Boston – Washington 2:3 (kon.) | Buffalo – Florida 1:5 (kon.) | NY Rangers – Dallas 6:2 (kon.)
Pittsburgh – Chicago 2:3 (po pr.) | Columbus – Minnesota 2:4 (kon.) | Philadelphia – Montreal 4:3 (kon.)
Nashville – Winnipeg 1:4 (kon.) | Calgary – Tampa 3:1 (kon.)
konec
Boston Bruins
2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Washington Capitals
Středa 06.01.2016, 01:00 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání:

    Zdeno Chára (BOS) 0+0, 3 střely, čas na ledě 27:16 (03:42:22)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Jevgenij Kuzněcov (WSH) 1+1
    2. Marcus Johansson (WSH) 1+0
    3. Patrice Bergeron (WSH) 1+1
     
    Washington Capitals vítězí po krásném a dramatickém zápase nad Bostonem Bruins, který poráží potřetí v řadě. Marcus Johansson v polovině třetí třetiny poslal Washington z dorážky zpět do dvoubrankového vedení, Capitals ho ovšem ani podruhé nedokázali udržet či navýšit a 71 sekund po gólu Johanssona vrátil Bruins zpět do hry využitou přesilovou hrou Patrice Bergeron, který z pravého kruhu pro vhazování zamířil přesně k levé tyči a puk se od ní odrazil do brány. Přibližně půl minuty před koncem ještě mohl vyrovnat při hře bez brankáře Zdeno Chára, Braden Holtby ale předvedl úžasný reflexivní zákrok a po fantastickém přesunu jeho střelu vyrazil. Konečný výsledek. Boston Bruins 2 Washington Capitals 3.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Washington sice vyhodil puk na zakázané uvolnění, Boston už má ale na srovnání hrozně málo času.
     
    59:27
    Ryan Spooner tvrdě vypálil na pravém křídle od modré čáry a Braden Holtby jeho střelu vyrazil ke Zdenovi Chárovi, který u levé tyče mohl puk uklízet do prázdné brány, Holtby se ale dokázal bleskurychle přesunout a rukou přitlačenou k betonu jeho pokus zastavil! Neskutečný zákrok, nejdůležitější během dnešní noci.
     
    59:21
    Hlavní trenér Bostonu Bruins Claude Julien si vyžádal oddechový čas.
     
    59:21
    Boston Bruins sice z útočné snahy v závěru utkání nic nevytěžil, ale ještě bude mít šanci poté, co Washington Capitals vyhodil puk na zakázané uvolnění.
     
    58:19
    Torey Krug napřáhl od modré čáry ke krásné střele, která směřovala přesně do pravého horního rohu brány, pozorný Braden Holtby ale vytáhl skvělý zákrok a puk ukryl v lapačce! Lapačka Holtbyho by chtěla pozlatit.
     
    58:15
    Brána Bostonu Bruins zůstává prázdná a Tuukka Rask je na střídačce.
     
    58:15
    Joonas Kemppainen se u levé tyče dostal ke střele, z blízkosti ale Bradena Holtbyho propálit nedokázal!
     
    57:55
    Bruins zavezli puk na pravé straně do útočné třetiny a z úhlu napřáhli ke střele, kterou Braden Holtby levým betonem v pohodě vyrazil za svou bránu.
     
    57:28
    Boston přečkal krušné chvíle a jeho naděje na prodloužení a vyrovnání stavu utkání stále žije.
     
    56:08
    Alexander Ovečkin na levém křídle zasekl puk a poté napřáhl k nebezpečné střele, která směřovala přesně k levé tyči, Tuukka Rask ale jeho pokus letící těsně nad ledem pravým betonem zastavil, stejně jako následnou dorážku T.J. Oshieho z blízkosti! Brankář Bostonu Bruins nyní předvedl v rychlém sledu dva skvělé zákroky!
     
    55:34
    Matt Niskanen podržel puk před svou bránou mezitím, co oba týmy střídaly.
     
    54:56
    Washington Capitals uspěl na vhazování v obranném pásmu a Tom Wilson na pravém křídle ze středního pásma nahodil puk za bránu Tuukka Raska.
     
    54:48
    Odpověď na tuhle otázku se dozvíme během závěrečných pěti minut po krátké komerční přestávce.
     
    53:36
    Boston Bruins v dnešním zápase dvakrát dokázal smazat dvoubrankové vedení Washingtonu Capitals, ani v jednom případě se mu ho ovšem nepodařilo smazat. Podaří se mu to v závěru zápasu?

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 36. Eriksson (Connolly, Bergeron), 52. Bergeron (Spooner, Krug) – 16. Burakovsky (Kuzněcov, Ness), 33. Kuzněcov (Backstrom, Niskanen), 51. Johansson (Orlov, Schmidt)


    Boston Bruins: Rask (Gustavsson) – Chára (C), K. Miller, Seidenberg, C. Miller, Krug, McQuaid – Beleskey, Spooner, Ferraro – Eriksson (A), Bergeron (A), Connolly – Vatrano, Kemppainen, Hayes – Rinaldo, Talbot, Randell. Hlavní trenér: Claude Julien.
    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Alzner, Niskanen, Orlov, Schmidt, Ness, Chorney – Ovečkin (C), Backstrom (A), Oshie (A) – Burakovsky, Kuzněcov, Williams – Chimera, Johansson, Wilson – Laich, Sill, Galijev. Hlavní trenér: Barry Trotz.

    Rozhodčí: Gord Dwyer, Jon McIsaac – Matt MacPherson, Tony Sericolo
    bahis siteleri