NY Rangers – Anaheim 3:2 (po pr.) | Boston – St. Louis 0:2 (kon.) | Detroit – New Jersey 3:4 (kon.)
Tampa – Vancouver 1:2 (kon.) | Florida – Ottawa 2:1 (2:0 po s.n.) | Minnesota – Montreal 2:1 (kon.)
Dallas – Chicago 4:0 (kon.) | Calgary – Winnipeg 4:1 (kon.) | Arizona – Toronto 3:2 (kon.)
Los Angeles – San Jose 3:5 (kon.)
konec
Dallas Stars
4:0 (0:0, 1:0, 3:0)
Chicago Blackhawks
Středa 23.12.2015, 02:35 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Marrias JANMARK - 4:0
     
    54:36
    Dallas právě vstřelil branku!
    A už je to definitivní! MATTIAS JANMARK si z van Riemsdyka udělal u mantinelu panáka a poté poslepu hledal křižným pasem Eavese, kotouč se však o brusli Michala Rozsívala odrazil za čáru! Crawford byl bez šance. Asistence: Jason Demers, Johny Oduya.
     
    53:03
    Tyler Seguin šikovně posunul touš na rozjetého Sharpa, jenž upaloval sám na Crawforda, ale táhlou střelou z pravého kruhu ho nedokázal překonat!
     
    52:09
    Jason Demers tvrdě vypálil z vrcholu kruhů a ačkoliv Crawford přes clonícího Fiddlera nic neviděl, nakonec dokázal skvěle zasáhnout!
     
    50:13
    Tato situace se neobešla bez faulu, unikajícího českého šikulu totiž zahákoval Duncan Keith (CHI) a půjde za to pykat.
     
    50:13
    Aleš Hemský ujížděl sám na Crawforda, ten ale jeho blafák dokázal zneškodnit! Už mohlo být definitivně rozhodnuto!
     
    46:20
    Crawford teď uchránil Blackhawks od ještě větší pohromy, když zneškodnil projektil Jamieho Benna ze skvělé pozice!
     
    43:28
    Domácí si navíc zahrají přesilovku, na dvě minuty za hrubost jde pykat Michal Rozsíval (CHI).
    Colton SCEVIOUR - 3:0
     
    42:57
    Dallas právě vstřelil branku!
    Svěřenci Lindyho Ruffa udělali další mílový krok k postupu, Hawks ve třetí třetině jednoduše nestíhají! Roussel nabil na modrou Jordiemu Bennovi, jehož ránu šikovně tečoval COLTON SCEVIOUR a kotouč skončil až v síti! Asistence: Jordie Benn, Antoine Roussel.
    Patrick SHARP - 2:0
     
    40:11
    Dallas právě vstřelil branku!
    Tak to bylo rychlé, domácí jedenáct sekund po začátku třetí třetiny zvyšují svůj náskok a postaral se o to bývalý Ještřáb PATRICK SHARP, jenž ujel po pravém křídle a přesnou ranou pod břevno nedal Crawfordovi šanci! Asistence: Jamie Benn.
     
    36:41
    Následně vznikl před hostujícím gólmanem obrovský závar, který ale Hemský po náramném Spezzově pasu nedokázal přetavit v gól!
     
    35:58
    To byla šance! Danault obral o kotouč Jordieho Benna a vyslal do útoku Briana Bickella, jehož tvrdý projektil Antti Niemi s vypětím všech sil vyrazil pouze k Desjardinsovi, ale i proti jeho dorážce vytáhl parádní zákrok!
     
    33:48
    Mohlo být vyrovnáno, ale po obrovském závaru na domácím brankovišti obětavý Alex Goligoski zabránil jistému gólu!
     
    32:36
    Nakonec jsou z toho shodné dvouminutové tresty za hrubost pro Roussela (DAL) a Hjalmarssona (CHI).
     
    31:52
    Crawfordova lapačka opět v pohotovosti! Strážce hostující svatyně se nyní vyznamenal proti dělovce Demerse, jenž po Hemského nabídce pálil bez přípravy z mezikruží!
     
