.
     
    48:05
    Red Wings ovšem prohráli buly a Devils puk následně vyhodili z pásma. Nyní se hokejisté v červeném nemohou dostat do útočného pásma.
     
    48:46
    Domácí borci jsou sice v útoku usazeni, ale jejich kombinace nemá spád a nepřesné přihrávky brzdí jejich honbu za vyrovnáním.
     
    49:23
    Bránící hráči Devils předvádějí dobrou práci a puky vyhazují dlouhými padáčkami ven z obranného pásma. Tato přesilovka zůstane nevyužita.
     
    50:23
    Přesilovku si zkusí také hosté. Justin Abdelkader bude potrestaným hráčem. Domácí forvard tam dnes jde již potřetí, nyní se provinil krosčekem.
     
    50:33
    Darren Helm ovšem puk vyvezl z pásma a ušetřil vteřinky pobytem v obranné třetině Devils. Ti se musí dostat do útoku od své branky.
     
    51:25
    Ani hostům se ale vůbec nedaří dostat se do třetiny, kde by mohli pohodlně kombinovat a zkusit utkání rozhodnout. Zatím to vypadá, jakoby byl Abdelkader na ledě.
     
    52:20
    V tento moment přesilovka Devils končí. Hosté se nedostali vůbec k ničemu, a tak se pokračuje za stejného stavu i nadále.
     
    53:01
    Stephen Gionta se na modré čáře napřahoval ke střele, ale místo toho mu do hokejky drcnul Zetterberg. Puk je u hráčů v červených dresech.
     
    53:50
    A Devils již nespěchají. Nahazují puk za branku Petra Mrázka a rychle se střídají. Detroit je celkem, který musí hrát.
     
    54:23
    Detroit právě vstřelil branku!
    Krásná individuální akce RILEYE SHEAHANA končí brankou naděje! Tento šikovný útočník se prosmýkl kolem bránících hráčů a za jedním z posledních vypálil na vzdálenější tyčku, od které se kotouč odrazil do branky! Asistence: Tomáš Jurčo.
    Riley SHEAHAN - 3:4
     
    55:17
    Rázem je o co hrát. Cítí to nejen hráči Rudých křídel, ale také fanoušci, jejichž skandování je nyní více slyšet.
     
    56:05
    Nahození Jakuba Kindla od modré čáry ani nedoputovalo k brance Schneidera. Puku se zmocnili hosté a odjeli s ním mimo třetinu.
     
    56:29
    Kyle Palmieri se prodíral po pravé straně. V moment, kdy se tento útočník zkoušel prodrat před branku, mu ujel puk a bylo po zajímavé akci.
     
    57:20
    Henrik Zetterberg nahazoval puk na branku od modré čáry, kde na teč čekal Abdelkader. Pravý křídelník ovšem puk ani netečoval.
     
    58:20
    Petr Mrázek ujíždí z branky a domácí hrají tak powerplay. Povede se jim tato výhoda zužitkovat?
     
    59:03
    Po Kindlově střele se puk odrazil mimou útočnou třetinu a do šance se hnal Stephen Gionta, který přebruslil Kronwalla, jenž jej fauloval a půjde na dvě minuty.
     
    59:19
    Domácí se hned vydali dopředu a Mrázek ujel z branky. Střely z levé strany se ujal Dylan Larkin, ale Schneider si jeho pokus našel a ukryl jej v lapačce.
     
    59:51
    Jiří Tlustý puk nahodil na branku Detroitu, kterou sice netrefil, ale i tak je jasné, že jeho celek zvítězí.
     
    Konec zápasu.
     
    Třetí třetina nám nabídla po brance na každé straně. Začátkem třetiny se po střele Jacoba Josefsona, kterou ještě Mrázek vyrazil, prosadil Sergej Kalinin. Domácím se ovšem povedlo snížit a bylo tak zaděláno na dramatu, trefil se po individiuální akci Riley Sheahan. V závěru se ale Rudá křídla již neprosadila, a tak je vítězem utkání New Jersey.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Kyle Palmieri (NJD) 1+1
    2. Riley Sheahan (DET) 1+0
    3. Mike Green (DET) 1+0
     
    Československá stopa v utkání

    Jiří Tlustý (NJD) – 0+0, čas na ledě 11:28
    Petr Mrázek (DET) – 10 zákroků, 1 gól, 91% úspěšnost
    Jakub Kindl (DET) – 0+0, čas na ledě 15:18
    Tomáš Tatar (DET) – 0+0, čas na ledě 14:09
    Tomáš Jurčo (DET) – 0+1, čas na ledě 8:57
     
    Já se s vámi loučím a přeji krásné vstávání a také předvánoční středu. U NHL zase někdy nashledanou. (04:22:36)

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 19. Larkin (Zetterberg, Kronwall), 33. Green (Richards, Dacjuk), 55. Sheahan (Jurčo) – 13. Palmieri (Merrill), 13. Tootoo (Greene), 15. Schlemko (Palmieri), 43. Kalinin (Josefson)


    Detroit Red Wings: Howard (od 15. Mrázek) – DeKeyser, Kronwall, Green, Smith, Marčenko, Kindl – Abdelkader, Zetterberg, Larkin – Richards, Dacjuk, Helm – Tatar, Sheahan, Nyquist – Andersson, Glendening, Jurčo
    New Jersey Devils: Schneider (Kinkaid) – Larsson, Greene, Severson, Moore, Schlemko, Merrill – Stempniak, Henrique, Cammalleri – Palmieri, Zajac, Tlustý – Kennedy, Josefson, Kalinin – Tootoo, Gionta, Ruutu

    Rozhodčí: O'Halloran, Pochmara – Devorski, Driscoll

    Diváci: 20 027
    bahis siteleri