    29:54
    Šance na zvýšení náskoku? Patrick Kane (CHI) vyfasoval dvě minuty za hákování.
    Jason SPEZZA - 1:0
     
    29:12
    Dallas právě vstřelil branku!
    To už nyní neplatí, Stars jdou do vedení! Crawford hosty před chvilkou několikrát podržel, tento gól si ale za rámeček rozhodně nedá – JASON SPEZZA si umně narazil se Sharpem a poté přesně trefil mezírku mezi Crawfordovým betonem a levou tyčí! Asistence: Patrick Sharp, John Klingberg.
     
    28:09
    To byl pane zákrok! Tyler Seguin měl po náramné Bennově přihrávce na hokejce první gól, ale jeho pověstnou bombu golfákem výtečný Crawford mně záhadným způsobem lapil!
     
    27:27
    Hawks půjdou poprvé do čtyř, Artěmij Panarin (CHI) usedl na trestnou lavici na dvě minuty za držení.
     
    24:53
    Chyby v hostující rozehrávce využil Hemský a jako velká voda zavezl kotouč do pásma, tam ale o něj přišel a na druhou stranu se dostal Mashinter, jenž to dokonce zkusil z otočky a nechybělo mu mnoho, aby propasíroval puk za ležícího Niemiho!
     
    24:14
    Patrick Kane parádním pasem oslovil nikým nehlídaného Artěmije Panarina, jenž však trefil pouze přemisťujícího se Niemiho! Poté se ještě k dorážce dostal z druhé vlny dojíždějící Rob Scuderi, ale strážce domácí svatyně si poradil i tentokrát!
     
    13:13
    Hosté dostali v podstatě zadarmo další přesilovou hru, Jason Demers (DAL) totiž vyfasoval hodně diskutabilní dvouminutový trest za vysokou hůl, která ale vyplynula ze hry po ostrém zákroku Bickella na domácího beka.
     
    13:07
    Prvního jsme se málem dočkali, jenže Colton Sceviour na Crawforda z nějakých dvou metrů nevyzrál!
     
    08:39
    Hawks si po komerční přestávce zahrají přesilovku, Vernon Fiddler (DAL) totiž vyhodil touš mimo hrací plochu.
     
    08:31
    No a po katastrofální rozehrávce Chicaga měl úvodní gól na holi Mattias Janmark, jenž ale tváří v tvář Crawfordovi z mezikruží nechal vyniknout strážce hostující svatyně!
     
    07:39
    Po hezké kombinaci Hawks na jeden dotek po ose Hjalmarsson – Toews se dostal ke střele Shaw, ale Niemi proti jeho pokusu doslova za minutu dvanáct vymrštil svůj beton!
     
    05:29
    Ou, tak to bylo o fous! Jyrki Jokipakka obkroužil Crawfordovu svatyni a poté oslovil nikým nehlídaného Fiddlera, jenž měl před sebou poloprázdnou branku, trefil však jen holenní chránič obětavého Hjalmarssona!

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 30. Spezza (Sharp, Klingberg), 41. Sharp (Ja.Benn), 43. Sceviour (Jo.Benn, Roussel), 55. Janmark (Demers, Oduya)


    Dallas Stars: Niemi (Lehtonen) – Goligoski, Klingberg, Oduya, Demers, Jokipakka, Jo. Benn – Ja. Benn, Seguin, Sharp – Ničuškin, Spezza, Hemský – Roussel, Eakin, Sceviour – Janmark, Fiddler, Eaves.
    Chicago Blackhawks: Crawford (Darling) – Keith, van Riemsdyk, Hjalmarsson, Seabrook, Scuderi, Rozsíval – Panarin, Anisimov, Kane – Teräväinen, Toews, Shaw – Bickell, Rasmussen, Mashinter – Desjardins, Danault, Garbutt.

    Rozhodčí: Watson, Dwyer – Galloway, Gibbs

    Diváci: 18532
    bahis siteleri